Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Ala dobrze piszesz jak Baronowej ma pomóc takie odizolowanie to jest to jak najbardziej dobre posunięcie , chociaż ja mam nadzieje ,ze za jakiś czas do nas wróci.
Co do tematu "nawracania nowych" to nie zbawimy świata, każdy przeżywa wszystko jak uważa za słuszne. Jedne mają wszystko w dupie, inne lubią robić z siebie męczenników i taka forma "oczyszczenia" jest dla nich najwyraźniej dobra. Nie ma co wszystkich ustawiać pod siebie i za wszelką cenę przekonywać do swoich racji. Nie jada z nas buntowała się słysząc takie dobre rady w przeszłości "słuchaj starszego on więcej wie bo więcej przeżył" ,g*wno prawda , jak ktoś ma się sparzyć aby się nauczyć to tak właśnie musi być, inaczej nie zrozumie. To jak krowie na rowie -nie przetłumaczysz.
Zakładam wonteczek testowy , w którym ma być sporo "świeżynek" to muszę się z tym liczyć od samego początku. Nie fajnym jest tworzyć swoje zasady , swoją dyktature na wątku ,który jest teorytycznie otwarty dla wszystkich. Weszłaś między wrony ? Kracz przynajmniej w połowie jak one a wszystkim będzie żyło się lepiej. Chcesz mieć swój wątek i swoje zasady ? Stwórz taki jak Ci odpowiada a nie ogólny. Zwei załatwiła sprawę jasno , stworzyła wątek na wyluzowanie , dała zasady i są tu przez to osoby jakie chcą być i jakim to odpowiada. To dwie różne sprawy. Więc jak tworzymy wątki testowe to nie wpadajcie tu po to aby się pożalić bądź pochwalić trollem / gównoburzą , bo to może właśnie niektórych wkurzać. Tym bardziej jak jedna z drugą wejdą i okazuje się ,że troll trollem wcale nie jest i osoba ,która to napisała robi z igły widły.
Co do dziewczyny z testami na Cytrynkowym wątku , nie zauważyłam aby to był troll, prowadzi monolog? Może ma takie wyobrażenie o wątku testowym ? Dopytać o swoje i chwalić się ciążą? Nie jedna tak robi , nie każda ma wiedzę aby odpowiadać na czyjeś konkretne pytania i nie każda chce gadać o czymś co ja w danej chwili nie interesuje. Tam są klapki na oczach i liczą się starania ,jak starania się będą się przeciągać w czasie to i klapki z oczu zejdą bo nadwyraz będzie to nudzić. Nie każdy jest odrazu obiektem wszechwiedzacym, każda z nas musi dojrzeć do pewnych spraw ,dajmy im czas , człowiek uczy się przez całe życie.
Ja się nie udzielam bo mam problem natury osobistej i nie chce wam tu truć dupki swoimi problemami,więc się nie odzywam, ale czytam na bieżąco. Jak wrócę na właściwe tory to wrócę do was na dłużej. Życzę miłego weekendu :*emaj, przyszła mama 2, Vesper, Maczek, Emma80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam:)
Morwa mnie się też dobrze czyta, czy to Twoje trucie ,czy śmiechowe historyjki:)
Śnieżka, Emilianka, chyba podziwiam i lekko zazdroszczę podejścia i szczerego przyznania się do swoich potrzeb i uczuć. Mój plan B jest z doskoku, który w niczym mi nie przeszkadza...ale gdzieś w głębi duszy chyba czuję to co Wy. Nie mam już tak naprawdę siły i chęci starać się, biegać po lekarzach i pokładać nadzieję w kolejnym sposobie, leku czy badaniu. Jestem tym zmęczona ale przecież nie mogę odbiegać od schematu...może i kiedyś postawię sprawę jasno, pogodzę się -tak szczerze, póki co jestem rozbita a to chyba najgorszy scenariusz.
Dziś u siebie w pracy widziałam wysyp małych dziewczynek, ale szczerze Wam powiem nie były tak urocze jak Laudy, Wiedźmy, Blondika czy Kachy. Strasznie mi sie podobają!
Wiedźmowe moce zadziałały.
Zwei ja skorzystam z porad początkującego biegacza. Zawsze źle się to u mnie kończy...zadyszki, bolące kolana i inne bolączki.
p.s. tato się nie dał mamie , ma brodę!
WiedźmaMaKota, Blondik lubią tę wiadomość
-
Mam najlepszy na świecie sposób na wywołanie Ridża! Nie białe spodnie, nie wesele! Zapakować sobie na noc dowcipnie globulkę, której nie wolno stosować podczas okresu. Następnego dnia Ridż u bram!
przyszła mama 2, Vesper, lauda., myshka84 lubią tę wiadomość
-
Moja Królewna
Specjalnie dla Evy i Emmy :*
I znów cenzuraWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 10:34
zwei_kresken, przyszła mama 2, aleala, kattalinna, Cytrynka_, ciri22, WiedźmaMaKota, odrobinacheci, emaj, Malibu, Morwa, JoHanna, Vesper, lauda., Blondik, Maczek, Basik122, myshka84, emilanka, Emma80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Piękne te Wasze dzieci
Morwa marudź ile wlezie, trzeba gdzieś odreagować
Baronowa, zagladaj do nas, co Cię tak zirytowało że aż nas opuszczasz?
Zwei, ja też poproszę instrukcje do biegania.
Ależ mam kacora po wczorajszej imprezie firmowejKatarzyna87 lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Czy skoro się zakochałam w Majeczce to znaczy, że jestem bi?
Maju - jesteś cudowna! A co więcej, jakiś fajny człowiek zrobił Ci foty!Katarzyna87 lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Maczek wrote:EDIT: Znacie jakieś dobre książki młodzieżowe? Zastanawiam się, co kupić nastolatce pod choinkę. Lubi klimaty takie, jak seria Narnii, ale też Ani z Zielonego Wzgórza, itp. Odpadają wszelkie młodzieżowe romansidła i Musierowicz - tego nie trawi. Typowa fantastyka niestety też średnio. Myślałam o Niekończącej się historii, ale nakład wszędzie wyczerpany, znalazłam tylko używane na Allegro, całe dwie sztuki i to mocno wymięte
Mam zagwozdkę
Dostałam cały wykaz książek, bodajże 17 pozycji, mogę coś podrzucić, ale z góry mówię, że to same powieści fantasy. Dziewczyna kocha czytać, a dodatkowo pragnie mieć wszystkie książki na własność, stąd na liście nieśmiertelny Harry Portier, "Igrzyska śmierci" itpZ tego co pamiętam jest tam też "Gra o tron", "Alicja w krainie Zombie" (hihi), seria "Gone!", "Enfgame", coś o numerach w tytule...
Seria "zniszcz ten dziennik" też była marzeniem na ubiegłoroczne święta i, szczerze, żebym przed kupnem przeczytała opis tego "cuda" to bym nie kupiła... Ale młodzieży potrzebny może tego rodzaju "odmóżdżacz"
Edit: "Endgame"Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 16:37
Maczek, JoHanna lubią tę wiadomość
-
JoHanna, nie testuje, Rossmana omijam szerokim łukiem ;p
Vasper chyba PedoBIr ;pVesper, Cytrynka_ lubią tę wiadomość
-
Emaj jak rasowa modelka pierwszego dnia zdjeciowego nie chciała spać. Wszystkie znane nam i Magdzie (fotograf) usypiania nie działały. Od razu jej mówiłam, że mamy wyjątkowo mało śpiącego dzieciaczka. Nie wierzyła, do czasu :p Drugiego dnia dopiero zaczęła współpracować
Dziewczyny dziekuje za miłe słowa :* :*
Rodzeństwa nie robimy. Czekam na męża dla niej, ewentualnie przyszłych sparingpartnerów w tenisa, kolegów i koleżanki z kółka aktorskiego/szachowego/sportowego czy co tam sobie w przyszłości Majka wymyśliprzyszła mama 2, Vesper, WiedźmaMaKota, emaj lubią tę wiadomość