X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Wolałabym raczej kogoś sprawdzonego, z polecenia, bez dodatkowych stresów. Stres jest zły, a kłótnie z lekarzami należą do rzeczy raczej stresujących ;)

Ja się zapisałam do pewnej endokrynolożki w Sosnowcu. Wizytę (prywatną) mam w lutym. Na razie nie mogę wyrazić własnej opinii. Mam nadzieję, że jest dobra w swoim fachu.

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu byłam w gyncentrum u babeczki, Czerwinska chyba. Nie polecam. Pierwsza wizyta trwała może z 5 min (byłam po 2 becie, zaaferowana, że ładnie rośnie) i co prawda dała mi lek, ale to tyle. Na kolejnej wizycr nawet się nie pojawiła. Wyglądało to tak, że dużo osób czekało. W końcu pojawiła się jakaś dziewczyna, na moje oko pielęgniarka. Zaprosiła mnie do środka, zapytała co mi jest. Wytłumaczyłam że Tsh rośnie. Na co ona wstała, poszła gdzieś i wróciła z receptą. Okazało się, że lekarka gadala przez tel na korytarzu! Za wizytę skasowali 10 zł, niby za wystawianie recepty.
    Następnie trafiłam do prof też tam. Za wizytę skasował 200 zł. Miałam tsh na poziomie 3,2 a 6 mc ciąży. Co ciekawe poprosił mnie o wszystkie badania jakie miałam robione, potem zrobił USG tarczycy i sprawdzał skład moich witamin na necie, jak mu powiedziałam co biorę, by nie przedobrzyć z jodem. W czasie wywiadu pytał m.in czy solimy jedzenie.
    Niestety nie liczył procentów, nie wiem jakby się zachował u Ciebie.
    Jakby co to na pocieszenie kolejna wizyta 80 zł, a recepta oczywiście za Free.

Morwa, a próbowałaś pić piwo? Filtruje nerki.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilanka wrote:
    No w każdym razie jakaś przyczyna musi być i najbardziej oczywistą wydaje mi się być właśnie jakiś piach...

A Morwo wyszły Ci w badaniu jakieś szczawiany albo coś w tego rodzaju?
    Miałam badane pH =6 ,bilirubina=neg., urobilinogen=3,5, krew w moczu =neg. Kationy =0,5, leukocyty w moczu=neg., białko w moczu =neg.,azotu w moczu = neg.,glukoza w moczu =neg. To co pamiętam;) jak znajdę wynik to zobaczę czy coś jeszcze;)

P.s. neta mi odcięto, więc dopiero teraz odpisuję:(

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa widzisz już cenzura zaczęła działać w Polsce :p

Morwa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma80 wrote:
    Ja się zapisałam do pewnej endokrynolożki w Sosnowcu. Wizytę (prywatną) mam w lutym. Na razie nie mogę wyrazić własnej opinii. Mam nadzieję, że jest dobra w swoim fachu.

Do lutego sporo czasu, ale i tak daj znać, jak już będziesz po wizycie.

Kacha, no właśnie gdybym przekroczyła jakieś normy, to jasna sprawa. A tak to nie wiem, co zrobić. Testowałam w okolicy gin-endo, były dobre strony, ale mniej ich było, niż złych, nie powierzylabym jej ciąży. Byłam też u pani profesor endo, co było całkowitą porażką.
    We wtorek mam gina, pokażę mu to, ale wątpię, czy się przejmie, nie jest endo i kazał mi zbadać tylko TSH, a ono jest w normie (zresztą reszta w sumie też). Mogę też wysłać maila do napro, choć on z kolei jest internista. Nie wiem, ile wie o tarczycy, bo tego u mnie nigdy nie trzeba było leczyć. Robił mi tylko profilaktycznie USG.
    Jak żaden z nich się nie przejmie, to nie wiem... Chyba poczekam tydzień, dwa i powtorze badania, dorzucając anty-TPO. Jeśli się pogorszą, to będę mieć przynajmniej lepsze argumenty dla ewentualnego endokrynologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:12

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Morwa widzisz już cenzura zaczęła działać w Polsce :p
    Bardzo możliwe :D ale jeszcze bardziej ,że to pogoda ;)

Dzisiaj ciężki dzień przede mną. Malowanie kuchni, także mogę się mniej udzielać. Mam nadzieje ,ze dzisiaj skończę bo będę to robić sama :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupić szuszoną żurawinę zeby zrobić napar.

Morwa. Spróbuj wypic ze dwa razy wiecej wody, ale z duza ilości cytryny

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowo, gdzieś w sklepach ze zdrową żywnością pewnie bedzie, nie na magę, ale pakowana na bank będzie.
    O - wodę z cytryną sobie i ja wypiję

mam bliźniaczy cykl do poprzedniego, mam wrażenie że Alexis własnie była, ale jestem na 99% pewna, że wróci za tydzień

• lauda. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Gdzie kupić szuszoną żurawinę zeby zrobić napar.

Morwa. Spróbuj wypic ze dwa razy wiecej wody, ale z duza ilości cytryny

Pewnie dostaniesz w każdym warzywniaku, a paczkowaną to i w delikatesach możesz wyhaczyć.

Bry z rana.
    U mnie dzisiaj +2' i chlapa. Nie lubię :(

atdc20mmxp7m5026.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w warzywniaku to jest cukier z żurawiną. Myślałam, ze piszecie o jakimś suszu do zrobienia herbaty

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie suszu szukaj, nie tego ulepku przypadkiem. Normalnie ja bym w markecie na herbatach popatrzyła, a mam taki swlojk sklep ze zdrową zywnoscia, gdzie kupuje różne mąki, tapiokę, oleje z rzepaku i kokosowe i tam pamni ma tez zioła i na bank żórawina by była. No albo apteka może?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda u mnie zero, ale fajne slonce

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś widziałam nieslodzona żurawinę suszoną na allegro.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa chyba najszybciej na necie albo w dobrym sklepie zw zdrową żywnością. Tak mi się przynajmniej wydaje :-D

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa w zielarskim szukaj tam mają wszystko :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam w zielarskim. Do zalewania ;). Cena nawet nie zabija

Morwa lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wiedźmy :) mała dawka humoru na sobotnie południe bo szaro za oknem

http://joemonster.org/art/33980/Czym_rozni_sie_posiadanie_dziecka_od_posiadania_kota

age.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.83 wrote:
    o ja tez ma skierownia na dwie krzywe ale na czczo i po 2h
    to się bada w międzyczasie tych dwóch godzin?
    No ja bylam na czczo kluta. Najpierw glukometrem zeby sprawdzic czy moga mi podac glukoze. A potem po godzinie i po dwoch.
    Moze tez robic tylko po 2 godzinach. Bo pytala ile razy chce byc kluta. Czy 2 czy 3.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka dwupunktowa krzywa to bardziej prosta, niż krzywa ;) Trzypunktowa na pewno daje więcej informacji. Ja kiedyś miałam pięciopunktową! To było dopiero coś, kłucie co pół godziny :P

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko z curkom! U mnie nie byłoby już w co się wkuwać po trzech ;)

age.png
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ