Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySamosiowa trochę o to w tym chodzi
Ciężko np gdy ktoś pracuje w jakieś pracy kilkanaście lat nagle był na poziomie z jakimś młodym gowniakiem który ledwo co przyszedł i już chcę rządzić 😂
Trochę zainteresowania sumiennośći a przede wszystkim checi się od nich wymaga
Wtedy się docenia
Ale gdy mi nową laska przychodzi do pracy codziennie taka zmęczona do tego tylko kawa i telefon to naprawę lepiej żeby jej nie było bo mam z nią więcej roboty niż mniej hehe
Poza tym uwazam że trochę dyscypliny zawsze się przyda na dobre im to wyjdzie
Ja akurat to docenilam bo gdyby nie wymagania to nie umiała bym tego co umiem
Ale kwesria finansowa no to akurat jest prawda
Śmieszne te pieniądze dla nich -
nick nieaktualnySamosiowa akurat ja pracuję w takim miejscu gdzie paza tylko kawę i koniec. Po prostu się nie angażują i tyle. Dlatego dopiero jak ja przyszłam to wszyscy byli zdziwieni, że rwe się, żeby coś robić.
Oczywiście, że stażystów zawsze się nazywa tanią siłą roboczą i pracodawcy to wykorzystują. Ale nieraz to jest też dla nich możliwość sprawdzenia czy ktoś się umie angażować w pracę.
Dla mnie to nie było ważne, że zarabiam grosze. Zostawiłam po godzinach czy brałam dokumenty do domu, żeby pomoc dziewczynom. Dla mnie ważne było ile mogę się nauczyć. I dzięki temu dostałam pracę a nie umowe na 3 miesiące i do widzenia 😊Żanetka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjoana_aska89 wrote:Samosiowa akurat ja pracuję w takim miejscu gdzie paza tylko kawę i koniec. Po prostu się nie angażują i tyle. Dlatego dopiero jak ja przyszłam to wszyscy byli zdziwieni, że rwe się, żeby coś robić.
Oczywiście, że stażystów zawsze się nazywa tanią siłą roboczą i pracodawcy to wykorzystują. Ale nieraz to jest też dla nich możliwość sprawdzenia czy ktoś się umie angażować w pracę.
Dla mnie to nie było ważne, że zarabiam grosze. Zostawiłam po godzinach czy brałam dokumenty do domu, żeby pomoc dziewczynom. Dla mnie ważne było ile mogę się nauczyć. I dzięki temu dostałam pracę a nie umowe na 3 miesiące i do widzenia 😊mniejsza kasa i mobilizacja
-
nick nieaktualnyTo cała prawda 😊
Zresztą tak jest i zawsze z nową pracą
Trzeba przyjść i poprostu się wykazać i dawać z siebie milion procent
A nie siąść na laurach i myśleć tylko o piciu kawy
Zawsze trzeba mieć z tyłu głowy że mimo że jest się nowym i robi się to samo co inni to ci inni już tu trochę są i mimo wszystko mają większe prawa
A też kiedys zaczynali i też byli na tym samym etapie
Pozatym nie można zapominać że walczy się o swoją przyszłość
Jak komuś zależy to poprostu to pokazuje
A jak ktoś jest leniem no to nagle zapału do pracy nie dostaniejoana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyślę, że mobilizacja zależy od człowieka. Co niektórym dałabyś i normalne pieniążki a są po prostu roszczeniowi i leniwi.
Ale oczywiście zgadzam się z tym, że to są śmieszne pieniądze. A pracodawcy wykorzystują tą wersję zatrudnienia. Może gdyby musieliby chociaż dopłacić do najnizszej krajowej takiej osobie to myślę, że już dawno nie byłoby staży. -
nick nieaktualnySamosiowa osoby na staż to zazwyczaj mlode osoby ktore dopiero co skończyły szkole lub studia
I po to właśnie jest staż żeby się we wszystko wdrazyly
Nikt im nagle nie da umowy w ciemno
A że paniusie myślą o zbijaniu bakow niż o pracy no to trudno
Ale niech później nie liczą właśnie na tą umowęKaga, Kaga, Kaga lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiestety takie sa czasy, że właśnie staż może niektorym otworzyc do miejsca gdzie chcą pracować. Niestety taka jest rzeczywistosc, ze pracodawca chętniej przyjmie stażyste i go przeszkoli. Niż pracownika bez doswiadczenia choćby nie wiem jak bylby dobry.
A po takim stażu za marne pieniądze ma się już jakieś doświadczenia i można tym dostać prace gdzie sa takie wymagania na starcie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to działa również w dwie strony
Nie wiem w sumie jak to jest jakie się ponosi tego konsekwencje
Wiem że jak pracodawca zerwie umowę ze swojej winy to zwraca chyba wszystko wypłacone dotychczas pensje stażysty
Ale gdy stażysta zrezygnuje to nawet nie wiem jak to jestKaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa również nie wiem jakie są tego konsekwencje.
Ale tak jak Zanetka napisała każdy kiedyś był na początku. I lepiej predzej czy pozniej znaleźć to co chce sie robić. Niewazne czy staż czy etat ale nie ma nic gorszego niż chodzic do pracy, której się nie lubi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 21:32
-
Plamienie nie dawalo mi spokoju i machnelam test, sa piękne dwie kreski!!!
Samosiowa88, Stookrotka, PJUR, MilusińskaMilena, Iskierka87, Kaś28, MissKathy92 lubią tę wiadomość
08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
🇧🇪 DE
On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyNo dokładnie
Nie ukrywam są firmy co traktują stażystów jak popychadlo
Tego nie popieram
Ale dzisiaj to widzę że tym młodym tam gdzie naprawdę by miały dobrze to się poprostu nie chce
Chcą być na poziomie osoby która pracuje już kilka lat i jakoś swoje miejsce sobie wypracowała że tak powiem
Wiec trzeba je troszkę udyscyplinowac
Z szacunkiem oczywiście 😏
Keidys może za to podziękujaKaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa teraz zmianialam.prace i tez sie wdrazam od nowa a nie jestem.na jakis smiesznych umowach jak mi nie spasuje jest 2 tyg wypowiedzenia co do stazy no to zaczynajac prace od stazu juz na samym starcie jezt sie spalonym w pracy pracownicy uwazaja Cie za wynies i orzyniesc pozamiataj
tak jest rozkazujac nie traktuja jak pracownika tylko jak kogo wlasnie nie wiem wiele osob wlasnie uwaza ze te staze sa zbedne nie licza sie do lat pracy ja zmarnowalam na tym 1.5 roku wlasnie pracowdawca byl taki wdpanialomyslny ze ciagle stazowalam po studiach
a juz bym miala dawno kase za przepracowane lata a tak brakuje roku wlasnie tego co bylam na tym stazu
a i tak nie dostalam.zatrudnienia i oto moje starania a byl czas ze przyvhodzilam do oracy za darmo w soboty !
ale czlowiek uczy sie na bledach
-
termin okresu za dwa dni;) zrobione 3 testy;)08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
🇧🇪 DE
On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnySamosiowa może akurat na taki staż trafiłas 😏
Ja swój wspominam dobrze
Oczywiscie że miałam więcej sprzątania niż np osoba która już tam pracowała ale to przecież logiczne
Trzeba znać swoje miejsce w szeregu
Ale sporo się też nauczyłam później zaproponowano mi umowe
Przyszła nowa stażysta a ja już byłam na etapie wyżej
I tak to się kreci -
nick nieaktualnySamosiowa tacy pracodawcy to powinni być na jakichs czarnych listach urzedow, żeby nie przyznawać im stazystow. Tylko patrzą na oszczednosc a nie człowieka. I cwaniakuja z stazami.
Kiedyś miałam koleżankę, która miała takiego pracodawce, ze po kazdym stażu jej obiecywal, że po kolejnym ja zatrudni.. a jakie on stanowiska jej wymyslal... pracowala w odziezowce a raz miala wpisane: konserwator powierzchni płaskich, bo już nie miał pomysłu na stanowisko zwiazane z handlem....
Ani lata dziewczynie się nie liczyły ani kasy normalnej a tym bardziej wykazanego jakie miała już doswiadczenie... -
nick nieaktualnyŻanetka93 wrote:Samosiowa osoby na staż to zazwyczaj mlode osoby ktore dopiero co skończyły szkole lub studia
I po to właśnie jest staż żeby się we wszystko wdrazyly
Nikt im nagle nie da umowy w ciemno
A że paniusie myślą o zbijaniu bakow niż o pracy no to trudno
Ale niech później nie liczą właśnie na tą umowę3 lata temu no tak i wytlumaczcie mi po co takie staze osobie 40 letniej ?? Nie wiem jak teraz jest bo w mojej bylej firmie do ktorej poszlam po Urzedzie bylo z 5 sprzataczek na stazu dwie recepcjonistki na stazu
i bujaly sie tak nawet 2 lata mialy przerywany staz i znowu stazowaly
dlatwgo na slowo staz mam mdlosci