X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zawsze przy cukrzycy ciążowej się sika na te paski, jak leżałam w szpitalu z tą dziewczyną ostatnio to ona też sobie na to sikała i cały czas narzekała, że się głodzi, a ja nie za bardzo wiedziałam o co chodzi, bo potrafiła wsunąć mega dużo jedzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam ogarnąć tego insta ale to chyba jednak nie dla mnie 😥😥😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś usłyszałam od znajomej że powinnam ściągnąć hybryde z paznokci bo to szkodzi dziecku. Co o tym myślicie? 🤔

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie mogę doczekać się poniedziałku zeby wiedziec co i jak. Zaczynam mieć tylko oboawy, że latwo nie będzie.

Ale jak patrzę na Wasze dzieciaki to też już chce tulić takie maleństwo ☺☺

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, ja miałam hybrydę do świąt i regularnie robiłam.
    Pani doktor mi pozwoliła, teraz ściągnęłam na wypadek szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja mam hybrydy od początku ciąży i też robię regularnie ale po tym co dziś usłyszałam to się wystraszyłam. Przestrzegała również o farbowaniu włosów 😒

• Sisska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jednak decyzja że jedziemy do Warszawy.
    Muszę kupić cos na podróż bo ostatnio ciężko znoszę, nie dobrze się mi robi, chyba że to ja będę kierowcą to spoko 😃 ale pierw jutro muszę dzwonić i załatwić termin.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam coraz intensywniej myslec o diecie dla mam. Wiecie, zebym dziecku wszystko dostarczyła co dobre, ale i chce jak najmniej przytyc. Wiele razy juz pisalam, ze juz mam nadwage. I wiem, ze gdybym przytyla to juz bede miala otylosc... strasznie sie tego boje ☹
    Ale w mojej okolicy takich opcji cateringu nie ma. Dlatego myslalam o diecie rozpisanej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:21

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko a co ma lakier do płodu?
    Pierwsze słyszę...

Ja też malowalam praktycznie do końca i nigdy nie słyszałam zwłaszcza od lekarza żeby nie malować

Aaa co do włosów to mi znajoma fryzjerka mówiła że to nie chodzi o to że farba jest na włosach no bo z głowy do płodu nie wniknie tylko o wdychanie jej składu 😂
    Czyli np dlatego jeśli w ciąży jest fryzjerka np to zalecja żeby nie wdychala tego za dużo np zakładała maski i to się też tyczy wdychania np płynu do trwałej...

Ale to nie jest tak że farba na głowie przeniknie do płodu i zaszkodzi dzidzia także spokojnie...

A hybryde na stopach to mam do tej pory a dziecko jest całe i zdrowe 😘

• megson91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, to zabobony 😘 chociaż w przypadku robienia sobie samemu hybryd ważna jest jakoś bazy, którą nakładamy pod kolor ☺️ Ja zawsze używałam Gelisha, bo czytałam, że ta baza najlepiej zabezpiecza przed przenikaniem szkodliwych substancji z koloru. Zresztą ze mnie był taki Janusz biznesu, że bazę miałam dobrą, a kolory z AliExpress 😂😂😂

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetko jak obsiusiał to octaniseptem przetarłam na gaziku. No takie uroki chłopców ze poczują chłodek i leci fontanna.

Co to za brednie znhybrydsninfarba Ci ktoś naopowiadał iskierko 🤦🏼‍♀️😯
    Jedyne w ciąży czego niepgl robić to prostować kreatynowo i używać zluszxzajacych skarpetek do stop a jednak zrobiłam to bo nie doczytałam :/
    A Maks okaz zdrowia 😛

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Nada niestety budowa domu jest taka, ze jest lazienka (wspolna), nasza sypialnia, przyszly pokoj dzidcka, dwa te male poddasza i jedno duze oczyeiscie wszystkie przyszlosciowo nasze jak je wyremintujemy.
    A dol to rozchodzi sie na dwie strony jak to kiedys domy na wsiach. Po srodku lazienka ta malenka z wc. I zejscie do piwnicy. No i po prawo jest kuchnia i pokoj dzienny tesciow gdzie tez spia. A po lewo jest nasza kuchnia i salon.
    Niestety nie da sie tego kompletnie rozdzielic.

I ja zaczynam coraz intensywniej myslec o diecie dla mam. Wiecie, zebym dziecku wszystko dostarczyła co dobre, ale i chce jak najmniej przytyc. Wiele razy juz pisalam, ze juz mam nadwage. I wiem, ze gdybym przytyla to juz bede miala otylosc... strasznie sie tego boje ☹
    Ale w mojej okolicy takich opcji cateringu nie ma. Dlatego myslalam o diecie rozpisanej...

Asia, za 99 zł możesz sobie kupić dietę bebio dla kobiety w ciąży na 3 miesiące, tylko musiałabyś sobie ją sama przygotowywać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się coś obiło o uszy że akrylowych nie powinno się robić że względu na sklad chemiczny ale o hyrydach nigdy

Wnet nie będzie można antyperspirantu w ciąży używać albo szamponów jakby iść tym tropem 😂

Także spokojnie iskierko maluj

Ja tak jak pisałam cała ciaze miałam hybrydki i u rąk i u stóp a dziecko jest całe

Dzisiaj po południu pojadl i tak sobie spał odlozony a mąż mówi może byśmy tak go wzięlo na łóżko i sobie obok polezeli
    Ja mówię ok to dawaj go
    Młody i tak nie ogarnia gdzie jest no to ok niesie go na chwilę
    I tak chwila tak zleciała że sobie lezelismy i glaskalisy go bo główce 😃

Powiem wam że poczułam w sobie taką moc że dam sobie radę ze wszystkim ze mam nadzieję że ta energia już ze mną zostanie 😌

Why dzięki tak się zastanawiałam czy to odkazic czy tylko przemyc

No urok chłopców 😲
    Ale moze niedługo wejdziemy w prawe i będziemy to jakoś ogarniać żeby nie siusial w trakcie zmiany

Narazie mam wrażenie że dwie ręce na niego to za mało 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, też mi się wydaje że to głupoty co Ci koleżanka nagadała.
    Może kiedys było takie postrzeganie, że tego nie wolno, tamtego nie wolno.
    Ja i robiłam hybrydy co trzy tygodnie, a włosy rozjaśniałam, tak samo chodziłam do kosmetyczki na hennę brwi i rzęs.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekopałam się 😅

Milenka no wiesz, ciężko powiedzieć, my tylko raz po zastrzyku zaszalelismy i to prawie po 24 h, sama wiesz czemu. 😅 Ale też ten zastrzyk musi podziałać, więc może dziś nie ma sensu...

Też polecam dietę Bebio. Bardzo chętnie bym na nią wróciła, ale ja mam tam wykluczonych już tyle produktów (mieso, jajka), że jak wyklucze cały nabiał to mi nic nie zostanie. Więc czekam za koniec karmienia albo koniec diety bezmlecznej.

Sokrotko to normalne że się boisz, ale na pewno dasz radę. 🙂 Natura tak to wymyśliła, że ani się obejrzysz a będzie po wszystkim.

Aaaa nie wiem co tam jeszcze pisalyscie.

A Zanetko ja to kocham, uwielbiam leżeć rano z małą. Przenoszę ja z dostawki ok 6-7 (bo po całej nocy taaaaak tęsknię) i leżymy przytulone jeszcze do 9/10. 😍 Kocham to. Najlepsze chwile. Kiedyś mąż się kłócił, że ja uczę do łóżka a teraz sam ją bierze. A teraz od ok 40 minut mała leży i głuży a ja nagrałam już tyle filmików, że zaraz padnie mi telefon. 🎶🎶

MilusińskaMilena, Stookrotka lubią tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeśli chodzi o farbowanie włosów i hybrydy w ciąży to i ja się wypowiem i podpisze obiema rekoma pod tym co piszą dziewczyny.

Po pierwsze tak jak pisała Żanetka przy farbowaniu włosów należy to robić w dobrze wentylowanym pomieszczeniu żeby właśnie się nie "struć" zapachem farby.

Co do hybryd również jak najbardziej można. Hybryda nie szkodzi i w żaden sposób nie przenika do obiegu krwi pod warunkiem że jest dobrze utwardzana. Źle utwardzana hybryda może powodować silne reakcje alergiczne. Nawet było o tym głośno swego czasu. Nie polecam więc używania tzw mostków zamiast zwykłych lamp.
    I to prawda, nie powinno się wykonywać paznokci akrylowych, też ze względu na paskudny, ostry zapach.

Aaa i co do hybryd jeszcze, u wielu dziewczyn stylizacja może trzymać się krócej przez wzgląd na hormony i zwyczajnie odpadać 🙂

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jestem z siebie strasznie dumna, zaliczyłam swój pierwszy w życiu zastrzyk ovitrelle. Nie było tak strasznie choć nie ukrywam że w finalnym momencie wkłucia koszmarnie trzęsły mi się ręce. Ale dałam radę 💪
    Jeszcze tylko zaliczyć ostatnią noc w pracy i bajlando 😁

Kaga, Żanetka93, joana, MissKathy92, Sisska lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga bo to takie dziwne że on tam sam sobie leży 🤣🤣
    Dlatego mąż mówi bierzemy go 🤣
    Wiem że może się to spotkać z krytyka że nie powinno się bo tak się nauczy ale to jest silniejsze
    W nocy śpi w łóżeczku ale co chwilę patrzę do tego łóżeczka
    Jutro nam przyjdzie elektroniczna niania bo zamówiliśmy dzisiaj

Nim się obejrzymy a będzie " z nami" Helenka Rudej a reszta dziewczyn nam pooznajmia że się udało i tak oto wszystko się dobrze zakończy 🤣

Kaga, megson91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka suepr
    To teraz jeszcze coś tak niech mąż zapoda i czekamy na efekty 🤣

‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ