Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wątek "wszystko źle"
Odpowiedz

Wątek "wszystko źle"

Oceń ten wątek:
  • serduszko77 Nowa

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotakota wrote:
    Też sobie pozwolę ponarzekać :/ Nie dość, że w pracy się wykańczam to w około dziewczyny zachodzą w ciąże bez najmniejszego trudu i potem na kogo spadaja kolejne obowiązki? Na bezdzietne oczywiście. Nie piję, nie palę, jestem zdrowa i co? Nic mi nie pomaga.Z mojej strony na dziś to wszystko. Dziękuję za uwagę. Trzymajcie się :)

Pozwole sobie dopisac sie do Twojej wypowiedzi,u mnie jest wszystko tak samo:(((((

kotakota lubi tę wiadomość

• vanessa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    chcesz być kradziejką?;p
    Nie, skąd tylko zapożyczajką

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie wszystko za przeproszeniem wkurwia.. jak niby się mierzy temp to jest myślenie o dziecku a taka dziewczyna, która nie chcę mieć dziecka to nagle zachodzi. Gdzie ta sprawiedliwość ?

vanessa lubi tę wiadomość

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziekuje za pokrzepienie. jako typowa psiara, kociara i zwierzeciara wiem, że zwirz to lekarstwo na wszystko. Jak mój spojrzał na mnie tymi niewinnymi ślipiami, to od razu wiedziałam, że coś zmajstrował. Nie myliłam się, zepsiuł piłkę. tzn z piłki zostały tylko wiórki :)
    Poszlismy na ponad godzinny spacer i już mi lepiej. J.coś choróbsko trafił, nie bede go dzisiaj męczyć. A i ja mam ochotę po prostu iść spać. Zatem dobrej nocy Kochane, niech się Wam śnią same przyjemności.

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dziewczynki dziekuje za pokrzepienie. jako typowa psiara, kociara i zwierzeciara wiem, że zwirz to lekarstwo na wszystko. Jak mój spojrzał na mnie tymi niewinnymi ślipiami, to od razu wiedziałam, że coś zmajstrował. Nie myliłam się, zepsiuł piłkę. tzn z piłki zostały tylko wiórki :)
    Poszlismy na ponad godzinny spacer i już mi lepiej. J.coś choróbsko trafił, nie bede go dzisiaj męczyć. A i ja mam ochotę po prostu iść spać. Zatem dobrej nocy Kochane, niech się Wam śnią same przyjemności.

Ja mam tak samo jak mi źle to pocieszam się psiakiem. Zawsze pomaga...

Saramago lubi tę wiadomość

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:29

• Saramago Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turkawka wrote:
    a ja nawet psa nie mam :( nawet chomika :( za to pies mojego lubego, który został u teściów (względy mieszkaniowo-rodzinne) jest no zgadnijcie... tak jest bezpłodny hehehe o ironio :)

A mój Velo jest gejem i tak go kocham :D

turkawka, vanessa lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turkawka wrote:
    a ja nawet psa nie mam :( nawet chomika :( za to pies mojego lubego, który został u teściów (względy mieszkaniowo-rodzinne) jest no zgadnijcie... tak jest bezpłodny hehehe o ironio :)

Za to cudna i słodka sarenka na nas spogląda z Twojego awatarku :)

Saramago, turkawka lubią tę wiadomość

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    aaa... ja też będę krzyczeć.. dziś dowiedziałam się że moja bratowa jest w drugiej ciązy, że mojego A siostra jest w ciąży i to obie wpadki, do tego jeszcze ciągle każdy pyta mnie a kiedy ja. I jeszcze na dodatek dziś małpiszon paskudny przybył tydzień za wcześnie... wezmę się upiję chyba zaraz!

Kierzynko nie chce cie straszyc ale wczesniejsza miesiaczka nic dobrego nie wrozy . . .
    Gdy bedziesz u ginekologa do mu wspomnij o tej miesiaczce.
    Ja mialam wlasnie taka wczesna miesiaczke i mialam ciaze pozamaciczna.

• Unlike Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem na skraju załamania nerwowego. Mam już tego wszystkiego po dziurki w nosie.
    Dwa tygodnie temu mój luby poszedł do wojska (mieszkamy w Turcji), a ja wróciłam do kraju skończyć studia i wariuje. Od dwóch tygodni, żadnych wieści od niego, a ja odchodzę od zmysłów, co się dzieję! Mam regularny kontakt z jego rodziną z którą przez rok mieszkaliśmy, ale oni także nic nie wiedzą! Strasznie się martwię, że może dostał przydział w niebezpieczne rejony, że może coś mu się stanie, albo, że przez ten rok, dojdzie do wniosku, że to nie ma sensu. Jesteśmy razem ponad trzy lata, ale właśnie przez ten pobyt w Turcji się tym martwię, bo wiem, że na pewno wszyscy będą się tam nabijać, że nie stać go na Turczynkę, to sobie Polkę wziął.
    Niedługo odejdę od zmysłów...

Nienawidzę takich dni jak dziś, kiedy czuję się tak strasznie samotna i wyobcowana. W Polsce mam tylko rodziców, babcię i przyjaciółkę. Brakuje mi H., jego rodziny, sąsiadów wpadających codziennie na herbatę po 50 osób, tureckiego ciepła, tego radosnego klimatu, wszystkiego. Czuje się tak strasznie sama i obca...ten rok będzie najgorszy w moi życiu, już to czuje ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 15:40

48f411ed51.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Kierzynko nie chce cie straszyc ale wczesniejsza miesiaczka nic dobrego nie wrozy . . .
    Gdy bedziesz u ginekologa do mu wspomnij o tej miesiaczce.
    Ja mialam wlasnie taka wczesna miesiaczke i mialam ciaze pozamaciczna.
    Basiula jakbym miała takie coś to chyba bym juz wiedziala.. jak narazie to jestem załamana samym miesiacem listopadem, bo nic się nie układa... niech już się skończy! w pracy źle, w domu źle... zajść nie mogę, schodnąć nie mogę, wszystko do dupy...

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    Ja dzisiaj jestem na skraju załamania nerwowego. Mam już tego wszystkiego po dziurki w nosie.
    Dwa tygodnie temu mój luby poszedł do wojska (mieszkamy w Turcji), a ja wróciłam do kraju skończyć studia i wariuje. Od dwóch tygodni, żadnych wieści od niego, a ja odchodzę od zmysłów, co się dzieję! Mam regularny kontakt z jego rodziną z którą przez rok mieszkaliśmy, ale oni także nic nie wiedzą! Strasznie się martwię, że może dostał przydział w niebezpieczne rejony, że może coś mu się stanie, albo, że przez ten rok, dojdzie do wniosku, że to nie ma sensu. Jesteśmy razem ponad trzy lata, ale właśnie przez ten pobyt w Turcji się tym martwię, bo wiem, że na pewno wszyscy będą się tam nabijać, że nie stać go na Turczynkę, to sobie Polkę wziął.
    Niedługo odejdę od zmysłów...

Nienawidzę takich dni jak dziś, kiedy czuję się tak strasznie samotna i wyobcowana. W Polsce mam tylko rodziców, babcię i przyjaciółkę. Brakuje mi H., jego rodziny, sąsiadów wpadających codziennie na herbatę po 50 osób, tureckiego ciepła, tego radosnego klimatu, wszystkiego. Czuje się tak strasznie sama i obca...ten rok będzie najgorszy w moi życiu, już to czuje ;(

Wiadomo, rozłąka zawsze boli... sama to przerabiam, może nie w taki sposób jak TY, ale będzie dobrze początki są najgorsze po czasie w jakiś sposób można się "przyzwyczaić" ale wiadomo tęsknota i obawy o ukochanego i tak pozostają. Pamiętaj zawsze możesz tu wejść i się wygadać, nie jesteś sama masz nas :)

Saramago, Unlike lubią tę wiadomość

201701271765.png

• Saramago Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Basiula jakbym miała takie coś to chyba bym juz wiedziala.. jak narazie to jestem załamana samym miesiacem listopadem, bo nic się nie układa... niech już się skończy! w pracy źle, w domu źle... zajść nie mogę, schodnąć nie mogę, wszystko do dupy...

kierzynko pocieszające więc niech będzie to, że teraz to już będzie tylko dobrze. I coraz lepiej! Nosek up. Wszystko się ułoży.

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś tak zwany mega wkurw ogólny: na pracę, na męża, na brak ciąży, na wszystko. Aż mi się pisać nie chce.
    W sumie, to dobrze, że w Polsce nie ma otwartego dostępu do broni palnej ;-)
    0shoot.gif

celia, maximka84, vanessa, kierzynka, Anoolka lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    u mnie wkurw przeszedl w totalna zalamke.. tez mi sie pisac nie chce..
    na plus tylko maz, reszta zycia mnie przerosla i zalamka..

Nie łam się. Poszukaj kogoś kto ma gorzej, wtedy Ci będzie lepiej. Paskudna jestem co? No tak Cię chciałam podradować ciut :*

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • celia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już generalnie nawet nie mam siły się złościć :/
    Nie mam już ochoty wysłuchiwać kolejnego ginekologa, robić kolejne badania, zmuszać niemęża do kolejnego badania nasienia, zwalniać się w pracy pod dziwnymi pretekstami ... Po prostu mam już wszystkiego dość ...

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dzieki Saramago, niestety to na mnie to tak nie dziala. Zdaje sobie sprawe, ze wiekszosc ludzi ma gorzej niz ja..
    Ale sa takie momenty, kiedy moja rzeczywistosc mnie przerasta.. problemu 'pierwszego swiata', ale coz..

No ja to tak z przymrużeniem oka troszkę, tak czy siak... obyś jak najszybciej doznała tych motywacji i jak najszybciej niech Ci się polepszy nastrój. Przesyłam moc pozytywnych myśli z Krakowa + obwarzanka :)

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też dołączam, bo u mnie też nie wesoło nawet nie chcę mi się o tym gadać... Najbardziej boję się kolejnych rozczarowań, że znowu będę musiała przechodzić przez to co dwa lata temu kiedy psychicznie już nie wytrzymywałam ciągłych bezowocnych starań... W tym miesiącu mija 4 lata jak dowiedziałam się, że nie udało mi się zajść w ciąże, ale to był pierwszy cykl starań więc się tym wtedy nie przejmowałam, ale po kilku cyklach już było coraz gorzej... Po dwóch latach odpuściliśmy... z jednej strony chciałabym znów spróbować, ale z drugiej boję się, że będzie tak samo jak poprzednio... Mąż musiał wyjechać więc przez co najmniej pół roku nic nie zaczniemy w tym kierunku i to mnie też dobija bo czas nie działa na korzyść 0cray.gif

Mam wrażenie jakby moje zajście w ciąże było czymś nie możliwym, nierealnym...

UUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! 0girl_cray2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 17:48

XYZ lubi tę wiadomość

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie lepiej niż u Was. Już nawet @ nie przychodzi, podobno ze stresu. Ciąży nie ma, @ nie ma, a kolejny cykl jest, ale jeśli bez @ to pewnie byle jaki i nie wiadomo czego się spodziewać, więc stymulacja zawieszona. Po CLO nic nie rosło, po gonadotropinach też nie rośnie. Całe życie podporządkowane staraniom, a nic z tego nie ma. Nawet alkoholu mi nie wolno, bo leki, srata tata. Do pupencji...

• XYZ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeryczałam dziś pół wieczoru.
    Jak to możliwe, że jest tak fatalnie w obu sferach życia, tzn. i w tej zawodowej, i w tej rodzinnej?
    Przecież powinna być jakaś równowaga, że jak jedno się pieprzy, to drugie jakoś trzyma. Nie może tak być, nie zgadzam się, żeby WSZYSTKIE plany i marzenia jednocześnie rozpryskiwały się jak szkło...
    Już nawet nie wiem, czy jestem bardziej wściekła, czy bardziej zdołowana.
    Wiem jedno: WSZYSTKO ŹLE

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ