Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaga jejku trzymaj się tam, na pewno wszystko będzie dobrze z Wami, jeszcze chwila i będziesz tulic malutką 3x dziennie ktg to masakra ale wytrwasz jakoś, ja czasem mam na plecach to wytrzymuje max 10 minut i musi mnie na bok obracać bo jestem gotowa zedrzec z siebie te pasy... A jakie Ci ciśnienie pokazuje? Tak bez żadnego wysiłku Ci wybija?
No z tymi skurczami to wiem że różnie bywa niestety ale dobre i to że w ogóle coś się zapisuję teraz od 17 mam regularnie co pół h skurcz i czekam na rozwój sytuacji...
Phia super że zmieniłaś pracę zawsze to lepiej psychicznie będzie mam nadzieję że nowa jest zadowalająca no i fajnie że remonty się robią -
Miss różne mam te ciśnienia. Najczęściej mierzą mi po wzięciu tabletek, więc wtedy jest w miarę, pomiędzy 130 a 140. Ale wystarczy że minie parę godzin to strzela i do 160. Teraz np leżę już 1.5 h z zawrotami głowy i kolataniami serca, więc na pewno jest wysokie. A przecież jestem po nocnym wypoczynku... Chyba pogadam z nimi o zwiekszeniu dawki, bo przy trzech dziennie mam za duże odstępy.
Wiem, że muszę to przetrwać i że ta burza w końcu minie. Psychicznie jestem wykończona, 6-ty dzień w szpitalu i nic. To taki narzekający post, ale nie mam nastroju, przez całe 9 miesiecy coś się działo... -
Kaga trzymaj się, wierzę że wszystko będzie oki😍😍
Miss to może dziś zobaczymy Twoje szczęście 😘😘Kaga lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczynki!
Ja to dzisiaj już zdecydowanie lepiej, chociaż nos zapchany, kicham i cały czas wycieram nos.
Ten Prenalen trochę dał radę
Dzisiaj mąż mi przygotował śniadanko, świeżutkiego croissanta pełnoziarnistego z masłem orzechowym, do tego pomarańczka i herbatka z czystka z cytrynką i sokiem malinowym.
Po takiej dawce energii wstaję i biorę się za pranie i obiad, dzisiaj pewnie zupka pomidorowa z makaronem i do tego mam zamiar zrobić knedelki ze śliwkami. -
Kaga kurczę wierzę że prawie tydzień w szpitalu nie jest łatwy A jeszcze pomyśleć właśnie że u Ciebie całą ciąże coś się działo... te ciśnienie to podstępne jest bardzo ale to już końcówka i zaraz będziecie razem ❤
Dziewczyny zasmuce Was- po kąpieli skurcze się wyciszyly więc nadal czekam w domu na rozwój sytuacji teraz chyba będę rodzić codziennie hahaKaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaga biedaku trzymaj się tam 😊
To już ostatnia prosta
W gorszych chwilach pomysl sobie jak bardzo pragnęłas tego momentu to napewno doda większej mocy 😘
Miss w sumie to samo co wyżej
Ostatnia prosta
Kciuki za wasze porody ✊
Ruda mi też został katar
Dobre to twoje śniadanko 😊
Why twojemu ciepło w brzuszku co będzie się pchalKaga lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa ❤️ mimo, że jestem taką maruda. Wiem, że mnostwo z Was chciałaby być na moim miejscu. Ale w takich momentach człowiek zapomina o wszystkim co do tej pory przeszedł...
Naprawdę jestem pełna podziwu dla chorych ludzi, którzy spędzają w szpitalach nie dni a miesiące...
Zapadła decyzja, że będę miała prowokowany poród od weekendu. Nie wierzę po prostu, że mnie to spotyka. Oby moje dziecko samo wyszło do tego czasu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaga, do weekendu jeszcze kilka dni, a pomyśl, że za te kilka dni już maleństwo będzie w Twoich ramionach, obok Ciebie, a Ty w końcu odetchniesz z ulgą.
Trzymaj się mocno!
A jak współlokatorka zareagowała na to, żeby nie oglądała Korony Królów, ja rozumiem, że ludziom się nudzi, ale od czego są np. słuchawki?
Ja dzisiaj musiałam ściągnąć pierścionki i obrączkę, bo chyba to była ostatnia chwila, pewnie za lada moment musiałabym palce ucinać. -
nick nieaktualny
-
Niestety od początku indukcji do porodu jeszcze może upłynąć wiele dni
Mnie najbardziej dobija ten pobyt tutaj, z tą kobietą z jaskini ona jutro ma mieć cięcie, już cała jej rodzina zapowiedziała przyjazd. Ciągle rozmawia na głos przez telefon, nawet pisanie smsow ma niewyciszone... A to że jej kazałam wyłączyć telefon? W ogóle nie zrobiło to na niej wrażenia, ona jest kompletnie oderwana od rzeczywistości. Każdy inny by umarł ze wstydu... -
nick nieaktualnyKaga bardzo Ci wspolczuje.. u mnie kolezanka miala takie migreny w drugiej ciąży i też powiedziala, ze jak chciala 3 dziecko tak po tej ciąży to zmienila zdanie.
Mam nadzieje, ze dzidzia do weekendu sama Cie pozytywnie zaskoczy ❤✊
Na pocieszenie moja znajoma smieje sie, ze malutka teraz wynagradza, bo jest jak aniolek 😊
A co do wspolokatorki to mialas racje.. rece opadaja na takich ludzi, bo zapominaja, ze to szpital a nie dom..
Miss jak tam dzis?Kaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ciągu dnia nie, rano też nie, ale wieczorami jestem przypuchnięta, czuję, że to albo woda, albo miejsca jakiś urazów. Stopa tylko prawa po skręceniu i palce u dłoni jednej i drugiej, bo jako dziecko miałam odmrożone - szłam kawałek w przemoczonych rękawicach w mrozie lata temu i odmrożenie
Kaga, a to jakaś młoda siksa ta kobieta czy już taka w wieku, że wypadałoby pewne rzeczy rozumieć?
Ja dzisiaj przeszłam się do kuzynki męża na kawę, bo mam blisko, a ona ma urlop, ale mnie zirytowała. Pyta się mnie gdzie będę ubranka kupować itp., to mówię, że pozamawiam w internetach i trochę poszperam po lumpach - bo lubię. A ona na to, że nigdy nie ubrała by dziecko w ubranko z odzysku, bo śmierdzą, a można nowe kupić za parę groszy. To jej tłumaczę, że często te za parę groszy śmierdzą Chinami, czy plastikiem, a ze szmat mam dobrej jakości, bo skoro jakieś dziecko chodziło i nadal wygląda jak nówka, a nie po pierwszym praniu do wyrzucenia. To ona dalej swoje, że takie dzieci w ubraniach z lumpów wyglądają "biednie" i to widać.
Nie odzywałam się dalej, nie ciągłam tematu, nie warto.
-
nick nieaktualnyOn Ruda to atmosfera do kawki chyba nie była zbyt przyjemna...
Ja też nie ukrywam że nie kupuje w takich sklepach nie kupowałam i pewnie nie będę ale bez przesady żeby krytykować kogoś kto tam chodzi...
To że ktoś ubiera siebie czy dziecko w uzywkach nie oznacza że od razu się chodzi w lachach bo znam osoby co się tam ubierają i mają naprawdę zajebiste orginalne rzeczy...
Takze to że ktoś nie przepada nie oznacza żeby krytykować kogoś kto za tym przepada
Bez sensu 😊 -
nick nieaktualnyJa po prostu lubię grzebać w tych szmatkach, czuję się w swoim żywiole, no i ta duma jak coś wyhaczę fajnego!
Ale to trzeba lubić, po prostu.
Wiadomo, że są też tam ubrania, że ja lepsze wyrzucam.
Ale z tymi używkami to traktuję tak samo, jakby mi nawet ktoś znajomy dał ubrania po swoim dzidcku.joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
Kaga naprawdę niektórzy nie mają taktu... już sam pobyt w szpitalu jest dolujacy a co dopiero z taką sąsiadką
Ruda ja też lubię czasem sobie poszperac w ciuszkach z odzysku te małe rozmiary większość mam z sh bo są naprawdę super jakości i nie zniszczone bo ile te dziecko w tym pochodzi...
Joana dziękuję że pytasz 😘 u mnie dziś żadnych objawów porodu, wszystko przeszło więc czekamy nadal na naszą niunie ale mam nadzieję że malutka po prostu czekała na październik żeby przyjść na światjoana_aska89 lubi tę wiadomość