X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek wrote:
    Abi
    Jakbym patrzyła na całość związku to ponad 7 lat a zabezpieczenie było oficjalne tylko za 1 razem.

Oficjalnie 53cs a nie oficjalnie lepiej nie liczę bo az sie nie chce. Powinnam liczyc od dnia slubu ale jakos łatwiej od początku roku hehe..

Samosiowa
    Dzięki ❤

Kaga
    To prawda większość, ale nie wszystkie.

Oby Wam się udało bo ja powoli odpuszczam.
    Mam plan na siebie i mam zamiar go realizować jak nie bd maluszka.
    Będę szczęśliwa nawet będąc tylko z mężem bo smutanie nie pomoże.
    A kto wie może marzenie kiedyś sie spełni i nawet sie nie bd tego spodziewać:D
    A mozna wiedziec jaki plan ? Ja rowniez zaczynam wszystko od poczatku nie licze juz na ciaze za duzo rozczarowan bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 12:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy w planie powloczyc sie nad Wisla isc tam na obiadek albo druga opcja wybrac sie do Zakopanego i tam pospacerowac ;)

Poki co zjadlam cale 3 kg arbuza :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    My jutro mamy w planie powloczyc sie nad Wisla isc tam na obiadek albo druga opcja wybrac sie do Zakopanego i tam pospacerowac ;)

Poki co zjadlam cale 3 kg arbuza :D
    Uwielbiam Zakopane :)

Żanetka93 lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę do mojej chrześnicy i w końcu trochę się z Nią pobawię. Kupiłam jej puzzle z Myszką Mickey i będziemy układać :)

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zakopanego z kolei nie lubię, tłoczno i mega komercyjnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam ;)
    Morskie Oko kocham i Gubalowke ;)

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda podziel się linkiem z testami 😁 ja w przyszłym tygodniu testuje, choć pewnie nie wytrzymam i w niedziele sikne kontrolnie pierwszy raz 😁

Żanetka, Zakopca samego w dobie też nie bardzo lubię, Krupówek nie cierpię, ale góry uwielbiam. Najbardziej Rusinową Polane i Halę Gasienicową ❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam Was i nawet na kartce zapisałam co której napisać :D

Ruda olej szefa i idź na zwolnienie!!! Nie dziwię się że się wkurzyłas, nie rozumiem jak on mógł tak do Ciebie powiedzieć... ciekawe jakby on był w takiej sytuacji jak Ty to pewnie by chodził do pracy bo przecież to najważniejsze a noga na drugim planie... nie patrz na niego tylko na swoje zdrowie i się kuruj :)

Milena Twój progesteron jest super, nie ma mowy o tym że nie ma nadziei przez niego bo właśnie że jest :) czytałam że najlepiej jak jest powyżej 15 te 7dpo ale już jest dobrze jak powyżej 10 :) ale jak wiadomo każda kobieta ma inaczej... znam dziewczynę która miała ok 5 proga 7dpo i to wystarczyło na ciąże- bez żadnych wspomagaczy :)

Kaga dobrze że te skurcze już minęły i że masz wsparcie w lekarzach i lekach :) ja też bym się pewnie przestraszyła... A co do forum to fajnie że mogą też ciężarówki się odezwać jednak wiadomo- część się nie odzywa by po prostu reszcie przykrości nie robić :/ sama pamiętam jak się czułam jak na forum staraczkowym któraś zaszła i bombardowala postami o ciąży- w granicach rozsądku to jest super ale co za dużo to niezdrowo :/ ja staram się udzielać bo przez swoje starania mam już jakąś wiedzę i może coś komuś poradzę :) A tak w realu to też mam mało znajomych teraz odkąd zaszłam w ciąże... bo raczej ja jestem na innym etapie życia niż oni- u nich nowe związki, zaręczyny, śluby a u mnie dzidzia :) czuje się taka trochę odstawiona na boczny tor tylko dlatego że jestem w ciąży... Ale jakoś się tym nie przejmuje, wiadomo każdy ma swoje życie i swoje priorytety :) A moim jest teraz rodzina :)

Phia super że owulacja Ci ruszyła :) no i dobrze że dostałaś dupka skoro masz problem z progiem... Ja brałam duphaston przez pół roku i nie odczulam w ogóle jego brania :) gorzej było z metformaxem :)

Abi wyniki wydają się w porządku a atg wskazuje na Hashimoto- ja też mam podobną wartość :) najważniejsze że tsh niskie a ft4 i ft3 w normie- samych przeciwciał się nie leczy :) A Samosiowa ma rację- Czarnobyl na pewno ma wpływ na nas i dziś niestety :/ teraz co druga kobieta ma problemy z tarczycą- jakieś guzki lub niedoczynność... na szczęście da się z tym żyć i da się to leczyć :) no i super że masz wizytę u ginekologa-endokrynologa :) na pewno coś zaradzi na to :)

MilusińskaMilena, Kaga, Samosiowa staraczka lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 06:11

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podnioslyscie mnie na duchu. W przyszłym tygodniu testuje 😁 albo będzie II albo umawiam się na hsg 🙂

W ogóle jak tylko widzę gdzieś bociana to mówię do niego w myślach że jak nam nie przyniesie dzieciątka to go oskube z piór 😂

Abi masz racje, w Krupówki wdarła się komercja. A latem tłum ludzi też skutecznie odstrasza. To samo Gubałówka, przecisnąć się nie da, ale za to widoki piękne 😍 już się nie mogę doczekać wyjazdu ❤️

W ogóle dziewczyny, dzwonił ostatnio nasz Gazda do którego jeździmy co roku. Wie o naszych problemach. Poprosiłam go żeby poszedł z nami znów na Rusinową Polane, a on zaproponował że zamówi nam mszę w Kościółku za nas. To takie kochane, aż mi się na sercu ciepło zrobiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 14:23

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia tylko dlatego użyłam słowa "większość" a nie "wszystkie", bo niestety nikt nie może mieć pewności co do niczego. :( Super że masz plan na siebie, ale pewnie będziesz musiała go zweryfikowac, bo Ty zrobiłaś już tak duży postęp w leczeniu, że w Twoim przypadku sukces moim zdaniem jest pewny. :)

Abi oby lekarz miał jakiś pomysł. :)

Przypominam Wam - w grudniu byłam u lekarki, która uznała, że w zimie nie zachodzi się w ciążę, bo dieta jest uboga. Powiedziała, że moja waga jest największą przeszkodą (przy moim prawidłowym BMI, wadze 63 kg). O wynikach mojego męża mówiła, że są słabe (morfologia 10%, duża ilość plemników, wszytko ponad normę poza ruchem - urolog/androlog był zachwycony wynikiem). Stwierdziła, że mam endometrioze na postawie jednego USG (z przerzutami do jej mózgu ewidentnie).
    W wakacje jeden ginekolog uznał, że u mnie wszytko zajebiście i trzeba się starać i starać.

Gdybym się ich trzymała to byłabym dziś w innym miejscu.

W styczniu znalazłam cudownego lekarza, który ma tak ogromna wiedze, że już dwie moje koleżanki mi dziękowały za polecenie go. W lutym już byłam w ciazy. Dziś prowadzi moja ciążę i nikt nie potrafi mnie tak uspokoić jak on (tylko raz w ciąży trafiłam do innego gina - dowiedziałam się, że mam ogromną "szansę" na poronienie ciazy).

DOBRY LEKARZ TO PODSTAWA!!!!

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa
    Wezmę się porządnie za moje małe hobby.
    Rękodzieło.
    Bo ostatnio zaniedbalam.

A oprocz tego nie wiem jeszcze dokładnie.
    Wyjazdy jakieś, może zmiana pracy, a może własna firma.
    Muszę wszystko przemyśleć porządnie:D

Samosiowa staraczka, Jane208 lubią tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 06:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka,
    Ja zamawiam te:

https://allegro.pl/oferta/test-ciazowy-bejbi-plytkowy-super-czuly-10miu-ml-8118842360?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications:buyerCart&snapshot=MjAxOS0wNi0wNVQwOTo1OTozNy4wMDNaO2J1eWVyOzVmYmI1Nzk5MTgzOTU1MWRiZmJmMTYyMjU4N2Y2OTdhZTA3N2NkYTVkM2U3MmQzMTNhZDUyYjYyMDg5YzFhMDQ%3D

No ja powinnam mieć @ 17.06, ale końcem przyszłego tygodnia na pewno będę już na nie sikać.

Jestem juz po pierwszej rehabiltacji. Ciąża jest przeciwwskazaniem do nich, ale powiedziałam Pani, że mogę być ale nie muszę. To ona mi powiedziała, że tak naprawdę do dnia miesiączki nie ma obawy. Teraz czekam na ortpedę.

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda trzymam kciuki 🤞 u mnie @ 13 powinna być. Mam w domu jeszcze dwa z allegro i dwa z rosska. Pewnie nie wytrzymam do terminu @ i zatestuje wcześniej 😁 obyśmy obie zobaczyły II 🍀

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam szczerze, że mam obawy co do tych rehabilitacji, że nawet jeśli mi się udało to szkodzę.
    Ale wydaje mi się, że sporo kobiet zaszło niewiedząc i robiły niewskazane rzeczy, a mają dzieci, no i zdrowe te dzieciaki.
    Uspokójcie mnie proszę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda rozne rzeczy kobiety robia w ciazy rozne badania przechodza ...
    Zdarzaja sie kobiety chore ktore musza kontynuowac leczenia mimo ciazy..sa kobiety juz w ciazy ktore robia sb jakas krzywde bo o pech nie trudno...
    I musza wie rehabilitowac itp takze glowa do gory...

W razie czego nic zlego sie nie stanie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ortopedzie, orteza do noszenia, no i zwolnienie do końca miesiąca.

Wysłany: 7 czerwca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj. Zdrowie jest najważniejsze

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Jestem po ortopedzie, orteza do noszenia, no i zwolnienie do końca miesiąca.
    Ruda i teraz sluchaj sie lekarza bo inaczej leczenie sie przedluzy. Wiadomo ze chce sie miec te dziecko ale los czasem rozne nam plata figle janarazie nie moge sie starac zmieniam swoje zycie i narazie odpoczywam od tego powiedzialam ze jak nie uda sie po wczasach skladam wypowiedzenie zmieniam prace narazie nie wyobrazam siebie takiej sytuacji ze przychodze gdzies do oracy a tam ciaza nie bardzo dlateho odpoczniemy od tego troche pozniej wrocimy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 18:53

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ