X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bym, pierogów zjadła !
    Mam nawet wrażenie, ze mi się dziś śniły.
    Z durnych snów to u mnie dziś ex, i jego opowieści o dziecku (2 lata ma)...
    podejrzewam, że niebawem, zadzwoni i znowu będzie pierd.. o tym dziecku... masakra mówię Wam, z facetami

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robilam :D wyszly mega :) Co prawda znalazlam dwie wersje jedna z ziemniakami surowymi a druga z gotowanymi (wczoraj byly z gotowanymi ale nastepnym razem zrobie z surowych, oba przepisy wygladaja tak samo)

ja zrobilam z ziemniakow ugotowanych dnia poprzedniego. Proporcje w na farsz w sumie wedlug uznania kto czego lubi (ja mialam ok 0,5kg ziemniaków, 150-200g boczku wedzonego, 2 srednie cebule)

pokroic boczek i dobrze wytopic na patelni, przerzucic do miski, pokroic cebule i wrzucic na ten tluszcz z boczku, dorzucic do miski. Ugotowane ziemniaki zmielic w maszynce do miesa (jesli ktos woli miec glatka mase do ziemniakow dorzucic boczek i cebule i przemielic razem), doprawic sola i pieprzem.

i ciasto wedlug wlasnego uznania jakie kto lubi na pierogi (ja zrobilam szklanka maki, pol szklanki wody, troszke soli, oleju i jajko)

ugotowac i jak ktos woli to odsmazyc (moim zdaniem tysiac razy lepsze odsmazane)

wersja z surowymi ziemniakami (nie probowalam jeszcze)
    boczek i cebula na patelnie, ziemniaki scieramy jak na placki, lekko odsaczamy z wody i wrzucamy do cebuli na patelnie. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy sola i pieprzem.

Obzarlam sie wczoraj nimi tak ze mialy zostac na dzis na obiad i dupa bo zjadlam prawie wszystko :P

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciri :) zrobię w niedziele jak będę miała więcej czasu :) te co jadłam pod nazwą ułańskie , miały w środku ziemniaki i maleńkie kawałeczki marchewki (podejrzewam, że z wegety) a cebulka była na wierzch dawna i do tego sos czosnkowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te co ja jadlam mialynazwe ksiazece czy jakos tak, w necie pod nazwa podlaskie sa.

Ja nastepnym razem tez z jakims sosem pokombinuje, bo ze smiatana i grzybowym podobno dobre :D
    jak jakies fajne zrobisz tez daj znac :) Moze jeszcze cos przed porodem zrobie :D

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z podlasia i pierwsze słyszę o takich progach.;)

Obzarlam sie Ale chce jeszcze. Mam placuszki owsiane z jabłkami. Z polewa kakaowo kokosowa. Calosc jest mniam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wlasnie myslalam ze to jak z ruskimi :P Ale jak wpisalam pierogi z ziemniakami, cebula i boczkiem taka nazawa mi wyskoczyla wiec szukalam przepisu pod taka nazwa :D

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze w jakiejś innej czesci podlasia tak robia.
    U mnie np na kartacze mowi sie pyzy. Choc pyzami one nie sa.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto wygląda bosko! Madzia dostała Nifuroksazyd, nie jest odwodniona wiec szpital na razie nam nie grozi. Uff.

Morwa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik cieszę się że nie zostałyście w szpitalu stąd "lubię to":) dużo zdrówka dla Madzi :*:*:*

Blondik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie Ciesze ze Madzia nie odwodniona i szpital jej nie grozi :)

Mnie to juz powalilo planuje wyjazd ktory bedzie za pol roku :D ale morda mi sie cieszy mimo ze dla nas to bedzie mega wyzwanie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam te grudniówki i nie dziwię się, że ludzie ryją z "mamusiek".
    Cyrk na kółkach. Najpierw wszystkie murem chcą zostać, później usuwają konta i przenoszą się na fb, a dzisiaj wszystkie wracają, ale mają problem z założeniem/przywróceniem konta :D

Baronowa_83, Maczek, Blondik lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Czytam te grudniówki i nie dziwię się, że ludzie ryją z "mamusiek".
    Cyrk na kółkach. Najpierw wszystkie murem chcą zostać, później usuwają konta i przenoszą się na fb, a dzisiaj wszystkie wracają, ale mają problem z założeniem/przywróceniem konta :D
    a wystarczy nie traktować tak serio forum i wtedy nawet jak coś takiego się pojawia to człowiek nie rzuca się z bloku ;)

kattalinna, nick nieaktualny, Morwa, Maczek, WiedźmaMaKota, pepsunieczka, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na marcowkach juz tez na fb powstala grupa zamknieta :D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak ktoś nie ma fb to naturalnie skazany na niebyt? :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe dlaczego na różowej był ubaw z Dżejzi, a na fioletowej taka akcja?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Na marcowkach juz tez na fb powstala grupa zamknieta :D
    na majówkach grupa zamknięta jest od listopada :P

marzusiax wrote:
    Ciekawe dlaczego na różowej był ubaw z Dżejzi, a na fioletowej taka akcja?
    tak chyba ogólnie wszystko jest bardziej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:55

zwei_kresken lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, no dokładnie.
    Babki myślą, że tu wielkie przyjaciółki znalazły.
    A trzeba mieć do tego sporo dystansu. Tutaj każdy może być każdym.

Nawet dzisiaj na Ovu spojrzałam na wątek, a tam ktoś focha strzela, że psiapsiółka się zwinęła i je olewa, nie odzywa się po fakcie, jak napisała, że się rozwodzi. No tak, bo co tam realne życie, kiedy ONA czeka na odzew i opisanie sytuacji. I jeszcze wszystkie o tej dziewczynie na wątku się rozpisują, co powinna, a czego nie, kiedy jej tam nie ma, w osobie trzeciej. Ehh, baby... ;) Nigdy tego nie skumam chyba. Oby! :P

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu ja się tej całej akcji nie dziwię. Dżejzi ukradła zdjęcie z usg a tam raczej nikt siebie nie rozpozna w dorosłym życiu ;) a te cała flakonik robiła ich w balona rok czasu i ukradła całe życie jakieś osoby. Podejrzewam, że każda z matek postawiła się na miejscu tej holenderki. Jakby nie patrzeć to przestępstwo a kolo takiego nie powinno się przechodzić obojętnie. Dziewczyna nie powinna pozostać bezkarna , bo będzie tu wracać notorycznie dla "zabawy". Gdyby to chodziło o moją rodzinę to nogi z dupy bym powyrywała a policja nie miała by już co zbierać.

WiedźmaMaKota, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma jakbys miala Aldi po drodze to wstap po zapas oleju koko. Po 2.99 za 300ml sloiczek. Raw, organic i inne takie.

Na innym forum takie akcje z mamuskami nazywaja sie odpieluszkowe zapalenie mozgu.

WiedźmaMaKota, marzusiax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    a jak ktoś nie ma fb to naturalnie skazany na niebyt? :P
    nie, zaklada fikcyjne konto :P

‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ