X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a jak się czujesz, byłaś na tych badaniach i co dalej teraz? Myślałam, że zostaniesz juz w tym szpitalu.

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada bole juz minęły. Czasem jeszcze jakies sa ale w normie. A wizyta będzie dopiero 22.01...

Szczerze to z tymi chinczykami cos jest 😁 za mna tez chodzi 😅

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zjadłam rybkę z Noth Fisha mniam łosoś ze szpinakiem i serem + dodatki 😋 ogólnie to mało jem bo i nie zawsze mi się chce ale dziś miałam smaka na rybkę właśnie.

Nada chyba też poszukam tego segregatora 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 20:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak to wpisać w allegro?

• megson91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, ja tez mam okropne wyrzuty sumienia na temat tego co jem 😞 mało co przechodzi mi przez gardło, jak całe życie nie jadłam nic słodkiego ze względu na IO, tak teraz ratuje się tylko ciasteczkami, pierniczkami, czekoladkami i jakimiś niezdrowymi, słodkimi duperelami 😞 dzisiaj na sile zjadłam jakąś sałatkę z lidla 😞😞😞

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, nada nie zycz mi tak źle żebym tam wracała, 😂 jedynie do porodu!

Ja z kolei jem bardzo mało podczas ciąży, ale przez te 8 miesięcy to ja nie mam apatytu za bardzo... Wyrzuty sumienia też mam, a teraz anemia

A ja się czuję nieźle, jestem słaba, od pogody swiruje ciśnienie, ale jest w normie.

Lezelismy sobie z mężem i oglądaliśmy ostatni odcinek Watahy na HBO.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już w brzuchu na dole ściska tak jak na okres zawsze ale jajnik dalej czuje. Ten mój cykl zeswirowal.. ja nawet tak naprawdę pms nie mam. Brzuch sciska na dzień przed okresem i to zawsze bezboleśnie , cycki czuje na tydzień przed a w sumie najbardziej jak szybciej wchodze/schodzę ze schodów. Wątpię by ten cykl mnie miło zaskoczył

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Nieee, nada nie zycz mi tak źle żebym tam wracała, 😂 jedynie do porodu!

Ja z kolei jem bardzo mało podczas ciąży, ale przez te 8 miesięcy to ja nie mam apatytu za bardzo... Wyrzuty sumienia też mam, a teraz anemia

A ja się czuję nieźle, jestem słaba, od pogody swiruje ciśnienie, ale jest w normie.

Lezelismy sobie z mężem i oglądaliśmy ostatni odcinek Watahy na HBO.

I jak zakończenie 3 sezonu? 💜
    My z mężem obejrzeliśmy tylko 15 minut, bo moja siostra z chłopakiem przyszli do nas w gości 🙈

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Nada, tez chetnie kupilabym ten segregator? Tym bardziej, ze wspiera akcje 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a to juz jutro termin okresu? Ja byłam przekonana, że zarodek się nie zagnieździł (a przecież wiedziałam że tam jest!) bo czułam się totalnie okresowo, w 100% wiec póki nie ma krwawienia nic nie jest postanowione :)

kurde dziewczyny te segregatory są tutaj: https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-jestem-w-ciazy/ ale chyba cos im się popsuło w sklepie bo pusto :/ a tutaj są ebooki: https://mamaginekolog.pl/sklep 100% idzie na WOŚP

Megson ja tez IO, normlanie jadłam tak ładnie. A teraz... co ciekawe schudłam przez wymioty i ten brak apetytu. Bierzecie moze MAMA DHA? czy wam tez sie tak bardzo dobija ryba po tych suplach? ja je biorę w trakcie jedzenia, jak napisali na ulotce, a i tak jest słabo :/

North Fish jest spoko, kiedyś mnie też naszło ;d ale ja lubię dorsza, troche się boję jeść łososia.

megson91 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Ruda ja Ci broń Boże szpitala nie życzę!! Tylko tak zrozumiałam. Spanie w szpitalu to okropieństwo. A jak te wyniki? kiedy cc?

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja odliczam do USG genetycznego 20......... przy okazji dowiem się jak ten krwiak się tam ma

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada no właśnie co włączam to pusto 🙁

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres mam mieć 16/17

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada ja też chciałam się bardzo zdrowo odżywiać w ciąży a później było tak, że przez pierwszy trymestr codziennie jadłam tylko te bułeczki maślane pakowane z Lidla z masłem, bo po wszystkim było mi niedobrze. Ale miałam wtedy -5 kg, więc może wrócę na tę dietę. 😅 Na pocieszenie Wam powiem, że od drugiego trymestru wraca ochota na normalne, zdrowe jedzenie.

Jejku mi się tak marzy przygotować sobie taką deskę serów i popić to winem. Wino piłam rok temu a od miesiąca jestem na próbę na diecie bez nabiału i rozpaczliwie marzę o fecie. Wiem, że pomyslicie, z jestem egoistyczna, ale od roku ciągle z czegoś rezygnuje i chciałabym w końcu zrobić coś dla siebie, zjeść i wypić to na co mam ochotę bez wyrzutów sumienia.

megson91 lubi tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah co z tą chinszczyzną, mojemu mężowi też się marzy żebym zrobiła 😁
    A dziś na kolacje robię mu domową pizzę, pod warunkiem że nie umrę wcześniej. Koszmarnie mnie boli ta głowa, aż mi do karku promieniuje i jest taaaaka ciężka. Brzuch też już zaczyna mnie boleć jak na @. Muszę wypróbować ten sposób z amolem.
    Najchętniej to już bym poszła spać, ale obiecałam małżowi że na niego zaczekam aż wróci z pracy. Może zaliczymy przy okazji ostatnie ❤️ w tym cyklu 🥰

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka dla mnie na takie bóle amol to też rewelacja. Od lat całą moja rodzina śmieje się, że ja na wszystko amol, amol :P Nic mnie tak nie ratuje jak on w migrenie. A w pierwszym trymestrze ja miałam migrenę codziennie (raz tylko zwymiotował właśnie z powodu migreny) to też codziennie się ratowałam amolem, bo nie chciałam tabletek.

• joana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede zaglądać pod ten link 😊

Trzymam kciuki za Twojego 20. Nada 🤞🤞🤞 musi byc dobrze ❤

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana <3 ja tez trzymam kciuki za Twoja wizytę. Jeju znowu wstałam o 4. W ogóle mam już rutynę, że tymi "porażkami" czytam sobie wiedźmina.

Jak patrzę na insta mamy ginekolog to te segregatory będą dostępne dopiero w poniedziałek :/ chyba teraz chcą się skupić na tych książkach /ebookach ma WOŚP. Ale to bez sensu bo z segregatorów też dawała %

O matko Kaga mój mąż tak kocha amol ( chociaż raczej preferujemy aromatol ale nie zawsze jest w aptece) Na wszystko smaruje i wdycha sobie . już mi się nawet ten zapach kojarzy z nim haha. A wcześniej z panią pielęgniarka w szkole mi się kojarzył, bo ona na wszystko dawała wacik z amolem.

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam wcale nie myśle, że jesteś egoistyczna. Ja tez czasami tęsknie za "starym" życiem. Aktywnością przede wszystkim... teraz to nawet z psem nie mogę wyjść :/ w ogóle dzisiaj wraca mój psiak z banicji (wczasów all inclusive) u rodziców. Mąż siedział ciagle w szpitalu ze mną i nie miał jak się nią zająć więc pojechała do rodziców. Ale dzisiaj wraca :D

Kaga lubi tę wiadomość

PplPp1.png
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ