Forum Starając się - ogólne wczesna ciąża a ból menstruacyjny i inne objawy...
Odpowiedz

wczesna ciąża a ból menstruacyjny i inne objawy...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2017, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już sama nie wiem.. odkąd odstawiłam antykoncepcję, miesiączki mam nieregularne (każda kolejna dłuższa od poprzedniej). Teraz mam wydęty brzuch jak przy PMS i jeden dzień totalne wahania nastroju jak zawsze. Ale jakoś takie mam przeczucie :) ostatni cykl aż 37 dni, dzisiaj mija 41 i brzuch dalej wydęty a okresu nie ma :)
    będę testować jutro rano. Oprócz tego nie mam raczej żadnych objawów, które zwiastowały by ciążę, wzdęcia zawsze mam przed okresem, biust od roku już nie boli przed okresem więc teraz też nie. Apetyt mam jak zawsze przed miesiączką (wilczy apetyt)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1891 609

    Wysłany: 11 lipca 2017, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znać :) jaki wynik ;) ja według kalendarzyka od owulacji mam bolesne piersi i co jakiś czas pobolewa brzuch. a @ dopiero 19 lipca,(choć może się też przesunąć ) tak wcześnie mnie jeszcze nie bolało..

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MMT Koleżanka
    Postów: 53 19

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do @ jeszcze 4 dni, a test pozytywny zrobiłam 1.04 i wyszedł +, wczoraj bhcg z krwi wynik 116. Jutro robię powtórkę z krwi. Mam nadzieję,że @ nie przyjdzie. Pobolewanie brzucha podobne jak do tych na @ mam od kilku dni, w tamtym tyg. miałam też przez 2 dni okropny ból piersi, jak nigdy.Wizyta u gine za 2 tyg.

  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mogę już grtaulować, piękna beta :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • MMT Koleżanka
    Postów: 53 19

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że jest czego. Będę sie cieszyć jak lekarz powie, że wszystko jet ok.Po 48godz. beta ponad 325. Jutro idę zrobić kolejne badanie. W dniu dzisiejszym powinnam teoretycznie dostać @. Bóle brzucha wczoraj i dziś mnie dopadły. Do tego bol piersi, są nabrzmiałe.

  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 00:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie njgorsze jest to że objawy ciąży i miesiączkowe sa prawie takie same ja się zorientowałam jak @ nie przyszła a byłam przekonana że lada dzień się pojawi :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. JA STARAM SIĘ o drugie dziecko.w tamtym tyg.robiłam test ciążowy tzn 3 i wyszły mi + tyle ze słabo widoczne.i źle się czułam tak jakbym zaszła w ciążę cały czas mam mdłości okresu brak dalej piersi mnie spędzą i bolą troszkę chociaż nigdy mnie nie bolały nawet jak miał[email protected] dziś odebrałam betę i niestety wynik 2.00 czy możliwe ze zrobiłam to badanie za wcześnie? Dodam że biorę duphaston.

  • Annahanna89 Koleżanka
    Postów: 36 52

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam podobne objawy jak na okres - ten sam ból piersi jednak ból brzucha był tyci inny niż na okres chociaz podobny. Jednak jak znamy swój organizm to odróżnimy ten ból od razu - tym bardziej u mnie był to pierwszy cykl starań wiec nie spodziewałam się ciąży. Z dziwnych rzeczy, która skłoniła mnie do zrobienia testu ( dzien przed spodziewana miesiączka) były dziwne mrowienia w łydkach , które przeszły w około 4 tc. Powodzenia !!!

    8p3osek2fbn19b8d.png
    1 cykl starań = ciąża :)
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego