Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
W środę jadę na pierwszy monit w tym cyklu. Boziuniu jak ja bym chciała żeby owu była wcześniej, jak normalne kobiety mają, w 14/15dc, nie wiecznie w 20/25 😑.
Jeśli w tym cyklu nie pójdzie, to od następnego będę brała clo 2x1, może większa dawka coś ruszy.. Ale nie ma co wybiegać tak daleko w przyszłość, trzeba żyć tu i teraz i być szczęśliwym 🙂Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyjoana_aska89 wrote:Moje marzenie ja biore lamette. Teraz pierwszy cykl. Bralam 1×1 od 3 do 10 dc. Pierwszy monitoring 9dc lewy jajnik 16 mm pecherzyk, na prawym 12. 12 dc 25 i 17... 13dc ovitrelle, bo niewiadome było czy same pekna. Owu miałam 14dc.
Bo ja dzis dostalam lecz mam brac 3tabletki rano ..Obawiam sie ze to za duzo ?
Mialas jakies skutki uboczne? nie wiem co mysleć ..
Tak czytam i czytam rozumiem że Ci sie udalo ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 18:07
-
nick nieaktualnyW ciąży to ogólnie na każdym etapie może pójść coś nie tak niestety
Jak we wszystkim
Tu chyba chodzi raczej ze ludzie lubią jeśli ktoś wie co się u nich dzieje
Ja wolę jak nie wiedzą hehe
Jadąc na wakacje korzystam z wakacji i widoków a nie wrzucam milion fot na neta żeby tylko ktoś zobaczyl gdzie jestem
Albo będąc na koncercie to jestem na koncercie a nie wrzucam z niego relacji tylko po to by ludzie widzieli że na nim byłam
Tak samo z ciąża
Kto ma wiedzieć ten wie i się razem ze mną cieszy
A ludzie?
Co ich obchodzi moje życie, nie muszę wiedzieć
Nie widzę też powodu aby to krzyczeć wkołojoana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilenka wiara czyni cuda, więc może się w tym cyklu uda się wcześniej a jesli nawet nie to wazne, ze jest plan. Mocno trzymam ✊
Mojemarzenie nie wiem czy się udało, ale taką mam nadzieję..
Co do dawki to kochana nic Ci nie doradze. Mysle, ze lekarz miał jakis powod, zeby dac Ci taką dawkę.
Z objawów to miałam bole jajnikow, wrażliwe piersi i mdłości.
-
nick nieaktualnyJoana po cichu gratuluję 🙂 w sumie wynik bety pasowałby do bladziocha z testu więc myślę że jutro jak powtorzysz to już będzie sporo więcej.
Witam nową koleżankę 🙂
Ja dziś praca na popołudnie dlatego mało dziś się udzielam.joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Joana trzymam kciuki i po cichu gratuluje! Coś musi być na rzeczy. Ovitrelle by się tyle nie utrzymywał.
Moje marzenie ja nie biorę konkretnie lametty, ale ta sam substancje czyli letrozol w leku aromek. To mój pierwszy cykl i dawka 2,5 tabletki od 1-5dc. Wczesniej miałam 5 nieudanych cykli na clostilbegycie. Pecherzyki raz rosły, raz nie ale nie miałam owulacji.
Jutro monit w 8dc, tak wcześnie bo później mnie nie ma.joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny w ciąży,
tak z innej beczki, bo ja zawsze przed ciążą miałam zimne stopy, a teraz ostatnio cały czas mam takie gorące stopy i strasznie mi ogólnie w nie gorąco.
Też tak może macie/miałyście?
Jeśli chodzi o ręce to jest dokładnie tak samo.
Ale z tymi stopami, to najlepiej jakbym je cały czas moczyła w chłodnej wodzie, albo stała na płytkach -
nick nieaktualnyRuda tak 😉 temp podwyższona tez jest i trochę bardziej odczuwa się ciepło.
Też zawsze mam zimne a teraz ciepłe. Na szczęście jeszcze nie spuchnięte..
Joanna ❤️ Mega radość i ciche gratulacje 🥰
Miss daj znać co tam do torby pakujesz 😁 Zrobię rewizje swojej - napewno o czymś zapomniałam 🙈joana_aska89, MissKathy92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda moja przyjaciółka tak miala w obu ciazach, i podobno pytala lekarza to powiedział, że to normalne 😊
Why dziękuję ❤
Ola dziękuję i mocno trzymam kciuki 😘 oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli 😊 ja tez na clo nie mialam owu. Nic mi nie roslo na tyle, zeby byc pecherzykiem dominujacym. A z lamette w pierwszym cyklu od razu dwa pęcherzyki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 19:26
OlaaM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z tymi torbami do szpitala to warto się zorientować jak to jest w szpitalu, gdzie chce się rodzić. W necie krążą listy, gdzie jest wypisane milion rzeczy. Ja sobie na podstawie różnych list zrobiłam swoją własną i nawet w zeszłym tyg spakowałam torbę. A później zadzwoniłam do szpitala i się okazało, że szpital daje własne ubranka, kocyki, okrycia kąpielowe itd więc koniec końców prawie wszytko wypakowalam. Na początku wydawało mi się to niezbyt higieniczne, ale pogadałam z koleżankami i one mówią, że super sprawa, bo nie trzeba później tych szpitalnych brudów przynosić do domu.
Heh mi też ciągle gorąco a wiecznie mi było zimno. Nawet w lecie spałam pod grubą kołdra a teraz śpię praktycznie nago, przy otwartym oknie a i tak się gotuje. 🔥 -
nick nieaktualnyIskierko będę powtarzała 😊 najchętniej to zrobiłbym bete jutro i w srode.. ale szczerze to u mnie jest okropny problem z zylami i mam tylko takie dwie gdzie uda się coś pobrać.. a na tej dzisiejszej wylalo mi i ciezko mi już pibrac, więc zostala mi tylko ta jedna...
Więc muszę oszczędzić ją na środę 😁Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
Joana najlepiej powtórz bete jutro jak masz obawy czy to nie pozostałości zastrzyku ale chyba można powoli gratulowac
Ruda ja nie zauważyłam żadnych zmian w cieplocie ciała więc nie pomoge
Why ja mam w torbie takie podstawowe rzeczy narazie: 2 koszule do karmienia, szlafrok, klapki, biustonosz do karmienia, ręczniki duży i maly, kosmetyki, ręcznik papierowy, majtki siateczkowe, podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, pieluszki dla malej, chusteczki nawilżone i to chyba narazie wszystko jutro się konkretnie dowiem co w moim szpitalu trzeba mieć ale od znajomej już wiem że podkłady na łóżko dają swoje, ubranka dla dziecka też (ogólnie dla dziecka trzeba u mnie tylko pieluchy, chusteczki i smoczek) tylko te na wyjście trzeba mieć ogólnie to jestem zadowolona że nie trzeba swoich ubranek przynosić bo wiadomo że łatwiej w tych szpitalnych przez te pierwsze dni a poza tym nie trzeba brudnych ubranek do domu przynosić ze szpitalnymi zarazkami ale każdy szpital ma inaczej więc najlepiej u siebie popytac ja cos tak myślę że jeszcze kilka razy te swoją torbę będę przekładać 😂
joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim 🙂
Ja już kawka i po mału zbieram się do pracy. Wczoraj byłam u dentysty bo za mnie pobolewał i oczywiście dziura była. Załatał mi go i powiedział że ząb może być wrażliwy na zimno i ciepło przez jakiś czas no a ja oczywiście musiałam to sprawdzić i zjadłam lody. Ząb rozbolał ale zasnęłam z bólem i póki co cisza. Nie wiem czy iść do niego z tym czy po prostu zrezygnować z lodów 😉
Następną wizytę mam 23.09. wtedy jeszcze drugiego zęba będzie mi robił. Ech... ciągle coś.
Joana jak tam? Zrobiłaś już test? 🙂joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIskierko, a nie jest to tak, że jak ząb jest przy ubytku nadwrażliwy na ciepło/zimno to trzeba do leczyć kanałowo?
Coś mi tak ostatnio dentystka mówiła, dodatkowo jak pulsujący ból nasilający się podczas leczenia wskazuje na leczenie kanałowe.
Ja do dentysty idę 2 września, naprawiam wszystkie nawet małe ubytki, bo przy ciąży to podobno mega niebezpieczne, więc jestem pod stałym leczeniem i kontrolą uzębienia
Ja wstałam, wzięłam sobie relaksującą kąpiel.
PS. Jestem po rozmowie z mężem, pokazał mi całą dokumentację. Faktycznie nie chciał mi się do tego przyznać, ale faktycznie trochę ją nachodził po ich zerwaniu, bo chciał ją odzyskać oraz kontaktował się z jej babcią i siostrą. Natomiast ta dziewczyna na policji podkoloryzowała temat, bo chciała jemu później zniszczyć życie. Temat zamknięty.
Co było nie wróci. Sprawa się ciągła dwa lata i dlatego zahaczyła o nasze początki związku, o czym mnie nie informował, bo nie byliśmy na takim etapie, że mieliśmy wtedy do siebie bezgraniczne zaufanie, co więcej temat nie dotyczył mnie.
Ja zapominam o temacie całkowicie.
Joana i ja czekam na wynik, trzymam 🤞.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 08:42
joana_aska89, MilusińskaMilena, Jane208 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny.. ❤
Kurcze zrobilam az dwa sikance 🙈🙉 jeden czułość 10 drugi 25... i tak na tym 10 bardzo blada ale na tym.25 tez byl jakis cień kreski...
I teraz to juz nie wiem.. do jutra to dostane kota 🙄
Niby w nocy wstalam okolo 2 i robilam siku i zasnelam kolo 4 a test robilam po 6 więc moze zle zrobilam, ze nie z takiego pierwszego moczu...
Albo ten zarodek nie rozwija sie jak powinien 😔
Poszlabym na ta bete ale kurcze jutro nie bede miala juz zyly do pobrania.. a musze dac lekarzowi wynik z srody.. i mowil ze moge tez zrobic proga..