Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:30
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
Żanetka93 wrote:Tylko pojedyncze plemniki w ejakulacie...
Żanetka https://matkamimowszystko.pl/slabe-nasienie-jak-poprawic-jakosc-nasienia/ wybierz jakieś suplementy dla męża, koniecznie wizyta u androloga, usg jak nie miał jeszcze i badanie hormonów, może tam coś namieszane. W większości przypadków wszystko da się poprawić! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żanetka jestem z Tobą ❤️
Blair ma rację, niech mąż łyka suplementy. Tu dziewczyny polecały fertilman, jest jeszcze fertilman plus bardziej rozbudowanym składem - opinie mają dobre. Mój jeszcze łyka dodatkowo parentonStarania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Dziewczyny, a co powiecie w temacie wlaczenia tabletek anty ,odstawienie i nastepnie starania?
Staramy sie ponad rok
Ide w czwartek do endo .. wyniki moje..
ft3-2,41
Ft4-1,11
Tsh-0,972
Prolaktyna-13,19
Fsh-4,58
Lh-6,78
Wszystko w normie tylko ten kwas foliowy z ciekawości sprawdzilam i mam >20 (3,1-20,05),Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 16:22
Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
Ojej, Żanetka bardzo mi przykro. Co na to powiedzieli w klinice?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnyOgarniemy lekarza i bedziemy dzialac...
Aczkolwiek dól jest mega...
Nie mowiac juz o tym jak maz to przyjal...
To jest tak twardy facet do tej pory myslalam ze nic nie jest w stanie go zlamac...
Uwierzcie dzis pierwszy raz w zyciu widzialam jego zaszkolone oczy gdy trzymal w rece te wyniki...
Pocieszam go gadam te regulki ze bedzie dobrze
Ale w pewnym momenice sama sie poplakalam...
Taka jest pierwsza reakcja na to wszystko...
To minie wezmiemy sie w garsc znajdziemy lekarza znajdziemy przyczyne i poprawimy te wyniki...
Ale ta pierwsza reakcje musimy przebolec...
Dzis soboe serwujemy wieczor alkoholowy...
Maz wlasnie chlodzi wodke...
Coz zanim wezmiemy sie w garsc opijemy chociaz te smutki... -
nick nieaktualnyMaria87 wrote:Ojej, Żanetka bardzo mi przykro. Co na to powiedzieli w klinice?
Jakas babka nam tylko chlodni oznajmila ze nie wykonano seminogramu z powodu braku wlasciwej koncentracji...
Na karteczce wreczyla napis ze pojedyncze plemniki w nasieniu...
Jak ktos ma do polecenia dobrego androloga w Krk to chetnie poslucham opini;) -
Zanetka tak mi przykro
Jestem pewna, że znajdziecie siłę do dalszej walki. :* Jakie suple zażywał Twój mąż?
Ja jestem troszkę uprzedzona do tych drogich suplementów dedykowanych na nieplodnosc. Jak się analizuje ich skład to ilości poszczególnych skladnikow są takie sobie... Trzeba brać czasami końskie ilości...
Mój mąż ogólnie wyniki nasienia miał dobre, ale ruchliwość? Żadna... Ruch A i B prawie nie istniał. Ok trzy miesiące brał Salfazin i duże dawki l-karnityny, mieliśmy powtórzyć wyniki, ale już nie zdążyliśmy, bo zaszłam w ciążę. Ja kojarzę dobrego urologa/androloga (mąż był nim zwchwycony, ale to inne miasto), bo mąż był sprawdzać czy ma zylaki. Żylaki wykluczylismy, wiec głęboko wierzę, że właśnie ta karnityna pomogła. Tym bardziej że właśnie ten lekarz pochwalił ten zestaw.
Miska w którym dniu cyklu się badalas? Masz stosunek LH do FSH ok 1.5. zobaczysz co powie Ci na to lekarz. Ja też miałam przekroczony kwas foliowy (przy okazji warto byłoby byś zbadała sobie Wit b12) i natychmiast odstawiłam ten zwykły i przeszłam na folian z firmy Solgar. Gin mówił, że tym zwykłym kwasem robię więcej szkody niż pożytku. Zaszłam w ciążę w pierwszym miesiącu po odstawieniu zwykłego kwasu - aczkolwiek to jest chyba zbieg okoliczności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 16:56
-
nick nieaktualnyZanetko nie mielismy przyjemnosci wymieniac postow ale ja tez pozwole sobie dodac: to da sie poprawic! Androlog albo urolog i usg jader na pierwszy rzut jesli jeszcze maz nie mial, jesli tam jest przyczyna to jej usuniecie (np zylakow) potrafi zdzialac cuda. Polecam tez suplementy ale nie zamienniki,szlabym w fertilmen plus (ok 70zl, w 2tyg mamy ruchliwosc z 35 na 65% a mowi sie o efekcie po 3 miesiacach) lub profertil (najwyzsza polka okolo 170zl). Ponadto spanie bez bokserek ani majtek, ewentualnie spodenki, na dzien luzne bokserki, chlodniejsze prysznice na jadra, dobra dieta i sport ale ani za duzo ani za malo tak 2,3 razy w tyg.
Polecam tez upicie sie, a potem wlozenie korony i wygodnych butow i dalsza walke:)Salome, nada lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiska wg to nie jest dobry pomysl, po odstawieniu anty 3 miesiace nie wyrabialam 3 dni byl bol owulacyjny, potem ROK co cykl to inaczej, mowie tu o piersiach,pryszczach, florze bakteryjnej tam na dole, psychice i wahaniach hormonow. Jak mi tak pozniej lekarz zaproponowal to mu powiedzialam ze chyba na glowe upadl. Rownowaga hormonalna to podstawa:)
-
Miska w którym dniu cyklu się badalas? Masz stosunek LH do FSH ok 1.5. zobaczysz co powie Ci na to lekarz. Ja też miałam przekroczony kwas foliowy (przy okazji warto byłoby byś zbadała sobie Wit b12) i natychmiast odstawiłam ten zwykły i przeszłam na folian z firmy Solgar. Gin mówił, że tym zwykłym kwasem robię więcej szkody niż pożytku. Zaszłam w ciążę w pierwszym miesiącu po odstawieniu zwykłego kwasu - aczkolwiek to jest chyba zbieg okoliczności.[/QUOTE]
To zły stosunek? Badania robilam 3dc .(wczoraj) Kurcze, na usg pęcherzyki rosna , biore pregna start -(Pregna START zawiera dwa źródła kwasu foliowego, w tym L-metylofolian wapnia – aktywną, łatwo i szybko przyswajalną formę folianów. Uzupełniające spożycie kwasu foliowego zwiększa poziom folianów ). Pytam bo już łapie sie wszystkiego, na początku byla ta prolaktyna zawsze podwyzszona teraz dzieki letroxowi spadlaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 16:58
Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny