X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie beda jeszcze wieksze zmiany po 5 latach mieszkania z tata wyprowadzamy sie. Bedziemy na swoim dosyc podrzucania dziecka problemow siostry humorow taty. Maz juz dzisiaj nie wytrzymal i postawil warunek albonide z nim albo rozwod. Od poczatku twierdzilam ze te mieszkanie wyjdzie nam jeszcze uszami niestety mialam racje lepiej zyc skromniej ale na swoim ile ja sie w tum domu napracowalam nasprzatalam. A lrzesadzilo o tym piec gazowy ktory potr,ebuje czyszczenia byl u nas gazownik i mowil zw jak nie wyczyscimy to dom wyleci w powietrze przy iskrze moj ojciec siw wydarl na meza ze ma nic nie robic doslownie wydarl sie wydral sie tez jak odmalowalismy sciany no nic sie nie da przy tym czlowieku zrobic ani remontow ani nic raz narzeka ze robimy raz ze nic nie robimy pomimo ze to moj tata i bardzo go kocham nie podoba mi sie jak traktuje mojego meza a on tylko przyszedl mieszkac do mnie ze wzgledu na mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 23:05

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa jesli macie możliwość iść na swoje to do dzieła. Najlepiej jak mieszka się bez rodziców jednych czy drugich bo wszystko można robić jak się chce. Ojciec kiedyś doceni jak miał dobrze jak byliście z Nim, a siostra może pójdzie po rozum do głowy. Ty też musisz być twarda i wytrzymać fochy siostry i ojca

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:07

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylismy sprzatac w tym tyg pralke kupujemy i meble do kuchni mieszkanie juz jest wyremontowne mislo byc pod wynajem bo maz wzial kredyt zeby splacic brata jednego. Powiem Wam ze w sumie to niby rodzice przepisali dom ale nic w tym fomu nie mkglismy zrobic chcielismy miec osobna kuchnie nie zgodzili sie juz dawno mielismy to zrobic. Maz xrezygnowal z tych badan bo potrxebujemy teraz kasy a o dzidcku pomyslimy w nastepnym roku a moze sie uds bez leczenia bo w tym domu kupe stresu bylo i nerwow tylko. Tata no coz wygarnal nam ze mama zmarla przez nas a zachotowala na raka kurcze jak mozna winic kogos za smierc dla mnie to niepojete. Mezowi powiedzial ze plakac po nas nie bedzie i to przewazylo wszystko. Moja ciocia mu wywrozyla ze na starosc sam zostanie jak tak bedzie mnie szanowal konczy sie w pewnym momencie cierpliwosc bo ile razy mozna sluchac ze maz to nie udacznik nic nie wniosl do domu zaluje ze w ogole mnie zmusil zebym wziela rozdzielnosc wiele bledow zrobilam mohlam sie na to nie zgadzac i niech nic nie daje. A moj maz mial anielska cierpliwosc tyle lat znosil to.
    Kasztanek kocham tate wychowal mnie moje wspomnienia sa dobre gdy bylam mala ,dal mi tez w kosc przez te 4 lata od kad mama zmarla uwaza ze kobiety sa od tego by zapierniczac i byc gosposia i chyba taka role widzial we mnie w ogole zero zrozumienia ze mam swoje zycie, teraz rozglada sie za kobietami mi to nie przeszkadza ale robi przykrosc gdy po 1 dniu znajomosci pisze do kogos ze kocha i jeszcze czyta te smsy mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh samosiowa masz przeboje biedaku...

Wyprowadzka napewno dobrze zrobi

My mieszkalismy u tesciow niby osobne pietro itp ale nie dawno wynajelismy mieszkanie i mieszkamy sami i jest jakas taka wieksza swoboda i wgl...

Nasze problemy sa naszymy problemami nikt sie nie wcina/wtraca nie narzuca itp...

Nie powiem rodzicom owszem trzeba pomogac i robimy to ale pozniej wracamy "na swoje" i jest jakos tak inaczej...

Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam z teściową. Tzn ona ma dół, my górę i osobną kuchnie, ale.. I tak głównie ona gotuje. A mimo że wiem że chce dla nas jak najlepiej to tak mnie czasem wk**a że mam ochotę rzucić to wszystko i się wyprowadzić. Gdybyśmy tylko mieli wybór, nie zastanawialabym się nad zamieszkaniem osobno, jednak sytuacja była i w sumie nadal jest dość skomplikowana, więc wyremontiwalismy piętro i jakoś sobie żyjemy..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Eh samosiowa masz przeboje biedaku...

Wyprowadzka napewno dobrze zrobi

My mieszkalismy u tesciow niby osobne pietro itp ale nie dawno wynajelismy mieszkanie i mieszkamy sami i jest jakas taka wieksza swoboda i wgl...

Nasze problemy sa naszymy problemami nikt sie nie wcina/wtraca nie narzuca itp...

Nie powiem rodzicom owszem trzeba pomogac i robimy to ale pozniej wracamy "na swoje" i jest jakos tak inaczej...
    Tak dokladnie nasi znajomi mowili nam juz to dawno ale ludzilismy sie ze bedzie dobrze.
    Maz mi dzisiaj mowil ze jego znajoma tez mieszkala z rodzicami pomimo ze ona bardzo dobre miala relacje z rodzicami to maz jej juz nie do konca i mial ovhote sie az powiescic nie wiem ile w tym prawdy ale potrafia starsi no dowalic szpilke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to tak wygladalo ze mamy dwie lodowki w kuchni jedna nasza druga taty dwa chlebaki niby osobne jedzenie ale czesto my gotowalismy bontata nie potrafil noc innego oprocz rosolu zurku i smalcu zrobic rachunki na pol placilismy
    No i sprzatanie to wszystko na mnie spadlo tata nic nie ruszyl maz czasem pomaga. Najbardziej sie boje ze tata wpadnie w jakas anoreksje nie mam pomyslu podejrzewam ze on w ogole sie do nas nie odezwie po wyprowadzce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 11:39

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:07

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze nie potrzeba silowni zeby schudnac do 60 kg wczoraj pol nocy nie spalam tak brzuch mnie bolal przykre to wszystko ale chcialabym sie znowu moc usmiechac a nie denerwowac

Dziekuje z mile slowa

Wysłany: 9 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa trzymam kciuki za nowy rozdział w życiu. Oby to potoczyło się falą:wyprowadzka a potem maleństwo ❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ♥️♥️♥️

Wysłany: 9 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już coś upatrzonego? Domek? Mieszkanie w bloku? Najważniejsze że podjeliscie decyzję i zaczynacie działać. Myślę że to Wam wyjdzie na dobre, taka zmiana otoczenia które wysysa z Was energię.

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Macie już coś upatrzonego? Domek? Mieszkanie w bloku? Najważniejsze że podjeliscie decyzję i zaczynacie działać. Myślę że to Wam wyjdzie na dobre, taka zmiana otoczenia które wysysa z Was energię.
    Mamy mieszkanie na 10 pietrze 3 pokojowe maz dopiero co skonczyl je remontowac
    Rata kredytu troche duza bo 700 zl a mieszkanie mialo isc pod wynajem ale jak widac nie mozna miec wszystkiegona tata zostanie sam na 120 m
    bo psa biore

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to najlepsza decyzja jaką podjeliscie, zwłaszcza że nie czuliscie się szczęśliwi w tamtym miejscu. Mocno Wam kibicuje i wierzę że w końcu się uda 😘

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Ale to najlepsza decyzja jaką podjeliscie, zwłaszcza że nie czuliscie się szczęśliwi w tamtym miejscu. Mocno Wam kibicuje i wierzę że w końcu się uda 😘
    Duzo rzeczy juz mamy lodowka piec zmywarka jeszcze tylko meble do kuchni pralka i lozko i mozemy sie wprowadzac. Milusinska no ciezko mi bo oddalam tyle czasu temu domowi napewno pierwsze tygodnie beda dla mnie katorga bo orzyzwyczajam sie do miejsc ludzi itp. samo zlozenie wypowiedzenia mnie wiele kosztowalo . W nastepnym tygodniu jade ciasto zamowic bo slyszalam ze skladaja sie na mnie pracownicy.
    A jutro jade do nowej roboty po skierowanie na badania mam nadzieje ze wyjdzie wszystko dobrze bo jak nie to bede musiala szukac innej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 13:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/febe13d36e000.png.html

Krakowskie Bulwary
    🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 16:47

Samosiowa staraczka, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:08

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, dobrze powiedziane.
    Ja też mieszkałam z teściami, którzy są super. Najlepsi teściowie pod słońcem, też osobne piętra. Ale ja czasami dostawawałam (przepraszam za wyrażenie) pierdolca.
    Nie robili nic złego, nie było kłótni, ale z czasem wpadałam w taką paranoję, że szok.
    Jak nawet uprawialiśmy to mi się zdawało, że oni to słyszą. No i teściowa we wszystkim chciała mnie wyręczać.
    A teść jak teściowa wychodziła na drugą zmianę i mój mąż też to przychodził do mnie i męczył mnie rozmową, a ja czasami po pracy wykończona chciałam się walnąć w łóżko.
    No i faktem jest, że my po ślubie musieliśmy się dotrzeć, były kłótnie. A ja nawet nie miałam jak i gdzie sobie trzasnąć tymi drzwiami.
    Ale wiadomo wszystko ma plusy i minisy. Dzięki temu też zaoszczędziliśmy kupę pieniędzy, bo nie mieliśmy wydatków na mieszkanie, opłaty, jedzenie.
    Mojemu mężowi też na dobre wyszło, że odciął pępowinę od mamusi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    https://zapodaj.net/febe13d36e000.png.html

Krakowskie Bulwary
    🤗
    Żanetka też tam byliśmy, tylko że od strony Kazimierza, tak od kładki Bernadka.
    Byliśmy sobie tam na lodach w GoodLood :)

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ