Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
ja zazdraszczam bo do gór daleko...
ale też mam wolny piątek czyli weekend już mam od kilku godzinz tym, że to trochę lipny weekend bo cały wieczór poświęcony na próbę ogarnięcia wiedzy na jutrzejszy test rekrutacyjny. Pamiętacie o kciukach, nie?
to od 10.30 poproszę
w sumie to mogli by za jednym zamachem załatwić trzeci etap czyli rozmowę i z głowy
przynajmniej zaoszczędziłabym urlopu trochę i stresu
no, ale już przestałam panikować dziś od momentu gdy sobie uświadomiłam, że pewnie i tak cała rekrutacja jest ustawiona a ja przecież mam pracę to niczego nie ryzykuję i nie tracę
ale kciuki poproszę tak czy inaczej bo mi zależy
dobrej nocy Wiedźmy, niech Wam się bociany przyśniąmarzusiax, Maczek, zwei_kresken, Impresja, aleala, odrobinacheci, ojejku, pepsunieczka, Morwa, Vesper, myshka84 lubią tę wiadomość
-
uwaga, bronię pań w aptece. możecie się nie zgadzać, chętnie popolemizuję
jakkolwiek bardzo bym chciała, żeby każdy dostawał potrzebny mu lek od ręki, to prawda jest taka, że:
1. różnych leków jest mniej więcej pierdyliard. jeśli każda apteka miałaby mieć każdy lek w każdej dawce (już nie mówię że każdego producenta) nawet po jednej sztuce, to apteka musiałaby mieć wielkość małego supermarketu. oczywiście i tak nie dałoby się nic tam znaleźć w sensownym czasie. no i jedna sztuka raczej nie byłaby wystarczająca. nie wspominając o tym, że zamawianie wszystkich rodzajów leków jest zwyczajnie bez sensu, bo w różnych miejscach lekarze piszą na receptach konkretne leki a pozostałe po prostu się nie sprzedają, więc by się przeterminowały. a po co.
apteka to też firma i też musi być wypłacalna - zamrażanie ogromnej kasy w towarze zabija firmę. a i tak apteki (zwykle, to niestety nie jest norma) starają się zabezpieczyć dostępność najważniejszych leków, nawet jeśli na co dzień "nie chodzą".
2. niektórych leków NIE DA SIĘ zamówić. to, że Zuu nie mogła dostać Metformaxu jest winą producenta który źle obliczył produkcję. to, że Zwei ma problemy z Clexane, jest winą ludzi którzy zarabiają sprzedając nasze polskie leki dziesięciokrotnie drożej za granicą. to naprawdę nie jest zła wola ani oszczędność pani w aptece, że mówi Wam "jest problem z zamówieniem tego leku".
a jeśli chodzi o "głupie" pytania, to uwierzcie mi, że dla niektórych jest ważne czy czopek glicerynowy jest w osobnym pudełeczku, a maść np. clotrimazol musi być w brązowej tubce, bo ta w białej i ta w niebieskiej nie działa. nic a nic. mimo że skład ten sam.
ja też wolę zapytać niż trzy razy chodzić do szuflady i z powrotem, bo kompresy miały być pakowane po trzy a nie po pięć w opakowaniu, i koniecznie muszą być te 7x7 a nie 7,5x7,5cm no i z zielonym napisem, nie niebieskim (firma).
wiem, że z drugiej strony to może być męczące. z pierwszej też
pozdrawiam gorąco i zostawiam Wirtualnego Kartofla, bo nie umiem wstawiać obrazków.Maczek, odrobinacheci, Morwa, WiedźmaMaKota, Vesper, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
Flp 4,6-7 -
Stelarz przegioł, poszło na noże, więc życzeń nie odszymał. Ciekawe, że ja już 2 dzień chodze struta, po kłótni, a ten wieczór przeprosił i liczył na sex, jak gdyby nigdy nic. Oni to są jednak prymitywni. Ja pewnie z rok będę trzymać w sobie focha i wypominać mu w różnych sytuacjach. Przejebał sobie to niech cierpi
Dobrej nocki
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Myshka co do koloru tubki to Ci powiem ze w spozywczym podobnie. Vegeta ma byc w malym papierowym opakowaniu czerwonym z bialym panem. Bo ta w niebieskim woreczku nie jest dobra. A sklad ten sam.
I owszem czasami to nie jest wina pani w aptece ze jakiegos leku nie ma. Bo jak producent nie naprodukowal to znikad nie wezmiesz.myshka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:A Ty czego nie spisz? :p
-
Marta czytałam, że słaby wrost temp, bez wyraźnego (min 0,2) skoku, oznacza, że pęcherzyk nie pęknął i luteinizuje (luf). Ale widziałam ciążowe wykresy obalające tą tezę, z dużo niższym wzrostem od twojego
Edit baronowa a ty masz córę czy synka pod sercem? Trafiłam na info, że zarzywając niepokalatka w ciążowym cyklu, jest 90% szans na dziewczynkę. Potwierdzasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:42
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBaronowa nie daj się jeszcze trochę musicie wytrzymać.
Pokażę Wam jaką przyjemność mojej kociej księżniczce zafundowałam.
Przecena w biedrze była z 50 na 15
Zdj usunięte co bu mnie nikt po kocie nie poznałWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:29
ciri22, WiedźmaMaKota, Maczek, Emma80, Blondik, Vesper, zwei_kresken, Katarzyna87, lauda. lubią tę wiadomość
-
odrobinacheci wrote:Baronowa nie daj się jeszcze trochę musicie wytrzymać.
Pokażę Wam jaką przyjemność mojej kociej księżniczce zafundowałam.
Przecena w biedrze była z 50 na 15
edit błędy
Edit : śliczne panele i śliczna kiciaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 10:35
odrobinacheci lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój 8 kilowy kot by się tam nie zmieścił. Ale 33 kilowy pies owszem. Jemu się wydaje ze nadal jest szczeniaczkiem.
Chyba chciałabym do was wracać już. I aleksis mierzyć i bagna sprawdzać.
Chłop na razie nowy i mimo ze cudowny to i trudny. Humorzasty bardzo. Ale pytonga ma mega sprawnego
Ipod operacji robił badanie żołnierzy i doktorek był zachwycony jego armią: -)ciri22, odrobinacheci, Morwa, kattalinna, WiedźmaMaKota, Blondik, Vesper, Katarzyna87, lauda., aleala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Dawno taka przecena była?
Edit : śliczne panele i śliczna kicia
Ja trafiłam wczoraj, ale to przecena z tych co rzucają na wybrane sklepy nie wszystkie(były też inne większe).
Dziękuję panele tez mi się podobają i żałuję że nie zrobiłam sobie takich drzwi do łazienki i wejściowych.
Saxa ja myślałam, że ona będzie miała się ciężko zmieścić ale koty mi pokazały że się myliłam:
Jak wyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:30
JoHanna, saxatilia, Morwa, WiedźmaMaKota, Blondik, Emma80, Vesper, Katarzyna87, lauda. lubią tę wiadomość