X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj udany 😋 a tatus jaki zadowolony...😁

Miss to pracy macie.. u taty tez cos jest ze pekaja sufity i sciana zawsze w tym samym miejscu. Robil malowanie w grudniu przed slubem a juz lekko popękane..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka na innym forum które podczytuje, jedna dziewczyna starała się około 2 lata, mieli za niedługo podchodzić do inseminacji bodajże, i napisała wczoraj, że okres się jej spóźniał 2 dni, miała wziąć jakieś leki i w razie W zrobiła test, patrzy a tam dwie kreski, a jedyne co zmienili to właśnie wprowadzili ta dietę płodności.. Nie przytoczę dokładnie jej historii bo niestety mam słabą pamięć i nie jestem w stanie zapamiętać a tam bardziej czytam niż się udzielam, ale wczoraj weszłam i taka wiadomość od niej. Tak na prawdę dieta nie zaszkodzi, a może akurat 😉
    Dziękuję za stronę, zaraz będę przeglądać 😊

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna nam staraczkom przykrości nie robisz, jesteś kolejnym dowodem na to, że się udaje😘

joana lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:42

• nada Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena jakie pazury! Ty to masz dryg :d ja jakoś w tej ciąży nie mam siły na malowanie paznokci. Mam wrażenie że tylko gotuje jem i ćwiczę :|

Asia gratulacje chłopaka :D ja też miałam jakieś chłopięce przeczucie ale śmiałam się, że to i tak 50% szans z tym przeczuciem :p to sobie teraz powypoczywasz u taty. Kiedy chcesz wracać? W ogóle jak na wizycie bylo;? Gin miał maseczkę i rękawiczki ? Ja idę w sobotę rano, ciekawe jak to będzie wyglądać.

Milena może warto skorzystać z tej diety jak i tak masz teraz więcej czasu :) zdrowiej jeść zawsze warto. Ja dzisiaj niestety skusiłam się pół szklanki coli 🤦🏼‍♀️ ale była taka pyszna eh. No nic walczymy dalej. Słodycze odrzucone. Znalazłam lody po których cukier mi nie skacze i czasami sobie zjadam :p

Co do iui. Może warto postarac się dostać na NFZ. To będzie za darmo wtedy... A tak to co do płacenia za to mam mieszane uczucia. Dużo osób pisze, że to mało efektywna metoda. Procent jak przy stosunku, niewiele większy. No ale niektórym się udaje 🤷🏼 ja do 3 nie chciałam podchodzić. Nie miałam w to totalnie wiary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 22:18

joana lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas dzia 😘 wiem, ze i Wam sie uda ❤

Nada na drzwiach widniala kartka, ze tylko do 3 osob w poczekalni. Dezynfekcja itp. Jedna laska na ktg, ja i polozna. Pozniej mijalam sie z wychodzaca. Inne czekaly na zewnatrz. Duza odleglosc od siebie.
    Lekarz staranny itp. Maseczka i wogole taki plastikowy oslaniacz calej twarzy. Nie wiem jak to sie nazywa.

W piatek popludniu dojedzie tu Paweł. I wracamy w sobote.
    Coli dzis poszlo u mnie pol duzej butli.. tak mialam chcice na nia 🤤🤤🤤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:29

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka sliczne wzorki 😍

Asiu gratuluje synka 💙

Ja to ostatnio nie mam apetytu a jak juz mam to nie mam pomyslu na nic hehe

Macie cos fajnego w tej diecie?

joana lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka masz talent 🙂 a mamusią na pewno zostaniesz ❤️

Joana gratuluję synka 🙂 szczerze mówiąc obstawiałam u Ciebie córkę 😁 ojejku i jeszcze na złość tesciowej przy okazji zrobiłaś 🙈 upss 🙊

Kas to o czym piszesz bada już chyba genetyka i to są jakieś bardzo zaawansowane badania. Nie chcę głupot pisać, bo nigdy tego tematu nie zglebialam, ale takie sytuacje są możliwe z tego co słyszałam, że dany facet i kobieta nie mogą mieć akurat razem dzieci. Ale Ty tu nie uprawiaj czarnowidztwa, na pewno lekarze znajdą przyczynę niepowodzeń.

joana lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ❤

Zanetka a Ty chyba wrozylas mi chlopca? 😋

Mowilam lekarzowi o zaparciach. To przepisal mi syropek od Ciebie Ruda 😅 a ten pomogl. Juz z 3 kg na plusie, tak jelitka sie oczyscily, ze znow mam niecale 1,5 kg 😂😂😂 no i glownie kazal najpierw duzo pic i jesc owoce suszone. Dopiero jak cos syrop.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, bo ten syropek mi podawali w szpitalu na zaparcia i z tego co wiem, nawet dzieciom można go podawać, więc jest bezpieczny.
    W takim razie cieszę się, że mogłam pomoc!

Noo i Asia gratuluję chłopca, no i przede wszystkim, że mogłaś nosa utrzeć teściowej.

joana lubi tę wiadomość

• Ala12 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jestem tu nowa Ale muszę zapytać Was o zdanie :o dziś dzień mojej spodziewaniej miesiączki. 30dc i 14 dzien podwyższonej temperatury 36.9 . Moja podstawowa to 36.5. Zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. 14 dzien podwyższonej temperatury na test to za wcześnie że wyszedł negatywny ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 07:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu tak jak wrozylam Ci chlopca 💙

Takze wroze dalej 😁😁

Asiu to bedzie pierwszy facet ktoremu pozwolisz sobie wejsc na glowe 😁😁

joana lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ala, moim zdaniem 14dpo to spoko wybor. Zawsze jak cos mozesz powtorzyc test gdyby @ nadal nie przychodzila a temp nie spadala. Kciuki ✊

Tak tak, masz racje Ruda. Na ulotce jest i dziedzi dawkowanie a nawet niemowleta.
    Oj ciesze sie z tego utarcia, tym bardziej, ze ona wogole tej opcji nie brala pod uwagę.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaneta haha wiedźma z Ciebie normalnie :D wszystkim dobrze wywróżyłaś. Co to za tajemne moce :D

Asia moja teściowa tez obstawiała dziewczynkę i to jest straszne, ale miałam satysfakcję, że jednak nie miała racji:P

Żanetka nie wiem co Ci polecić, takie zwykłe te przepisy, ale fajnie, bo 1. bez cebuli (nie cierpię duszonej cebuli, a 2. wszystko wypisane i łatwiej szykować i nie przeliczam tych wymienników węglowodanowych. My dzisiaj jemy chili con carne z ryżem. Tutaj przepis na 1 porcje, ja zrobiłam od razu 4, bo tyle miałam mięsa:

Czosnek - 1 ząbek (5g)
    Fasola konserwowa czerwona Dawtona - 2/3 szklanki
    (100g)
    Olej rzepakowy - 1/3 łyżki (3ml)
    Papryka chili - 1/8 sztuki (2g)
    Pomidor - 3/4 sztuki (128g)
    Kmin rzymski, suszony - 1/3 łyżeczki (1g)
    Oregano, suszone - 1/3 łyżeczki (1g)
    Pieprz czarny - (0g)
    Sól biała - 1/8 łyżeczek (0g)
    Wołowina, mielona 85 % chudego mięsa, 15 % tłuszczu,
    surowa - 1 szklanka (150g)

Sposób przygotowania:
    Na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym wrzucamy
    uprzednio wyciśniętym czosnkiem. Następnie
    dodajemy oregano, kmin oraz paprykę chilli. Dodajemy
    mięso i podsmażamy do zarumienienia. Pomidory
    obieramy, kroimy na drobne kawałki i dorzucamy do
    mięsa. Wszystko dusimy do miękkości. Na koniec
    dodajemy odsączoną fasolę i doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem.

joana lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle nie wiem, czy korzystacie z allegro smart, ale wysłali wczoraj kod na player.pl na miesiąc. Mają wszystkie odcinki "Invitro Nauka czy cud" i inne programy więc nawet warto skorzystać.

Edit. Jednak oglądanie czegokolwiek na tej platformie to tragedia. Jeden filmik = 3 reklamy, pierwsza 3 minuty, a reszta po 7 :| i muszę sobie wykupić wersję bez reklam... To po co dali kupon?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 12:40

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada maz ma ale nic nie mowil o kuponie.. ale rzeczywiscie lipa z tymi reklamami.

Zanetka nie przerywaj wrozenia 😅
    Co do pierwszego co wejdzie na glowe to masz rację 😋🥰 oddam sie w pełni 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:30

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, ja mam abonament na playerze i nie miałam ani pół reklamy.

megson91 lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tam można wykupić sobie abonament bez reklam. Ja wiem, że to tylko 10 zl... ale nie rozumiem po co allegro dało kupon skoro i tak trzeba oglądać reklamy... Bez sensu ta akcja 🤷🏼

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, to tak to sobie i bez kodu można oglądać :)

• katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana gratuluję chłopca :)

Mamusie czy któraś z was na tym etapie co ja nie miała żadnych skurczy przepowiadających? Ja nie mam nic kompletnie, żadnych skurczy, bóli podbrzusza. Wcześniej brzuch coś pobolewał a teraz już nic. Jedynie widzę że intensywność ruchów małej się zmieniła, są takie leniwe. Czytałam o oczyszczaniu organizmu... Ja To mam wręcz zaparcia. Nie ukrywam że chciałabym już urodzić. Jak w 32tc mała pchała się na świąt tak teraz nic się nie zapowiada na poród 😪

joana lubi tę wiadomość

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ