Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko na i teściowa pod jednym dachem. Jak to napisałam to aż mi się gęsia skórka zrobiła... Ja z nią dwóch godzin nie mogę wytrzymac. Autentycznie mam na nią alergie. Podziwiam te z Was, które mieszkają ze swoimi (chyba że któraś na spoko teściowa 😁). Największym plusem koronawirusa jest to, że moja do nas nie przychodzi. ❤️❤️❤️
Milenka ja mam pralkę z firmy Amica. Co mnie podkusilo... Pojechaliśmy po całkiem inna pralkę do sklepu i namówił nas na nią sprzedawca... Pralka która nie ma programu wirowania, ma tylko płukanie z wirowaniem. Jak ja kupiliśmy to nie odwirowywała co chwilę prania, non stop wyciągaliśmy mokre... Ja z tym brzuchem wykrecalam to ręcznie, wieszalam na balkonie. Raz nie zauważyłam, że tak się z prania lało, że zalalam sasiadce z dołu balkon. Przyszła zwrócić mi uwagę. Niby była kulturalna, rozumiem jej wizytę u mnie, ale niesmak jest do dziś. Odradzam każdemu sprzęty z tej firmy. Dopiero po miesiącu od zgłoszenia doczekaliśmy się serwisu. Okazało sie, że nowa pralka a już miała coś spalone w silniku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 18:38
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja już też powoli zaczynam się dusić w 4 ścianach 2 tygodnie nie wychodziłam z domu 😭
W piątek mieliśmy pojechać do moich rodziców, oni siedzą cały czas w domu na wsi, tylko czasem do małego miasteczka na zakupy skoczą ale w obecnej sytuacji odpuszczamy bo się boje o nich... Mąż ciągle do pracy musi chodzic, teraz ma wolne do poniedziałku na szczęście ale Bóg wie czy czegoś nie ma 😟
Mamy działkę na obrzeżach miasta, domek po babci, w którym nikt nie mieszka więc może tam choć na chwilę pojedziemy... Ale teraz też jest opcja że sąsiedzi doniosą że nas nie ma skoro można tylko do pracy i z pracy, no i na zakupy ale nie cała rodzina -
Miss mysle, ze olejcie to... wyjechaliscie, zeby byc na odludziu, dotlenic sie dla dobra dziecka. I nikomu nic do tego. Tym bardziej, ze mi sie wlasnie wydaje, ze to chodzi glownie o tych spacerujacych, zeby ich pogonic.
Ale Cie podziwiam za te Twoje zdrowe jedzonko 🥰
Amici mam piekarnik i narazie spisuje sie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:26
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Moja przyjaciółka ma naprawdę cool teściowa 😁😁😁 chodzą razem na basen nawet.
Matko Joana jak Ty to wytrzymujesz... 20x... 😳😳😳
Jak widzę te nowe statystyki to mi się odechciewa. Ja codziennie sprawdzam też włoskie statystyki, dwa dni było lepiej, liczba zgonów spadła a dziś znów w górę. 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 20:10
-
Asia no pewnie tak zrobimy że po prostu na chwilę na tę działkę pojedziemy... Bo ja już wariuje powoli w domu
Kaga to co się dzieje we Włoszech to jest jakiś obłęd ja nie wiem jak to się stało że oni doprowadzili się do takiej sytuacji... Ale z drugiej strony cieszę się że ta epidemia w Europie nie wybuchła w Polsce bo bylibyśmy w ogóle w czarnej dupie -
Milenko ja mam infukcje z bosha i też czasami błąd wysokczy ale to wystarczy wyciągnąć z kontaktu. A Ty nie możesz tak robić?
Dziewczyny ja pracuje normlanie i nie odczuwam jeszcze kwarantanny praca dom praca i jakies zakupy, co któryś dzień. Pewnie dopiero w weekend odczuje ten zakaz wyjścia ale to znów plus taki że odpocznę bo bedzie zero imprez😍😍
W pracy zabrałam się za ostatnią rzecz jaka mi leżała i przeszkadzała i jak to zrobię to chyba wolne chociaż na dzień to pomyje okna.
Jejku ile ja dziś ładnych butów widziałam na necie🤤🤤🤤-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyZ moja teściowa tez chodziłam na Aqua aerobik przed ciąża 😅 teraz mi trochę smutno i żal rodziców obu stron, widzę jak tęsknią za Maksiem 🥺 dobrze ze są videokonferencje🙂
My dziś zaliczyliśmy szybki spacer w trójkę. Posprzątaliśmy pół chaty, wystawiłam pół szafy na vinted. Maks dziś zajadał gruszkę i polizał cytrynę 🤣
Obejrzeliśmy „To - rozdział 2, i Rambo 🤦🏼♀️😅
Pierwszy raz zrobiłam kluski leniwe z sosem i gulaszem z indyka. Matko jak mi smakowało 😀
Dobrej nocy Kochane 💙joana, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość
-
Matko ajk Wy piszecie o jedzonku to czuje, ze odzyskuje apetyt 😋🤤
Miss super decyzja.. niewiadome kiedy to sie opanuje a tez mysle, ze o glowe trzeba dbac. Np u mnie na wsi zero zywej duszy. Jak my idziemy na spacer po lace to juz wogole zero mozliwosci kogos spotkac. Choc najczesciej pozwalamy sobie tylko przy domu.
Kas gdzie te ladne butki??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:27
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Hej dziewczyny 🙂
Wyspane? Ja mam od kilku dni jakieś zaburzenia snu.. Budzę się w nocy, nie mogę zasnąć, a wieczorem często jeszcze przed 21 ścina mnie z nóg..
Kaś moja indukcja jest podpięta pod siłę, nie zwykle gniazdko, więc jedynie korki mnie ratują..
O matko, Asia, współczuję.. Moja teściowa, no nie powiem, nie jest najgorsza.. W każdym razie nie przychodzi do nas często, a jak już idzie to niczym słonica na tych schodach 😂 ostatecznie zwykle jest tak, że jak czegoś potrzebuje to mnie woła z dołu 😁
Kaś ja sobie upatrzyłam sportowe z pumy i tak się na nie czaje, robię podchody, bo w sumie to nie jestem pewna czy aby na pewno skradły mi serce 😂Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyJejku, moja teściowa jak mieszkaliśmy u nich tak robiła.
Najgorsze jest to, że ona niby pukała, ale nie czekała na odpowiedź tylko od razu otwierała drzwi, nie ważne czy ja się przebierałam, rozmawiałam przez telefon czy cokolwiek. Tak się spinałam wtedy z mężem, że dramat.
A najgorsze jest to, że jak Tomek był to nie przychodziła, a jak byłam sama to non stop.
Nawet krępujące jak sobie leżałam w łóżku i nagle mi ktoś przychodzi.joana, megson91 lubią tę wiadomość
-
Butki to na lovet.pl 😁
Milenko ja ostatnio jak wypije alko to spać nie moge, chocby to była mała lampka wina...
Spać też chodzę 21-22.
Dzis mam kolejny dzień kichania.
Jak ta pogoda potrafi człowieka oszukać. Za oknem piękne słońce a na dworze zimnooo 🥶🥶🥶
Jeszcze coś mi się z radiem w aucie stało i jadąc do pracy nie mam muzyki😭😭-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Asia, to by było najlepsze gdyby podsłuchała opowieści na swój temat 😂😂😂
Ja zakupiłam wczoraj wino ale czeka na piątek żeby z mężem móc się uraczyć, a na sobotę muszę dokupić żeby się znieczulić bo @ ma przyjść 😂
Abi, zapraszam na makaron 🙂 jeszcze mi zostało trochę bo zrobiłam jak dla wojska 😁 mąż jeszcze na śniadanie zjadł 🙂
Za mną chodzą te buciki, ale jeszcze wczoraj kosztowały 277zl, więc oczywiście skąpiec się we mnie odzywa i będę czekać aż będą tańsze 😂
https://sklep.sizeer.com/puma-rs-x-joy-jr-junior-sneakersy-czarny-37286403?gclid=CjwKCAjw3-bzBRBhEiwAgnnLCj9aMdgxS3gC7pzpRL68K_npIGxTnaR-3HJ7st-3hzeHE3eBnP21wxoCT9wQAvD_BwEŻanetka93, megson91, joana lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyMilenka zajebisty but 👍👍😁😁
Ja dzis mam dzien energiczny nastawilam pranko zaraz prasowanko obiadek 😁
Jak czytam wasze opowiesci o tesciowych to tak sie ciesze ze juz nie mieszkam z tesciowa 😁
Chociazby dlatego ze siedze sobie teraz w kuchni z kawa za przeproszeniem z gola dupa😁
Tam by to nie przeszlo bo to ten typ co lubil wparowac w kazdej chwili 😁😁
-
Abi nie wiem czy mamy ten sam model, ale mój jest jeszcze taki "super", że miał mieć załadowność 6 kg. Po czym jak już ja kupiliśmy okazało się, że 6 kg można prać tylko na dwóch programach z czego ten krótszy trwa 3 h... A na najbardziej popularnym można 2 kg. Jak jest więcej to nie odwiruje a że nie ma programu wirowania to trzeba płukać i wirować na nowo. Czasami się zdarzy że muszę dzielić to pranie do tego wirowania. Porażka ta pralka... Nigdy nic nie kupię z tej firmy już. Wolę dołożyć i kupić Boscha np bo nigdy nie zawiódł.
Abi w ogóle co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 10:26
-
A ja dzisiaj siedzę bezproduktywnie i oglądam bajki Disneya, dziś padło na Piękną i Bestie ❤️
Żanetka, wiesz że teraz obczaiłam że te buty są dziecięce? 😂😂😂 Grunt żeby się rozmiar zgadzał 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 10:31
Starania od 06.2018
-
Hejka!
Ja mam pralko suszarkę i jest rewelacyjna. LG. Nie była jakaś super droga. polecam kazdemu. To jest mój hit. Jak piorę majtki i skarpetki to wyjmuje już suche co za oszczędność czasu. A nawet jak nie suszymy to super wiruje i np pościel wyciągam już prawie suchą. Ze zmywarki też jestem super zadowolona (hot point, taki ukryty wirpool bo to ich firma ale tańsza) i lodówki (no Frost Samsunga). Jedyne co to lodowka mogłaby być większa. W domu marzy mi się taka podwójna co robi lód
Milena często buty dziecięce są tańsze :d np ja mam Timberlandy dziecięce na zimę. I przez to były z 200 zł tańsze. Tak samo airmaxy kiedyś kupilam. No i oczywiście rozmiar się zgadza w ogóle Reebok miał teraz dobre promocje. Udało mi się kupić mężowi dres (komplet) za 93 zł. Sobie wzięłam dwie pary butów po 60 zł a jemu wybraliśmy takie za 100. Polecam. Mają dobre sezonowe obniżki a jeszcze kupon -25% wchodzi.
Może zdrowo jem ale kurcze zdarzają mi się wypadki. Np wczoraj zamówiliśmy jedzenie. Z wegańskiej restauracji. I była tortilla pełnoziarnista z kaszą gryczaną niepaloną, warzywami i sosem. Byłam przekonana, że posiłek dla mnie a cukier 159:o straszny wynik. Nie wiedziałam skąd. Dzisiaj dzwoniłam do diabetologa (telefoniczna wizyta, teraz takie polecaja zamiast zwykłych) i pytam czemu taki cukier. A ona mówi, że same węgle zjadłam i dlatego. myślałam że takie mogę. Stwierdziła, że byłoby dla mnie lepiej jakby tam kurczak był. Hyh. No ale dzisiaj jadę z dietą. Na śniadanie łosoś haha, z piekarnika, do tego rukola i ogórek kiszony. Smaczne! A zaraz idę na sałatkę z melonem.