X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynko, nie kazdy jest taki Flakonik w kuchni jak Ty :P
    Poszlam po najmniejszej linii oporu i - skoro nie mam przepisu na kotlety - zrobilam zupe z soczewica. Jak grochowke, tylko podmienilam nasiona. Zupa sie praktycznie sama gotuje, wiec czego chciec wiecej? ;)

Musze dzisiaj nieco przysiasc nad ksiazka, a aura nie sprzyja.
    Babka od angielskiego czuje misje i robi nam testy co tydzien.
    W sumie nie mam nic przeciwko, tylko za bardzo spieta jest, moglaby nieco pozartowac czasem.

U mnie taka sniezyca i tak pizga, ze snieg pada pionowo, ale z dolu do gory O.o

Edit: Morwa, spokojna glowa - Ridzu do mnie najpierw wpada i to juz jutro. W nocy dal mi juz przedsmak zabaw, jakie bedziemy sobie niebawem urzadzac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozesz jakie smaczne tematy! Nie czytam bo robie sie glodna. A juz tylko mam jablko i do kutra nie moge nic jesc...

Juz z nerwow cisnienie mi skacze i drgawek dostane... Eh...

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mój stelarz też się popsuł. Leżymy w łóżku, a ten nagle zaczął mnie głaskać po brzuchu, tak jak to robił jak byłam w ciąży. Ja się popatrzyłam na niego jak na wariata. Chyba mu morale spada. No jeszcze mi pytonga z depresją brakowało.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Odrobina Ty Ridża odesłałaś do Australii ,a mój mąż mi dzisiaj przyniósł do spróbowania miód. Pyta się czy dobry. Odpowiadam ,że ma dziwny, specyficzny smak i pytam co to za miód, a ten mi na to ,że australijski! No szlag mnie jasny trafił haha zaczęłam wątpić w moją ciążunie, obawiam się ,że Ridż wrócił w drodze powrotnej w miodzie :p taki peszek ;) następnym razem na Syberię go ! Ja już się o to postaram jak za jakiś czas raczy wyjść z miodu i się ze mną przywitać !

No szlak jasny by tego Ridża trafił, to faktycznie następnym razem ten Sybir, choć mam nadzieję że nie tobie przyjemność wysłania go tam przypadnie.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja a jaka ty masz ta soczewice?

Z czerwonej wychodzi zupa po najmniejszej linii oporu. Soczewice sie rozgowuje dorzuca sie prawie spalona cebulke w kosteczke. I sol do smaku.

I nie wiem zupelnie dlaczego mnie flakonikiem kuchennym nazwalas. Sa rzeczy ktor mi nie wychodza... I ma ten przyklad mam dzisiejszy obiad. Sos ala spaghetti z makaronem z alg. Paskudztwo. Dobrze ze polowe sosu odlalam do innego garnka to jutro ugotuje zwykly makaron bg i bedzie git ;)

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jablko? A weeeezzzz... Smaka mi narobilas... A ja tylko sok jablkowy mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna, no czerwona mam wlasnie ;) I obiad sam sie robi.

Hehe, ja to mysle, ze moze Maczek nas obie na terapie wezmie: Ty placzesz nad biszkoptem, a ja lubie sobie w szafach posprzatac dla uspokojenia. To na pewno da sie leczyc jakos :D

Nie umiem sernika.
    Nie umiem tortow.
    Nie wychodza mi drozdzowe wypieki.
    Chleby niszcze spektakularnie ;) (kiedys Wam fote wrzuce)
    Jak zyc?

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresa..szukaj pozytywów...ogarniasz wyśmienice zupe..sama sie pitrasi..

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik zdrówka dla Syna

Basik122 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Impresa..szukaj pozytywów...ogarniasz wyśmienice zupe..sama sie pitrasi..
    Niech mi sie jeszcze chata sama dzisiaj wysprzata, to juz bedzie luksus ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Basik zdrówka dla Syna

Właśnie Basik, niech Dominik szybko wraca do zdrowia.

Od znajomej synek od 6 miesiąca życia zaczął przy większości przeziębień łapać oskrzela i lekarz im powiedział że raczej będzie mu to tak wracało bo ma do tego tendencje. Więc nie fajnie jak takie maluszki się tak męczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:34

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra zrob ten chleb bez maki. Jak go zniszczysz to dam Ci medal. Ten chleb nie musi rosnac, nie ma maki wiec nie wychodzi zakalec. No jego mozna ewentualnie spalic.

Tort mozna zrobic ze zwyklego biszkoptu z kremem. Nie od razu trzeba robic jakies wymyslne blaty do niego. Latwizna. Jesli umiesz odczarować wypieki ;D
    Sernik najprostszy jaki umiem jest bez sera ;D i wychodzi taki delikatny. Mmmm. Chyba sie na niego napale na weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:34

Impresja lubi tę wiadomość

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja...o i u mnie by sie samo moglo posprzatac oo i spakowac bo rano plyne do pl

Krem to pikuś uwielbiam bita ale ten biszkop to wyzwanie..
    Sernik z 3 skladnikow...zajefajny...

edit.pierdoly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:46

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet sernik na zimno potrafię zepsuć.
    Madzia potwornie kaszle, jutro znowu lekarz.
    Basia, dużo zdrowia dla małego.ah te chorobska

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, a tak w kwestii astmy na moim wlasnym przykladzie:
    Przez wiele lat pakowano we mnie najpierw konskie dawki antybiotykow na ciagle zapalenia oskrzeli, pozniej faszerowano mnie wszelkimi mozliwymi sterydami, bo na oko stwierdzono astme. I tak sobie dobilam do 17 r.z. z co najmniej 40 zapaleniami oskrzeli na koncie i kilkoma pluc, az madry lekarz kazal mi zrobic test nadreaktywnosci oskrzeli z uzyciem karbacholu (robi sie spirometrie przed, potem podaje lek, ktory u astmatyka powinien wywolac skurcz, znowu spirometrie, potem jeszcze wieksza dawke "podduszacza" i znowu spirometrie). Okazalo sie, ze nigdy astmy nie mialam, a teraz moge sie leczyc ze skutkow ubocznych sterydow (bo to syf straszny - niszcza zeby, dodaja kilogramow, powoduja zespol Cushinga, a u mezczyzn nawet calkowity brak nasienia i bezplodnosc, nie zawsze odwracalna).
    Nie wiem tylko, od ktorego roku zycia mozna takie testy wykonywac. Pewnie nie wczesniej niz u kilkulatka, zeby spirometria byla wiarygodna.

Teraz zasady mam dwie przy osluchowo stwierdzonym zapaleniu oskrzeli lub pluc - zawsze morfologia z ob i crp. Jesli ob i crp nie szaleja i nie ma leukocytozy, absolutnie mam sie nie godzic na podanie antybiotykow. A jesli w plwocinie lub popluczynach oskrzelowych nie ma eozynofilii to na bank stan oskrzeli/pluc nie ma zwiazku z alergia. I koniec kropka. Dzisiaj potrafie wyjsc z zapalenia pluc nawet w 4 dni, dzieki mukolitykom, nebulizacjom i fizjoterapii. Sek w tym, ze dla mnie jest juz za pozno, bo moje zmiany sa nieodwracalne. Oba pluca maja zwloknienia niestety. A o innych cudach nie wspomne.

P.S. Laski, sorry za ten wywod, ale moze sie komus przyda ;)

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka? Sernik bez sera? TO NIE SERNIK!

Impresja lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Ojojoj jakie to światowe :P Pani z miasta?????? Hahaha

Ciasto to jest surowe, a placek upieczony. :P
    Hehe.

marzusiax, Blondik lubią tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu zdrowia dla synka <3

A ją się muszę pochwalić, że Hani dziś wyszedł pierwszy ząb. :)

pepsunieczka, Morwa, Impresja, Emma80, Maczek, Blondik, kattalinna, odrobinacheci, Basik122, JoHanna, aleala lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma80 wrote:
    Dziękuję za rady odnośnie przeciwciał. Chyba rzeczywiście zrobię oba badania. Przed wizytą miałam sobie zrobić cały pakiet łącznie z anty TPO i TG, ale w szpitalu zrobili mi te podstawowe (TSH, FT3 i FT4) i już nie tułałam się dodatkowo po laboratoriach (musiałby mnie mąż wozić).
    Czy ważny jest dzień cyklu przy tych "anty"?
    Emma ,albo przeoczyłam albo nie dostałaś odpowiedzi na swoje pytanie. Pewnie to pierwsze, ale co tam napiszę w razie wu. Otóż odpowiedz brzmi : nie ważny jest dzień cyklu Twego :D

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Cytrynka? Sernik bez sera? TO NIE SERNIK!
    Nawet bys roznicy nie zauwazyla. Smakuje i wyglada jak mocno puszysty sernik. Taka chmurka ze tak to nazwe. Ja nazywam go serusek chytrusek. Bo komu bym spróbować nie dala to nikt mi nie mowi ze to bez sera.

Peps robilam ten z 3 skladnikow. I powiem Ci ze u mnie szalu nie zrobil. Juz wole moj bez sera.

‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ