Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
ciri22 wrote:Ja chce zeby qszystkie narzady jakie sie nadaja zostaly oddane do przeszczepu a reszta skremowana i nie chce zadnej tabliczki... W ogole mnie sie cos takiego nie padoba. Nie wiem dla mnie to strata miejsca..
To co dopiero nasze cmentarze...
Mi się te amerykańskie podobają bo nie eksponują nic . Wszyscy po śmierci jesteśmy równi. Nikt nie patrzy czy katolik ,muzułmanin, żyd , czy ateista. Jak ktoś istnieje tam na górze to wszyscy do niego trafimy jak leci, niezależnie od wiary, czy niewiary;) -
nick nieaktualnyChodzilo mi bardziej ze sama idea cmentarzy to strata miejsca ;p wole takie bo sa ladniejsze niz te nasze ale jakbym przepis byl inny w polsce to wolalabym zeby prochy zostaly gdzies rozsypane niz miala by byc tabliczka upamietniajaca. Ne wiem tabliczki to mi sie kojarza z bohaterami a mysle ze bliski tak czy tak bedzie pamietal wiec nie widze sensu stawiania tabliczek.
Morwa lubi tę wiadomość
-
Mnie zawsze wkurza przy obiedzie na 1 listopada jak tesciowa i ciotka obgadują, ze jakis grób nieumyty, gdzies liście nieodgarniete, u wujka jedna róża. Kurde, nie podoba się to skocz przygotuj grób, kup wiązankę, a nie marnuj energii na obgadywanie.
-
Warto by było zapytać bliskich, co oni na to. Bo nam i tak po śmierci będzie wszystko jedno, czy rozsypią na wzgórzu z wiatrem, przerobią na diament, czy zakopią klasycznie, a żywym może być potrzebna choćby ta półka z urną, podpisana nazwiskiem, żeby sobie lepiej przeżyć żałobę.
JoHanna, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:U mnie najbliższa rodzina ma takie podejscie jak ja.
Baronowa i to jest najgorsze a wiekszosc z tych osob przez caly rok na grob nie pojdzie tylko 1 listopada bo wypada... -
Ostatnio jechałam przez Porębę i o was myślałam bo tam jest wiedźmowa ulica. Z racji tego, ze nazwy na tablicach sa to trochę złagodzili. Ale fajnie byloby mieszkać na ul. LWP
-
Baronowa_83 wrote:Ostatnio jechałam przez Porębę i o was myślałam bo tam jest wiedźmowa ulica. Z racji tego, ze nazwy na tablicach sa to trochę złagodzili. Ale fajnie byloby mieszkać na ul. LWP
-
Robię drinki po to aby popijać adwokat, bo jest za słodki:D brawo ja
Edit:
Adwokat i bita śmietana to chyba nie najlepsze połączenie
Zdrówko
http://iv.pl/images/59002338121687285826_thumb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:42
-
Zacny drink
Najlepsze to są laski w szpilkach, mini mimo że często na 1 listopada już jest zimno. No ale trzeba się pokazaćwykręcają nogi na krzywych chodnikach w za wysokich obacach, ale co tam
Ja już dziś nie pije. I tak wypiłam wiecej w ostatnim tygodniu jak przez cały rokWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:46
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:Akurat tesciowa i ciotka dbają regularnie i caly czas. I nie na pokaz w stylu kto postawi większy znicz, ale na 1 listopada glupieją
-
Dla mnie mnie nie ma " Wszystkich Świętych " rodzice męża to święto celebrują. Ja bywam na grobach bliskich niemal codziennie. Na wszystkich świętych zazwyczaj sprzątam groby obok grobu moich bliskich , kupuje ten sam żwir, myje pomnik, odmalowuję litery ,sprzątam liście... bo lubię. Lubię jak jest idealnie. Jak nie ma święta ta zgarniam liście i robię porządek na szybko . Bo zawsze musi być idealnie
emaj lubi tę wiadomość
-
Ja tylko ustaliłam ze stelażem, że chciałabym by pomnik był prosty.
Mam zatkany nos, nie pomagają inhalacje, maść majerankowa, woda morska. Wczoraj psiknęłam sobie jakimś aptecznym specyfikiem i mam wrażenie że nos mi wypaliło. Straciłam węch i smak
Coś jeszcze mogę użyć? -
Skarpete z solą. I wypij z 5 gorących herbat pod rząd. To jakos rozgrzewa caly organizm i zatoki puszczają Woda z cytryną i imbirem
A do nosa polecam wlewanie sporej ilości mgielki zablockiej. Jest dużo lepsza i duzo tansza niz woda morskaKatarzyna87 lubi tę wiadomość