X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, nie zawsze jest tak cicho jakby się chciało 😁 nie ma to jak piejący pod oknem kogut sąsiada o 5 rano, albo rycząca krowa 😁
    Mieszkałam i w mieście i na wsi. Wieś już nie jest tak spokojna jak kiedyś.. Ale to prawda własne warzywa i owoce są dużym plusem, ale żniw to ja nie lubię, ale lubię kopać ziemniaki 😁
    W mieście natomiast plusem jest to że wszędzie blisko, do sklepu, lekarza czy apteki. Każde miejsce ma swoje plusy i minusy..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak..
    Zawsze mowie: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma 😁

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 13:04

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swoje dzieciństwo przemieszkałam na wsi do 19tego roku życia, później wyjechałam do miasta, mieszkam 7 lat w mieście i nie wyobrażam sobie inaczej.
    No chyba, że na wsi blisko miasta, ale w domu, nie mieszkaniu, dlatego mamy dom.
    Mały, ciasny, ale własny.

Mam kawałek ogródka na rozpalenie grilla, na zasadzenie paru kwiatków, choć ja to mam kwiaty w doniczkach, obecnie wrzosy.
    Jedyny minus to taki, że jest to szeregówka i za ścianą mamy sąsiadów.
    W domu mamy 80 m2 powierzchni użytkowej, więc też bez szału, ale w tej okolicy w Skotnikach w Krakowie kupiliśmy mieszkanie niemalże za bezcen.
    Jednakże ciągle w planie mamy budowę domu, a tego wynajem, ale to jeszcze dużo wody we Wiśle upłynie.
    Działkę mamy na wsi pod Krzeszowicami, ale z tym tematem ruszymy pewnie gdzieś za 2 lata.

Wysłany: 7 września 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie kolejny pracowity dzień się zapowiada a wieczorem lecimy na panieńsko-kawalerskie 🙂
    Heh zastanawia mnie moja tempka, dalej nie było skoku. Cały czas oscyluje ok 36,09, juz się zaczęłam zastanawiać czy termometr mi się nie popsuł..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc

Wysłany: 7 września 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh chciałabym. Ale coś mi podpowiada że raczej owu zrobiła nas w bambuko, jestem skłonna myśleć że wcale jej nie było a pecherzyk się wchłonął. A niech się dzieje co chce. Jest mi już wszystko jedno..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle porzuciłam wszystko i cieszę sie seksem😁 wczoraj było ciekawie😁😁😁

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka bądź dobrej myśli ✊🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jak sie wogole dodaje tu ten suwaczek ciążowy?

Konstruktorka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo!
    Co tu taka cisza jest?

Asia, widzę, że udało się utworzyć suwaczek!
    Pięknie ❤️

joana_aska89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cześć dziewczyny 🙂
    Jak Wam niedziela mija? My jesteśmy po imprezie, było super. Zrobiłam sobie reset a dzisiaj trochę mnie mdliło i miałam wstręt do alko, na szczęście już mi przeszło. Jeśli wesele będzie takie jak ta impreza to będzie bardzo udane.
    Porozmawialiśmy też z mężem. Ustaliliśmy, że skoro musi to niech jedzie. Zrobimy sobie przerwę od starań i wrócimy do tematu za parę miesięcy, może będzie lepiej. Może właśnie tego nam trzeba. Choć nadal rozstanie będzie trudne, bardzo trudne.. W sumie może to lepiej żeby wyjechał teraz niż jakbym była w ciąży albo już dziecko na świecie. Ale już wczoraj się rozpłakałam, smutno mi się robi na samą myśl o rozstaniu.

Asiu piękny suwaczek. Uważaj one są magiczne i w trybie ekspresowym się przesuwają 🙂

joana_aska89 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś też odpoczywamy ;)
    Wczoraj miałam dzień porządków
    Ale jak się zabrałam za łazienke to mąż powiedział że nie będę wachac chemi haha
    I sam wymyl cała łazienkę a
    Moja duma ❤️

Wieczorek spędziliśmy na mieszkanki Przed tv
    Wspominaliśmy jak to dawniej każda sobotę musieliśmy spędzać w klubie
    A Teraz tv nam wystarcza

Już się nie możemy doczekać aż będzie z nami synus ❤️

A dzisiaj byliśmy u moich rodziców
    A teraz jedziemy na mega duże gofry z owocami i bita śmietana hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam mały wypadek, bo jak chciałam wynieść obierki na kompost tu w domu moich rodziców to się potknęłam i zaliczyłam glebę na tyłek.
    Było trochę strachu, dzisiaj wciąż mnie boli kość ogonowa, dlatego odpoczywam.
    Jedynie z wczorajszego obiadu zrobiłam zupę brokułową i mięsko z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią.

Dziewczyny, dzięki za polecenie tego Heinekena 0%, do złudzenia przypomina alkoholowy.
    Moje kubki smakowe, którym brakuje smaku normalnego piwa zostały zaspokojone 🍻!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny 😊 oby pięknie się przesuwal 😁

U mnie totalne lenistwo, wczoraj wpadło tylko troche porządków..

Dziś był narzeczony i ustalilismy, ze przyspieszamy ślub na styczen - luty. I robimy sam obiad w restauracji dla najbliższych. Ja nie żałuję, bo wogole za weselem nie byłam. I w pazdzierniku zaczynamy juz remont, zeby na luty nasze pomieszczenia byly gotowe.

Ruda mam nadzieje, ze nic Ci się nie stalo i bol szybko minie 😘

Milenka ważne, ze razem i zgodnie podjeliscie decyzje ❤ a moze po tych miesiącach miło Was zaskocza II na teście ✊✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda uważaj na siebie 😘
    Do mnie wczoraj dojechał w końcu wózek - prosto z Holandii. Pojeździłam sobie po mieszkaniu 😍 ale czekam na księcia w nim 😍

Dziś totalne lenistwo. Pierwszy raz w ciąży cały dzień w piżamie 🤣😊
    Jutro z rana mężu jedzie do stolicy na mecz Polski a za tydzień do Dortmundu na Barcelonę. Więc liczę że w tym czasie nie urodzę 😅💪🏼

Na kolacje wjechały burgery wołowe domowej roboty 🍔

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why to pyszna kolacja!

Ja z wczorajszego rosołu zrobiłam krem z brokuła z grzankami i jadłam sama cały dzień, bo mój nie zje, bo zielone.
    A wszystko co zielone chyba go w język gryzie 😂😂😂

Stłukłam sobie chyba kość ogonową, bo mnie dupsko boli i upadłam na nadgarstek i trochę też, ale ogólnie tragedii nie ma.

Milenka Twój mąż na pewno też przeżyje rozłąkę, ale to nie na stałe i dobrze, że razem podchodzicie ze zdrowym rozsądkiem. A zastrzyk gotówki z pewnością się przyda.
    A jak mąż wróci to z łóżka przez dłuższą chwilę nie wyjdziecie ❤️

W tym tygodniu jadę po nowy dywan, bo mi się zachciało zmiany. A jak piszecie o tych remontach to i mnie nachodzi na coś nowego!

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 13:05

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku nie zrobiłam zdj przed 😟 i mam tylko takie nijakie.
    Ale w końcu czuje się jak w małej sypialni a nie graciarni...

005d484454dd.jpg

Jescze tylko szafka nocna pod okno na monitor i laptop i będzie ok 😊

Kasztanek, MilusińskaMilena, Kaga, nada, joana_aska89 lubią tę wiadomość

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ