Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tam nie robię tego bo to strata kasy dla mnie. Raz spróbowałam to 3 z 5 były intensywnie pozytywne...Emerald to rozbieg masz już przed tym właściwym cyklem. Ciekawe co ja będę miała za dwa tyg. Może spróbuję test 10dpo jak temp się utrzyma kto wie...chociaż się na nic nie napalam bo mam wątpliwości czy z właściwej strony jajo poszło
-
Nie działamy jeszcze. Nie wiem czemu ale tknęło mnie by zrobić ostatni raz i wyrzucić bo nigdy mi te testy nie wychodziły. No i proszę. Szok. Być może jak dotąd robiłam o zbyt późnej porze. Sama nie wiem.
Ruszamy w kwietniu, tak jak ustaliliśmy. Póki co bardzo rozsądnie staram sie jeść. Mierze cukier kilka razy dziennie i wiem co mi podnosi a co nie. Chyba nawet coś tam udało mi sie schudnąć. Więcej się ruszam i staram się jeść więcej witamin. TAK więc w pewnym sensie ruszyłam -
nick nieaktualny
-
Zakręcona, nie było mi łatwo. Odstawiłam cukier. Przez pierwsze dwa tygodnie permanentne rozdrażnienie i ból głowy. Jak narkoman. Piję tylko zieloną herbate, wode i kawę z mlekiem gorzką. Wiadomo,że nie jesteśmy w stanie wykluczyć całkowicie cukru, bo mnóstwo rzeczy ma go w składzie aczkolwiek ja się staram jak mogę, bo wiem że muszę skoro chcemy mieć dziecko. Jeśli chce mi sie cos słodkiego, to pije herbate ze stewią. Owoców nie odrzuciłam całkowicie, tylko niektóre, bo mają też cenny wpływ na nas a przecież maja cukier. Cały czas uczę się swojego organizmu, by wiedzieć na co mogę sobie pozwolić a na co nie.
Mam cel on mi przyświeca
-
Ostatnio mnóstwo tych choróbsk się wokół kręci. Co chwila ktoś zakatarzony, podziębiony.
Dziś słonko świeci, może zła pogoda odejdzie w końcu a my wszystkie z entuzjazmem i zapałem zaczniemy działać.
Ciesze się, że już kwiecień. W końcu nastał ten miesiąc
Życzę miłego dnia.
Piątek, piąteczek, piątunio -
nick nieaktualny
-
Aacia, to chyba Ty pytałaś o sny przepowiadające ciążę. Dziś taki miałam. Śniła mi się ta aktorka, co grała żonę Złotopolskiego Gładziła mój brzuch i powiedziała, że tu mieszka mała dziewczynka ) D
No ciekawe.
Też ciągle gadam, że muszę jeść zdrowo i ćwiczyć. I na gadaniu się kończy. Marzymisie, podziwiam szczerze
Mamuśka, dzięki
Śliwka, co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 16:36
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
hej dziewczyny,
ja tam nigdy nie robilam testów owulacyjnych, dlatego, ze owu na pewno nie przegapie, bo my z ukochanym mamy wysokie temperamenty i serduszkujemy codziennie,
od zaprzestania brania tabletek nadal moje cykle są nieregularne jak 8 lat temu przed zaczeciem ich brania, na razie moje cykle trwały 35 i 32 dni, kolejne tez pewnie podobne bedą,
ja odżywiam się raczej zdrowo biorę masę suplementów przy moim mthfr są wskazane i ćwiczę juz ponad 6tygodni, cwiczę srednio 20dni na miesiąc,
odliczam miesiace do lipca, powinnam na poczatku lipca miec @ a potem staranka...
a wam zyczę juz bardzo owocnych cyklówWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 16:54
-
nick nieaktualny
-
Wpadam na chwilkę, bo jestem w szczerym szoku. Tak dla spokoju poszłam dziś na hcg z krwi. Właśnie przyszedł wynik - 21.6. Jest ciąża Cieszę się, ale i boję, bo wiem, że różnie może być. Trzymajcie kciuki.
ZakreconaŻona, werni, marzymisie, śliwka w czekoladzie, pati87 lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emerald gratuluję. Wspaniała wiadomość.
Przepraszam, że się nie udzielam, ale postanowiłam się trochę zdystansować. Starań nie porzucamy. Pragnienie jest silniejsze niż wątpliwości.
Poza tym komputer mi padł, a z komórki średnio wygodnie dział ovu. Niemniej jednak czytam regularnie i swoje 3 grosze czasem dorzucę
Emerald spokojnej ciąży życzę i szczegółowych relacjiemerald_m lubi tę wiadomość