Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa swój staż też wspominam bardzo dobrze. Naprawdę dużo się nauczyłam i później uzyskałam etat.
Wiadome, że na stażu nie byłam traktowana jak pracownik kilkuletni. Nie oczekiwałam nawet tego. Każdy musi się wykazać nieważne czy staż czy etat. Oczywiście są pracodawcy, który wykorzystują staże ale takich powinno się po prostu omijać. A nie dawać robić się w konia. I można skorzystać ze stażu u kogoś normalnego, kto da Ci etat a nie obiecanki. -
nick nieaktualnySamosiowa88 wrote:Zanetka niestety realia sa inne niz Ci sie wydaje i tu Cie zdziwie rowniez osoby starsze jakiegos czasu stazowaly wiem bo pracowalam w Urzedzie 3 lata temu no tak i wytlumaczcie mi po co takie staze osobie 40 letniej ?? Nie wiem jak teraz jest bo w mojej bylej firmie do ktorej poszlam po Urzedzie bylo z 5 sprzataczek na stazu dwie recepcjonistki na stazu i bujaly sie tak nawet 2 lata mialy przerywany staz i znowu stazowaly dlatwgo na slowo staz mam mdlosci
Tutaj już raczej niezoeganizwany urząd
Staż może trwać od minimum 4 mscy do max roku
Nie mzoe zostać przerwany
Za przerwanie stażu są konsekwencje
Dana osoba nie może odbyć drugi raz stażu u tego samego pracodawcy na tym samym stanowisku
Na tą chwilę są dwa programy
Jeden dla osób 20 25 drugi dla 20 30joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem jak jest teraz ale kiedyś można było (przynajmniej UP w moim miejscu na to pozwał) odbyć staż kilka razy u tego samego pracodawcy ale pod warunkiem, że nie na tym samym miejscu. I oczywiście po każdym musiało być zatrudnienie bodajże na 3 miesiące. A jesli zakład jest duży to wachlarz stanowisk ma bogaty.
I tak np moja koleżanka byla zatrudniona jako sprzątaczka a pracowała na kuchni (bo tu miala robiony wczesniejszy staż i trzeba było wpisać coś nowego). -
Ja po pięcioletnich studiach jeszcze przez pół roku miałam status studenta i wtedy musiałam odbyć obowiązkowy staż. Za darmoche pol roku robiłam to co każdy inny pracownik. A momentami może i więcej bo musiałam poznac obowiązki na każdym stanowisku pracy. Łącznie z tym, że nie raz myłam podloge a kiedyś przeszukiwalam kontener na zewnątrz, bo wywaliliśmy ważny dokument.
Miałam osobe, która nie raz zrównała mnie z błotem, płakałam z drugą stażystka po kątach... Pod koniec stażu jej podziękowałam, bo nikt mnie tyle nie nauczył co ona. A w momentach gdy mnie opieprzala to miała rację i tyle. Są zawody gdzie nie ma miejsca na pomylki. Nie jestem za gnojeniem stażystów, ale sorry to co niektórzy sobą reprezentują to jest porażka.
Przychodzą na staż, chcą mieć podpisane papiery, odbebnione 8h, nic nie robią a na koniec jeszcze pretensje, że ich ktoś nie zatrudnia... Staż to tez dobry moment na naukę pokory. Niektórym bardzo jej brakuje.
Why not słodkie zdjęcie 🥰
A Ty Ruda się nie przejmuj. Teraz ponarzekaja a zaraz wszyscy zapomną. Szkoda nerwów, zwłaszcza że masz inne problemy. ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 22:04
Żanetka93, joana_aska89, Kasztanek, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Samosiowa88 wrote:Pokaz tesior gratuluje :*** na zapodaj mozna wstawic
jak wstawic tu zdjecie?🤔08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
🇧🇪 DE
On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyKaga zgadzam się w 100%..
W sumie z jednej strony pracodawcy wykorzystują stażystów, ale z drugiej nikt stazystom nie każe korzystać z tej formy zatrudnienia.
Doskonale wiedziałam z czym będzie się to wiązało. Słodkiego stażu nie miałam, ale mimo to jestem zadowolona ile z niego wynioslam.Kaga lubi tę wiadomość
-
Nati gratuluję ❤️💜💙
Co do stażystów, to mamy teraz chyba 6 osób i zależy, w którym są dziale. W jakości nudzą się jak mopsy - Facebook, kawki, do toalety parami itp. W technologii ryją równo. Do nas niestety nikt się nie kwalifikował, bo też bym miała im mnóstwo pracy.
Na swoim stażu tyrałam jak pojebana. Było nas troje i jedna osoba miała zostać. Byłam najlepsza, a została wybrana laska, która pochodziła z wioski obok co manadzerka jednego z działów. Więc smuteczek i olbrzymie rozczarowanie, ale dupa od tego doświadczenia zaczęła nabierać twardości 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 22:29
Samosiowa88, joana_aska89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻanetka93 wrote:Tutaj już raczej niezoeganizwany urząd
Staż może trwać od minimum 4 mscy do max roku
Nie mzoe zostać przerwany
Za przerwanie stażu są konsekwencje
Dana osoba nie może odbyć drugi raz stażu u tego samego pracodawcy na tym samym stanowisku
Na tą chwilę są dwa programy
Jeden dla osób 20 25 drugi dla 20 30 -
nick nieaktualnyPJUR wrote:Nati gratuluję ❤️💜💙
Co do stażystów, to mamy teraz chyba 6 osób i zależy, w którym są dziale. W jakości nudzą się jak mopsy - Facebook, ławki, do toalety parami itp. W technologii ryją równo. Do nas niestety nikt się nie kwalifikował, bo też bym miała I'm mnóstwo pracy.
Na swoim stażu tyrałam jak pojebana. Było nas troje i jedna osoba miała zostać. Byłam najlepsza, a została wybrana laska, która pochodziła z wioski obok co manadzerka jednego z działów. Więc smuteczek i olbrzymie rozczarowanie, ale dupa od tego doświadczenia zaczęła nabierać twardości 😉joana_aska89, PJUR lubią tę wiadomość
-
Do nas na staż przychodziła taka dziewczyna po technikum, gdzie niby miała same piątki i w ogóle (część pracowników jest po studiach, część po technikum).
Kiedyś dostała do obliczenia ile kwasu bornego trzeba użyć do zrobienia 3 % roztworu. Dla niemających kontaktu z chemia powiem, że żeby zrobić 100 g roztworu trzeba użyć 3 gramy kwasu. Ona to miała chyba przeliczyć na 50 g roztworu czyli 1.5 g kwasu. Matko boska ona to liczyła 3 godziny a i tak nie policzyła. Wszyscy byliśmy mili aż w końcu moja kiero kazała się jej iść douczyć. Ona na to butnie wypaliła, że ona ma same piątki. A co nas jej piątki obchodziły?!
U mnie w pracy pracuje się na najwyższych obrotach. Takie obliczenia jak to wyżej ma się w głowie i nie poświęca się na nie więcej niż 15 sekund. Z punktu widzenia pracodawcy ona jest pracownikiem do niczego. I gwarantuje, że żadna z Was by nie chciała na nią nigdy trafic jako na "specjalistę"! Ale ona pewnie chodzi i gada jak to jej źle, bo jej ktoś kazał coś policzyć i zatrudnić jej nie chcą. -
nick nieaktualnyNati88 wrote:jak wstawic tu zdjecie?🤔
Albo wstawiasz fote na zapodaj kopijesz link i wstawiasz tutaj
Dziewczyny moze Wy lepiej wyjasnicie.
A dosyc juz tego stazowania stare czasy :p teraz zycie pisze scenariusze i trzeba sobie radzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 05:27
PJUR lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaga wrote:Do nas na staż przychodziła taka dziewczyna po technikum, gdzie niby miała same piątki i w ogóle (część pracowników jest po studiach, część po technikum).
Kiedyś dostała do obliczenia ile kwasu bornego trzeba użyć do zrobienia 3 % roztworu. Dla niemających kontaktu z chemia powiem, że żeby zrobić 100 g roztworu trzeba użyć 3 gramy kwasu. Ona to miała chyba przeliczyć na 50 g roztworu czyli 1.5 g kwasu. Matko boska ona to liczyła 3 godziny a i tak nie policzyła. Wszyscy byliśmy mili aż w końcu moja kiero kazała się jej iść douczyć. Ona na to butnie wypaliła, że ona ma same piątki. A co nas jej piątki obchodziły?!
U mnie w pracy pracuje się na najwyższych obrotach. Takie obliczenia jak to wyżej ma się w głowie i nie poświęca się na nie więcej niż 15 sekund. Z punktu widzenia pracodawcy ona jest pracownikiem do niczego. I gwarantuje, że żadna z Was by nie chciała na nią nigdy trafic jako na "specjalistę"! Ale ona pewnie chodzi i gada jak to jej źle, bo jej ktoś kazał coś policzyć i zatrudnić jej nie chcą. -
Samosiowa88 wrote:Wchodzisz na strone zapodaj wchodzisz w zakladke forum bodajrze wybierasz miniature ta najwieksza wstawiasz foto z telefonu kopiujesz link i wklejasz go tutaj
Albo wstawiasz fote na zapodaj kopijesz link i wstawiasz tutaj
Dziewczyny moze Wy lepiej wyjasnicie.
A dosyc juz tego stazowania stare czasy :p teraz rzycie pisze scenariusze i trzeba sobie radzic
udalo sie;)
https://naforum.zapodaj.net/039518ad09cf.jpg.html
joana_aska89, MilusińskaMilena, Samosiowa88, Żanetka93, Stookrotka, MissKathy92 lubią tę wiadomość
08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
🇧🇪 DE
On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualny
-
Samosiowa takie obliczenia są nam potrzebne do wykonywania leków a to akurat najbanalniejsze z nich. Takie obliczenia to już w gminazjum miałam, no ale nasza stażystkę to przerosło. 😛
Dziewczyny ostatnio trochę mniej regularnie czytam forum. Która teraz testuje w najbliższym czasie? 😀 Trzymam kciuki za Was ciągle i niezmiennie. 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 23:53