Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem po lekarzu za duzo to ja nie zalatwilam a wiec dostalam.masc ale nie moge jej uzyc dopiero jak dostane @ to samo z lekami moge natomiast wapno pic i plukac gardlo rumiankiem dostalam tez skierowanie na alergologa chociaz nie wiem czy to ma sens bo pewnie mi to samo powie co rodzinna qiec zapowiada sie cudowny okres ze smarkatkami
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś byłam u ginekologa, innego niż ostatnio, ochrzanił, że jeszcze za krótko się staramy, żeby diagnozować niepłodność. Poradził wrócić za pół roku. Zrobił usg, a tam pękniety pęcherzyk. W dodatku z prawego, a nie lewego jajnika, gdy cały cykl bolał mnie z lewego. Nie wiem jak do owulacji doszło z tak płaską temperaturą?! Jakieś szaleństwo i chyba naprawdę czas wyrzucić termometr...
-
nick nieaktualnyPJUR wrote:Ja dziś byłam u ginekologa, innego niż ostatnio, ochrzanił, że jeszcze za krótko się staramy, żeby diagnozować niepłodność. Poradził wrócić za pół roku. Zrobił usg, a tam pękniety pęcherzyk. W dodatku z prawego, a nie lewego jajnika, gdy cały cykl bolał mnie z lewego. Nie wiem jak do owulacji doszło z tak płaską temperaturą?! Jakieś szaleństwo i chyba naprawdę czas wyrzucić termometr...
-
nick nieaktualny
-
Ja czuje ból jajnika lub obu co miesiac.
A owulacji nie mialam.
Potwierdzone to bylo 2 razy.
Teraz 3 raz i okaze sie czy jutro bd po czy znowu nie.
Wiec jak mialyscie potwierdzona owu u lekarza kiedys to super oznaka a jesli nie to nie ma co sie napalac ze owu byla.
Bo u mnie falszywe oznaki hehe
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPhiczek trzymam kciuki ja chodzilam pol rpku ma monitoring pare razy zdazylo sie po owulce przyjsc wtedy jest plyn w zatoce Douglousa ale to bylo zaraz po owu nie eiem jak jest pod koniec cyklu mozna tez na podstawie progesteronu badajac 7 dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 12:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale dziewczyny nadrukowałyście dzisiaj ale to dobrze bo to znaczy że forum tętni życiem 🙂
Samosiowa miłej pracy i nie daj się gościowi żeby Ci wchodził na głowę 🙂
RudaMaruda z tego co się orientuję to pod koniec cyklu może być już za późno na stwierdzenie po płynie za macicą. Właśnie najlepiej zbadać progesteron (chyba jak jest powyżej 12 to świadczy o tym że owulką była ale nie mam pewności więc niech mnie ktoś poprawi)
Phia właśnie za to wszystko Cię podziwiam, jesteś dla mnie przykładem bo my się staramy 10 cykl dopiero i czasem wymiekam.. Ale przecież będzie dobrze, na pewno. Już niedługo będziesz nas zarażała wiruskami 🙂
Cały czas mocno zaciskam kciuki za testujące jutro bo coś nam statystyki spadły na forum 😘Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nada wrote:Mi się już nie chce martwić. Najwyżej podejdziemy do invitro i tyle. A tak to mamy trzy cykle żeby popróbować innych metod.
Talku a na jakie badania idziesz? Na fajnego lekarza trafiłaś ja tam idę jutro na cytologię, ciekawe co mi powiedzą :p
Nada, powiem Ci że byłam w takim szoku, że ktoś chce mnie położyć do szpitala i badać, że nie zapytałam jakie dokładnie badania ...
Na pewno hormony Pani doktor proponowała zbadać, zrobić USG, mówiła że ewentualnego sprawdzić drożność jajowodów ale to już w kolejnym etapie.
Pewnie jak już się w maju położę do szpitala to dowiem się więcej. Pierwszy raz poszłam do ginekologa kobiety i jej podejście wzbudziło u mnie duże zaufanie. -
nick nieaktualnyIdę jutro, zapisałam się do lekarza w luxmedzie.
No a planowo owulacje miałam mieć wczoraj, da rady coś podgladnąć czy była ?
I wczoraj i dzisiaj mnie kłuje jajnik.
O co ja mam zapytać lekarza ?
Ginekologa mam w pakiecie z pracy, więc spoko.
Oczywiscie moja pani doktor jest już poza pakietem, więc do niej chodzę raz na poł roku, bo częściej bym zbankrutowała.
PJUR lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAha ja Wam cos powiem jaki ten facet ma tupet wczoraj krzyczal na kolezanke z pracy jak zaparkowala przed budynkiem pracy on jest jakis nie normalny dzisiaj pokora do mnie i dystans.
Ruda moze niech Ci zrobi usg u mnie czasami bol byl popr,edzajacy owulke czasami byl w trakcie owulki no z tym bolem nie ma co sie kierowac ja po sluzie najlepiej poznaje jak juz jest bialy to po owulce jak przezroczysty mega rozciagliwy to dni plodne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:41
-
RudaMaruda25 wrote:Idę jutro, zapisałam się do lekarza w luxmedzie.
No a planowo owulacje miałam mieć wczoraj, da rady coś podgladnąć czy była ?
I wczoraj i dzisiaj mnie kłuje jajnik.
O co ja mam zapytać lekarza ?
Ginekologa mam w pakiecie z pracy, więc spoko.
Oczywiscie moja pani doktor jest już poza pakietem, więc do niej chodzę raz na poł roku, bo częściej bym zbankrutowała.
Myślę że spokojnie byłoby widać czy owulka była. Trzymam kciuki 🙂
Mnie mój dzisiaj odpisał - słuchajcie - po 2 tygodniach 😂 ale teraz mam go w nosie i już raczej więcej do niego nie pójdę.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
U mnie lekarz dziś zakreslał jakiś obszar w jajniku i pokazywał kontrastowymi kolorami płyn po pęknięciu ciałka żółtego.
Macie rację. Trzeba na monitoringi chodzić, tylko póki co mój pakiet firmowy tego chyba nie pokrywa... Płać i płacz... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySlyszalam kilka wersji jednym pomaga wiesiolek innym siemie lniane innym znowu duza ilosc wody tez slyszalam o marchewce ale rowniez wersja od jakiegos lekarza ze to ze nie widac sluzu nie znaczy ze go nie ma bo zbyt duzo tez moze utrudniac zlepiac plemniki w zaleznosci od konsystencji ale to juz wiecie jak z tym wszystkim jest...