Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za gratulacje i dobre słowa Jakoś na razie więcej mam obaw niż radości.
Hcg w 11 dpo tylko 21.60, dodatkowo od wczoraj mam lekkie plamienia. Mam deja vu,z tej utraconej ciąży. W poniedziałek i środę idę na beta hcg żeby zobaczyć jak przyrasta. Jak będzie dobrze, zacznę się cieszyć. Póki co, nie mówię nawet mamie, bo by się zamartwiała.
Wie mąż i Wy tu na forum.
A spontan był dobry, żołnierze zawiani, ale znaleźli drogę do domu. Do roboty dziewczyny, czekam na fioletowej, ale na razie nie dołączam do żadnej grupy. Zaglądam do Was, kibicuję i czekam
Która kiedy testuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 15:19
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
A co do snu, faktycznie się sprawdził. Ciekawe, czy będzie dziewczynka? Boję się tak wybiegać myślami, boję się mieć córkę. Zafiksowałam się na dwóch synów. Głupia ja.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
nick nieaktualnyMnie zostało jakieś 9/10 dni do testowania o ile @ nie przyjdzie szybciej. Po cp ten czas jest dla mnie ciężkim czekaniem i zaczynam się coraz bardziej stresować. Zaopatrzyłam się w testy o tej wykrywalności 10. Z tego co zrozumiałam jakby coś było na rzeczy to jakbym zrobiła teściora to może już coś wyjść z tego chyba, że coś źle jednak na ulotce zrozumiałam. Ktoraś takie testy robiła?
-
śliwka w czekoladzie wrote:Dziewczynki są super. Jakby mi się trzecia trafiła to będę przeszczęśliwa Imię już mam - Paulinka
Zakrecona, robiłam test o czułości 10mlU wczoraj ( pink test, wyszedł negatywny) przy total hcg z krwi 21.60. Myślę, że można próbować testować 10-12 dpo, bo w galerii widziałam, że wielu dziewczynom udaje się wykryć tak wczesną ciążę sikańcem. Przy ujemnym teście i braku @ zawsze można zatestować ponownieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:46
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
Alicja81 wrote:W aptece Pani oświeciła mnie, że testy strumieniowe są o wiele czulsze od płytkowych21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
nick nieaktualnyemerald_m wrote:No, ładnie Paulinka Ja od dawna myślę o Karolince lub Dorotce, mam też inne typy. Ale te dwa to czołówka
Zakrecona, robiłam test o czułości 10mlU wczoraj ( pink test, wyszedł negatywny) przy total hcg z krwi 21.60. Myślę, że można próbować testować 10-12 dpo, bo w galerii widziałam, że wielu dziewczynom udaje się wykryć tak wczesną ciążę sikańcem. Przy ujemnym teście i braku @ zawsze można zatestować ponownie
To mnie zmartwilas bo mam dokladnie ten sam test czuje sie jak jakas sierotka marysia teraz...dopiero co jestem po ovu a mam tysiac cionrzowych objawow...moj leb mnie wykonczy, macie sposob zeby odciac glowe od reszty ciala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:55
-
Zakrecona, niestety nie wiem jak to zrobić. W moim przypadku chwilową ulgę przynosiło testowanie, nawet jak test negatywny
Niektórym bardzo szybko pokazuje ciążę, więc może tak być i u Ciebie. Zresztą z całego serca tego Ci życzę A że masz objawy to super. Może coś się kluje
Ja nadal czekam na radość. Jutro i w środę robię betę i to będzie chwila prawdy.
Śliwka, ja się będę bardzo cieszyć z córeczki. Z synka też, tylko niech się zdrowe urodzi. Boję się, bo nie znam instrukcji obsługi dziewczynki No i względy praktyczne. Dla chłopca mam wszystko.
No i sama zawsze byłam chłopczycą. Di dziś mam wokół siebie więcej facetów, z którymi się rozumiem. Z drugiej strony mam też świetny kontakt z mamą. Cudowna byłaby taka relacja z własną córką.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
Emerald mam nadzieję, że już nie plamisz i wszystko jest ok Ale to jestem zdziwiona, że test ciążowy wyszedł negatywny. Myślałam, że one jednak są dość dokładne. Koleżanki robiły nawet przed terminem miesiączki i wychodziła blada druga kreska ale widoczna
-
nick nieaktualnyHej. Zrezygnowalam z testowania, co ma byc to bedzie. Korzystam z pieknego dnia na rowerze w lesie cos pieknego.
Emerald trzymam mocno kciuki za betowanie!
A co do płci dziecka to ja bym chciala blizniaki - parke za jednym zamachem a tak na serio to chyba bym wolala miec niespodzianke ale pewnosc ze jest zdrowe -
emerald_m wrote:Zakrecona, niestety nie wiem jak to zrobić. W moim przypadku chwilową ulgę przynosiło testowanie, nawet jak test negatywny
Niektórym bardzo szybko pokazuje ciążę, więc może tak być i u Ciebie. Zresztą z całego serca tego Ci życzę A że masz objawy to super. Może coś się kluje
Ja nadal czekam na radość. Jutro i w środę robię betę i to będzie chwila prawdy.
Śliwka, ja się będę bardzo cieszyć z córeczki. Z synka też, tylko niech się zdrowe urodzi. Boję się, bo nie znam instrukcji obsługi dziewczynki No i względy praktyczne. Dla chłopca mam wszystko.
No i sama zawsze byłam chłopczycą. Di dziś mam wokół siebie więcej facetów, z którymi się rozumiem. Z drugiej strony mam też świetny kontakt z mamą. Cudowna byłaby taka relacja z własną córką.
Co do obsługi dziewczynki służę pomocą i liczę na rewanż odnośnie chłopca w razie co
Mnie test plytkowy zawiódł raz, przy drugiej ciąży. Pamiętam, że miałam w ten dzień imprezę firmową. Więc wiadomo % .Byłam może 2-3 dni przed @ . Zrobiłam test, nie czułam ze mogłabym być w ciąży bo tylko jeden jedyny raz kochalismy się bez zabezpieczenia. Ale dla pewności zrobiłam, żeby wiedzieć czy mogę napić się drinka czy nie. Wyszedł negatywny (pamiętam, że byłam rozczarwana) no i na imprezie zaszalałam. A potem okres nie przyszedł... Zrobiłam drugi test i wyszła blada kreska. Potem beta potwierdziła ostatecznie.
Różnie z tymi testami bywa. W tym miesiacu chyba od razu zrobię betę, albo zaczekam aż @ nie przyjdzie do 18 dpo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:07
-
Niestety nadal plamię. Troszkę, ale jednak. Dziś lub wczoraj powinnam mieć @ więc mam nadzieję, że to dlatego.
Na teście o czułości 25 mlU był cień cienia, ale po południu na 10mlU blada kreseczka. Jutro idę na betę, ale na test też sobie siknę. Mam nadzieję, że kreska będzie wyraźniejsza. Ehhhh.
Śliwka, jak dasz radę poczekać z testem to czekaj. Ja w sprawach cionszowych jestem świruską
Dobre nocy kobietki, idę trochę popracować. Przestanę na chwilę rozmyślać.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
nick nieaktualnyWow!
Wpadłam poczytać dzisiaj a tu taka wiadomość. Gratuluję emerald
Pamietaj że to jest inna ciąża, inny zestaw komórek więc nic nie musi sie powtórzyć. Domyślam się że się stresujesz, mnie takie obawy tez by dopadły... ale to nic nie zmieni, trzeba pozytywnie myśleć i czekamy na rozwój wydarzeń, będzie dobrze!
Ja jestem w 12 dc i ten cykl bez tabletek. Dzisiaj chcę zatestować owulacyjnym, ale chyba nic z tego nie będzie bo suchości mam straszne. Cholera wie jak organizm się teraz zachowa po odstawieniu tych tabsów.
Miałam nadzieje że wskocze na tory przepełnione płodnością a póki co jadę po samych podkładach kolejowych
Pozdrawiam serdecznie. -
unadarcy wrote:Wow!
Wpadłam poczytać dzisiaj a tu taka wiadomość. Gratuluję emerald
Pamietaj że to jest inna ciąża, inny zestaw komórek więc nic nie musi sie powtórzyć. Domyślam się że się stresujesz, mnie takie obawy tez by dopadły... ale to nic nie zmieni, trzeba pozytywnie myśleć i czekamy na rozwój wydarzeń, będzie dobrze!
Ja jestem w 12 dc i ten cykl bez tabletek. Dzisiaj chcę zatestować owulacyjnym, ale chyba nic z tego nie będzie bo suchości mam straszne. Cholera wie jak organizm się teraz zachowa po odstawieniu tych tabsów.
Miałam nadzieje że wskocze na tory przepełnione płodnością a póki co jadę po samych podkładach kolejowych
Pozdrawiam serdecznie. -
emerald_m wrote:Niestety nadal plamię. Troszkę, ale jednak. Dziś lub wczoraj powinnam mieć @ więc mam nadzieję, że to dlatego.
Na teście o czułości 25 mlU był cień cienia, ale po południu na 10mlU blada kreseczka. Jutro idę na betę, ale na test też sobie siknę. Mam nadzieję, że kreska będzie wyraźniejsza. Ehhhh.
Śliwka, jak dasz radę poczekać z testem to czekaj. Ja w sprawach cionszowych jestem świruską
Dobre nocy kobietki, idę trochę popracować. Przestanę na chwilę rozmyślać.
plamienia czesto w ciąży występuja w datach, w ktorych miala byc @