X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem ;)
    Ktos nagle twierdzi ze chcemy aby nam roze sypano pod nogi;D
    Ja tam wcale nie lubie chodzic po platkach hehe

A my w trasie nad morze ;)
    Przerwa na jedzonko i za niedlugo dotrzemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 13:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jseszcze z ostatnio rzecza chcialam sie odniesc...

Nie mozna krytykowac kogos jesli sie nie wie co kto przeszedl...

Np za jakis tam czas zobaczy mnie szczesliwa z brzuszkiem jakas staraczka...
    Pomysli sobie : jaka jedza jest w ciazy a ja nie...

Nie wiedzac ze za mna 23 msc staran badan lekarzy chodzenia od jednego do drugiego...

I np do mojej kuzynki doszlo ze jestem w ciazy...
    Strasznie oburzona moja ciaza bo staraja sie prawie 3 lata...
    Ale wiecie co? Ja przez 2 lata zrobilam wiecej badan odwiedzilam wiecej lekarzy i mialam wiecej opcji na przyszlosc z badaniami niz oni przez te 3 lata...

Ale do grona zszokowanych weszla jako pierwsza ;) i do komentujacych : ale wam fajnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 13:43

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiek wczoraj to czytałam, u płakałam się jak bóbr..

Dziewczyny, tak jak pisała Phia trzeba to wypośrodkować. Ciężarna nie powinna przy staraczce zanadto okazywać tej euforii. Jasne - cieszy się, wcale się nie dziwię, też bym skakała z radości - ale trzeba wczuć się w sytuację drugiej osoby. Po co szczuc dziewczynę zdjęciami usg, ubrankami, zabawkami czy mebelkami skoro jej to sprawia ogromną przykrość. Ale to działa w drugą stronę. WhyNot pisze że co by nie powiedziała, to bratowa ją gasi = sprawia jej przykrość. Morał jest taki że krzywdzą się wzajemnie.. Część z Was jest po drugiej stronie mocy, druga, większa część z nas wciąż o to szczęście walczy. Nie mamy prawa mieć do ciężarnych żalu że one są w ciąży a my nie. Musimy się po prostu szanować bo będziemy zataczac to błędne koło i sprawiać sobie wzajemnie przykrość..
    Aaa i błagam - nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka, kazda z nas jest inna. I nie możemy mówić że ciężarne rozumy pozjadaly albo na odwrót.

A żeby już zamknąć ten jakże ciężki dla nas temat Ruda pytała o marynate i sałatkę. Ja robię marynate zawsze w podobny sposób. W misce mieszam oliwę i ulubione przyprawy. Zawsze paprykę słodką, trochę ostrej, i mieszankę ziół. Zwykle prowansalskich.
    A jeśli chodzi o sałatkę na grilla to biorę mix salat, pomidorki, ogórka, paprykę, ser feta i czasem dorzucam filet kurczaka i zalewam to sosem sałatkowym z odrobiną octu jablkowego.
    To takie kucharze ie wg Mileny 😁

RudaMaruda25, Jane208 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Milenka ❤️
    Ja właściwie robię mega podobnie :)

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 czerwca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się to sprawdza 🙂 polecam się ❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre staraczki w dwa lata zrobią więcej badań i mają za sobą więcej zabiegów niż inne przez pięć lat. Długość starania się nie idzie w parze z jakością. Ale to też wynika z naszej różnorodności. Jedna będzie się cieszyć seksem i staraniami a druga po czterech cyklach wpadnie w panikę (np ja). :p

Rany takiej mi narobilyscie ochoty, że dziś walne sałatkę grecką. <3

Milena czy ja dobrze pamiętam że masz jutro HSG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 14:08

MilusińskaMilena, Żanetka93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie chciałam nikogo urazić swoim wpisem.
    Oczywiście nie oczekuje się noszenia na rękach przez cały świat (wystarczy mąż) i z tym się zgodzę. Jednak co w przypadku gdy to ja jestem krytykowana a nie na odwrót? Spuszczam głowę gdyż moje zdanie nie pokrywa się ze zdaniem bratowej.
    Nie odwiedza mnie bo to ja mam wolne i czas i zawsze busem jeżdżę to mam wprawę (a na dworze 32st). Mówię o zwykłej rodzinnej życzliwości 🙂
    A z wpuszczania w kolejki nie korzystam - jedynie w niedziele podczas odprawy teściów na lotnisku (lecieli sami pierwszy raz) przeszliśmy na początek kolejki.
    Temat rzeka jak mówicie 😊 wiec jeśli ktoś się poczuł urażony to wybaczcie 😘
    PS: jestem mądra ale rozumów nie pozjadałam (co zrobić) dlatego tu jestem i się radzę 💙

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się Kaga 🙂 o ile mnie dopuszczą bo dziś miałam jeszcze lekkie plamienie mam nadzieję że minie..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Milenka będziemy kciuki trzymać ❤️

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena to kciuki żeby jutro udało się to hsg zrobić :) na pewno będzie oki :)

Kaga nad jeziorkiem super :D

A co do grilla to najlepiej się sprawdzi chyba taka sałatka grecka lub nawet zwykle pomidory i ogórki pokrojone z cebulką i szczypiorkiem :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powodzenia Ci życzę :) i w takim razie przede wszystkim żeby Cię dopuścili :)

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis mąż gotował hehe
    Niech raz sie wykaże chlopiec.

Bylam na spacerze :D
    A zaraz mam zamiar isc robic meble ogrodowe ;)

Co do marynaty robie podobna.
    Zazwyczaj wrzucam to co lubię tak samo z salatkami ;)

Zjadlam placka na galaretce hehe mnimi :D
    Raz moge przeciez ;)

Mila
    W piątek masz byc już po a nie przed.
    Inaczej rozrobe zrobimy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 14:39

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jesteście dla mnie wielkim wsparciem i w ogóle myślę że przez ten mój rok starań jesteście najlepszym co mnie spotkało ❤️Jak mnie nie będą chcieli dopuścić to ich postrasze Wami 😁
    Wierzę jednak ze wszystko będzie w porządku, do badania przystapie i co najważniejsze mi pomoże 😘 powtarzam sobie ciągle "Milena myśl pozytywnie" 😁

RudaMaruda25, Kaga lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka bd dobrze, przedmuchaja jajowody ;*

Mi dzis obiadek w drodze nad morze ;)
    Mniam :)

Why ludzie sa rozni ;) niektorzy czasem maja humory poprostu sie tym nie przejmuj i ciesz sie swoim czasem ;) zyjemy w wolnym kraju mozna robic co sie chce a ze swoim zyciem tymbardziej...
    Zanim podjadz decyzje czy z kims sie liczyc najpierw trzeba odp sobie na pyt czy ktos sie liczy z toba...
    Pamietaj ze przyjaciol wcale nie poznaje sie w biedzie tylko wlasnie w momencie jak znosza twoje szczescie ;)

Kaga, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Milenka jestem dumna z ciebie ;)
    Mi imponuja tacy ludzie ;)
    Siasc i narzekac ze znowu sie nie udalo ale od dawna stac w tym samym miejscu to nie sztuka
    Ale szukac drazyc walczyc o kazde badanie byleby tylko znalesc przyczyne to naprawde samozaparcie i sztuka...
    I napewno los to wynagrodzi ;)

Kaga, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Siasc i narzekac ze znowu sie nie udalo ale od dawna stac w tym samym miejscu to nie sztuka
    Ale szukac drazyc walczyc o kazde badanie byleby tylko znalesc przyczyne to naprawde samozaparcie i sztuka...

Popieram!
    Milenka jesteś twarda babka :)

Najgorzej to nic nie robić i narzekać, że się nie da.
    Trzeba walczyć o swoje i szarpać od życia ile się da. Nikt za nas nie przeżyje, a w większości od nas zależy co od życia dostajemy.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:

W punkt. Nic dodać, nic ująć.

Są na tym forum wątki, gdzie są kobiety obarczone takimi problemami a mimo to walczą. Robią badania, zmieniają lekarzy, szukają pomocy gdzie się da i jak się da. I wielu z nim w końcu się udaje. Dla mnie to prawdziwe fajterki a nie wieczne narzekaczki, które lata siedzą u jednego ginekologa, mówiącego im, że wszytko działa.

Żanetka93, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuję Wam dziewczyny, jesteście wsparciem kiedy tego potrzebuję, jak trzeba potraficie dać kopa w tylek żeby szybko się pozbierać. Ciężko byłoby mi bez Was to przetrwać mimo że mam kochającego męża. Przyznaję szczerze że miewam gorsze dni, kiedy sobie poplacze i ponarzekam, ale przychodzi czas kiedy trzeba się pozbierać do kupy, podnieść dupsko i walczyć dalej o szczęście..
    Jutro właśnie będzie ten dzień w którym muszę naprawdę zebrać się w sobie do tego badania.. Ale choćby nie wiem co, dam radę bo wiem że to przybliży mnie o krok do szczęścia a poza tym Wy jesteście ze mną 😘

Poza tym trzeba być twardym jak przeterminowane żelki z biedronki 😁

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka tekst o zelkach dobry. 😁
    Ja kiedyś w tramwaju uslyszalam :zycie to kur**, zawsze sie pierdo** .
    Ja mam lekkie plamienie i mam ogromna nadzieję że to poczatek okresu.
    Dziś ogolnie mam gorszy dzień. Zarzucam sobie, że wcześniej nie rozpoczęłam diagnostyki niepłodności.
    U Nas trochę grzmialo i na tym koniec.

Samosiowa chyba musiała gdzieś wylać swoje żale.
    Ja jestem zdania, że trzeba się wzajemnie wspierać i jednocześnie cieszyć szczęściem innym .

Do grilla robie takie same sałatki jak Wy 😘

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę komentować wpisów Samosiowej, bo to naprawdę przykre i pokazuje jak bardzo nieszczęśliwa jest.

Ja uważam, że każda z nas swoje przeszła, każda z nas ma swoje za sobą, jakąś historię. Każda z nas mogłaby być wzorem.
    Dziewczyny, musimy się trzymać razem i tyle.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ