X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a jak się czujesz, byłaś na tych badaniach i co dalej teraz? Myślałam, że zostaniesz juz w tym szpitalu.

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada bole juz minęły. Czasem jeszcze jakies sa ale w normie. A wizyta będzie dopiero 22.01...

Szczerze to z tymi chinczykami cos jest 😁 za mna tez chodzi 😅

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zjadłam rybkę z Noth Fisha mniam łosoś ze szpinakiem i serem + dodatki 😋 ogólnie to mało jem bo i nie zawsze mi się chce ale dziś miałam smaka na rybkę właśnie.

Nada chyba też poszukam tego segregatora 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 20:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak to wpisać w allegro?

• megson91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, ja tez mam okropne wyrzuty sumienia na temat tego co jem 😞 mało co przechodzi mi przez gardło, jak całe życie nie jadłam nic słodkiego ze względu na IO, tak teraz ratuje się tylko ciasteczkami, pierniczkami, czekoladkami i jakimiś niezdrowymi, słodkimi duperelami 😞 dzisiaj na sile zjadłam jakąś sałatkę z lidla 😞😞😞

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, nada nie zycz mi tak źle żebym tam wracała, 😂 jedynie do porodu!

Ja z kolei jem bardzo mało podczas ciąży, ale przez te 8 miesięcy to ja nie mam apatytu za bardzo... Wyrzuty sumienia też mam, a teraz anemia

A ja się czuję nieźle, jestem słaba, od pogody swiruje ciśnienie, ale jest w normie.

Lezelismy sobie z mężem i oglądaliśmy ostatni odcinek Watahy na HBO.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już w brzuchu na dole ściska tak jak na okres zawsze ale jajnik dalej czuje. Ten mój cykl zeswirowal.. ja nawet tak naprawdę pms nie mam. Brzuch sciska na dzień przed okresem i to zawsze bezboleśnie , cycki czuje na tydzień przed a w sumie najbardziej jak szybciej wchodze/schodzę ze schodów. Wątpię by ten cykl mnie miło zaskoczył

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Nieee, nada nie zycz mi tak źle żebym tam wracała, 😂 jedynie do porodu!

Ja z kolei jem bardzo mało podczas ciąży, ale przez te 8 miesięcy to ja nie mam apatytu za bardzo... Wyrzuty sumienia też mam, a teraz anemia

A ja się czuję nieźle, jestem słaba, od pogody swiruje ciśnienie, ale jest w normie.

Lezelismy sobie z mężem i oglądaliśmy ostatni odcinek Watahy na HBO.

I jak zakończenie 3 sezonu? 💜
    My z mężem obejrzeliśmy tylko 15 minut, bo moja siostra z chłopakiem przyszli do nas w gości 🙈

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Nada, tez chetnie kupilabym ten segregator? Tym bardziej, ze wspiera akcje 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a to juz jutro termin okresu? Ja byłam przekonana, że zarodek się nie zagnieździł (a przecież wiedziałam że tam jest!) bo czułam się totalnie okresowo, w 100% wiec póki nie ma krwawienia nic nie jest postanowione :)

kurde dziewczyny te segregatory są tutaj: https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-jestem-w-ciazy/ ale chyba cos im się popsuło w sklepie bo pusto :/ a tutaj są ebooki: https://mamaginekolog.pl/sklep 100% idzie na WOŚP

Megson ja tez IO, normlanie jadłam tak ładnie. A teraz... co ciekawe schudłam przez wymioty i ten brak apetytu. Bierzecie moze MAMA DHA? czy wam tez sie tak bardzo dobija ryba po tych suplach? ja je biorę w trakcie jedzenia, jak napisali na ulotce, a i tak jest słabo :/

North Fish jest spoko, kiedyś mnie też naszło ;d ale ja lubię dorsza, troche się boję jeść łososia.

megson91 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Ruda ja Ci broń Boże szpitala nie życzę!! Tylko tak zrozumiałam. Spanie w szpitalu to okropieństwo. A jak te wyniki? kiedy cc?

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja odliczam do USG genetycznego 20......... przy okazji dowiem się jak ten krwiak się tam ma

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada no właśnie co włączam to pusto 🙁

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres mam mieć 16/17

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada ja też chciałam się bardzo zdrowo odżywiać w ciąży a później było tak, że przez pierwszy trymestr codziennie jadłam tylko te bułeczki maślane pakowane z Lidla z masłem, bo po wszystkim było mi niedobrze. Ale miałam wtedy -5 kg, więc może wrócę na tę dietę. 😅 Na pocieszenie Wam powiem, że od drugiego trymestru wraca ochota na normalne, zdrowe jedzenie.

Jejku mi się tak marzy przygotować sobie taką deskę serów i popić to winem. Wino piłam rok temu a od miesiąca jestem na próbę na diecie bez nabiału i rozpaczliwie marzę o fecie. Wiem, że pomyslicie, z jestem egoistyczna, ale od roku ciągle z czegoś rezygnuje i chciałabym w końcu zrobić coś dla siebie, zjeść i wypić to na co mam ochotę bez wyrzutów sumienia.

megson91 lubi tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah co z tą chinszczyzną, mojemu mężowi też się marzy żebym zrobiła 😁
    A dziś na kolacje robię mu domową pizzę, pod warunkiem że nie umrę wcześniej. Koszmarnie mnie boli ta głowa, aż mi do karku promieniuje i jest taaaaka ciężka. Brzuch też już zaczyna mnie boleć jak na @. Muszę wypróbować ten sposób z amolem.
    Najchętniej to już bym poszła spać, ale obiecałam małżowi że na niego zaczekam aż wróci z pracy. Może zaliczymy przy okazji ostatnie ❤️ w tym cyklu 🥰

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka dla mnie na takie bóle amol to też rewelacja. Od lat całą moja rodzina śmieje się, że ja na wszystko amol, amol :P Nic mnie tak nie ratuje jak on w migrenie. A w pierwszym trymestrze ja miałam migrenę codziennie (raz tylko zwymiotował właśnie z powodu migreny) to też codziennie się ratowałam amolem, bo nie chciałam tabletek.

• joana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede zaglądać pod ten link 😊

Trzymam kciuki za Twojego 20. Nada 🤞🤞🤞 musi byc dobrze ❤

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana <3 ja tez trzymam kciuki za Twoja wizytę. Jeju znowu wstałam o 4. W ogóle mam już rutynę, że tymi "porażkami" czytam sobie wiedźmina.

Jak patrzę na insta mamy ginekolog to te segregatory będą dostępne dopiero w poniedziałek :/ chyba teraz chcą się skupić na tych książkach /ebookach ma WOŚP. Ale to bez sensu bo z segregatorów też dawała %

O matko Kaga mój mąż tak kocha amol ( chociaż raczej preferujemy aromatol ale nie zawsze jest w aptece) Na wszystko smaruje i wdycha sobie . już mi się nawet ten zapach kojarzy z nim haha. A wcześniej z panią pielęgniarka w szkole mi się kojarzył, bo ona na wszystko dawała wacik z amolem.

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam wcale nie myśle, że jesteś egoistyczna. Ja tez czasami tęsknie za "starym" życiem. Aktywnością przede wszystkim... teraz to nawet z psem nie mogę wyjść :/ w ogóle dzisiaj wraca mój psiak z banicji (wczasów all inclusive) u rodziców. Mąż siedział ciagle w szpitalu ze mną i nie miał jak się nią zająć więc pojechała do rodziców. Ale dzisiaj wraca :D

Kaga lubi tę wiadomość

PplPp1.png
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ