X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię, że zły, ale mój lekarz mówił, że najlepiej by był ok 1.0. Wydaje mi się jednak, że 1.5 to nie jest powód do wpadania w panikę, tym bardziej jeżeli masz potwierdzona owulację (pęcherzyki Ci pękają???), ale myślę że to Twój lekarz jest odpowiednia osoba, żeby to komentować. :)
    Praktycznie wszyscy na rynku robią preparat z kwasem foliowym aktywnym i dowalaja do tego ten zwykły. A mój gin mówi, że mam się tego zwykłego absolutnie wystrzegać. Dlatego biorę ten Solgar, bo tylko oni nie łączą formy aktywnej i nieaktywnej. Ale może u Ciebie ten podwyższony poziom kw foliowego wynika z niedoboru B12? A nie z mutacji. Troszkę dziwnie masz zapisany ten wynik, że powyżej 20 a nie konkretną liczba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 17:05

mila2019, Miska _a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko, dzis to odreagujcie! My po odebraniu wyników tez był cały weekend z % kłótniami i seksem.. burzliwy czas.. zwłaszcza, ze moj Maz miał etap wyparcia faktu, ze Jego wyniki nie sa dobre.. ale teraz łyka suplementy i sie stara... ja zreszta tez.. z mojej strony ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez tak bardzo sie staralal...
    Te 3 msc mial naprawde super...
    Nawet piwa nie pil tylko soki i wode
    Jadl zdrowo...
    Wcinal te suplementy...
    Dba o siebie...

To tak jak wtedy bylo 30mln plemnikow przy normie 39
    To teraz nagle nie ma co badac?
    Koncentracja byla 7 przy normie 15 co juz bylo tragedia
    Nagle jest 1...

Po suplementach bo takim trybie zycia...

Dzis pierwszy raz od czasu staran przeszla mi prze glowe mysl ze naprawde moze sie nie udac...

;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 17:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, a inseminacje bierzecie pod uwage? Spokojnie, dajcie sobie czas, a na powrót do dobrych nawyków przyjdzie czas po weekendzie!

• Miska _a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Nie mówię, że zły, ale mój lekarz mówił, że najlepiej by był ok 1.0. Wydaje mi się jednak, że 1.5 to nie jest powód do wpadania w panikę, tym bardziej jeżeli masz potwierdzona owulację (pęcherzyki Ci pękają???), ale myślę że to Twój lekarz jest odpowiednia osoba, żeby to komentować. :)
    Praktycznie wszyscy na rynku robią preparat z kwasem foliowym aktywnym i dowalaja do tego ten zwykły. A mój gin mówi, że mam się tego zwykłego absolutnie wystrzegać. Dlatego biorę ten Solgar, bo tylko oni nie łączą formy aktywnej i nieaktywnej. Ale może u Ciebie ten podwyższony poziom kw foliowego wynika z niedoboru B12? A nie z mutacji. Troszkę dziwnie masz zapisany ten wynik, że powyżej 20 a nie konkretną liczba.

Progesteron 7 dni po mam 26, pecherzyki rosna ok 21 ostatnio mialam przed owu, czuje klucia, nigdy nie mialam potwierdzenia pekniecia ...raz tylko ciaza biochemiczna wr wrzesniu .. , po usg nigdy mi gin nie mowil ze mam pco.. :(

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wszystko bierze sie pod uwage ale zawsze ma sie nadzieje na nature... ;)

Jakos nie chcialam dopuszczac do siebie mysli ze trzeba bedzie dzialac inaczej...

Najgorsze jest to ze tyle odmawiania wszystkiego zeby to poprawic!!
    A sie pogorszylo... gdyby chociaz nie ruszylo...
    A tutaj duzo duzo gorzej...

Trzeba znalesc przyczyne takich wynikow i zrobimy to ...

Ale z chwila obecna niestety trzeb sie pogodzic i marzenia o dziecku chyba narazie trzeba odsunac na bok...

W sensie dzilac owszem ja sie nigdy nie poddaje!

Ale to nadzieja moja w tym momencie jest na poziomie 0

• Kaga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska dlatego tak jak mówię - nie przejmuj się. :) Skoro obraz USG jest ok i dochodzi do owulacji to taki stosunek nie jest pewnie żadnym problemem.

Zanetka a może Twój mąż po prostu tak bardzo się stresował tym badaniem??? Skoro tak się starał to na pewno mu zalezalo, żeby wynik był super i podświadomie się stresował.
    Urolog/androlog na pewno Wam pomoże. :)

Miska _a, Salome, mila2019 lubią tę wiadomość

• Miska _a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Miska dlatego tak jak mówię - nie przejmuj się. :) Skoro obraz USG jest ok i dochodzi do owulacji to taki stosunek nie jest pewnie żadnym problemem.

W takim razie zmieniam kwas foliowy na solgar, wizyte u endo mam e czwartek ,mam o cos jeszcze pytac doradzcie, może jakies badania ma mi zlecic

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga mial stresa lekkiego ;)

Ale zeby od tego plemniki poznikaly? Hehe ;P

Mielismy sex w poniedzialek wieczor... pozniej sroda wieczor... od tej pory nic badanie dzis rano...

Wiec przerwa byla okej prawda?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka u nas w pierwszym badaniu koncentracja wyszła niecałe 3 mln :/ I też był moment załamania ale jak widzisz daliśmy radę :)
    Dlatego myślę że Wy też dacie radę :* teraz możecie się upić we dwóch, zalać smutki i to przeżyć a później bierzcie się do roboty, to na pewno da się poprawić, dobry lekarz, styl życia i suple naprawdę mogą zdziałać cuda :) A najważniejsze że wiara czyni cuda i nie pozwalam myśleć że się nie uda bo się uda pamiętaj i działaj :*

Żanetka93, Ag1988 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nada Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam do was po wakacjach.

Żaneta tak mi przykro, może powtórzcie te wyniki za miesiąc, w innej klinice. Może to stres / pomyłka w laboratorium. Cokolwiek :/ trzymam mocno kciuki żeby tak było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:45

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka jestem pewna, że czytałam na forum (tylko nie pamiętam w którym temacie) o tym jak dziewczyna opisywała, że mąż tak się zestresował, że wyniki wyszły fatalne. Zresztą niektórzy mówią że wypadałoby zrobić parę badań nawet w krótkim odstępie czasu, żeby mieć rzeczywisty obraz, bo do badania de facto bierze się tylko część ejakulatu.
    Mąż robił jakieś USG kiedyś? Hormony jakieś badał? A z tego co mówiłaś dużo ćwiczy (chyba że mylę) - nie wiem może jakieś odżywki stosuje dla sportowców? Kiedyś natknęłam się na pamiętnik właśnie dziewczyny, która opisywała jak jej mąż miał tragiczne wyniki, bo stosował testosteron w sporych ilościach (nie traktuj tego personalnie, tak tylko pisze). Albo może zastanów się czy nie popełnia jakiegoś głupiego błędu na co dzień - typu praca z laptopem na kolanach?

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 14:26

Żanetka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga nie nie nie bierze zadnych odzywek/sterdydow/
    Tylko cwiczy tak dla kondycji fizycznej...

Mnie bardziej dziwi ta roznica po suplementach...
    Tamte wyniki nie byly rewelacyjne ale jednak 29mln bylo...
    1%prawidlowych byl...

Suplementy mialy to poprawic...

A tu nagle nie ma co badac?...

Totalnie nie wiem co sie moglo stac ;(

No ale glowa do gory :)

Mamy powod niepowodzen
    Mi juz lekarz od dawno mowi ze owulki ksiazkowe
    Mialam isc na droznosc w kwietniu
    I teraz sie zastanawiam czy warto dawac na to kase skoro nasienie jest jakie jest eh

Jest weekend trzeba sie nim cieszyc nabrac motywacji i dzialac dalej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka ja bym poszla na droznosc, to wazne badanie i nie bylo takie straszne jak czytalam a potem tez mowi sie o tych 3 miesiacach z wieksza szansa kiedy to jajowody sa oczyszczone i przejrzyste;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wszystkie rady i slowa wsparcia ;)

Jestescie kochane ;*

Miska _a lubi tę wiadomość

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 14:26

Żanetka93, mila2019 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja umiera ostatnia ;)
    Wazne ze wiemy na czym stoimy ;)

A u Was jak Abi?
    Ten cykl tez z zastrzykiem czy jakies badania ?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneta nie zalamuj sie te wyniki mozna poprawic ! !! Ja pisalam o fertilman plus do tego ashwagadha powinna pomoc ;) trzymam kciuki wiem co czujesz bo ja dolek mialam w tym tygodniu pozdrawiam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 22:24

Żanetka93 lubi tę wiadomość

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 14:27

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ