W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabs, my z miesiączki idziemy co do dnia tak samo. U mnie ostatnio maluszek +6 dni do przodu był. Na szczęście lekarz zapewnił, że to nie wina cukrzycy. U mnie w rodzinie każde dziecko rodzi się duże i siostra przy każdym miała zawsze kilka dni do przodu na USG. Przynajmniej będziemy mieć co tulać 🥰
My dziś z mężem wstępnie doszliśmy do jednego imienia, które nam się wspólnie bardzo podoba : Aleksander 😍 w ogóle nie wpasowuje się w nasze poszukiwania: chcieliśmy krótkie (bo długie nazwisko) i najlepiej nie jakoś mocno popularne. Ale to chyba jedyne imię które nam się obojgu bardzo podoba więc może tak miało być. A Wy dziewczyny już macie wybrane imiona?Gabs lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Gabs, my z miesiączki idziemy co do dnia tak samo. U mnie ostatnio maluszek +6 dni do przodu był. Na szczęście lekarz zapewnił, że to nie wina cukrzycy. U mnie w rodzinie każde dziecko rodzi się duże i siostra przy każdym miała zawsze kilka dni do przodu na USG. Przynajmniej będziemy mieć co tulać 🥰
My dziś z mężem wstępnie doszliśmy do jednego imienia, które nam się wspólnie bardzo podoba : Aleksander 😍 w ogóle nie wpasowuje się w nasze poszukiwania: chcieliśmy krótkie (bo długie nazwisko) i najlepiej nie jakoś mocno popularne. Ale to chyba jedyne imię które nam się obojgu bardzo podoba więc może tak miało być. A Wy dziewczyny już macie wybrane imiona?
No ciekawa jestem jak reszta dziewczyn, jakie imionaTari lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Ja się jeszcze pochwalę dziewczyny pierwszym zakupem dla synka 😍
Miałam je zapisane odkąd dowiedziałam się o ciąży z racji, że jestem fanką serii Harrego Pottera. Teraz była promocja na black friday i dodatkowo bezpłatna przesyłka to musiałam 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 18:35
PoprostuM, Izi lubią tę wiadomość
Gabs, super, że wszystko dobrze! Lubię tu czytać takie wiadomości
Tari 😍 cudo! Widziałam te kolekcję i jestem nią zachwycona! Jest ilustrowana ksiazka Harry Potter, która jest zdecydowanie cieńsza niż oryginał i ma piękne ilustracje - z przyjemnością będzie ją w takiej formie czytać dziecku 😀
https://www.taniaksiazka.pl/harry-potter-i-kamien-filozoficzny-tom-1-wydanie-ilustrowane-joanne-kathleen-rowling-p-587903.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&gclid=CjwKCAiAp8iMBhAqEiwAJb94z0y6J_PscyPfD8vdxfhTzt5_VXmRE87RiA9Y5dDPg3NYHwlGF8FjDBoCAXEQAvD_BwE
U nas dla dziewuszki wybraliśmy Nela i jak mój mąż powiedział je na głos - pokochałam je całym sercem. Przed ciążą miałam różne faworyty, ale to imię pasuje mi idealnie do córeczki, która czeka w brzuszkuTari lubi tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Tari wrote:Ja się jeszcze pochwalę dziewczyny pierwszym zakupem dla synka 😍
Miałam je zapisane odkąd dowiedziałam się o ciąży z racji, że jestem fanką serii Harrego Pottera. Teraz była promocja na black friday i dodatkowo bezpłatna przesyłka to musiałam 🥰
U mnie w szufladzie leżą malenkie bodziaki i rajstopki 3miesiecznej Agatki kolezanki...ostatnio byla na kawie z corkami...mala sie tak owaliła kupą, po pachy.....musiałysmy do wanny ją wkładac i myć bo inaczej nie dalo rady😂a te bodziaki zostaly mówię daj ci to namocze i wypiore..i tak leżą. Takie slicznusie malenkie bielutkie....😍 kazalam jej jutro po nie przyjsc.....bo wiecie. Wierzę w zabobony haha.
Ja gdybym miala corcie....to cala wyprawkę mam ...brstowa po jej córce przywozi do mnie na bieżąco ciuszki zabawki etc, bo oni się przeprowadzili, ona same markowe i ladne rzeczy kupowala szkoda bylo jej sprzedawac bo wie ze zaraz beda sie starac o drugie nie miala gdzie tego trzymac bo wyprowadzili sie do miasta ze wsi do bloku....no i przywozi do mnie bo u mnie akurat jest gdzie to trzymac w suchym miejscu mowie dawaj, jak bedziesz w ciazy to sobie to wezmiesz...mowila zawsze ze ma nadzieje ze najpierw mi sie to przyda. 😂 a mam jeszcze po córce kartony worki ubranek zabawek bo również zostawialam. Strach tam isc i to przegladac....bo tygodnia by nie starczylo🙊 hahaha23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
PoprostuM wrote:Gabs, super, że wszystko dobrze! Lubię tu czytać takie wiadomości
Tari 😍 cudo! Widziałam te kolekcję i jestem nią zachwycona! Jest ilustrowana ksiazka Harry Potter, która jest zdecydowanie cieńsza niż oryginał i ma piękne ilustracje - z przyjemnością będzie ją w takiej formie czytać dziecku 😀
https://www.taniaksiazka.pl/harry-potter-i-kamien-filozoficzny-tom-1-wydanie-ilustrowane-joanne-kathleen-rowling-p-587903.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&gclid=CjwKCAiAp8iMBhAqEiwAJb94z0y6J_PscyPfD8vdxfhTzt5_VXmRE87RiA9Y5dDPg3NYHwlGF8FjDBoCAXEQAvD_BwE
U nas dla dziewuszki wybraliśmy Nela i jak mój mąż powiedział je na głos - pokochałam je całym sercem. Przed ciążą miałam różne faworyty, ale to imię pasuje mi idealnie do córeczki, która czeka w brzuszkuPoprostuM lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
PoprostuM - moja siostra ma chyba dwie części właśnie tak ilustrowane i przyznaje, są boskie! Dziecko na bank będzie chętniej chciało słuchać/czytać bo wyobraźnia na najwyższych obrotach działa przy takich ilustracjach 🤩
Nela - cudowne imię. Sama miałam je na liście dla dziewczynki 😊
No ja ubranek nie muszę za dużo kupować bo mam po trzech chłopakach siostry. Jednak nie wyobrażam sobie chociaż trochę nowych rzeczy nie kupić, zwłaszcza jak są takie cudeńka. Ja za te trzy body zapłaciłam 45 zł, a to 100% bawełna, opłacalny deal 😄
To niesamowite jak nastroje w ciąży się zmieniają. Na początku przyznam, zaczęłam panikować pt. "Czy sobie poradzimy". Potem dobiła mnie cukrzyca ciążowa i jakieś choroby po drodze. Teraz jestem na tym etapie cieszenia się tym wszystkim. Te bodziaki dzisiaj mi taką radość sprawiły że hej ☺PoprostuM lubi tę wiadomość
Mam dokładnie to samo! Na początku dominujący lęk, strach i ogólne stanowisko, że to ostatnia ciąża na jaką się zdecyduję. Przed chwila siedzieliśmy sobie z mężem i czuliśmy razem ruchy. Uśmiecham się i myślę sobie - no cudny czas 🥰 oczywiście sinusoida jest, ale dostrzegam coraz więcej miłych chwil
Ja dzisiaj zamówiłam na Zalando piękny komplecik - body + ogrodniczki dla córeczki, nie mogę się doczekać jak dojdzie w przyszłym tygodniu ❤️Tari lubi tę wiadomość
-
Oj nie mogę się doczekać ruchów i tego, że mąż też je będzie czuł 😍 ale już lekarz mówił, że mam tak zbudowane łożysko a nie inaczej i będę później czuć więc nie wyczekuje by się nie stresować.
Koniecznie daj zdjęcie jak przyjdzie. To oczekiwanie na paczke z pierwszymi ubrankami jest mega ekscytujące 🤩PoprostuM lubi tę wiadomość
Właśnie jestem po pierwszej wizycie u fizjo uroginekologocznej i uważam, że to powinna być obowiązkowa wizyta dla każdej kobiety 😍 jestem zachwycona! Pokazała mi odpowiednie postawy przy wstawaniu, siadaniu, staniu oraz zdiagnozowała skurcz w pośladku. Rozluźniła mięśnie, pokazała ćwiczenia i za 2 tygodnie zbada na wizycie mięśnie dna miednicy czy mam ćwiczyć czy nie. Dodatkowo okazało się, że skoro nie mam parcia na pęcherz to jest on uściśnięty w takim miejscu, że jest zblokowany. Mam mieć alarm co trzy godziny w telefonie i wtedy chodzić do łazienki, żeby nie przegapić nadmiernego zapełniania pęcherza. Polecam
Tari lubi tę wiadomość
-
Ja chodziłam rok temu po operacji właśnie do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Kobieta pokazała mi jak dbać o moja bliznę, jak masować. Myślę, że dzięki temu tak szybko do siebie doszłam. Właśnie podobno potrafią wspaniale takie wizyty przygotować do porodu naturalnego. Szkoda, że się tak mało mówi o tej specjalizacji. Ale to z tym pęcherzem to ciekawe. Pewnie niedługo sama będziesz jak w zegarku co 3h biegać do toalety
PoprostuM lubi tę wiadomość
Tari moje łożysko z przodu też "hamuje" odczucie ruchów, ale mała jest szalona coraz bardziej i chyba się cieszę z tego nawet
Miałam urwanie głowy w tym tygodniu, a we wtorek połówkowe i wszystko dobrze, "mała daje buziaki mamie", tak się tuliła buzią w ścianę macicy, że do zdjęcia musiała Pani ręką ją odchylić lekko a i tak wtulona
337 gram słodyczy
Zamówiliśmy fotelik i rozglądamy się za wózkiem raczej używką ale jak znajdzie się dobry nowy w jakiejś super promocji to może się skusimy... (macie jakieś konkretne modele wózków upatrzone?)PoprostuM, Tari lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi! Ale super, że połówkowe wyszły dobrze i już są za Tobą ❤️
Przyznam, że za wózkiem się jeszcze nie rozglądam, nawet nie mam upatrzonego. Myślę, że musiałabym zobaczyć furki na żywo, bo to dla mnie totalnie obcy temat. Na pewno w pełni zaufam mężowi co do najlepszej opcji pod względem technicznym, więc się będzie wczytywał w temat po nowym roku pewnieIzi lubi tę wiadomość
-
Izi, ale fajnie że już jesteś po połówkowych bo tzn, że niedługo i kolej nas pozostałych 😍 super, że z malutką wszystko dobrze 😊
Ja wiem, że chce wózek 2w1 koniecznie z pompowanymi kołami. Mam wstępnie upatrzony ten:
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/bebetto-holland-wozek-2w1-2505?products_id=2505{1}2468&gclid=Cj0KCQiAnaeNBhCUARIsABEee8Xm-p1kh0bK_P3ozKg2cB58iV1nhuT-_Cpxb-EsWWK0sP2DOE3Y-bcaAjbsEALw_wcB
Ale chce koniecznie na żywo zobaczyć, sprawdzić czy amortyzację ma dobrą. Mnie najbardziej stresuje wybór fotelika. Mam w domu ten startowy 0-13kg po dzieciach siostry ale chce bazę z systemem isofix więc musimy pojechać w dobre miejsce sprawdzić czy nam dobiorą taką bazę i najlepiej jakby na miejscu zamontowali 😃
I myślę, że też w styczniu ruszymy z tematem. Coś czuje, że w Nowym Roku czas zacznie się kurczyć.. 😊Izi, PoprostuM lubią tę wiadomość
Polecam sklep 8gwiazdek jak macie w okolicy i ich forum na Facebooku jeżeli chodzi o doradztwo są doskonali. Przymierzyli, doradzili, opowiedzieli itp. Finalnie zamówiłam na sklepie online gdzie znalazłam całość 500 zł taniej niż stacjonarnie.
A jak nie ma w okolicy to ponoć jak się do nich napisze skąd jesteście to powiedzą gdzie w okolicy najlepiej iśćTari, PoprostuM lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Haa. Wiecie co....tu jest prawda....ja wiele razy z wieloma rzeczami tak robilam. Ogladalam na zywo. A kupowałam to samo online kilkaset zl taniej🙊🙊 różnice czasem są naprawde kolosalne.....a za zaoszczedzone 500zl dokladasz i masz piekny jak nowy uzywany wózek....chociaz nie wiem jakie ceny ludzie wołają teraz, znajoma mowila ze za uzywke nie dalaby tyle bo doklada kilka zł i ma taki nowy 😂 hehe.
No jak juz powybieracie fury dla tych pociech to koniecznie sie chwalcie. ❤
Izi dobrze ze wszystko na badaniu jest w normie. ❤ juz kawal bobaska do kochania, naprawde ! 😍😍😍
A mi sie dziw snilo ze poszlam na prenatalne, dzidzi podnioslo nogi do gory pokazalo dzwonki prosto do ekranu. I tyle bylo widac, pan z usg pow że nie zrobi mi juz dzis a za nastepne bede musiala placic kilka tysiecy poszlam do bankomatu i na kolejne prenatalne. 😂😂😂😂 może te dzwonki mnie nie zawiodą hahaIzi lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, może to rzeczywiście proroczy sen.. 😊chcielibyście z mężem teraz chłopca? Ale w razie czego nie przejmuj się jak na prenatalnych nie poznasz płci. Ja to dość lekko przeżyłam ale czekanie do kolejnej wizyty było dłuuugie 😂
Dziś wstaje, a za oknem śnieg 😍 ogólnie uwielbiam zimę, jako dziecko to była moja ukochana pora roku. Teraz jak codziennie w sumie jeżdżę autem (nie mając garażu) to się trochę rano marudzę jak trzeba auto odśnieżyć 😂
Ja dziś w końcu do fryzjera. Mam wrażenie, że włosy rosną o cm dziennie bo są nie wiadomo skąd takie długie nagle. I jakieś takie błyszczące. Ten glow ciążowy u mnie dziala 😊 dobrego weekendu dziewczyny 😄15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Izi wrote:Polecam sklep 8gwiazdek jak macie w okolicy i ich forum na Facebooku jeżeli chodzi o doradztwo są doskonali. Przymierzyli, doradzili, opowiedzieli itp. Finalnie zamówiłam na sklepie online gdzie znalazłam całość 500 zł taniej niż stacjonarnie.
A jak nie ma w okolicy to ponoć jak się do nich napisze skąd jesteście to powiedzą gdzie w okolicy najlepiej iść
ooo tak jeśli fotelik dla dziecka (szczególnie tego starszego to tylko oni )
Jeśli chodzi o wózki to też mają fajną ofertę ale jak się na razie nie nastawiam na wózek - biorę w spradku po bratanku. Przy pierwszej ciąży miałam fajną gondolę - duża, wygodna dla dziecka, amortyzatory i te bajery a dziecko się obraziło na wózek i na spacery tylko w chuście/nosidle (ale młoda cierpiała na kolki i leżenie plackiem na plecach nie było dla niej komfortowe).
Dopiero polubiła spacerówkę gdzie siedziała jak królowa i podziwiała widokiIzi lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Tari wrote:Miska, może to rzeczywiście proroczy sen.. 😊chcielibyście z mężem teraz chłopca? Ale w razie czego nie przejmuj się jak na prenatalnych nie poznasz płci. Ja to dość lekko przeżyłam ale czekanie do kolejnej wizyty było dłuuugie 😂
Dziś wstaje, a za oknem śnieg 😍 ogólnie uwielbiam zimę, jako dziecko to była moja ukochana pora roku. Teraz jak codziennie w sumie jeżdżę autem (nie mając garażu) to się trochę rano marudzę jak trzeba auto odśnieżyć 😂
Ja dziś w końcu do fryzjera. Mam wrażenie, że włosy rosną o cm dziennie bo są nie wiadomo skąd takie długie nagle. I jakieś takie błyszczące. Ten glow ciążowy u mnie dziala 😊 dobrego weekendu dziewczyny 😄
Wiesz co tez uwielbiam zime tyle ze zmarzluch w tym roku straszny jestem!!! Marzne jak gowno za przeproszeniem hahaha
Ciagle w golfach i swetrach chodze......
Ale ciesze sie ze pogoda taka jest ze juz snieg chociaz jasno sie zrobilo zyc sie chce ostatnio przez te pogody fatalne nic sie nie chciało moglam tylko soac teraz odzylam troche i na spacerek suoer pogoda. ❤😍23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨