Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Basik jak szwagierka ma drętwe poczucie humoru to ja nie pomogę , bo już miałam sporo sex zabawek przed oczami
Moja kumpela jak kilka lat temu wyjeżdżała na roboty sezonowe do Niemiec bez faceta ,który studiował to kupiłam jej na marchewko-wibrator , by się czasami nie nudziłaciri22, Basik122 lubią tę wiadomość
-
Borze szumiacy gdzie Wy do dentysty chodzicie.
Ja za kanalowo leczona jedynke razem z odbudowa i serwisem gwarancyjnym (do pol roku jak sie cos stanie to naprawilaby za darmo) placilam 80. I podkreslam ze to byla gorna jedynka. Druga jedynka sama odbudowa bez kanalowego bo jeszcze zywa 50. I tu rowniez serwis gwarancyjny. Raz z niego skorzystala. Bo mi sie wyszczerbil troche. Zadzwonilam do niej i mi znalazla termin w ten sam dzien. 15 minut i po robocie. Teraz (odpukac) od ponad 2 lat nic sie nie dzieje.
Choc dentystka od razu mowila ze z tym co mam wlasnym (obie jedynki wyszeczerbione do polowy od gryzienia dlugopisu w ksztalt firanki w oknie. I ogolnie to myslala ze ja wypadek jakis mialam) to te odbudowy nie beda sie wiecznie trzymac i zebym zaczela zbierac na korony bo predzej czy pozniej beda potrzebne. -
Post pod postem ale zeby nie wydluzac.
Kupilam gofrownice w lidlu pod wplywem emocji. Lezala ostatnia w koszu za raptem dyche to sie zlitowalam i wzielam (gofry w ksztal kwiatuszka). Teraz mysle nad czyms bezglutenowym i bez cukrowym moze nawet wytrawnym. Tylko czy ktos mi pomoze? Macie jakie sprawdzone przepisy? -
Emaj to pocieszające co piszesz,że nawet w trudnych przypadkach da radę
mnie jak na chwilę obecną nic nie boli ,więc myślę, że do poniedziałku wytrzymam. Bolało jak strzelił, czułam się jakby mi ktoś przyfasolił w szczękę z pięści :p ale przeszło, więc może do poniedziałku nie wróci ból, na wszelki wielki zwiększę higienę i przerzucę się za zupki i kleiki -
Morwa wrote:Basik jak szwagierka ma drętwe poczucie humoru to ja nie pomogę , bo już miałam sporo sex zabawek przed oczami
Moja kumpela jak kilka lat temu wyjeżdżała na roboty sezonowe do Niemiec bez faceta ,który studiował to kupiłam jej na marchewko-wibrator , by się czasami nie nudziła. A żona os brata kupila mi 7 par majtek na każdy dzien tygodnia, 6 stringów a na niedzielę takie duże gacie jak dla starej babci
No ale ja poczucie humoru mam do tej pory a szwagierka nie
-
Ja 80 zł za zęba to chyba w 1998 płaciłam
Za zwykłe wypełnienie
Morwa, moja szósteczka jest jak nowa. To jest bardzo fajny ząb, nie wyrywaj go.
A co do karmienia i jedzenia smażonego, to moja koleżanka miała to samo- póki gotowała na wodzie albo parowała, przesypiali grzecznie z synkiem noce z przerwą tylko na karmienie. Jak zachciało jej się rybki z patelni- smażonej, to miała z głowy sen i spokój w dzień też z głowy. A moją sąsiadkę z góry złapałam ostatnio na schodach- wreszcie lepiej wyglądającą, bo już wyglądała jak zjawa/ zombie i zagdnęłam, że synek już nie wyje w nocy [mają sypialnię albo pokój dziecka nad nami i serio nawet mi przeszkadza to wycie]. To mi powiedziała, że zrezygnowała z kurczaka i synek wreszcie nie ma problemów z trawieniem.
Skoro smak potraw przenika do mleka, to dlaczego nie miałyby przenikac tłuszcze czy alergeny?Katarzyna87, lauda. lubią tę wiadomość
-
Alergen nie może przenikać do mleka, bo go nie mamy tylko produkujemy, co do smażonego podkreśliłam, jakość tłuszczu sięliczy, jego ilość nie. MM to preparat z puszki, mleko matki to produkt wytwarzany przez organizm, nie porównywałam ich.
To co przenika do krwi np, alkohol może znaleźć się w mleku, bo z krwi w dużym cudzysłowie mleko jest produkowane. Alergen wywołuje u nas odpowiedź immunologiczną, co daje odczuwalne dolegliwości matce, alergen spożyty przez matkę NIE MA kontaktu z mlekiem tworzącym się w piersiach.
Edit i oczywiście hormony, te, krążąc we krwi przenikają do mleka i jeśli np. wkurw nas złapie okrutny i wyrzut adrenaliny będzie duży może spowodować całonocne wycie, prężenie, niejednokrotnie okraszone pawiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 23:27
Blondik lubi tę wiadomość
-
Basik, ja na panieńskim dostałam pościel z napisami "dzisiaj tak kochanie z drugiej "dzisiaj nie kochanie". Całkiem przydatny prezent heh
Dyskusję o mleku może zskonczmy bo tak naprawdę to nic do końca nie jest potwierdzone na 100%.Trzeba próbować, człowiek uczy się na błędach. Teorie teoriami, a w życiu bywa różnie.
Upraszam tylko o nieco więcej empatii i nie zarzucanie nikomu ze celowo dokłada cierpień swojemu dziecku.
Dobranoc, pchły na nocWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 23:33
Impresja, Basik122 lubią tę wiadomość
-
Cytrynka_ wrote:Borze szumiacy gdzie Wy do dentysty chodzicie.
Kurczę, a gdzie Ty chodzisz?Nie pamiętam już, ile płaciłam za kanałowe, ale duuuuużo więcej. Tyle że tam i kanałów więcej było.
W ogóle od tego kanałowego nie byłam u dentysty. Zrobili mi tam krzywdę, zadali mnóstwo bólu (w dodatku trwało to przez trzy wizyty z odstępami, na które już musiałam iść, bo nie można było zęba zostawić rozwalonego) i mam na tyle uraz, że no kurna... Wiecie, tak się jakoś zebrać nie mogęA to już ze 2-3 lata
Wiem, że w ciąży się koniecznie powinno robić przegląd. A wciąż się zbieramZ tym że nadal często dostaję odruchu blejkowego przy zwykłym myciu zębów, więc trochę boję się, czy nie zarzygam dentysty, który mi tam zacznie grzebać, jeszcze w śmierdzących lateksem rękawiczkach
W pierwszym trymestrze na pewno bym obrzygała, więc nawet nie próbowałam się umawiać. Ale teraz... No muszę iść w końcu, no...
-
Dziś wysikałam jedną kreskę, jutro wizyta Ridża i pierwsza tabletka anty w moim życiu. Po świętach histeroskopia i usuwanie polipa, w międzyczasie wielkie sprzątanie w ten weekend (zmiana pościeli, pranie dywanów, jakieś psikacze roztoczobójcze), weekend nad morzem w trójmieście następny, potem weekend u rodziców, potem szanty we Wrocku, a potem NAAAARTYYYYY, a potem święta i oddział ginekologii onkologicznej, trochę straszne przeżycie i wielka ulga, że ja tylko z endomendą i polipem. Serio, serio. Ostatnio wyszłam po 30 godzinach po operacji (macocha mnie w domu opatrywała, jako pielęgniarka dyplomowana), bo psychicznie nie dźwigałam dramatu kobiety leżącej obok z rakiem sromu, wycięte WSZYTSKO, zostawione dwie dziurki do wydalania i tyle, jej szloch pamiętam do dziś, kobitka 47 lat, straszne, a obok młoda matka z endo w bliźnie po cc, błagająca o przetrzymanie w szpitalu, żeby nie wracać w kierat. I straszno i śmieszno, ale ja wysiadłam.
-
Maczku w Bialymstoku na ul Korzeniowskiego. To taki troche koniec świata w Bialym. Bo juz druga strefa sie zaczyna. Nazwiska nie pamietam bo w sumie to chyba nikt nigdy mi nie podawal. Dostalam numer od ciotki ze niby dobra dentystka i w rozsadnych cenach wiec poszlam. Bo moje jedynki nie wygladaly ciekawie. Wczesniejsza niby tez super specjalistka martwy zab zakleila i odbudowala. Ale kanalu nie wyczyscila. Kase skasowala za kazden jeden jak ja zaplacilam za dwa u tej tanszej. I tylko zgorzel sie zrobila. A smierdzialo to jak ta nowa otworzyla... Ehh szkoda gadac. Kilka wizyt zaliczylam zanim wyczyscila do konca.
Bqbka jest troche pokrecona. Ma zaklad zrobiony w przybudowce do garazu. Ale jak dzwonisz i mowisz ze jedynka sie spsula (albo inny przedni zab) a wczesniej u niej byl robiony to termin znajdzie najdalej na drugi dzien.
I zeby nie bylo. Ja swoje cuda robilam juz jakis czas temu. Ale w tamtym roku mama byla i robila 2 czy 3 i zaplacila 80 za odbudowe. Czyli ceny nie poszly az tak do gory na przestrzeni lat. -
Uuu, Białystok to dla mnie i tak koniec świata, więc już nie ma znaczenia, czy centrum, czy obrzeża
Ale może ktoś, kto ma bliżej, skorzysta
Śnieżka, szkoda, że z tymi jajcami nie wyszło. No ale spróbowałaś, więc przynamniej na pewno nie będziesz sobie kiedyś wyrzucać braku tej próby. Trzymam kciuki za dalsze realizowanie życia bogatego w pasje i szalone zajęcia, i za jak najmniej upierdliwą operację
sniezka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaczek widze ze masz to co ja choc ja to chyba gorzej. Ja sie boje tak dentysty ze tydzien przed wizyta mam juz nerwy, rycze, mam sraczke, a dentyste pogryzlam. W ciazy nawet nie odwazylam sie pojsc do dentysty bo to dla mnie tako stres ze balam sie o dziecko.... Moje zeby sa w fatalnym stanie ale po leczeniu przez 3 lata jednego zeba w wielkim bolu po czym w wieku 16 lat dlutowane na zywca ja sie tak boje dentysty ze najchetniej to zeby mnie uspili i zrobili wszystko na raz....