Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wczesna ciąża a ból menstruacyjny i inne objawy...
Odpowiedz

wczesna ciąża a ból menstruacyjny i inne objawy...

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo rośnie wszystko i naciska :D
    mnie też boli dyńka :D sprawdź sobie cisnienie moze masz tak samo jak ja niskie...
    bo przed ciążą miałam książkowe :)
    a puls za to mam wyższy np 100.. 90 ale gin mówi że to normalne i tak powinna mieć prawidlowa ciąża.
    albo moze masz wysokie cisnienie :) i potrzebujesz chwili spokoju :)
    mam nadzieje że mdłości i brak apetytu cię ominie :)

stres bd cały czas, hormony dają nam popalić.. ja to się teraz boje nawet w ciemności siedzieć :D takie są schizy i o wszystko sie boje:)
    ale to też normalne :)
    na początku mialam płyn w zatoce douglasa i podejrzenie pozamacicznej ale zrobilam dwie bety pod rząd jak kazał gin i było Ok :) i ten płyn był tylko taką urodą, ale strach niesamowity :D

olka30, Krysti lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance gin na ciążowe bóle głowy polecił magnez z B6 i podobno przeszło, także może i u Was podziała.
    Kiedy Wam wyszedł tes pozytywny? Stresuje mnie to, że wczoraj był negatywny jeszcze, bo juz dzisiaj powinnam mieć @

Krysti lubi tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi 14dpo wyszły bladzioszki :) a znam kilka koleżanek co tydzien po terminie @ miały bladziochy :)

Aguś pamiętaj nie ten cykl to następnym się na pewno uda :* nie poddawaj się
    ja rok walczyłam o kruszynę i udało się bez leków itp..
    niektórzy walczą i dłużej i bardzo ich za to podziwiam za siłę woli :)

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ponad rok walczę - w marcu straciłam kruszynę w 11 tygodniu. ta ciąża to u mnie jakaś obsesja już - a jak nie wychodzi to mam mega doła.
    skoro 14 dni po Ci wyszły bladzioszki, to jest jeszcze nadzieja, bo niby PO terminie to dopiero jutro będę.
    no nic - trzymajcie kciuki Dziewczyny - na niczym w życiu mi tak nie zależało jak na tej ciąży :)

2nn343r856geaxci.png
  • czekolada:) Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś77 wrote:
    Ja też ponad rok walczę - w marcu straciłam kruszynę w 11 tygodniu. ta ciąża to u mnie jakaś obsesja już - a jak nie wychodzi to mam mega doła.
    skoro 14 dni po Ci wyszły bladzioszki, to jest jeszcze nadzieja, bo niby PO terminie to dopiero jutro będę.
    no nic - trzymajcie kciuki Dziewczyny - na niczym w życiu mi tak nie zależało jak na tej ciąży :)

Agus trzymam kciuki!!! Bardzo mi przykro z powodu twojej straty:( i wierze ze teraz bedzie dobrze:)
    A moze spróbuj skoczyć na bete? Wtedy bedzie wszystko jasne i oszczędzisz sobie stresu ? Nie wiem czy to dobry pomysł, ale patrząc po sobie chyba bym chciała wiedzieć.

Ja na bete wybieram sie w poniedziałek bo dłużej juz nie wytrzymam, i tak teraz mnie korci, ale obiecałam sobie ze pójdę w urodziny. Moze to przyniesie mi szczęście:) niby ciagle mam wrażliwe piersi, chce mi sie spac, ale moja temperatura raczej nie jest ciążowa:/

Trzymam za was wszystkie kciuki a zafasolkowanych życzę spokojnej ciazy :):):) i jak najmniej dolegliwości :)

olka30 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi ... 11t to jednak się człowiek już przywiąże na dlużej...
    może coś z tarczycą nie tak? robilas sobie wszystkie badania?

czekolada dziękuję i trzymam kciuki mocno za pozytywny wynik :) piękny by był prezent :D

czekolada:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak mizzelka to byłby najpiękniejszy prezent :) a najlepsze jest to ze jeżeli byłby plusik to termin porodu według of to byłyby moje imieniny :) hihihi:) musi sie udać :)

mizzelka, olka30 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to już całkiem fajnie :D u mnie się trafił troszkę o 3 dni spóźniony prezent || na dzien ojca dla męża :D a termin mam na urodziny mojej siostry w ten sam dzien i dodatkowo będzie chrzestną mojego dziecka :D
    zbieg okoliczności chyba :D
    fajnie by było, podwójnie mile wspomniane święto <3

• olka30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mizelka.. Mi też beta ładnie przyrasta, mój gin chyba ma urlop, bo nie idzie się z nim skontaktować :/ Albo dyżur.. Mdłości to mam, ale cały czas jem wtedy przechodzą. A magnez B6 biorę cały czas, troszkę pomaga.. Mi druga kreska wyszła 3 dni przed @, bardzo jasna, ale miałam taki spadek temp., że od razu coś mnie pykło i zrobiłam test już na następny dzień, a bóle już miałam @..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u Ciebie terminowo tez pięknie :) nie mogło sie nie udać:) hihihi:) takie zabiegi okoliczności sa najfajniejsze:)

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez spadla tempka w dniu testowania i bylam zrezygnowana bo czulam że i tak nic z tego
    a tu niespodzianka :)
    Oluś nie bój się serio :) często dziewczyny starszą złymi wiadomościami więc najlepszym rozwiązaniem będzie odpoczynek... i nie zaglądanie na fioletową :D bo serio momentami można się wystraszyc niepotrzebnie :) teraz odpoczywaj i się relaksuj, ciesz się :)

Aguś rozumiem że już raz przeszłaś piekło, ale to wcale nie oznacza że musisz drugi raz, a przyczyna jest znana? dlaczego? ;/ może da się zapobiec w razie co na następny raz...
    bądź dobrej myśli :*

Czekoladko :) oj tak najlepszy prezent pod słońcem w który cięzko do konca uwierzyć, ja jeszcze nie wierzę :) może jak bd czuć ruchy dziecka to w koncu do mnie dotrze heheh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 10:49

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:22

• olka30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 9 dpo miałam spadek z 37 na 36,5, a byłam na luteinie, byłam pewna że @,a następnego dnia temp. odbiła tylko na 36,6 i bóle miałam koszmarne.. Pobeczałam się na ramieniu M. ale wcześniej zrobiłam testa, bo takich wykresów nigdy nie miałam i wyszła bladziocha. Na następny dzień temp. 37, więc innego wytłumaczenia już nie było, ale testy robiłam 5 dni pod rząd, ale żaden nie był super ciemny, wszystkie takie na pół gwizdka, a beta rośnie.

Mizelka ja się w ogóle nie umiem odnaleźć na fioletowej stronie z tematami typu czy w 5 tygodniu zacząć się już smarować kremami na rozstępy. Odpadam :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka - to właśnie nie pierwszy raz i to jest najgorsze, poprzednia była pozamaciczna. Nie wiadomo czemu. Od razu zbadałam tarczycę i wszystko ok. Właśnie wróciłam z USG - miałam skierowanie w ramach kontroli po poronieniu i liczyłam, że lekarz coś powie, że pęcherzyk widać, ale nic totalnie. Zapytałam o to, to powiedział, że jeszcze za wcześnie, żeby było coś widać, że dopiero za jakieś 10 dni.

2nn343r856geaxci.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to czuję jakbym gorączkę miała jakąś, w głowie mi się kręci, niedobrze mi i nic mi nie smakuje, ale boję się, że to po prostu na tyle silna chęć bycia w ciąży sprawia, że pewne sygnały mam właśnie takie.

2nn343r856geaxci.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się w głowie kręci Aguś i co chwila mnie głowa boli, nie mam jak zbadać ciśnienia więc nie wiem co się dzieje. Ale całe szczęście popołudniu mi to przechodzi, tylko brzuch boli bardziej.

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle menstruacyjne miałam dokładnie takie same jak na @ i byłam przeświadczona, że okres zaraz przyjdzie. Nawet czekałam na ten brązowawy śluz, co zazwyczaj go zwiastuje. A zamiast niego miałam takie zółtawy.
    Potem kłucie w macicy, bóle głowy i wielkie pragnienie jak nigdy. Dziś zawroty głowy. Mdłości nie ma jako takich, a jak są to z nerwów.
    I też czuję jakbym miała gorączkę, byłam cała gorąca w środku.
    Test robiłam dzień po spodziewanej miesiączce.

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka a prosze powiedz mi jak przyjmowałaś luteine? Tzn od którego dnia, przez ile dni i jaka dawkę ?:)

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładam, że luteina jest na receptę?
    Ida - pragnienie też mam, ale najlepiej mi mięta wchodzi.
    zaczynam wątpić w tę ciążę, bo niby mnie ćmiło w brzuchu i przechodziło, ćmiło i przechodziło, ale zaczyna konkretniej boleć, więc spodziewam się @ chyba :(

Krysti lubi tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś77 wrote:
    Zakładam, że luteina jest na receptę?
    Ida - pragnienie też mam, ale najlepiej mi mięta wchodzi.
    zaczynam wątpić w tę ciążę, bo niby mnie ćmiło w brzuchu i przechodziło, ćmiło i przechodziło, ale zaczyna konkretniej boleć, więc spodziewam się @ chyba :(
    A robiłaś testy czy betę?

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ