Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • Tari Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w ten zimowy poniedziałek ❄⛄
    Jak samopoczucie? Któraś z nas w tym tygodniu ma wizytę? 😊

Miska, tak wspominalaś, że Ci zimno i sama od razu zauważyłam że nagle stałam się typem zmarzlucha którym nigdy wcześniej nie byłam. Ciężko wyjść teraz na spacer 😅 ciężko mi uwierzyć, że zaraz już połowa ciąży. Brzuszek pięknie rośnie, ale jeszcze mieszczę się w zimowy płaszcz swój więc nie ma tragedii uff ;)

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) u nas tez zimowo sniegowo...pięknie jest❤😍 coś cudownego. Ja nawet lepiej sie czuje juz bo nie ma tej szaro burej brzydkiej pogody ! :)
    Ja wizyty nie mam. Ale jutro jade na te prenatalne z krwi na 9 a wizyte mam 16 grudnia....zleci szybko :) prenatalne 21.12przed samymi swietami, może w ramach prezentu pokaze nam co ma między nóżkami hehehe :)

Właśnie. No jak wasze brzuszki :)? Już widac mocno :)? jejku to juz polowa..... zaraz dziewczyny bedziecie wyprawki szykowac! 😍😍😍 Moj maz to wg juz zagląda czy juz cos widac czy brzuszek jest ja mowie daj mi spokoj niech widac jak najpozniej bo w pierwszej ciazy szybko brzuszek mialam a przy koncowce juz chodzilam jak smok!! Teraz od tygodnia zauważyłam ze mam ciagle taki jakbym sie najadla, jak wloze dopasiwana bluzke, widac jakbym po prostu duzo zjadła 😂😂 ale miękki taki jest normalny , ufffff. :) a waga calkiem powiem wam. Slodkiego jem tyle ze ciagle cos miele, caly czas slodkie.....😠 ale waga tylko te 2,5-3 kg na plusie więc nie jest źle :)

PoprostuM lubi tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Izi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powoli się mocniej wyłania ale nadal nieśmiało i każdy się dziwi jak się dowiaduje, że już jestem w połowie :D w sklepie właśnie z fotelikami koleś mówi: a to Pani to ma jeszcze chyba dużo czasu albo się tak dobrze trzyma i był zdziwiony trochę jak powiedziałam, że połowa już za mną więc powoli kupuję rzeczy jednak.

ja jestem niecałe 1,5kg na plusie, ale chyba się to zmieni bo mi się zaostrzył ostatnio apetyt i zaczynają powoli zachcianki :D

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, masz prenatalne w dniu w którym ja mam połówkowe. Będziemy sobie razem czekać 😊

Mi się wydaje, że mam już wielki brzuch.. I już przestałam się tym przejmować. Niech sobie rośnie, przynajmniej wiem że z dziecko rośnie 😃 ja na wadze mam cały czas -8kg. I stoi już tak od 3tygodni sobie. Teraz gdy siedzę w domu mam czas na pieczenie dla siebie dozwolonych ciast i pewnie to też powoduje, że waga dalej nie leci w dół 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego z okazji Mikołajek ❤️
    My właśnie po szczepieniu, wracamy do domu :)
    Bez męża bym nie dała rady, bo stres ogromny, ale lekarz tylko utwierdził mnie, że dobrze robię. Teraz największa praca przede mną, żeby nie dopuścić mojej nerwicy do rozkręcenia i wyszukiwania dolegliwości :p

Brzuszek mi widać i to całkiem sporawo, nawet w sweterkach luzniejszych się odznacza 😅 na wadze + 2,5 kg i bardzo bardzo mnie to cieszy 💪

Tari lubi tę wiadomość

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos odczuwania zimna - ja zawsze byłam zmarzluchem, a teraz nie dość, że na dworzu jest mi cieplej niż mężowi to w domu mam takie momenty gorąca i zaczynam latać w podkoszulku samym 😅 w nocy śpię bez kołdry

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Dzisiaj miałam połówkowe i lekarz potwierdził zdrową dziewczynkę :) Córka zachwycona, że będzie siostra <3

Tari, PoprostuM, Izi lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Tari Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM- świetnie, że już po szczepieniu. Mam nadzieję, że żadnego nopa mieć nie będziesz. Dużo odpoczynku dzisiaj i jutro i będzie dobrze 😊

Majetta gratuluję dziewczynki 😊

Same dobre dni widzę mamy. Ja powoli przyzwyczajam się do siedzenia w domu. Właśnie oglądam ostatni odcinek domu z papieru 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Hej dziewczyny!

Dzisiaj miałam połówkowe i lekarz potwierdził zdrową dziewczynkę :) Córka zachwycona, że będzie siostra <3

Wow! Ale super ❤️ Po połówkowych nastrój musi chyba szybować w górę! Widzę w stopce piękne imię dla córeczki! 🥰

Majetta lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Wow! Ale super ❤️ Po połówkowych nastrój musi chyba szybować w górę! Widzę w stopce piękne imię dla córeczki! 🥰

Oj taaak! Chociaż jak wyszłam z gabinetu to zrobiłam się strasznie spiąca bo cały stres zszedł 😅

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, widzę, ze u Was sie dzieje :):) Ja koniec roku w pracy to mam sajgon. Gdyby nie okropne zmeczenie same w sobie spowodowane ciaza i jakas taka ociezalosc, to bym zapomniala o stanie blogoslawionym, bo brak czasu 😑 Chcialam do konca roku jeszcxe pracowac, choc cisnienie w prqcy okropne, zeby jeszcze dluzej. Niektorw kobiety mowia w firmie, ze i w 7 miesiacu tu pracowaly, a jak w 5 czuje sie juz zmeczona i mam wyrzuty sumienia, ze chce na poczatku 6ego sie ulotnic😅

P.s kiedys jak pracowalas fizycznie praca biurowa wydawala mi sie niebem. Teraz odczuwajac korporacyjne wysysanie energii co do procenta, zaczynam watpic w to niebo 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 19:35

• PoprostuM Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny, widzę, ze u Was sie dzieje :):) Ja koniec roku w pracy to mam sajgon. Gdyby nie okropne zmeczenie same w sobie spowodowane ciaza i jakas taka ociezalosc, to bym zapomniala o stanie blogoslawionym, bo brak czasu 😑 Chcialam do konca roku jeszcxe pracowac, choc cisnienie w prqcy okropne, zeby jeszcze dluzej. Niektorw kobiety mowia w firmie, ze i w 7 miesiacu tu pracowaly, a jak w 5 czuje sie juz zmeczona i mam wyrzuty sumienia, ze chce na poczatku 6ego sie ulotnic😅

P.s kiedys jak pracowalas fizycznie praca biurowa wydawala mi sie niebem. Teraz odczuwajac korporacyjne wysysanie energii co do procenta, zaczynam watpic w to niebo 🤣

O kurcze! Mam wrażenie, że jak są kobiety, które z różnych przyczyn pracowały dłużej to najczęściej właśnie one chcą żeby inne podzieliły ich los. Widocznie to nie do końca był ich wybór albo też zrobiły to pod presją kogoś skoro same taką presję wywołują na innych. Ja akurat nie miałam tego problemu, ale nawet biorąc pod uwagę obecną sytuację wolałabym się nie narażać na codzienną pracę z ludźmi, dojazd do pracy, itd.

No i zgadzam się co do pracy biurowej. Pamietam jak po pracy w Gastro poszłam do pierwszej pracy biurowej i czułam, że nareszcie odpocznę od fizycznej harówki i będę miała „niebo”. Okazało się, że praca umysłowa bardziej rozwala i powoduje dziwne zmęczenie/otumanienie 😂

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1985 wrote:

Oj takie "niebo" jest ciężkie :P
    Chociaż ja bardzo lubię swoją pracę i z chęci bym popracowała jeszcze ale sił brak, ciągle jak nie mdłości, to senność i brak jakiejkolwiek koncentracji, potem kwarantanna z 4 latką i tak zleciało kilka tyg 🤣

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta super :)

Malina - pamiętaj, że orderu za to, że będziesz dłużej pracowała nie dostaniesz, ba oni o tym zapomną lada moment, a jak przyjdzie co do czego nikt nie patrzy na to, że się poświęcałaś. A kiedyś jak w przyszłości może zmienisz pracę to już wgl nic z tego nie będziesz miała prócz "szkoda, że nie poszłam wcześniej wtedy". Szwagierka mi napisała żebym szła jak myślałam, że może do lutego zostanę a nie do stycznia bo to jedyna ciąża gdzie jestem sama i to l4 będzie tylko moje, przy drugiej będzie już pierwsze dziecko na głowie :)

Majetta lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny. Dlatego pozamykam co trzeba tak jak sobie postanowilam. A pitem zadbam o maluszka i siebie ;) Nie mam ambicji do bycia pracownikiem roku, firma musi sie pogodxic z tym, ze przyrost dzietnosci to ich przyszli klienci i tez im powinno zalezec na tym 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 07:00

Izi lubi tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Majetta super :)

Malina - pamiętaj, że orderu za to, że będziesz dłużej pracowała nie dostaniesz, ba oni o tym zapomną lada moment, a jak przyjdzie co do czego nikt nie patrzy na to, że się poświęcałaś. A kiedyś jak w przyszłości może zmienisz pracę to już wgl nic z tego nie będziesz miała prócz "szkoda, że nie poszłam wcześniej wtedy". Szwagierka mi napisała żebym szła jak myślałam, że może do lutego zostanę a nie do stycznia bo to jedyna ciąża gdzie jestem sama i to l4 będzie tylko moje, przy drugiej będzie już pierwsze dziecko na głowie :)

o dokładnie to!
    Ja w pierwszej ciąży poszłam na początku na L4 bo straszne mdłości i wymioty. Potem wróciłam i przestałam pracować jakieś 2,5mca przed porodem bo nie chciałam zostawiać kolegów i w ogóle. Jak wróciłam po macierzyńskim to już nikogo nie było (nawet mojego szefa :P) i absolutnie nikt nie wiedział do kiedy pracowałam (w sumie nikogo to nie obchodziło).
    Teraz jak mówiłam o ciąży mojemu szefowi to też tylko pogratulował i szczerze przyznał, że jak będę wracać po macierzyńskim (a to przecież będzie maj 2023 + jakiś zaległy urlop :P) to czy jeszcze będzie i ze pewnie połowa zespołu się wymieni :)

Izi lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Izi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie, opowiedziałam o moich kłuciach, ciągnięciach, że jak kicham to czasami mam mocne skurcze kilkusekundowe, że aż się zginam i ostatnio w wc też miałam taki skurcz... Gin stwierdziła, że wszystko się rozrasta i wgl, a przy tym, że jestem dosyć drobna mogę mocniej wszystko czuć - mam brać magnez żeby trochę rozluźnił wszystko, dawkowanie różne w zależności od dnia i samopoczucia. Plus młoda nogami w dół może kopać mnie po szyjce i stąd też może być część kłóć. Piszę tak gdyby któraś miała podobnie i się martwiła albo nagle przeraził ją skurcz po kichnięciu :)

Dodatkowo spadła mi hemoglobina i wszystko inne, już jak sprawdzałam sama wcześniej wszystko świadczące o anemii, niby żelazo w normie ale mam przepisane na receptę żelazo z kwasem foliowym i zobaczymy.

Zrobiła mi też wymaz bakterie+grzyby znowu bo nadal nie przechodzi zapalenie mimo globulek.

Więc trochę tam siedziałam :D

PoprostuM lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, miałam tak samo jak Ty z tymi skurczami/uciskami i bardzo mnie to przerażało. Napisałam do ginekologa i biorę od miesiąca Aspargin - magnez i potas. I jest dużo dużo lepiej, prawie żadnych bólów 😊 jak już to właśnie po kichnięciu tak mam jak piszesz.

A jaka waga już bobaska? 😊

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierzyłyśmy bo tydzień temu były połówkowe i mówi, że nie ma sensu bo na tym etapie nie będzie to duża zmiana :)

Jeszcze poprosiła żebym zrobiła dermatoskopię jednej zmiany, nie na cito, może być po porodzie żeby się upewnić, że nie jest groźna ale już się na styczeń umówiłam żeby nie zapomnieć i się nie stresować :)

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dziewczyny i mnie dopadły te ciągnięcia i dziwne uciski 😅 od wczoraj mam dziwne uczucie w kroczu (jakbym się lekko uderzyła) + czuje więzadła z boku. Dzwoniłam do gina to powiedział, że jak nie ma skurczy itd to żebym sobie pobrała no spę i na spokojnie podeszła do tego. Trzymam się pozytywnych myśli i wracam do myśli „nie nadaję się do bycia w ciąży” 😂

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ