Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
aleala wrote:Zuu, podorabiamy na L4? Xd
Hahaha
Jeszcze jest dla nas inny biznes - sprzedawanie obszczanych patyków ciążowych
Pierwszy raz sobie kupiłam pastę curry, bo dotąd brałam curry z proszku.
Zrobiłam gulasz z mlekiem kokosowym i tą pastą.
I teraz wiem, że potrzebuję duuuuuuuużo pasty curry i mleka kokosowego do życia. Dobreee!
Edit: i jeszcze dopadłam brązowy ryż jaśminowyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:33
ciri22, odrobinacheci, zwei_kresken lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam wyniki, próbowałam Wam je wrzucić 2 godziny temu, ale wszystko mi się skasowało niechcący i tak mi ciśnienie skoczyło, że $%^$^$&^%^@.
Dlatego teraz nie chce mi się tego drugi raz przepisywać i wrzucam fote:
Ja z tego wywnioskowałam tyle, że z nadnerczami chyba coś nie hallo i może to PCOS, albo hirsutyzm ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:48
-
Cytrynka_ wrote:Maczku wydaje mi sie ze bulgur (najlepiej z vermiceli i cebulka smazona) by tez dobrze pasował do takiego curry.
Tej kaszy jeszcze nie jadłam. Na pewno spróbuje prędzej lub później.
Na razie się jaram, że mój ulubiony rodzaj ryżu udało mi się dopaść w wersji brązowej
-
A ja mam dobrego drinka rozluźniającego;) na razie rozluźnił Jakupa ,który jest posłańcem zmiany hormonów, więc może ten nieszczęsny Ridż mnie nawiedzi w nocy albo jutro rano
wasze zdrowie wiedźmy a Blondika największe, bo jest solenizantkąBlondik lubi tę wiadomość
-
odrobinacheci wrote:Mam wyniki, próbowałam Wam je wrzucić 2 godziny temu, ale wszystko mi się skasowało niechcący i tak mi ciśnienie skoczyło, że $%^$^$&^%^@.
Dlatego teraz nie chce mi się tego drugi raz przepisywać i wrzucam fot
Ja z tego wywnioskowałam tyle, że z nadnerczami chyba coś nie hallo i może to PCOS, albo hirsutyzm ?
O, masz... Dobrze, że Cię pobadali. Przydałoby Ci się może USG nadnerczy i dodatkowa diagnostyka w tę stronę, bo nie dość, że DHEAS podwyższone, to 17-OH progesteron i kortyzol również coś kombinuje.
Hirsutyzm to bardziej objaw, niż choroba - kiedy dopada Cię owłosienie typu męskiego.
Masz podwyższone bądź przy górnej granicy normy androgeny. Ale to nie musi być PCOS, może być coś z nadnerczami właśnie.
Tylko nie czytaj o tym zbyt dużo w necie, bo zaraz znajdziesz info o nowotworach, a pewnie to zupełnie inną przyczyna. Od PCOS też potrafią szalec nadnercza.
Kiedy jakiś lekarz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:58
zwei_kresken lubi tę wiadomość
-
Odrobina shbg bardzo niskie przez to androgeny spore . Testosteron zamiast zostać łapany przez białko shbg to lata jak śmieci w twoim organizmie
FAI na oko widać ,że wychodzi pod pcos, ale to tylko hipoteczne gadanie alkoholika Morwy , więc poczekaj na eksperta i nie przejmuj się moim bełkotem
-
nick nieaktualnyCzyli ewidentnie jest coś nie hallo.
Zuu nawet nie mów zaraz mi same nowotwory wyskoczyły.
Dziewczęta jak ft4 względem tsh? Bo się nie znam.
Zwei mądra głowo potrafisz jeszcze dodać coś od siebie na te wyniki?
ehhh a myślałam, że jestem taka zdrowa.
edit do lekarza miałam iść dzisiaj, ale odwołałam bo nie miałam cały czas wyników, a dziś jednak przyszły. Następna będzie w kwietniu bo moja gin będzie mieć teraz urlop.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 18:58
-
cześć.
witam się oficjalnie, bo wracam na forum.
zapewne niezbyt regularnie, i pewnie nie nadążę Was nadrabiać (jak zwykle), ale po dwumiesięcznej przerwie wracamy do gry i pomyślałam że mogę się trochę wciągnąć w temat poczynania Dziedzica
Blondik, najlepszego
buziaczki dla wszystkich.odrobinacheci, Maczek, zwei_kresken lubią tę wiadomość
Flp 4,6-7 -
Odrobina ft4 nie ma norm przy sobie. Można coś kombinować , ale podejrzewam ,że właśnie normy zna tylko lekarz. Moje normy to 0,93 do 1,70 . Gdybyś miała takie same normy w co wątpię , to z ft4 stoisz na :
FT4 51.95% [ wynik 1.33, norma (0.93 - 1.7)] czyli całkiem dobrze -
Odrobinko mi to wygląda na pcos od strony nadnerczy..
odrobinacheci lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Nieważne co by było ważne ,że teraz można to wykryć i pomoc sobie i przyszłemu dziedzicowi
tak na to trzeba patrzeć! Co by nie było będzie lepiej Odrobinka :*
Polać jej! -
Morwo Twój optymizm, a także podejście do życia i sposób myślenia (w tym również sny
) w pewnej mierze przechodzą też na mnie. O dzięki Ci za to!
Odrobina dokładnie to, co rzecze Morwiszcze nasze. Uszy do góry. Podleczysz i jazda!
Blondik wszystkiego dobrego.
Btw, a propos PCOS... Zauważyłam ostatnio, że moja smarkata siostra ma problem z owłosioną twarzą. Wystrzałowa z niej dwudziecha, pełen make-up, pazdry i takie tam... a tu masz. Muszę z nią przeprowadzić poważną rozmowę i skierować dziewczę na badania. Póki co zapiera się, że ona żadnego potomstwa nie planuje, ale lepiej wcześniej podjeść do tematu gromadzenia wyników badań niż później.
Jutro też lecimy z Żabą na basen. Dzisiaj było moczenie i hydromasaże. Ciekawe co nam wymyślą na jutro? -
Odrobina, grunt to diagnoza, potem już będzie łatwiej. Opanujesz to.
Lauda chodzicie z żabka na zwykły chlorowany basen czy ten azotowany czy jak to się tam zwie? Na wiosnę my też się zapiszemy tylko zrzuce tłuszcz:)
Dzięki za życzenia, czuję się staroodrobinacheci lubi tę wiadomość