X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bym, pierogów zjadła !
    Mam nawet wrażenie, ze mi się dziś śniły.
    Z durnych snów to u mnie dziś ex, i jego opowieści o dziecku (2 lata ma)...
    podejrzewam, że niebawem, zadzwoni i znowu będzie pierd.. o tym dziecku... masakra mówię Wam, z facetami

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robilam :D wyszly mega :) Co prawda znalazlam dwie wersje jedna z ziemniakami surowymi a druga z gotowanymi (wczoraj byly z gotowanymi ale nastepnym razem zrobie z surowych, oba przepisy wygladaja tak samo)

ja zrobilam z ziemniakow ugotowanych dnia poprzedniego. Proporcje w na farsz w sumie wedlug uznania kto czego lubi (ja mialam ok 0,5kg ziemniaków, 150-200g boczku wedzonego, 2 srednie cebule)

pokroic boczek i dobrze wytopic na patelni, przerzucic do miski, pokroic cebule i wrzucic na ten tluszcz z boczku, dorzucic do miski. Ugotowane ziemniaki zmielic w maszynce do miesa (jesli ktos woli miec glatka mase do ziemniakow dorzucic boczek i cebule i przemielic razem), doprawic sola i pieprzem.

i ciasto wedlug wlasnego uznania jakie kto lubi na pierogi (ja zrobilam szklanka maki, pol szklanki wody, troszke soli, oleju i jajko)

ugotowac i jak ktos woli to odsmazyc (moim zdaniem tysiac razy lepsze odsmazane)

wersja z surowymi ziemniakami (nie probowalam jeszcze)
    boczek i cebula na patelnie, ziemniaki scieramy jak na placki, lekko odsaczamy z wody i wrzucamy do cebuli na patelnie. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy sola i pieprzem.

Obzarlam sie wczoraj nimi tak ze mialy zostac na dzis na obiad i dupa bo zjadlam prawie wszystko :P

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciri :) zrobię w niedziele jak będę miała więcej czasu :) te co jadłam pod nazwą ułańskie , miały w środku ziemniaki i maleńkie kawałeczki marchewki (podejrzewam, że z wegety) a cebulka była na wierzch dawna i do tego sos czosnkowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te co ja jadlam mialynazwe ksiazece czy jakos tak, w necie pod nazwa podlaskie sa.

Ja nastepnym razem tez z jakims sosem pokombinuje, bo ze smiatana i grzybowym podobno dobre :D
    jak jakies fajne zrobisz tez daj znac :) Moze jeszcze cos przed porodem zrobie :D

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z podlasia i pierwsze słyszę o takich progach.;)

Obzarlam sie Ale chce jeszcze. Mam placuszki owsiane z jabłkami. Z polewa kakaowo kokosowa. Calosc jest mniam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wlasnie myslalam ze to jak z ruskimi :P Ale jak wpisalam pierogi z ziemniakami, cebula i boczkiem taka nazawa mi wyskoczyla wiec szukalam przepisu pod taka nazwa :D

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze w jakiejś innej czesci podlasia tak robia.
    U mnie np na kartacze mowi sie pyzy. Choc pyzami one nie sa.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto wygląda bosko! Madzia dostała Nifuroksazyd, nie jest odwodniona wiec szpital na razie nam nie grozi. Uff.

Morwa, odrobinacheci lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik cieszę się że nie zostałyście w szpitalu stąd "lubię to":) dużo zdrówka dla Madzi :*:*:*

Blondik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie Ciesze ze Madzia nie odwodniona i szpital jej nie grozi :)

Mnie to juz powalilo planuje wyjazd ktory bedzie za pol roku :D ale morda mi sie cieszy mimo ze dla nas to bedzie mega wyzwanie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam te grudniówki i nie dziwię się, że ludzie ryją z "mamusiek".
    Cyrk na kółkach. Najpierw wszystkie murem chcą zostać, później usuwają konta i przenoszą się na fb, a dzisiaj wszystkie wracają, ale mają problem z założeniem/przywróceniem konta :D

Baronowa_83, Maczek, Blondik lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Czytam te grudniówki i nie dziwię się, że ludzie ryją z "mamusiek".
    Cyrk na kółkach. Najpierw wszystkie murem chcą zostać, później usuwają konta i przenoszą się na fb, a dzisiaj wszystkie wracają, ale mają problem z założeniem/przywróceniem konta :D
    a wystarczy nie traktować tak serio forum i wtedy nawet jak coś takiego się pojawia to człowiek nie rzuca się z bloku ;)

kattalinna, Impresja, Morwa, Maczek, WiedźmaMaKota, pepsunieczka, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na marcowkach juz tez na fb powstala grupa zamknieta :D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak ktoś nie ma fb to naturalnie skazany na niebyt? :P

Impresja, odrobinacheci lubią tę wiadomość

age.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe dlaczego na różowej był ubaw z Dżejzi, a na fioletowej taka akcja?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Na marcowkach juz tez na fb powstala grupa zamknieta :D
    na majówkach grupa zamknięta jest od listopada :P

marzusiax wrote:
    Ciekawe dlaczego na różowej był ubaw z Dżejzi, a na fioletowej taka akcja?
    tak chyba ogólnie wszystko jest bardziej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:55

zwei_kresken lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, no dokładnie.
    Babki myślą, że tu wielkie przyjaciółki znalazły.
    A trzeba mieć do tego sporo dystansu. Tutaj każdy może być każdym.

Nawet dzisiaj na Ovu spojrzałam na wątek, a tam ktoś focha strzela, że psiapsiółka się zwinęła i je olewa, nie odzywa się po fakcie, jak napisała, że się rozwodzi. No tak, bo co tam realne życie, kiedy ONA czeka na odzew i opisanie sytuacji. I jeszcze wszystkie o tej dziewczynie na wątku się rozpisują, co powinna, a czego nie, kiedy jej tam nie ma, w osobie trzeciej. Ehh, baby... ;) Nigdy tego nie skumam chyba. Oby! :P

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu ja się tej całej akcji nie dziwię. Dżejzi ukradła zdjęcie z usg a tam raczej nikt siebie nie rozpozna w dorosłym życiu ;) a te cała flakonik robiła ich w balona rok czasu i ukradła całe życie jakieś osoby. Podejrzewam, że każda z matek postawiła się na miejscu tej holenderki. Jakby nie patrzeć to przestępstwo a kolo takiego nie powinno się przechodzić obojętnie. Dziewczyna nie powinna pozostać bezkarna , bo będzie tu wracać notorycznie dla "zabawy". Gdyby to chodziło o moją rodzinę to nogi z dupy bym powyrywała a policja nie miała by już co zbierać.

WiedźmaMaKota, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma jakbys miala Aldi po drodze to wstap po zapas oleju koko. Po 2.99 za 300ml sloiczek. Raw, organic i inne takie.

Na innym forum takie akcje z mamuskami nazywaja sie odpieluszkowe zapalenie mozgu.

WiedźmaMaKota, marzusiax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    a jak ktoś nie ma fb to naturalnie skazany na niebyt? :P
    nie, zaklada fikcyjne konto :P

‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ