Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻanetka93 wrote:Ruda powiem Ci ze nie ma rewelacji
Okolo 20 stopni a odczuwalnie no to mniej
Ale jest pieknie
Na sobote/niedziela ma byc upal takze pokorzystamy z plazy i wody
A dzisiaj zwiedzamy Sopot
Ale wam zazdroszczę, mam nadzieję wyciągnę mojego męża we wrześniu, żeby chociażby sobie spacerować.
W zeszłym roku byliśmy końcem sierpnia i mieliśmy przepiękną pogodę -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny. Jestem tu z Wami od samego początku, czytam na bieżąco.
Gratuluję nowych Fasolek! Obyście miały nudną ciążę Cieszcie się swoim szczęściem i bądźcie teraz egoistkami, teraz Wy jesteście najważniejsze
Mila powodzenia na HSG! Ja miałam w grudniu, niestety do tej pory się nie udało.
U nas oficjalnie połowa 11 cyklu, dwa miesiące temu @ spłatała mi figla i spóźniła się dwa dni a ja głupia od razu poleciałam na betę. To było takie pierwsze solidne zderzenie z betonem. Kryzys , rezygnacja, żal.
Mąż z początkiem lipca robi kolejne badanie nasienia i idzie do androloga , poprzednia wizyta wykluczyła żylaki, a wyniki ponoć nie przekreślają szans na naturalną ciążę. Postanowiliśmy starać się do sierpnia naturalnie, ja chyba w lipcu umówię się na konsultację do innego ginekologa bo nie do końca podobają mi się moje wyniki i mam wrażenie , że jak u męża się poprawi to potem jednak się okaże że u mnie jest większy problem. Albo już sobie wkręcam i nie ma co panikować...MilusińskaMilena, Żanetka93 lubią tę wiadomość
35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
Homa IR 1.29
TSH 1,995
10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
AMH 4,14, Nadwaga, 32lata
On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat
Gyncentrum od 01.2020
I IUI 6/2021🍷
II IUI 8/2021 🍷
Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony -
Milena powodzenia😊
Mnie dziś drugi dzień boli brzuch jak na okres i drugi dzień plamienia.
W poniedziałek mam się stawić do szpitala i mam plan, żeby tam mnie gin zbadał, może sie uda😁MilusińskaMilena lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Tak.
Dziewczyny chyba będą pierwszą istotą tutaj, która cieszy się, że dostała okresu!!!! 😁-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja już po. Nie było tak strasznie choć przyjemnie też nie. W pewnym momencie trochę słabo mi się zrobiło i Pani dr stwierdziła że jestem dzielna, ale jak mogłabym nie dać rady jak tu czułam Wasze wsparcie ❤️ poza tym ma dzielnie czekał w korytarzu. Najważniejsze OBA JAJOWODY DROŻNE. Teraz tylko ostatnia wizyta konsultacyjna w poradni 11lipca 🙂
MissKathy92, RudaMaruda25, Jane208, Żanetka93, Stookrotka, Kasztanek, Kaga, Why_not_now87, nada lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Ja jestem tutaj nowa chociaż troszkę Was podczytuje. Jestem jeszcze swiezakiem, choć o dzidzię staramy się już ponad rok. Dlatego mam nadzieję że troszkę mnie naprowadzicie. Oczywiście już po kilku nie udanych próbach poszłam do gina. Okazało się że mam niedoczynność tarczycy i wysoką prolaktynę. Dostałam tabletki, informowałam wszystko no ale ciąży nie było nadal. Poszłam kolejny raz, pani doktor powiedziała że teraz należy zrobić badanie nasienia męża i jak tam będzie wszystko ok to wtedy wracamy do mnie i zaczynamy wszystkie badania po kolei. No i rozmowa któregoś razu z mężem i mówię mu o tym ale trochę mnie zbyl, stwierdził że jesteśmy młodzi(27 i 29), dopiero po ślubie to żeby dać na luz. To stwierdziłam że ok dajemy sobie jeszcze trochę czasu. Ostatnimi czasy jakoś tak w luźnej rozmowie powiedział że już by pasowało itp. oczywiście zbyt wrażliwa ja popłakałam się że wszystko już mamy a tego jednego nam brakuje. No i wtedy mąż stwierdził żebyśmy się udałi do lekarza. I teraz nie wiem od czego zacząć? Mąż na pewno powinien zrobić badanie nasienia , ale jest tak dużo badań że nie wiem czy wystarczy tylko to podstawowe czy coś jeszcze? I co jak będą wyniki? Gdzie wtedy należy się udac? Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź 😁
-
W sumie nie czuję się tak źle, tak jakbym znów bolesnego okresu dostała. Może badanie nie było dla mnie takie straszne bo podobny ból mam co miesiąc.. Ale i tak bez Waszego wsparcia byłoby ciężko 😘Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Milena dzielna babeczka z Ciebie😊😊
Ja teraz bede uważnie obserwować moj okres a po nim odrazu konsultacja. Boję sie teraz tylko tego, że mam za małe pęcherzyki graffa ...MilusińskaMilena lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Hej dziewczyny !
Uff ... nadrobiłam 5 stron zaległości 😁 burzliwe rozmowy.
Oficjalnie zaczęłam 8cs
Teraz kolej na badanie męża.
Ja pójdę tylko na monitoring owulacji w tym cyklu bo z badań została mi tylko drożność ale to już na samym końcu.
Powiem Wam , ze chyba najgorzej jest nie znać przyczyny.
Trzymam za wszystkie kciuki 😘
Miłego piątku !8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Powiem Wam że o ile bezpośrednio po badaniu czułam się nieźle tak teraz chyba coś wyssalo ze mnie energię. Po szpitalu pojechaliśmy jeszcze do sklepu i apteki bo dostałam antybiotyk. I tak mi się słabo zrobiło że ledwie ustalam na nogach. Ale to chyba od tego że wsiadlam do nagrzanego samochodu. W każdym razie zamierzam dziś sobie trochę poodpoczywac 🙂Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyMilenka odpoczywaj! Relaksik będzie jak najbardziej wskazany.
Ja pojechałam sobie do kościoła wczoraj i tak mi się słabo zrobiło i oblał mnie pot, że myślałam, że zemdleję.
Ale ja to mam często tak w kościołach, podobno sporo osób tak ma.
Teraz wzięłam się za tort dla brata, robię biszkopt + na to masa z mascarpone + galaretka i truskawki + na wierzch beza.
No i rodzice w pracy to im obiad robię, gotuję leczo.
A i postanowiłam, że nie będę nic bratu kupować, dam mu pieniądze. Myślę, że to najlepsze rozwiązanie.MilusińskaMilena lubi tę wiadomość
-
Mmm Ruda pychotka. Tort z truskawkami i bezą.. I jeszcze leczo do tego 😍
Z tym prezentem to świetny pomysł, czasem ciężko utrafić w czyjś gust a kasa chłopakowi się przyda. Może ma już coś upatrzone 🙂Starania od 06.2018