X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie pierwszy raz spotkałam z taką opłata. Zawsze robiłam badania prywatnie i nigdy nie pobierali opłaty za pobranie. W jednym punkcie nawet jeszcze stare ceny mają, bo na stronie diagmedu mi pokazuje większe a one zawsze mniejsze ceny mi liczą. Ale teraz ten punkt zamknięty jest niestety i też muszę jeździć o wiele dalej na pobranie

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siska co slychać?
    Iskierko i jak poradzilas sobie z tym wyborem mleka?
    Milenko jak sie czujesz ?
    Phia jaki dalszy plan ?
    ABI co u Ciebie?

U mnie wczoraj byla tragedia chcialam jechac na pogotowie mialam bardzo sine wymioty z wagi zlecialo mi 2 kg . Mecza mnie ciagle mdłosci a wczoraj dwa razy zaslablam raz pod labo a drugi raz w sklepie. Dzisiaj siedze w domu a raczej leze malo co zjadlam bo sie boje powtorki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 18:53

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wszystkim 🙂

Zosiu bardzo Ci współczuję tego co musisz przechodzić biedulko a próbowałaś czegoś na te wymioty? Ponoć pomagaja te gumy z Rossmanna przeciw wymiotom dla ciężarnych słyszałaś o tym? Może warto by spróbować? I dziękuję że o mnie pamiętasz 🤗 w końcu wybraliśmy mleko pasujące małej i teraz jest już o wiele lepiej. Mniej płacze i więcej śpi. Nocki też są lepiej przesypianie i nie ma histerii w płaczu. Co najwyżej popłacze z nadmiaru gazów po całym dniu ale tu przed spaniem podajemy espumisan do mleka i zazwyczaj się wypierdzi i zasypia także o niebo lepiej niż było 🙂

A co słychać u reszty załogi? Dziewczynki jak tam u Was? Buziaki 😘😘😘

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Iskierko bralam juz je pomogly na poczatku a teraz to nic nie pomaga . Mam w lodówce colę ona jwdynie na chwile daje mi ulge jak jest źle. Dobrze, że rozwiązaliscie problem bo napewno byłas juz zmęczona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to współczuję kochana. Nie wiem co by Ci polecić bo ja nie miałam mdłości przez całą ciążę za to zgaga mnie męczyła od początku do końca i piłam mleko. Cole też piłam całą ciążę ale to już z lekkiego uzależnienia 😉 a zmęczona to ja bd chyba jeszcze długo 😅 no ale fakt już nie tak jak było.

• Sisska Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dobrze, dziękuję, że pytasz 😊 końcem tygodnia pewnie będę testować. Nie nastawiam się na nic 😉

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska ✊🍀

Sisska lubi tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki 😙

Sisska kciuki zaciskam cały czas o nie puszczam 😙 jak sie czujesz? 😙

Iskierko cieszę się że znaleźliście mleko idealne i jest poprawa 😙 nie ma nic gorszego niż patrzeć jak taki maluszek cierpi i nie móc mu pomóc 😔 teraz już będzie tylko lepiej 😙

Zosiu, współczuję samopoczucia, oby już było coraz lepiej 😙

A u mnie powoli, do przodu. Mdłości mi już na szczęście przeszły, zdarzają się takie pojedyncze dni. Jedynie wciąż męczy mnie to okropne zmęczenie że nie mam siły na nic i po odkurzeniu podłóg muszę swoje odleżeć 😅 no ale nie mogę narzekać 🙂 obecnie odliczam dni do wizyty, którą mam 7.10

Iskierka87, zOsIa88 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi mnie zaczęły boleć, czyli tak jak ostatnio, tydzień przed okresem.. Więc nie udało się.. Tak bardzo chcę mi się płakać 😢

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska to jeszcze nic nie znaczy. Mnie też zaczęły boleć normalnie jak przed @ w szczęśliwym cyklu i trwało to do samego terminu @ także nie trać nadziei. Ja cały czas 3mam za Ciebie mocno kciuki kochana i kibicuje z całych sił 🍀✊✊🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siska nie doszukuj sie objawów ja myslalam ze jak ciaza to musza byc bolesne piersi bo tak mialam w 2 pozostalych a w tej nie mam nic takiego objawy zaczely mi sie w 7 tc mdlosci i zgaga.
    Od wczoraj jestem w szpitalu na kroplowkach niestety w sobote wymiotowalam silnie ale w niedziele bylo ok i od poniedzialku znowu nawet po wodzie myslalam.ze sie wykończe dodatkowo jakies liczne bakterie wyszły w moczu i zostanę do piatku.

Wysłany: 2 października 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Zosiu jak się czujesz? Lepiej już? 😙

Sisska jak tam u Ciebie? Bo ja praktycznie codziennie tu zaglądam, sprawdzić czy napisałaś. Jak się czujesz? 😙 Oczywiście wciąż trzymam mocno kciuki 🍀😙

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko jestem w szpitalu od wtorku i do poniedzialku mnie zatrzymaja napewno l, wymioty mi sie bardzo nasilily i sie odwodniłam poza tym wyszly rozne klocki liczne bakterie w moczu wiec mam dodatkowo leczenie i po badaniu szyjki plamienie także poczatki byly dla mnie łatwiejsze. Mam nadzieje ze w poniedziałek wyjde choc jak zrozumialam lekarza to powiedział ze bedziemy myślec dopoero o wyjsciu :/
    A.jak u Ciebie?
    Tez czekam na wiadomość od Sisska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 10:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju Zosiu kochana co tam się porobiło u Ciebie biedulko. Na szczęście jesteś pod dobrą opieka lekarzy więc bezpieczna i mam nadzieję że szybko Ci pomogą pozbyć się tych paskud byś mogła wyjść do domu. Przesyłam wirtualne tulasy Waszej dwójeczce 🤗💕

Milenko jak samopoczucie i jak się czujesz?

Sisska ✊🍀 nieustannie

Kaś co słychać u Ciebie? 😘

Mamusie jak Wasze pociechy? Oby tylko zdrówko Wam dopisywało 💗

Wysłany: 2 października 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu, trzymaj się, jesteś pod dobrą opieką. Teraz najważniejsze jest dobro maluszka. A powiedz mi, Ty już miałaś prenatalne? Jak wyszło? 😙 Trzymam kciuki żebyś szybko wracała do zdrowia i szybko ze szpitala mogła wyjść 😙

Iskierko co u Ciebie? Jak tam początki macierzyństwa i problemy brzuszkowe? Mam nadzieję że już jest lepiej 😊 Całuski od ciotki 😙

U mnie ogólnie ok, teraz już jest tylko lepiej. Mdłości nie męczą, energii więcej, zaczynam żyć i cieszyć się w pełni z ciąży. Za kilka dni mam wizytę i już się nie mogę doczekać 😊

Iskierka87 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję :* Iskierko od 7 tygodnia coraz gorzej sie czulam a juz teraz to już nic nie dawalo rady :(
    Milenko miałam wszystko w porzadku w badaniach nie mam ryzyka wad. Teraz czekam na następne koło 20 tygodnia ale jeszcze daleko.

• Sisska Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów nic.. Jestem załamana, bo robiłam dziś test po pobraniu krwi i wyszła mi delikatna kreska, nie musiałam się nawet przyglądać, było widać delikatny cień. I już się cieszylam. A teraz wynik bety 2,4.... Nie możliwe.. Test był wadliwy czy co.. 😢

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska przykro mi:( aki macie dalszy plan?

• Sisska Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa klinika i kolejne Aid, i jeśli się nie uda to wtedy ivf.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko cudnie oby tak dalej i czekam z Tobą na wieści z wizyty 🤗 wstawisz suwaczek? 😉

Zosiu 3mam kciuk co by tylko się polepszało codziennie u Ciebie 😘

Sisska tak mi przykro 😔 ale ten wynik 2,4 to taki zastanawiajacy... Tak jakby się jednak coś zadziało

‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ