Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mówię, że zły, ale mój lekarz mówił, że najlepiej by był ok 1.0. Wydaje mi się jednak, że 1.5 to nie jest powód do wpadania w panikę, tym bardziej jeżeli masz potwierdzona owulację (pęcherzyki Ci pękają???), ale myślę że to Twój lekarz jest odpowiednia osoba, żeby to komentować.
Praktycznie wszyscy na rynku robią preparat z kwasem foliowym aktywnym i dowalaja do tego ten zwykły. A mój gin mówi, że mam się tego zwykłego absolutnie wystrzegać. Dlatego biorę ten Solgar, bo tylko oni nie łączą formy aktywnej i nieaktywnej. Ale może u Ciebie ten podwyższony poziom kw foliowego wynika z niedoboru B12? A nie z mutacji. Troszkę dziwnie masz zapisany ten wynik, że powyżej 20 a nie konkretną liczba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 17:05
mila2019, Miska _a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻanetko, dzis to odreagujcie! My po odebraniu wyników tez był cały weekend z % kłótniami i seksem.. burzliwy czas.. zwłaszcza, ze moj Maz miał etap wyparcia faktu, ze Jego wyniki nie sa dobre.. ale teraz łyka suplementy i sie stara... ja zreszta tez.. z mojej strony ..
-
nick nieaktualnyMoj tez tak bardzo sie staralal...
Te 3 msc mial naprawde super...
Nawet piwa nie pil tylko soki i wode
Jadl zdrowo...
Wcinal te suplementy...
Dba o siebie...
To tak jak wtedy bylo 30mln plemnikow przy normie 39
To teraz nagle nie ma co badac?
Koncentracja byla 7 przy normie 15 co juz bylo tragedia
Nagle jest 1...
Po suplementach bo takim trybie zycia...
Dzis pierwszy raz od czasu staran przeszla mi prze glowe mysl ze naprawde moze sie nie udac...
;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 17:22
-
nick nieaktualny
-
Kaga wrote:Nie mówię, że zły, ale mój lekarz mówił, że najlepiej by był ok 1.0. Wydaje mi się jednak, że 1.5 to nie jest powód do wpadania w panikę, tym bardziej jeżeli masz potwierdzona owulację (pęcherzyki Ci pękają???), ale myślę że to Twój lekarz jest odpowiednia osoba, żeby to komentować.
Praktycznie wszyscy na rynku robią preparat z kwasem foliowym aktywnym i dowalaja do tego ten zwykły. A mój gin mówi, że mam się tego zwykłego absolutnie wystrzegać. Dlatego biorę ten Solgar, bo tylko oni nie łączą formy aktywnej i nieaktywnej. Ale może u Ciebie ten podwyższony poziom kw foliowego wynika z niedoboru B12? A nie z mutacji. Troszkę dziwnie masz zapisany ten wynik, że powyżej 20 a nie konkretną liczba.
Progesteron 7 dni po mam 26, pecherzyki rosna ok 21 ostatnio mialam przed owu, czuje klucia, nigdy nie mialam potwierdzenia pekniecia ...raz tylko ciaza biochemiczna wr wrzesniu .. , po usg nigdy mi gin nie mowil ze mam pco..Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
nick nieaktualnyAg wszystko bierze sie pod uwage ale zawsze ma sie nadzieje na nature...
Jakos nie chcialam dopuszczac do siebie mysli ze trzeba bedzie dzialac inaczej...
Najgorsze jest to ze tyle odmawiania wszystkiego zeby to poprawic!!
A sie pogorszylo... gdyby chociaz nie ruszylo...
A tutaj duzo duzo gorzej...
Trzeba znalesc przyczyne takich wynikow i zrobimy to ...
Ale z chwila obecna niestety trzeb sie pogodzic i marzenia o dziecku chyba narazie trzeba odsunac na bok...
W sensie dzilac owszem ja sie nigdy nie poddaje!
Ale to nadzieja moja w tym momencie jest na poziomie 0 -
Miska dlatego tak jak mówię - nie przejmuj się. Skoro obraz USG jest ok i dochodzi do owulacji to taki stosunek nie jest pewnie żadnym problemem.
Zanetka a może Twój mąż po prostu tak bardzo się stresował tym badaniem??? Skoro tak się starał to na pewno mu zalezalo, żeby wynik był super i podświadomie się stresował.
Urolog/androlog na pewno Wam pomoże.Miska _a, Salome, mila2019 lubią tę wiadomość
-
Kaga wrote:Miska dlatego tak jak mówię - nie przejmuj się. Skoro obraz USG jest ok i dochodzi do owulacji to taki stosunek nie jest pewnie żadnym problemem.
W takim razie zmieniam kwas foliowy na solgar, wizyte u endo mam e czwartek ,mam o cos jeszcze pytac doradzcie, może jakies badania ma mi zlecicWrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
nick nieaktualny
-
Zanetka u nas w pierwszym badaniu koncentracja wyszła niecałe 3 mln I też był moment załamania ale jak widzisz daliśmy radę
Dlatego myślę że Wy też dacie radę :* teraz możecie się upić we dwóch, zalać smutki i to przeżyć a później bierzcie się do roboty, to na pewno da się poprawić, dobry lekarz, styl życia i suple naprawdę mogą zdziałać cuda A najważniejsze że wiara czyni cuda i nie pozwalam myśleć że się nie uda bo się uda pamiętaj i działaj :*Żanetka93, Ag1988 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wracam do was po wakacjach.
Żaneta tak mi przykro, może powtórzcie te wyniki za miesiąc, w innej klinice. Może to stres / pomyłka w laboratorium. Cokolwiek trzymam mocno kciuki żeby tak było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:45
-
Zanetka jestem pewna, że czytałam na forum (tylko nie pamiętam w którym temacie) o tym jak dziewczyna opisywała, że mąż tak się zestresował, że wyniki wyszły fatalne. Zresztą niektórzy mówią że wypadałoby zrobić parę badań nawet w krótkim odstępie czasu, żeby mieć rzeczywisty obraz, bo do badania de facto bierze się tylko część ejakulatu.
Mąż robił jakieś USG kiedyś? Hormony jakieś badał? A z tego co mówiłaś dużo ćwiczy (chyba że mylę) - nie wiem może jakieś odżywki stosuje dla sportowców? Kiedyś natknęłam się na pamiętnik właśnie dziewczyny, która opisywała jak jej mąż miał tragiczne wyniki, bo stosował testosteron w sporych ilościach (nie traktuj tego personalnie, tak tylko pisze). Albo może zastanów się czy nie popełnia jakiegoś głupiego błędu na co dzień - typu praca z laptopem na kolanach? -
nick nieaktualnyKaga nie nie nie bierze zadnych odzywek/sterdydow/
Tylko cwiczy tak dla kondycji fizycznej...
Mnie bardziej dziwi ta roznica po suplementach...
Tamte wyniki nie byly rewelacyjne ale jednak 29mln bylo...
1%prawidlowych byl...
Suplementy mialy to poprawic...
A tu nagle nie ma co badac?...
Totalnie nie wiem co sie moglo stac ;(
No ale glowa do gory
Mamy powod niepowodzen
Mi juz lekarz od dawno mowi ze owulki ksiazkowe
Mialam isc na droznosc w kwietniu
I teraz sie zastanawiam czy warto dawac na to kase skoro nasienie jest jakie jest eh
Jest weekend trzeba sie nim cieszyc nabrac motywacji i dzialac dalej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZaneta nie zalamuj sie te wyniki mozna poprawic ! !! Ja pisalam o fertilman plus do tego ashwagadha powinna pomoc trzymam kciuki wiem co czujesz bo ja dolek mialam w tym tygodniu pozdrawiam .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 22:24
Żanetka93 lubi tę wiadomość