Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjak ja bym, pierogów zjadła !
Mam nawet wrażenie, ze mi się dziś śniły.
Z durnych snów to u mnie dziś ex, i jego opowieści o dziecku (2 lata ma)...
podejrzewam, że niebawem, zadzwoni i znowu będzie pierd.. o tym dziecku... masakra mówię Wam, z facetami -
nick nieaktualnyTak robilam
wyszly mega
Co prawda znalazlam dwie wersje jedna z ziemniakami surowymi a druga z gotowanymi (wczoraj byly z gotowanymi ale nastepnym razem zrobie z surowych, oba przepisy wygladaja tak samo)
ja zrobilam z ziemniakow ugotowanych dnia poprzedniego. Proporcje w na farsz w sumie wedlug uznania kto czego lubi (ja mialam ok 0,5kg ziemniaków, 150-200g boczku wedzonego, 2 srednie cebule)
pokroic boczek i dobrze wytopic na patelni, przerzucic do miski, pokroic cebule i wrzucic na ten tluszcz z boczku, dorzucic do miski. Ugotowane ziemniaki zmielic w maszynce do miesa (jesli ktos woli miec glatka mase do ziemniakow dorzucic boczek i cebule i przemielic razem), doprawic sola i pieprzem.
i ciasto wedlug wlasnego uznania jakie kto lubi na pierogi (ja zrobilam szklanka maki, pol szklanki wody, troszke soli, oleju i jajko)
ugotowac i jak ktos woli to odsmazyc (moim zdaniem tysiac razy lepsze odsmazane)
wersja z surowymi ziemniakami (nie probowalam jeszcze)
boczek i cebula na patelnie, ziemniaki scieramy jak na placki, lekko odsaczamy z wody i wrzucamy do cebuli na patelnie. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy sola i pieprzem.
Obzarlam sie wczoraj nimi tak ze mialy zostac na dzis na obiad i dupa bo zjadlam prawie wszystkoMorwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTe co ja jadlam mialynazwe ksiazece czy jakos tak, w necie pod nazwa podlaskie sa.
Ja nastepnym razem tez z jakims sosem pokombinuje, bo ze smiatana i grzybowym podobno dobre
jak jakies fajne zrobisz tez daj znacMoze jeszcze cos przed porodem zrobie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzytam te grudniówki i nie dziwię się, że ludzie ryją z "mamusiek".
Cyrk na kółkach. Najpierw wszystkie murem chcą zostać, później usuwają konta i przenoszą się na fb, a dzisiaj wszystkie wracają, ale mają problem z założeniem/przywróceniem kontaBaronowa_83, Maczek, Blondik lubią tę wiadomość
-
Impresja wrote:Czytam te grudniówki i nie dziwię się, że ludzie ryją z "mamusiek".
Cyrk na kółkach. Najpierw wszystkie murem chcą zostać, później usuwają konta i przenoszą się na fb, a dzisiaj wszystkie wracają, ale mają problem z założeniem/przywróceniem kontakattalinna, Impresja, Morwa, Maczek, WiedźmaMaKota, pepsunieczka, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Na marcowkach juz tez na fb powstala grupa zamknieta
marzusiax wrote:Ciekawe dlaczego na różowej był ubaw z Dżejzi, a na fioletowej taka akcja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:55
zwei_kresken lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBaronowa, no dokładnie.
Babki myślą, że tu wielkie przyjaciółki znalazły.
A trzeba mieć do tego sporo dystansu. Tutaj każdy może być każdym.
Nawet dzisiaj na Ovu spojrzałam na wątek, a tam ktoś focha strzela, że psiapsiółka się zwinęła i je olewa, nie odzywa się po fakcie, jak napisała, że się rozwodzi. No tak, bo co tam realne życie, kiedy ONA czeka na odzew i opisanie sytuacji. I jeszcze wszystkie o tej dziewczynie na wątku się rozpisują, co powinna, a czego nie, kiedy jej tam nie ma, w osobie trzeciej. Ehh, baby...Nigdy tego nie skumam chyba. Oby!
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Marzu ja się tej całej akcji nie dziwię. Dżejzi ukradła zdjęcie z usg a tam raczej nikt siebie nie rozpozna w dorosłym życiu
a te cała flakonik robiła ich w balona rok czasu i ukradła całe życie jakieś osoby. Podejrzewam, że każda z matek postawiła się na miejscu tej holenderki. Jakby nie patrzeć to przestępstwo a kolo takiego nie powinno się przechodzić obojętnie. Dziewczyna nie powinna pozostać bezkarna , bo będzie tu wracać notorycznie dla "zabawy". Gdyby to chodziło o moją rodzinę to nogi z dupy bym powyrywała a policja nie miała by już co zbierać.
WiedźmaMaKota, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny