Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Tez właśnie dużo o tym słyszałam o tym spedzaniu ze starszym dzieckiem czas sam na sam i to prawda nikt na darmo tego jednak nie mowi a dziecko tez musi poczuc ze nadal jest ważne bo te dzieciaczki nawet jak mowimy to i tak swoje myślą :(

U was tez taka pogoda ? U nas pieknie. Nie chce sie w domu siedziec. 🤔mam troche roboty ale zostawilam wszystko. To nie ucieknie a pogoda ma sie zepsuc 😂 posialam pod folią koperek sałatę rzodkiewkę kolo domu przy plocie posiane juz Aksamitki jak co rok :) troche sie nachakalam, na dzis wystarczy 😂 bo później będzie placz. Ale jak zwykle, ja na tylku nie usiedze chwile.....eh.

U mnie wczoraj bylo pochmurnie, a dzis pieknie.
    Wczoraj na badaniu szyjka jeszcze zamknieta wiec czekam ;)

Mam tylko dylemat-bo ja bede karmic butla- naturalnie nie moge bo moje leki przenikaja do mleka. I sama nie wiem ile na poczatek butelek kupic😅 Czy dwie wystarcza, czy za malo 😅

• miska997 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1985 wrote:
    U mnie wczoraj bylo pochmurnie, a dzis pieknie.
    Wczoraj na badaniu szyjka jeszcze zamknieta wiec czekam ;)

Mam tylko dylemat-bo ja bede karmic butla- naturalnie nie moge bo moje leki przenikaja do mleka. I sama nie wiem ile na poczatek butelek kupic😅 Czy dwie wystarcza, czy za malo 😅
    Ja patrzylam te listy wyprawkowe z neta gdzies pobralam i tym sie sugerowalam i tak z tego biore na biezaco, przepisalam i wykreslam co juz kupilam i bylo napisane wlasnie 5szt butelek. Ja kupilam tylko dwie na poczatek bo planuje KP ale jak bedzie sie okaze. W razie potrzeby- dokupię jeszcze. Ja kupilam z Aventa 125ml dwie szt. Z córką uzywalam tez tych Avent Natural i sprawdzily sie fajnie :) latwo dostepne, nawet na miejscu u nas w razie czego dokupię czy smoczek czy butelke jesli bedzie potrzeba. :) kuzynka chwalila sobie Tommee Tippe ale u nas ciezko z dostepnascia na miejscu....male miasto wiec tez nie wszystko sie dostanie zawsze. Ale ja sercem z Aventem :) smoczki tez planuje kupic z Avent.....ew Lovi. Ostatecznie zobaczymy, które polubi maluszek. Bo on juz bedzie wiedział czy mu pasują, hehe :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Ja patrzylam te listy wyprawkowe z neta gdzies pobralam i tym sie sugerowalam i tak z tego biore na biezaco, przepisalam i wykreslam co juz kupilam i bylo napisane wlasnie 5szt butelek. Ja kupilam tylko dwie na poczatek bo planuje KP ale jak bedzie sie okaze. W razie potrzeby- dokupię jeszcze. Ja kupilam z Aventa 125ml dwie szt. Z córką uzywalam tez tych Avent Natural i sprawdzily sie fajnie :) latwo dostepne, nawet na miejscu u nas w razie czego dokupię czy smoczek czy butelke jesli bedzie potrzeba. :) kuzynka chwalila sobie Tommee Tippe ale u nas ciezko z dostepnascia na miejscu....male miasto wiec tez nie wszystko sie dostanie zawsze. Ale ja sercem z Aventem :) smoczki tez planuje kupic z Avent.....ew Lovi. Ostatecznie zobaczymy, które polubi maluszek. Bo on juz bedzie wiedział czy mu pasują, hehe :)

Dziekuje, wlasnie slyszalam to samo co napisalas :) O Avencie. Ja kupilam na razie 3 szt Lovi. Myslalam o Avencie, ale Lovi ma takie o pojemnosci 150ml ze smoczkami 0+ stad te, bo moze dzieki temu posluza dluzej, tylko smoczki z czasem zmienie.

• Tari Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina, ja zakładałam że będę tylko kp. Niestety mały stracił na wadze i karmiliśmy go mieszanie. W domu była tylko jedna butelka (ale fajna, lansinoh o wolnym przepływie. Z polecenia mojej położnej). I mąż dokupił druga taką. Po 2 dniach przeszłam na tylko kp z powrotem ale gdybym miała dalej mieszanie karmić to dwie butelki to tyle co nic. 4 to minimum przy karmieniu mlekiem modyfikowanym, z moich obserwacji 😅 sama jednak nie chciałam mieć zapasów butelek bo w każdej chwili mąż mógł wyjść z domu i dokupić butelki w 5 min, bez większej wyprawy.

Mam nadzieję, że jakoś długo nie będziesz czekać na rozwiązanie. Z tą szyjką to nigdy nic nie wiadomo. Sama jestem żywym przykładem. Miałam wizytę u lekarza we wtorek - szyjki 3cm, zamknięta. Poród rozpoczął się w piątek trzy dni później 🤣

PoprostuM i Izi chyba macierzyństwo pochłonęło. Mam nadzieję, że maleństwa nie dają zbyt mocno popalić 🙂

Ja mając męża w domu (jeszcze 3,5 tyg będzie yay) to mam luksus. Wiadomo w nocy nie pomoże za dużo bo nie nakarmi piersią za mnie ale przewinie pieluszke czy poda mi malucha z łóżeczka. Dziś Oluś zażywał świeżego powietrza na tarasie ☺ wizyta położnej kolejna niestety dopiero po weekendzie majowym. W sensie mamy dzwonić jakby się coś działo ale w sumie wszystko jest ok, człowiek się tylko martwi wagą malucha. Mamy jednak wrażenie, że rośnie w oczach z dnia na dzień. Czekam na moment kiedy z ubranek 56 przejdziemy na 62 😎

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1985 wrote:
    Dziekuje, wlasnie slyszalam to samo co napisalas :) O Avencie. Ja kupilam na razie 3 szt Lovi. Myslalam o Avencie, ale Lovi ma takie o pojemnosci 150ml ze smoczkami 0+ stad te, bo moze dzieki temu posluza dluzej, tylko smoczki z czasem zmienie.
    Lovi tez mają super opinie wazne zeby wyprobowac bo iesli bedzie potrzeba ich używać to maluszek i tak zdecyduje bo czasem to tak jest że maluchowi nie odpowiada i trzeba zmienic. Ale oby sie przydały w ewentualnosci. Mam nadzieje ze jednak uda sie kp tylko 😘 Tari ma rację z tą szyjką tu to nigdy nie wiadomo. Jak ona sama z dnia na dzien bach i porod sie zaczął. Wiec jestem dobrej mysli ze teraz Twoja kolej 😍😍
    Ja z corka pamietam w polowie juz mialam krotka szyjke krwawienie zagrazajacy przedwczesny porod a i tak przenosilam 5dni😂🙈 w piatek lekarz zrobil masaz szyjki zaczelam krwawic mowi "dziś pojedziesz na porodowke"....orzechodzilam do poniedzialku i dopiero we wtorekwrześniu urodzilam jak wywolali😂😂😂 kazdy organizm jest tak inny, czlowiek nie wie czegojak sie spodziewac. Mowia ze niby dziewczynki lubią byc uparte i dlugo siedziec a chlopcy sie spiesza ale takie zabobony 😁👍

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Malina, ja zakładałam że będę tylko kp. Niestety mały stracił na wadze i karmiliśmy go mieszanie. W domu była tylko jedna butelka (ale fajna, lansinoh o wolnym przepływie. Z polecenia mojej położnej). I mąż dokupił druga taką. Po 2 dniach przeszłam na tylko kp z powrotem ale gdybym miała dalej mieszanie karmić to dwie butelki to tyle co nic. 4 to minimum przy karmieniu mlekiem modyfikowanym, z moich obserwacji 😅 sama jednak nie chciałam mieć zapasów butelek bo w każdej chwili mąż mógł wyjść z domu i dokupić butelki w 5 min, bez większej wyprawy.

Mam nadzieję, że jakoś długo nie będziesz czekać na rozwiązanie. Z tą szyjką to nigdy nic nie wiadomo. Sama jestem żywym przykładem. Miałam wizytę u lekarza we wtorek - szyjki 3cm, zamknięta. Poród rozpoczął się w piątek trzy dni później 🤣

PoprostuM i Izi chyba macierzyństwo pochłonęło. Mam nadzieję, że maleństwa nie dają zbyt mocno popalić 🙂

Ja mając męża w domu (jeszcze 3,5 tyg będzie yay) to mam luksus. Wiadomo w nocy nie pomoże za dużo bo nie nakarmi piersią za mnie ale przewinie pieluszke czy poda mi malucha z łóżeczka. Dziś Oluś zażywał świeżego powietrza na tarasie ☺ wizyta położnej kolejna niestety dopiero po weekendzie majowym. W sensie mamy dzwonić jakby się coś działo ale w sumie wszystko jest ok, człowiek się tylko martwi wagą malucha. Mamy jednak wrażenie, że rośnie w oczach z dnia na dzień. Czekam na moment kiedy z ubranek 56 przejdziemy na 62 😎
    Tari wazne ze maly juz rosnie i mimo ciezkich chwil udalo sie nie przestawac kp ! Wazne ze jednak sieuda nie poddalas. ❤ i dobrze ze masz męża. Dobrze ze soedzi z Wami jeszcze tyle czasu. Zdazysz dojsc do siebie juz w 100% 😍 rodzina juz poznala Olusia :) ? Pewnie zachwyceni maluchem. 🐣🐣

Ja sie zastanawiam jakie ubranka brac...myslalam zeby szykowac nawet 68😂 kuzynka mowi ze oszalalam ze gora 62 jakby urodzil sie spory wystarcza w zupelnosci...ciemna jestem. Bo 7lat przerwy miedzy dziecmi to dużo jednak i zielona jestem komoletnie. Jakbym rodzila pierwszy raz. 🙈 ale naszukuje cos z 52,56 i 62. Powinno styknac. :) jeszcze dwie pralki zostaly mi jedna tylko wyprasowac bo wczoraj pralam a jednak jeszcze wyprac i komoda z ubrankami i poscielami bedzie juz gotowa :)
    U mnie dzis znów delikatne dwa skurcze jakby były...jutro mam wizyte wiec juz nie dzwonilam do gina jutro na wizycie zapytam go. Ale byly delikatne i brzuch przy tym nie byl twardy. Pewnie przepowiadajace. A ja wkoncu wierze ze jestem w ciazy i za jakies 8tyg bede miala go przy sobie. 😍😍 a czym blizej tym wiekszy strach aby mlodemu nic sie nie stalo aby wszystko skonczylo sie szczesliwie.....zaraz popadne w jakies paranoje.....😑

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari te lansinoh teraz patrzę.....i mają o wiele lepsze opinie niz te z aventa nawet....nie wiem czy nie kupie dwoch. W razie gdyby nie pasowaly tamte to wyprobuje te. Smoczek jest fajny maluch lepiej moze go zlapac ma super kształt.....nakusiłas mnie. I chyba dwie wezme. Jakby byly potrzebne to moze akurat malemu podpasują....opinie ma super. 👍👍👍👍

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:

Tari a jak się czujesz już teraz po cesarce? Rana się goi w porządku, nie ciągnie?

Ja na razie mam 2, zobaczę czy mu przypasuje i najwyżej dokupię :)

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    U mnie dzis znów delikatne dwa skurcze jakby były...jutro mam wizyte wiec juz nie dzwonilam do gina jutro na wizycie zapytam go. Ale byly delikatne i brzuch przy tym nie byl twardy. Pewnie przepowiadajace. A ja wkoncu wierze ze jestem w ciazy i za jakies 8tyg bede miala go przy sobie. 😍😍 a czym blizej tym wiekszy strach aby mlodemu nic sie nie stalo aby wszystko skonczylo sie szczesliwie.....zaraz popadne w jakies paranoje.....😑

Strach to najwiekszy nieprzyjaciel w stanie blogoslawionym dla nas:-p

• voalka Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest dobra tabela rozmiarów
    Jak dobrać rozmiar ubranek niemowlęcych
    Chyba lepiej brać 62. Rozmiar 56 dziecko bedzie bardzo krótko nosiło i zaraz trzeba się pozbyć takich ubranek. Wg mnie lepiej od razu kupić większy

ubranka dla niemowląt
  • Tari Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, bardzo polecam te butelki. Nie dość że mają wolny przepływ więc jest podobnie jak przy piersi to mają super kształt. Ja się bałam czy Olek będzie chciał jedyna butelkę jaką mieliśmy w domu ale bez problemu z niej zajadał 🙂

Malina, ja się nie czuje wcale jak po cc 😅 serio nie wiem skąd taka różnica teraz, a ta operacja mięśniaka wcześniejsza. Wtedy dochodziłam do siebie 2-3 tygodnie. Teraz to ja już od powrotu do domu nie brałam leków przeciwbólowych. Rana niestety jest bardzo duża bo musieli wyciąć poprzednią ale poza tym już wcale jej nie czuje. Każdej kobiecie życzę by się czuła po cięciu tak jak ja ☺

Miska szybko czujesz już przepowiadające skurcze. Może to wina tego, że to druga ciąża? Daj znać co na wizycie 😘

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    voalka wrote:
    tu jest dobra tabela rozmiarów
    Jak dobrać rozmiar ubranek niemowlęcych
    Chyba lepiej brać 62. Rozmiar 56 dziecko bedzie bardzo krótko nosiło i zaraz trzeba się pozbyć takich ubranek. Wg mnie lepiej od razu kupić większy
    Właśnie nie chcę zbytnio ubierac dziecka coagle na zapas.....podwijac rwkawy spodnie..nie lubie kupowania ciuchow na zapas jak moja znajoma ktora kupyje trzy rozmiary wieksze zeby corka nosila rok czy dwa jedno😂 powiem ci ze w sumie ja to kupilam dwie torby od jednej kobietki, dwie od drugiej za wszystko zaplacilam 300zl wiec to nieduzo i tam ogolnie rozmiary przerozne wiec bede juz ubierac takie jakie mam...nowych mam tylko kilka. Za duzo nie kupowalam juz bo nie znosi wszystkiego na bank :) mam 52, 56 też ponosi krotko czy nie bede stroic kilka razy dziennie😂😂 ale cztery torby i powiem ci ze tez nie jest tego jakos ogrom a male to kupa rzadka to ulewa sie to cos to i sie przebiera mam nadzieje ze ubierzejy wszystko tyle co dylemat co do szpitala i chyba wezme z kazdego rozm cos..😂😂😂🙈

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Miska, bardzo polecam te butelki. Nie dość że mają wolny przepływ więc jest podobnie jak przy piersi to mają super kształt. Ja się bałam czy Olek będzie chciał jedyna butelkę jaką mieliśmy w domu ale bez problemu z niej zajadał 🙂

Malina, ja się nie czuje wcale jak po cc 😅 serio nie wiem skąd taka różnica teraz, a ta operacja mięśniaka wcześniejsza. Wtedy dochodziłam do siebie 2-3 tygodnie. Teraz to ja już od powrotu do domu nie brałam leków przeciwbólowych. Rana niestety jest bardzo duża bo musieli wyciąć poprzednią ale poza tym już wcale jej nie czuje. Każdej kobiecie życzę by się czuła po cięciu tak jak ja ☺

Miska szybko czujesz już przepowiadające skurcze. Może to wina tego, że to druga ciąża? Daj znać co na wizycie 😘
    Dokladnie. Wyczuwam wczesnie, bardzo i slyszalam wlasnie ze moze byc przez to ze druga ciaza ale zapytam lekarza o to napewno. Sa wyczuwalne i nie da sie ich pomylic z czym innym🙈 ale tez sa raz na jakis czas. Martwilabym sie gdyby byly kilka razy dziennie a to co kilka dni tak jakoś.....znalazlam fizjo dobrą w okolicy. Dzis zaoytam czy napewno moge i będę chodzi na masaz i banki bo ponoc można jesli nie ma przeciwwskazań bo z tym dretwoeniem ud i posladkow zwariuje....😕😕😕😕

Super kochana ze wgl nie czujesz sie zle ze doszlas predko do siebie i wg moze wiesz teraz to lepiej znosisz bo jednak tu dzidzia jest co robic i czlowiek nie mysli tak ale najwazniejsze ze czujesz sie dobrze i masz siły. ❤❤

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:

No to bajka :D Lubie czytac takie wiadomosci.

• Tari Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, ja mam parę ubranek na krzyż w rozmiarze 56 a reszta już większa. Urodził się mając 56 cm i powoli mniejsze ubranka 62 są mu dobre 🙂 robimy obecnie w sumie codziennie pranie bobaskowe bo jednak tych najmniejszych mamy mało ale myślę, że kwestia tygodnia jak przejdzie na 62 na stałe, a tych to już mam cały stos 😅 rośnie w oczach nasz synek. Poprzednia noc była ciężka bo wstawał na jedzenie co 2h.. Dopiero już nad ranem zrobił sobie dłuższą przerwę. Liczymy, że dzisiaj będzie coś lepiej bo sama starałam się go za dnia częściej przystawiać do piersi by może w nocy nie czuł tak dużej potrzeby jedzenia. Matka ze mnie zapewne naiwna 🤣

Miska daj znać jak wizyta 🙂

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Miska, ja mam parę ubranek na krzyż w rozmiarze 56 a reszta już większa. Urodził się mając 56 cm i powoli mniejsze ubranka 62 są mu dobre 🙂 robimy obecnie w sumie codziennie pranie bobaskowe bo jednak tych najmniejszych mamy mało ale myślę, że kwestia tygodnia jak przejdzie na 62 na stałe, a tych to już mam cały stos 😅 rośnie w oczach nasz synek. Poprzednia noc była ciężka bo wstawał na jedzenie co 2h.. Dopiero już nad ranem zrobił sobie dłuższą przerwę. Liczymy, że dzisiaj będzie coś lepiej bo sama starałam się go za dnia częściej przystawiać do piersi by może w nocy nie czuł tak dużej potrzeby jedzenia. Matka ze mnie zapewne naiwna 🤣

Miska daj znać jak wizyta 🙂
    Oj matka naiwna jestes Olus pewnie i tak bedzie chcial cyca 😂 ale super niech pije mleczko niech siedzi przy cycusiu aby sie nie odzwyczail kochany nasz. ❤❤ co 2godzinki to albo on udaje ze pije bo cycusia chce tylko albo naprawde glodomorek ale dobrze, niech nam rosnie na zdrowego chlopaka 😍😍 najwazniejsze ze ladnie Wam przybiera :)

Po wizycie wszystko super ksiazkowo wyniki są dobre hemoglobina bardzo sie poprawila bo od 3 tyg bez zelaza jestem kazal odstawic bo sie poprawily i sprawdzic wyniki bez zelaza i są b.ladne wiec super ❤ z malenkim wszystko dobrze przybiera ksiazkowo (w 3tyg rowne 600gram) więc dzis juz pobad 1800g nam wazy. 🤗🤗🐣 lekarz pozwolił masaż byle nie zaden rozgrzewający taki typowo leczniczy na te moje dretwiejace uda i posladki aby rozluznic mięśnie troche woec jutro dzwonię do znajomej fizjoterapeutki, niech mnie uleczy wkoncu bo to juz jest bardzo uciązliwe😠😞
    Lekarz dziś mnie juz pocieszyk ze jeszcze tylko dwie wizytki bo mam za 3 tyg i kolejna tez jesli nie bedzie potrzeby predzej to po 3tyg i bedzie juz 37tydz i niech sie dzieje co chce bedzie mozna rodzic. Więc zleci mi jak cholera. Aby to tego poczatku czerwca 🐣🐣🤗

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:

Po wizycie wszystko super ksiazkowo wyniki są dobre hemoglobina bardzo sie poprawila bo od 3 tyg bez zelaza jestem kazal odstawic bo sie poprawily i sprawdzic wyniki bez zelaza i są b.ladne wiec super ❤ z malenkim wszystko dobrze przybiera ksiazkowo (w 3tyg rowne 600gram) więc dzis juz pobad 1800g nam wazy. 🤗🤗🐣 lekarz pozwolił masaż byle nie zaden rozgrzewający taki typowo leczniczy na te moje dretwiejace uda i posladki aby rozluznic mięśnie troche woec jutro dzwonię do znajomej fizjoterapeutki, niech mnie uleczy wkoncu bo to juz jest bardzo uciązliwe😠😞
    Lekarz dziś mnie juz pocieszyk ze jeszcze tylko dwie wizytki bo mam za 3 tyg i kolejna tez jesli nie bedzie potrzeby predzej to po 3tyg i bedzie juz 37tydz i niech sie dzieje co chce bedzie mozna rodzic. Więc zleci mi jak cholera. Aby to tego poczatku czerwca 🐣🐣🤗

Czerwiec piekny miesiac, a na ktorego masz termin? :D

• miska997 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1985 wrote:
    Czerwiec piekny miesiac, a na ktorego masz termin? :D
    U mnie z usg bierzemy termin bo miesiaczke mialam w lipcu jeszcze przed ta pozamaciczna....2wrzesnia zabieg byl i okresu juz nie mialam a z pierwszego usg wyszlo na 28czerwiec teraz ze wszystkich usg wychodzi tak 22,25czerwiec ciagle lekarz mówi ze jesli tak do konca bedzie wychodzic mozemy sie tą datą juz sugerować na 25 :) dla mnie lepiej w razie indukcji aby jeszcze w czerwcu urodzic 🙈🙈🙈
    Córkę mam z 23 czerwca piekny miesiąc tak jak mowisz. 😍😍😍😍

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    U mnie z usg bierzemy termin bo miesiaczke mialam w lipcu jeszcze przed ta pozamaciczna....2wrzesnia zabieg byl i okresu juz nie mialam a z pierwszego usg wyszlo na 28czerwiec teraz ze wszystkich usg wychodzi tak 22,25czerwiec ciagle lekarz mówi ze jesli tak do konca bedzie wychodzic mozemy sie tą datą juz sugerować na 25 :) dla mnie lepiej w razie indukcji aby jeszcze w czerwcu urodzic 🙈🙈🙈
    Córkę mam z 23 czerwca piekny miesiąc tak jak mowisz. 😍😍😍😍

To i u mnie z USG pierwszego lekarze biorą, z miesiaczki raczej nie patrza bo ja to w cyklu co zaszlam w ciaze to owu mialam chyba 10dnia 😅 Ale fajnie, beda dwa czerwcowe dzieciaczki :):)
    Moze tez 2 ciaza to z duzym prawdopodobienstwem bedzie "nieprzechodzona". Ale byloby wesolo jakby tez 23 😅

Ja np powinnam sie urodzic we wrzesniu, ale stwierdzilam, ze wole w lipcu bo to wakacje 🤣🤣

• PoprostuM Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem i wracam powolutku do żywych:) cieszą mnie wszystkie dobre wiadomości tutaj, czekamy na ostatnie szkraby w wątku!! Tari, dobry przyrost cieszy więc super sobie poradziliście. Jestem pod wrażeniem, że tak dobrze funkcjonujesz po cc i sobie radzisz 🥰

Ja po tygodniu płakania co godzinę powoli godzę się z tą cesarką choć najlepiej mi jak leżę i nie czuję rany - wtedy mogę przenosić góry:D a potem wstaje i znów mi się przypomina. Na pewno jestem bardzo sztywna jeszcze w opiece i funkcjonowaniu, bo mam w głowie ten rozpruty brzuch i się boję. Wdzięczna jestem jednak za te piękna pogodę, wspaniale wkroczyć w macierzyństwo ze słonkiem nad głową :) byliśmy dziś na pierwszej wizycie u pediatry, mała prawidłowo przybrała na wadze, od początku kp i to też ogromna wdzięczność, że się udało ❤ mogę się patrzeć na nią godzinami i karmić też, bo trafił się nam żarłoczek przysypiający przy cycu. Trzeba się nagimnastykować, żeby ją budzić i nakarmić do końca :) już zaczynamy dostrzegać kiedy zasypia i nie jest jeszcze najedzona :D

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ