X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siska zleci :’😀

Żanetka co położna to widzę inna szkoła. Ja karmiłam z obu na początku, bo dziecko jak się do jednej przyzwyczai to ponoć asymetria może powstać. Mi przed porodem niecnie leciało,jedynie jak nacislam to jakaś kropla się pojawiła.

Nada coś jest z tą więzią podczas karmienia, chociaż ost czytałam artykuł (wiadomo amerykańskich naukowców) który to Obala..
    ja napewno do 6mca chce karmić, chociaż jak wyjdą ząbki i nie będzie gryzł sutków to myśle że wydłużymy o 2-3mce.
    W sierpniu jedziemy na urlop, mysle ze do tego czasu już będzie bez KP. Czas pokaże.
    Znam takie kobiety co siedząc na działce 4letni syn podniósł bluzkę mamie i do cyca😯

• Sisska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Oby zleciało, jeszcze na to badanie tych mikromacierzy musimy jechać, ale to jak mąż z budowy wróci to będziemy gadać, czy robimy już czy jak pojedziemy do kliniki do podskoczymy wtedy na to badanie. Bo jeździć taki kawał tylko na pobranie to trochę bez sensu, teraz każda złotówka się liczy.

Dzisiaj przygotowują to uzbrojenie czy coś do lania płyty na piętrze <3 jejku jak to szybko leci w górę! Dobrze, że pogoda sprzyja :)

Żanetka tak się super czyta te Twoje przygody z macierzyństwem :) wiadomo, raz jest lepiej, raz gorzej, ale dajecie sobie świetnie radę oboje z mężem :) Synek jest uroczy :)
    Mój mąż ma ciemniejszą karnacje i też mi się marzy, o ile się uda by dziecko było z jego genów, żeby dzieci miały po nim taką karnacje :)

Milenka super, że są plemniki. Też mam nadzieję usłyszeć taką diagnozę!

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielnko super wieści ❤️❤️❤️

A co do samopoczucia jako mama coz
    Fizycznie nie ukrywam że niezbyt bo dość że na dole boli to jeszcze teraz bolą mnie cycki 😂😂

Ale tak mentalnie no to fantastycznie
    Wczoraj tak patrzylismy z mężem na niego jak śpi i mówię żeby mnie uszczypnal czy to nie sen...

Jest trochę schodów ale jakoś próbujemy je pokonać o wszystko się uczyć
    Z każdym dniem będzie napewno lepiej

Nie wyobrażam już sobie życia bez niego 💙

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz sobie wyobrażać Zanetko 💙 bo takie życie nie wróci na szczęście 💙

Żanetka93 lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka dopiero co czekalas na wizytę w klinice a teraz wiesz, że plemniki sa, zastrzyk dostaniesz i może zaskoczy?

Ja wczoraj rozmawiałam z mężem i zapisujemy sie do gyncentrum. Do Katowic do kliniki mamy termin na 11.03 a tam prowadzą program leczenia niepłodności tej przez ue wspierany, bodajże Milena była na tym.

Żanetka super sie czyta jak Wam dni mijaja. Tez słyszałam o tym, żeby dziecko karmić wg schematu to później sie nauczy i łatwiej bedzie wszystko planowac, ogarnąć. Ogolnie dziecko powinno mieć rytm dnia.

Tutaj na forum to przynajmniej czyta sie o dobrych i trudnych momentach porodu, macierzynstwa. To jest super😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa why co do karmienia ja robię tak że daje mu np prawa jak skończy to z lewej odciagam
    I na odwrót
    Co karmienie to inny cycek dla małego a inny dla lakatora

Odpukać ale póki co ten sposób zadziałał

Aaa dzięki za podpowiedź żeby mlekiem smarowac sutki
    Lepsze niż lanolina 😂😂

Zaraz idzie na balkon na 10 minut 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu tak mnie już w szpitalu pokazal
    Jak on spal to go lekko wybudzac i do cycka
    I dzisiaj np już o tych porach sam chce

Najpierw się budzi
    Wygląda jak na haju 😂
    Ale jeszcze płaczu nie ma
    Nim zdayz się mocno rozplakac to już go mam i daje jesc 😂

Także ten rytm chyba wypalił

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why a z tym 4 latkiem to szok

Ja wyobrażam tak sobie rok to całkiem maksymalnie 🤯
    A co bd czas pokaże

Abi beza może nie ładna ale napewno smaczna ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i siska mój mąż jest naturalnym brunetem a ja naturalna brunetka i obodwoje mamy w miarę ciemne cery więc jak się to połączylo to takie coś wyszło

Wczoraj zastanawialiśmy się do kogo jest podobno i narazie co jest mama

Zobaczymy jaki bd jak się zacznie zmieniać

• Kaga Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka super wiadomości! Bardzo się cieszę. Jak będziesz robić zastrzyk to pomyśl do jakiego sukcesu on prowadzi i będzie łatwiej 😊 Wklujesz się i będzie po wszystkim 🙂 pamiętaj tylko żeby po ovitrelle szybko testu nie robic, bo fałszuje testy dodatnio.

To nie moja sprawa, każda kobieta robi jak uważa, ale ja nie wyobrażam sobie KP 4-latka... A jak słyszę, że ktoś ponad 2 lata mleko odciąga to już w ogóle nie wiem czy klękać przed nią z podziwu i szacunku czy co. Ale cóż, sprawa indywidualna każdej kobiety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 13:18

• megson91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada jesteś zadowolona z tej diety pudełkowej? Kurczę tam jest 3000 kalorii na dobę 😳 zjadasz wszystko bez problemu? Ja kurde jestem jeszcze na etapie mdłości 😢 jedyne co potrafię zjeść bez odruchu wymiotnego, to chlebek tostowy z masełkiem, nutellą i domowym dżemem truskawkowym, jogurt bananowy z pokruszonym herbatnikami lub dosłownie kilka łyżek jakiejś zupy ☹️ 30.01 mam wizytę u endokrynologa diabetologa, to porozmawiam z nim o tej diecie pudełkowej 💜 ale na dzień dzisiejszy, to jestem pewna, że nie była bym w stanie ruszyć tego jedzenia 😞

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada ja też lubię przystawiać małą do piersi :) bo wtedy czuję się tak fajnie :) nawet nie umiem tego opisać :) dlatego tak bardzo przeżywam że i mnie jednak kp nie wyszło :(

Zanetka współczuję tych obolałych piersi :( ale przetrwasz nawał i będzie tylko lepiej :) i niedługo będą spacerki ;)

Milenka działacie super :D będziemy czekać na rozwój sytuacji i moooocno trzymam kciuki 😘😘😘

A ja znowu zaszalalam w smyku 🙈
    Poza tym u nas zmiany: szukamy nowego większego mieszkania, nowego samochodu i spacerówki dla Amelki :) dzieje się :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka!!! Pamiętasz jak pisałyśmy, że Ty przypominasz mi mnie a ja Tobie siebie. Czy jakoś tak. 😂😂

Kochana właśnie mi się przypomniało, że dokładnie rok temu, 23.01 o 22:00 robiłam sobie jeden, jedyny zastrzyk Ovitrelle. 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rok temu płakałam że nie będę mama bo mamy pojedyncze plemniki 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu, to był ostatni miesiąc kiedy brałam tabletki anty, później dostaliśmy z mężem zielone światło, 4 cykle później się udało ❤️
    I teraz właśnie mnie ten nasz mały "sukces" kopie tak mocno po żebrach i żołądku, że chyba zaraz zwymiotuje 😂😂😂

Milenka, tak bardzo się cieszę, że robicie cały czas krok do przodu, czuję że jest już u was coraz bliżej!
    Ta informacja mocno mnie cieszy! Zmiana lekarza i nowa klinika sporo wam dała.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja poproszę powtórkę z rozrywki. 😘

Ruda fajny suwaczek 🙂 już tak blisko. 🥳

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

👶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 09:00

RudaMaruda25, Sisska, joana, MilusińskaMilena, megson91, MissKathy92, Stookrotka, Kaga, Jane208 lubią tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, ja jestem szatynką,niebieskie oczy, mam bardzo grube i gęste włosy, ale cera jasna, mąż znów brunet i też gęste włosy, oczy brązowe, ciemna karnacja. I pamiętam jak przed świętami byłam u fryzjerki i ta tak zachwalała moje włosy, pytała jakie ma mąż, i tak zaczęła mówić, że jak będziemy mieć córkę i odziedziczy tą gęstość i grubość po mnie, a kolor po mężu, że będzie taka śliczna itp... A ja tylko przytakiwałam i się uśmiechałam, no bo przecież nie powiem od razu obcej kobiecie, że być może nie będziemy mieć dzieci bo mamy problemy. Tak mi było wtedy przykro, bo już sobie wyobrażałam taką córeczkę (chociaż zawsze byłam zdania, że chcę mieć tylko synów, ale w tej sytuacji to ja chcę jakiekolwiek dziecko, bez względu na płeć, byleby było i było zdrowe) a wiedziałam, że mogę nie mieć dzieci.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam umiarkowaną gęstość włosów, z przewagą że jednak mniej niż więcej i mam bardzo cienkie włosy, a mój mąż to już w ogóle jest łysiejący.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska nie wiem jak się zakończy Wasza historia...
    Ale nie odpuszczajcie

Wiem że czasem przy większych problemach kwestie finansowe są przerażające...

Ale załóż sobie ze zrobicie wszystko żeby dziecko mieć
    Nie już nie za chwilę ale wogole kiedykolwiek...

I może małymi ale pewnymi kroczkami dojdziecie do tego momentu

Bardzo trzymam za to kciuki

‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ