Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarta.83 wrote:Dziewczyny, którą mace kupić? Generalnie obstawiam w tabletkach, ale czym się kierować przy wyborze?
edit, zamawiam swansona
Popełniłam dzisiaj pierwsze w życiu gołąbki
Poza tym zrobiłam barszcz czerwony i krem z dyni.
Jutro biorę się za ciasto kakaowe z kremem czekoladowym i tiramisu, skoro jakaś dobra aura na gotowanieI może oponki serowe na tłusty czwartek
Marta.83 lubi tę wiadomość
-
1. Dziecko śpi. Mąż śpi. Ja nie śpię. Czy to może być cionrza?
2. Zrobił mi się jęczmień na powiece. Malutki. Ale boli jak jasny piorun.
3. Uwielbiam żarciowe tematy! Więc: Wczoraj zaserwowałam diabelnie prosty i szybki makaron, ale zawsze efektowny i smakowy.
W garnku podsmażam cebulę. Dodaję pokrojoną w słupki kolorową paprykę, wiórki marchwi, plastry cukinii, pieczarki, chili. Smażę. Duszę. Doprawiam wedle uznania i duuużo oregano i bazylii.
Gotuję makaron, najczęściej papardelle. Ugotowany mieszam z warzywami.
Buch na talerz ułożony w gniazda. Na wierzch pokrojone suszone pomidory i pokruszona feta. Ta dam.
Edit:
1. Rano wrzucę cudny przepis na zimne pączki. Zimne, bo ciasto rośnie w lodówce. Od kilku lat robię tylko z tego przepisu.
2. W suwaku Żaby królują dzisiaj dwójki
3. Idę se do fryzjera. A później jedziemy z Małgo na kawę. Umówiłam się z koleżanką z ławki szkolnej. Z podstawówki. Tyle lat, a my nadal się kolegujemy.
Edit2:
Co z Ralpiną i jej malenstwem? Dawała znak, że urodzila?
Edycja 3 lutego o 3.33... Przypadek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 03:33
Impresja, emaj lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLauda, taki pikantno-słodki czy tylko ostry ten sos wychodzi? Kusi mnie makaron z cukinią,bo wszyscy chwalą, a zawsze wydawało mi się, że cukinia mdła, makaron też, to jakieś nijakie to wyjdzie. Pewnie przez to mnie jakaś pychota omija
Tak jak myślałam, że świeże pomidory nie będą mi w makaronie smakować, a teraz zajadam się takim sosem.
No i przyszła mi ochota na makaron w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem i tymiankiem, z całym pęczkiem świeżej natki pietruchyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 03:42
lauda. lubi tę wiadomość
-
Impresja, cukinia ma to do siebie, że jest wspaniałym tłem. Ja lubię właśnie taki pikantny i dlatego dodaję siekane chili. Gotuj na czuja, a na koniec zawsze można doprawić mocniej.
Sos pieczarkowy i tymianek ❤
A z cukinii wychodzi jeszcze pyszna a la carbonara!
I zapomniałam dodać, że do powyższego makaronu czasem dodaje upieczone plastry boczku.
Edit: i z cukinii boskie ciasto czekoladowe! Bo ja jestem cukiniowo-bakłażanowe loveWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 03:44
Impresja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle ta pasta a'la carbonara bez jajka na końcu? Bo mnie to nie wchodzi jakoś.
Bądź człowiek, daj przepis(będę mieć chyba makaronowy tydzień znowu)
Edit: jejuniu, to rzucaj przepisami, bo teraz mam cały rok cukini i bakłażana pod dostatkiem w dobrej cenieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 03:49
-
1. Carbonara:
http://in-a-littlewhile.blogspot.com/2014/02/cukiniowa-carbonara.html?m=1
Edit: Carbonara z jajkiem, ale myślę że gdyby więcej sera to można i bez.
Ciasto jutro razem z pączkami bo muszę pobuszować w swoich przepisachWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 03:57
Impresja lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiam ze szpitalnego łóżka. Jestem tu już od wczoraj, a teraz czekam aż pojadę na przejażdżkę (łóżkiem oczywiście).Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
nick nieaktualny
-
Witam z rana
również poproszę przepis na ciasto z cukinii. Jak macie jakieś ciasta ,które wyjdą słodkie a nadadzą się dla diabetyków to również poproszę, bo zamierzam się ostro wziąć za dietę mojego męża ciotki;)
Emma powodzenia :*
Mąż mówi do mnie wczoraj ,że już bardzo dawno nie byłam, taka męcząca i ze chyba wreszcie hormony zaczęły działać tak jak na babę przystało. Ridż się zbliża bo zachowuję się jak w wojsku, wyzywam wszystkich i wszystko z byle powodów ,które wcześniej były dla mnie błahe haha musztra musi byća tak na serio to muszę zacząć pić herbatki ziołowe na uspokojenie ,bo kocham spokój
-
Wy tu o żarciu, a ja od 2 rzygam i jakupię...choć sikam dupą bardziej obrazuje co przeżywam.
Jak zawsze szukam plusów, więc primo, me idealne dziecko śpi od 22:30 (bez przerwy), secundo za 30 min będzie ma rodzicielka by swej córze ulżyć w cierpieniu) -
Dobry.
U nas kaszel doszedl do etapu: Syn mój zaraz wypluje pluca. Takze dzisiaj w ramach spaceru czeka na nas przychodnia. Juz przy 98 połączeniu udalo sie dodzwonić. Dobrze ze mam urlop -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmma kciukasy
Kacha wspolczuje bo ja mialam to wczoraj rano ale potem sie obzarlam niezdrowych rzeczy i przeszlo ;p
Mam nadzieje ze i Tobie przejdzie.
Lekarz po weekendzie pozwolil rodzic, wizyt juz nie mam wiec zostaje oczekiwanieodrobinacheci, Marta.83 lubią tę wiadomość
-
Aaaaa ciri jaram sie xd
Musisz urodzic bo w wtorek mam usg i chcialabym Twoje lożysko ;**