Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWhy_not_now87 wrote:W ciąży na choroby polecam inhalator nebulizator z roztworem z soli fizjologicznej 🙂 w sumie nie tylko w ciąży
-
nick nieaktualnyTeż mam prenalen, ale taki rozpuszczalny w saszetkach, dzwoniłam do Pani doktor wczoraj, to kazała mi sobie wziąć drugi paracetamol, tak żeby nie przekroczyć 1000 mg na dobę, no chyba że będzie straszny ból to 1500, ale da się wytrzymać.
Dzisiaj czuję się już lepiej, chociaż głowa pobolewa, ale wydaje mi się, że to od zatok, bo mam strasznie zapchane, a ten katar mi nie schodzi...
Więc może faktycznie i ja pójdę w ten inhalator. -
Zgadzam się z Why- inhalator faktycznie pomaga sama mam i stosowalam- byłam przeziębiona cały ubiegły tydzień polecam też taką zwykłą starą inhalacje czyli miskę z gorącą wodą i ręcznik na głowę można sobie dodać kropelka olejku eterycznego (ja dawałam eukaliptusowy)- działa cuda
Do tego w ciazy też stosowalam ten syrop i tabletki na gardło z serii Prenalen do tego litry herbaty z miodem, cytryną i imbirem no i oczywiście czosnek pod każdą postacią -
nick nieaktualnyNada tak mi przykro!
Miałam przeogromną nadzieję
A jak wrażenia po Etnie?
Ja to za chwilę zwariuję z moimi zapchanymi zatokami, w nocy nie mogę oddychać.
Aaaa i wyczaiłam dzisiaj na Zalando Lounge dwie pary spodni ciążowych, jedne takie czarne eleganckie, a drugie dżisny. Kupiłam sobie jeszcze gruby sweter i zapłaciłam 160 zł, gdzie często jedna para tych spodni tyle kosztuje. To mój pierwszy zakup z Zara Lounge, nada zdaje się Ty zamawiałaś, długo się czeka? Faktycznie te 2 tygodnie? -
nick nieaktualnyEh nada przykro...
Cycki do góry i wiara na następny...
Ciekawe jak tam Asia
Nic się nie odzywa
Ciekawe jak się skończyła jej historia...
Ja dziś jeszcze walczę z gardłem
Jem właśnie kromke z czosnkiem a herbaty z cytrynka już mam po sam kapelusz
Ale pije nadal..
Dzis spróbuję jeszcze te inhalacje 😳 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Etna super. Ale ja się słabo czułam i nie zrobiłam wszystkiego na nogach... na szczęście miałam fajne towarzystwo.
Co do starań, dla mnie nie ma już "może w następnym cyklu" teraz miesiąc przerwy (Przez te wyjazd) a potem invitro. Chciałabym bardzo być w ciąży na święta...Samosiowa88 lubi tę wiadomość
-
Nada tak mi przykro. Będziemy Cie wspierać w walce😘
Kasztanku piękna 😍Kasztanek, nada lubią tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHejka 😚
Coś pogoda dziś kiepska przynajmniej u mnie 😪
Mąż dziś w pracy do 19 potem siłownia więc cały dzień sama.. może coś posprzatam, poczytam.
Wczoraj skończyliśmy „robienie z naszej kanapy łóżka małżeńskiego” podsyłam zdjęcie 🙂
Miłego dnia Kochane ☀️
PS: kolezanka ost mówiła mi o miodzie manuka z Nowej Zelandii.
Wraz z narzeczonym cierpią na zgagi refluksy itd. Ponoć ten miód działa cuda i dostępny jest np w Auchan na dolnych półkach. Ważne by miał wysokie MGO. Poczytajcie, na przeziębienie te jest b.dobry.
Jane208 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHejka, kochane caly czas Was czytam i jestem na bieżąco, ale nie chcialam Was zameczac opowieściami o poronieniu.. wiadome musimy myslec pozytywnie ❤
Nada bardzo mi przykro, cały czas choc nie pisalam to mocno trzymalam kciuki 😔 Mocno wierze, ze na święta sprawisz sobie najlepszy prezent ❤
Na chorobka typu zatoki zawsze polecam majeranek (nie wiem czy w ciazy mozna) i masc majerankowa na nozdrza 😊 duzo zdrowka 😊
Co do mnie to krwawienie trwało 9 dni... 4 dnia mialam wizyte i lekarz powiedział, ze wszystko pięknie się oczyściło. Od kolejnego miesiąca mogę się starać ale 5 miesiecy prawie ma być naturalnie. No i chyba niedługo zapowiada się na naturalną owu i mam nadzieje, ze to nie jest tylko złudne wrażenie ❤
Why fantastyczne łóżko 😊 świetna inspiracja dla mnie, bo niedługo szukamy mebli do sypialni 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 16:17
-
nick nieaktualnyKasztanek to zwykła kanapa rozkładana. Kupiliśmy w ikea materaca nawierzchniowy (8cm) i mamy takie a’la małżeńskie 😊 mało miejsca to trzeba sobie radzić. A te panele łatwo przykleić i robi się przytulniej.
Nada to byłby świetny prezent na święta 💙 napewno się uda.
Joana jasne ze nie zameczasz, jeśli masz potrzebę się rozpisać my tu po to jesteśmy.
Mi jest smutno jak tu cisza na forum. Bo jak poczytam Was to i mi szybciej czas leci 🙂
Dziś ostatnie zakupy dzieciakowe - butelka samopodgrzewajaca mleczko. Od jutra będę myc podłogi okna i sprzątać może dzidziol wyjdzie 😪 -
nick nieaktualny