X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa trzymam kciuki!
    Czasem jedna decyzja potrafi wszystko zmienić i obrócić o 180 stopnii, oby tak było w twoim przypadku.

Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaly jeszcze dwa okna do umycia najgorsze bedzie pakowanie rzeczy mi sie uzbieralo najwiecej mam ciuchow i co z tym zrobic ma ktos pomysl ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się wyprowadzałam to zrobiłam selekcję ubrań, na te które zostawiam, a dwa wory oddałam do zakonnic pracujących w domu samotnej matki. W ramach podziękowania dostałam od nich voucher na rzęski!!!

A najlepiej ubrania pakować chyba w takie reklamówki z Ikei, są mega pojemne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bedzie dla mnie dramat z tymi ciuchami potrzebna by byla jakas babeczka ktora mi zrobi selekcje ja po prostu nie umiem :D maz juz wybral kuchnie my nie bedziemy mieli nie wiwdomo jakis luksusow nawet teraz zastanawiamy sie co kupic lozko czy rogowke do pokoju i oadlo na rogowke bo na niej mozna tez soac a w raxie czego mamy mateterac ktory kiedys kupilam :D wiec sral to pies dzisiaj znowu dostalam telefon w sprawie pracy ale musialam przeprosic bo juz zaczynam 1 lipca juz mam miec szafeczke na ubrania w srode pobieranie krwi parkingu narazie nie moge wykupic bo narazie okres probny i nauka no trudno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 12:29

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:09

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tych rzeczy jest duzo ostatnio nic nie kupowalam bo po co mi 10 koszulek w spodniach chodze maks 2 pary no moze 3 a szafy sie uginaja od tych rzeczy ostatnio wyciagnelam.stara bluzke i zdziwienie bo mole jedzonko sobie zrobily ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czasem się nie wydaje, ale jak się wyciąga te rzeczy to szok, że ich aż tyle jest.
    Ja swoich ubrań, książek, itp. miałam cały bus przy przeprowadzce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa przesegreguj co potrzebujesz a co juz nie
    Co nie do wora i do kontenera dla potrzebujacych
    Lub moze masz kogos w rodzinie/znajomych komu mozna ciuszki podrzucic...

Co zabierasz do do wielkich pudel lub siat najlepiej posegregowas na spodnie/rzeczy letnie/ rzeczy zimowe..

Zreszta moze bd mogla na poczatku zabrac najpotrzebniejsze rzeczy a zreszta sie jakos uporac po trochu...

Ja najgorzej mialam z butami bo mam ich mase
    I jak przyszlo to pakowac to szok

Najgorsze ze sie wydaje ze wcale tego nie jest duzo a jak przyjdzie to ladowac no to robi sie sajgon...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Samosiowa przesegreguj co potrzebujesz a co juz nie
    Co nie do wora i do kontenera dla potrzebujacych
    Lub moze masz kogos w rodzinie/znajomych komu mozna ciuszki podrzucic...

Co zabierasz do do wielkich pudel lub siat najlepiej posegregowas na spodnie/rzeczy letnie/ rzeczy zimowe..

Zreszta moze bd mogla na poczatku zabrac najpotrzebniejsze rzeczy a zreszta sie jakos uporac po trochu...

Ja najgorzej mialam z butami bo mam ich mase
    I jak przyszlo to pakowac to szok

Najgorsze ze sie wydaje ze wcale tego nie jest duzo a jak przyjdzie to ladowac no to robi sie sajgon...

O butach to nawet nie gadam .... ja ich nie mam mase tylko tone haha wywalam dopiero jak sa zdarte :D a szpilek nie da sie zedrzec same wiecie... bo ja czesto w szpilach nie chodze ... stanikow mam kupe a chodze chyba tylko w trzech :D kolejny paradoks...
    Dopiero co z rzeczami mamy sie uporalam.oczywiscie nie ze wszystkimi... i najlepsze oczywiscie zagniezdzily sie mole mama lubila bawelne no i tak to jest z nieuzywanymi rzeczami...
    Teraz sie zastanawiam czy rozmawiac z tata ze planujemy wyprowdzke czy po prostu sam zobaczy ja juz kiedys mieszkalam u meza jak jeszcze nie byl moim mezem i relacje wowczas z rodzicami mialam ekstra czlowiek taki glupi juz wiem czemu ludzie wynajmuja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Dziewczyny, czasem się nie wydaje, ale jak się wyciąga te rzeczy to szok, że ich aż tyle jest.
    Ja swoich ubrań, książek, itp. miałam cały bus przy przeprowadzce.
    Ja pomimo tego ze lubie ksiazki w tej dziedzinie naszczescie sie ograniczalam bo moja siostra nauczycielka jak sie wyprowadzala to miala z tym koszmar teraz po prostu nie gromadze mam 4 ksiazki ze studiow 3 ksiazki 50 twarzy greya, everest, i striptiz moj maz mi ja dal jak oddawal krew mozna bylo brac ale tez powiedzialam stop nie chcialam ksiazek choc bardzo je lubie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja książki kupowałam i kolekcjonowałam, mam więc cały regał, który niestety mocni zbiera kurz.
    Teraz się przerzuciłam na czytnik, więc i miejsca więcej.
    Jejku czy u was też tak gorąco?
    Ja leżę bez życia, zaraz jakiś szybki prysznic i lecę na rehabilitację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa skwar nieziemski mozna zdechnac hehe
    Zyje o arbuzie i wodzie z mieta...
    Uwielbiam upaly ale jak sie jest nad woda jakis urlop czy cos ale ogolnie w miescie pomiedzy murami mozna zwariowac...

Nie narzekam oczywiscie bo majowa pogoda byla zupelnie do kitu a cieple lato ja uwielbiam ;)

Ale taki az skwar to baaardzo meczy ciezko funkcjonowac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli jestescie w domu to warto wziasc chlodny prysznic niz sie meczyc ja w domu mialam bardzo chlodno zamontowalismy z mezem rolety poza tym budynek osieplony tak byl ze latem chlodno a zima cieplo a dzisiaj na 10 pietrze skwar niesamowity :D lalo sie ze mnie wiec Was rozumiem jakos to trzeba przezyc

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książek mam tyle, że nie wiem gdzie je upchnę. Mam czytnik, sporo czytam na nim, ale jednak dla mnie co książka papierowa to papierowa. Dokupiliśmy kolejny regał, nie wiem gdzie go postawię. Przekopałam już górę najróżniejszych papierów, wrzuciłam 90%. Człowiek trzyma różne rzeczy, przydasie, a teraz się zastanawiam po co. Skoro teraz wyrzucam bez żalu, to po co to chomikowałam wcześniej?
    U mnie duszno, słońca nie ma, ale duchota okropna.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy taki skwar i duchota że oddychać się nie dalo. Zaraz biorę właśnie szybki prysznic i idę spać bo mnie męczy okropnie spanie 😴

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki uciekam się rehabilitować!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42dc025749de.jpg

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też gorąco , wiatrak w pracy od rana działał.
    Kupiłam truskawki i będę robić koktajl, ale najpierw obiad. Wieczorkiem spacer z psem i lulu 😊
    Dziś odbieram wynik histopatologii mojego polipa...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda bidula z ta noga oby szybko sie zregenerowala.
    Kaś uwielbiam koktajle
    Kasztanek ja tez lubie ksiazki ale w pewnych kwestiach jestem minimalistka nadmiar po prostu przytlacza i to w kazdej dziedzinie zycia kosmetyki ksiazki ciuchy babiloty buty torebki itp. Ja tez mam skwar a tu jeszcze uczyc sie trzeba bo ostatnio babka mnie oblala :D zreszta nie tylko mnie :D
    A ja dzisiaj mam 10 dc i owulke szybko strasznie najlepsze ze jak po stronie nie droznej jest owulka to leje sie ze mnie a jak po droznej to sluzu jest chocby kot naplakal ciekawe dlaczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 16:56

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zakupkach hehe
    Kupilam sobie ładna mini :D

Wkoncu tyle zjechalam ze trzeba garderobe ciut wymienic hehe a najlepsze jest to ze wyciaglam ciuchy ktore byly mi za male i pasuja :D

A mi zostalo jeszcze 4 dni brania dupka.
    Jak długo czekalyscie na @ po skonczeniu dupka???

Samosiowa staraczka, Jane208 lubią tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki histopatologii! Zgodnie z internetami wszystko dobrze, ale oczywiście będę w 100%pewna po okresie jak pójdę na kontrolę

Kasztanek, MilusińskaMilena, RudaMaruda25, Żanetka93, Samosiowa staraczka, Salome, Jane208 lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ