X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja zawsze jak mi się wydaje, że kogoś znam mowię cześć;)

Jak ktoś uśmiecha się na mój widok i mówi mi cześć na ulicy, a potem idzie dalej, to mam jeszcze większe rozkminy ;) "kto to był? ja go znam? twarz jakby znajoma, ale... skąd ja go znam?"

Blondik wrote:
    PS. jak mnie spotkasz powiedz takim szeptem z horroru...Ridź...albo Alexis.. heh;) będę wiedziała skąd Cię znam;)

Hahahahaha! :D :D :D Masz to jak w banku :D Tylko żebym z kimś nie pomyliła, bo dopiero będzie zabawnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:42

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 ty juz dziś testowałaś? beze mnie?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

EDIT: haha jak się kiedyś gdzieś spotkamy, to hasłem będzie RIDŻ!

I każda przyniesie ze sobą własną miotłę, dla rozpoznania w tłumie?

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Katarzyna87 ty juz dziś testowałaś? beze mnie?

Pękłam dzisiaj, wstałam rano otworzyłam test, potem go odłożyłam do szafki, następnie wyciągnęłam go z szafki i włożyłam do torebki i w pracy jak byłam w kiblu siknęłam :/ Nie wiem dlaczego, ale od razu mi lepiej ;p

Tak przy okazji...kurde dałam rady, musiałam się udzielić: https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/czy-cos-z-tego-jeszcze-bedzie,6264,1.html?sd=1

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Pękłam dzisiaj, wstałam rano otworzyłam test, potem go odłożyłam do szafki, następnie wyciągnęłam go z szafki i włożyłam do torebki i w pracy jak byłam w kiblu siknęłam :/ Nie wiem dlaczego, ale od razu mi lepiej ;p

Trzymaj luz w dupie ;) Miałaś w niedzielę z nami testować :P Co się wyrywasz z tym sikaniem za wcześnie? :D Już na sobotę się przerzuciłaś. Ok. Ale dzisiaj czwartek, nie sobota! :P

Chociaż jeśli od tego ma Ci być lepiej... :D

Katada lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    Trzymaj luz w dupie ;) Miałaś w niedzielę z nami testować :P Co się wyrywasz z tym sikaniem za wcześnie? :D Już na sobotę się przerzuciłaś. Ok. Ale dzisiaj czwartek, nie sobota! :P

Chociaż jeśli od tego ma Ci być lepiej... :D

Ja już też widzę jak u mnie napięcie rośnie, ridż ma być 11 i już specjalnie ustawiłam testowanie na 13, żeby testów jak co nie marnować i jak tu wytrzymać najchętniej już bym biegła na betę :D
    Więc się nie dziwie jak się ktoś wychyli z sikańcem :D

A i co ciekawe w zeszłym cyklu miałam wszelkie objawy ciąży, a przy was chyba się jednak wyluzowałam bo nic nie odczuwam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:59

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale wiedziałam, że nic z tego nie będzie, we wcześniejszej bladzioch pojawił się dopiero koło 15dpo, ale jakoś mi lżej się zrobiło ;)

Zuzzi zmieniłam na ten dzień w którym of przewiduje nadejście Ridżastego do mnie ;) Testuję z Wami w niedzielę ;D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Ja już też widzę jak u mnie napięcie rośnie, ridż ma być 11 i już specjalnie ustawiłam testowanie na 13, żeby testów jak co nie marnować i jak tu wytrzymać najchętniej już bym biegła na betę :D
    Więc się nie dziwie jak się ktoś wychyli z sikańcem :D

A i co ciekawe w zeszłym cyklu miałam wszelkie objawy ciąży, a przy was chyba się jednak wyluzowałam bo nic nie odczuwam :D

No ja czekam do niedzieli. Juz by mogła nadejść ;) Chociaż chwilowo bardziej dlatego, żebym mogła się już pozbyć na kilka tygodni tej luteiny, zanim oszaleję :P
    Jednak mimo wszystko zawsze gdzieś z tyłu głowy się kołacze "A może akurat tym razem wyskoczy pozytyw?" :D

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się kobieta w aptece pytała czy chcę luteinę podjęzykową czy dowcipną to od razu brałam podjęzykową :P

• Maczek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    Jak mi się kobieta w aptece pytała czy chcę luteinę podjęzykową czy dowcipną to od razu brałam podjęzykową :P

Mnie tam nikt nie pytał, miałam dowcipną na recepcie :P Ale mam teraz receptę też na podjęzykową, bo mam ją sobie wziąć trzy dni przed następną wizytą, żeby było czysto na cytologię ;)

Tylko musiałabym 6 dziennie tych podjęzykowych zjadać :P Za mało mam na recepcie ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziś pytałam tej gin czy jeśli zajde w ciążę to czy powinnam przyjść po receptę na lutke w związku z tym ze już poronilam, to ona tak niezbyt za tym obstawala, twierdząc ze skuteczne działanie luteiny nie jest potwierdzone, ale zaszkodzic tez nie powinna, ale w końcu nie odpowiedziała mi konkretnie czy by przepisala. Nie wiem może na nfz tak chętnie nie przepisuja.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Jak dziś pytałam tej gin czy jeśli zajde w ciążę to czy powinnam przyjść po receptę na lutke w związku z tym ze już poronilam, to ona tak niezbyt za tym obstawala, twierdząc ze skuteczne działanie luteiny nie jest potwierdzone, ale zaszkodzic tez nie powinna, ale w końcu nie odpowiedziała mi konkretnie czy by przepisala. Nie wiem może na nfz tak chętnie nie przepisuja.

Zobaczymy, jak Ci wyjdzie ten progResteron ;) Może nie potrzebujesz. A diagnozował Ci ktoś przyczynę poronienia, czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 17:36

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 11:28

odrobinacheci, Katarzyna87, zwei_kresken, Emma80, Malibu lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    Zobaczymy, jak Ci wyjdzie ten progResteron ;) Może nie potrzebujesz. A diagnozował Ci ktoś przyczynę poronienia, czy nie?

Ja miałam pusty pęcherzyk i wszyscy zgodnie twierdzą że po prostu pech i nieszczęśliwy przypadek, bo to nie ma dokładnego rozpoznania w takich sytuacjach.
    Gin powiedziała mi też, że owulacje muszę mieć skoro już w jedną ciąże zaszłam i że na pewno jak wyluzuje i przestanę się starać to zajdę.
    No zobaczymy co to z tych badań powychodzi, ale prolaktyna to chyba do powtórki będzie bo robiona o 16 to nie wiem czy ma sens, bo największe stężenie to chyba rano, ale w sumie nie znam się, a gin o jakiejś konkretnej godzinie nie mówiła tylko że ma to być ten 5-6 dpo.

• mar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mamadu.pl/116687,misja-ciaza-czyli-portret-30-latki-ktora-postanawia-miec-dziecko

artykuł o nas dziewczyny ; D

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena nie jesteś sama, ja też nigdy bety nie robiłam. A na test sikałam tylko raz. Zawsze czekałam na Ridża, i zwykle 14 dpo tempka zaczynała spadać. Pomyśleć ile kasy zaoszczędziłam :D Teraz mogę to wydać na wińsko :P

Matleena lubi tę wiadomość

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    http://mamadu.pl/116687,misja-ciaza-czyli-portret-30-latki-ktora-postanawia-miec-dziecko

artykuł o nas dziewczyny ; D
    Całe szczęście, że nas jeszcze cieszy pytongowanie a nie robimy tego kiedy się opłaca i kończąc jak najszybciej. Jak nasze starania sprowadzą się tylko do przykrego obowiązku to będzie tragedia. Wtedy zostanie już chyba tylko psychiatra :P Ale jak zaczniemy mu opowiadać o Ridżu i Alexis to nas ubiorą w piękne kaftaniki :D

mar lubi tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nigdy nie robiłam bety ;) Dowiedziałam się tylko na zapas, ile kosztuje w moim labie ;) Testy są tańsze :D I jeden miesięcznie w zupełności wystarczy ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobię betę tylko wtedy jak mi test wyjdzie pozytywny, też nie rozumiem tego biegania do laboratorium co miesiąc i akcji kiedy laski namawiają biedną dziewczynę której test wyszedł negatywny aby dla pewności machnela se betke ;) nie wiem może dlatego że nie lubię igieł tak mam... ;)

Maczek lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam betę 5 razy, raz jak spóźniał się Ridż i gin mnie wysłała przed podaniem lutki i 4 razy w ciąży - 2 razy po II kresce, II razy przed zabiegiem łyżeczkowania

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ