X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta porada dnia zaleca akupunkture jako zwiekszenie naturalnej plodnosci. Skoro w klinice tez to maja znaczy ze chyba dziala.

Ej... Od kilku dni mialam problem z Jakupem a raczej jego brakiem. Wiec wieczorem pokusilam sie o tabletki ziolowe co by go przywolac. Wzielam zalecana dawke. Rano mialo zadzialac. I jakos noc nie wyszlo.

• lauda. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Przepiękna pogoda! Drałuję z Żabą na basen. Miłego dnia, kliknę z wieczora.

P.S. ja Was nie podpuszczam, ale niech ktoś coś wysika! Np. Ridza dla mnie ;D

atdc20mmxp7m5026.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    a ja nie wiem o co chodzi z tą akupunkturą, ale w klinice, do której się wybieram, mają ją w opcji przed zabiegiem i po zabiegu punkcji :) dla mnie to czary, ale może jakas dziwna jestem :)

ed
    ale bardziej niż akupunktura, zadziwia mnie muzyka w inkubatorach :D
    http://www.gyncentrum.pl/muzyka-w-inkubatorach

cyt. Specjalne głośniki umieszczone w inkubatorze hodowlanym grają znajdującym się tam embrionom muzykę klasyczną, rock i pop. Dźwięki powodują delikatne drgania kropel pożywek hodowlanych, w których znajdują się zarodki. Ruchy te promują zapłodnienie i prawidłowy wzrost embrionów. Muzyka, obok stałej temperatury, zaciemnienia, odpowiedniego składu atmosfery bogatej w dwutlenek węgla i ubogiej w tlen, odtwarza warunki, w których komórka jajowa przemieszcza się do macicy. W naturalnych warunkach za przemieszczanie komórki jajowej odpowiedzialna jest perystaltyka jajowodu oraz ruchy rzęsek. W laboratorium, na ile to możliwe, próbuje się naśladować naturę.

I po co się produkują jak u nas pis lada moment całkowicie zabroni in vitro, pewnie inseminacji i innych metod też bo jak Prezes nie moze mieć dzieci to inni też.

Duduś spokojnie przespał noc więc się trochę uspokoiłam związku z tym funduję sobie belgijskie praliny z Mont Blanc

e9335ff0aa205819med.jpg

ciri22, odrobinacheci, WiedźmaMaKota, pepsunieczka, Blondik, Vesper lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda. wrote:
    Dzień dobry!
    Przepiękna pogoda! Drałuję z Żabą na basen. Miłego dnia, kliknę z wieczora.

P.S. ja Was nie podpuszczam, ale niech ktoś coś wysika! Np. Ridza dla mnie ;D
    No właśnieb od wczoraj goszczę dziada u siebie więc macie od niego wolne bo oddam go tylko Naszej Bozi bądź Blondikowi bo też chętna była.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego Ridza tez moge odeslac. Zaden problem. Wczoraj juz smetny byl. A w nocy chyba zasnal razem ze mna. I juz go nie widac. Blyskawicznie sie ze mna rozprawil tym razem.

Basik najpierw zabronia invitro i wspomagania. A potem beda krzyczec ze polityka prorodzinna ze dzieci trzeba rodzic. I to duzo dzieci.

Swoja droga slyszalyscie ze lekarze wypisywali refundowane leki do stymulacji przy invitro i teraz maja problemy. Bo skoro invitro nie ma refundacji to i leki nie powinny byc... Eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    A w drugą stronę: dwufazowy wykres nie zawsze znaczy, że owulacja była.

Patrz ja, mój organizm to jedna niewiadoma. Według monitoringu nie było jaja, temperatura już wyższa wskazuje na fl. No i cycki napięte i wrażliwe ale jakim cudem skoro odpowiada za to próg? Jutro zrobię proga pewnie wynik będzie pomiędzy 5, a 7, a moja gin nie wie chyba co z tym zrobić. Czekam na wizytę u endo-gin może on coś lepszego wymyśli.

Basik no i widzisz z młodym ok, a Ty sobie możesz na czekoladki pozwolić :)
    Lauda basen ja też chcę! Tak dawno nie pływalam, a uwielbiam :)

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina a moze lekarz slepy i nie widzial jaja? Albo te Twoje jaja w chowanego lubia sie bawic ;P Zobacz u Baronowej. Tez mialo nie byc owulacji. A jednak przybyla.

odrobinacheci lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski, spokojniej proszę z tym rozsyłaniem Ridża bo chyba paczki zaczynają zmieniać kierunki i trafiają nie tam gdzie trzeba :P

age.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    laski, spokojniej proszę z tym rozsyłaniem Ridża bo chyba paczki zaczynają zmieniać kierunki i trafiają nie tam gdzie trzeba :P
    Ty masz zagnieżdżora bo u mnie dziad jeszcze ze 3 dni bedzie siedział. Dopiero po weekendzie jedzie kurierem do Bozi bądź Blondika.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie pomysł, dlaczego parę dni po owu zaczynają mi się plamienia? W tym miesiacu jestem królową progesteronu, wiec to nie jest wina jego niedoboru (chociaż ja wiem, że jakbym luteinę wzięła to przejdzie, zawsze przechodzi). Ja to możliwe, ze plamię przy tak wysokim progu, nie ogarniam

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ja mojemu powiedziałam jasno i wyraznie. Ze ma sie nie pchac tam gdzie go nie oczekuja. A jak sie nie poslucha to za miesiac becki dostanie

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Dziewczyny, macie pomysł, dlaczego parę dni po owu zaczynają mi się plamienia? W tym miesiacu jestem królową progesteronu, wiec to nie jest wina jego niedoboru (chociaż ja wiem, że jakbym luteinę wzięła to przejdzie, zawsze przechodzi). Ja to możliwe, ze plamię przy tak wysokim progu, nie ogarniam
    Ja zawsze plamiłam przed Ridżem ze dwa dni ale nie w tych dwuch cyklach ciążowych. Nie wiem co jest przyczyną takich plamień niestety.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta. To lzy Aleksis. Ze ona sie tak postarala a pytonga zabraklo.

ojejku, ktosiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalnie to zrobiła, nie ufam jej :)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Ty masz zagnieżdżora bo u mnie dziad jeszcze ze 3 dni bedzie siedział. Dopiero po weekendzie jedzie kurierem do Bozi bądź Blondika.
    gdyby to były płomienie krwiste to bym uwierzyła w zagnieżdżenie. ale to takie zwykłe przedridżowe brudzenie brązowym bagnem. do tego ból brzucha. Ridż wsiadł w pendolino chyba:/ kiedyś kiedyś, w czasach studenckich miałam przez dość długi czas cykle 21-22 dniowe. masakra! jeden się kończył i zaraz był następny. Oby to nie była powtórka z rozrywki... Menopauza jak nic

age.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    gdyby to były płomienie krwiste to bym uwierzyła w zagnieżdżenie. ale to takie zwykłe przedridżowe brudzenie brązowym bagnem. do tego ból brzucha. Ridż wsiadł w pendolino chyba:/ kiedyś kiedyś, w czasach studenckich miałam przez dość długi czas cykle 21-22 dniowe. masakra! jeden się kończył i zaraz był następny. Oby to nie była powtórka z rozrywki... Menopauza jak nic
    Ja nigdy tak krótkich cykli nie miałam. Na samym początku mej przygody z Ridżem miałam cykle po 60 dni dopiero w technikum zaczeły się normalnie po 30 kilka dni.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta menda z niej i tyle. Masz racje ze jej nie ufasz.

Basik to ja jak tylko zaczelam okresowac to mi jak w zegarku przychodzily. Moglam sie o miliony zakladac kiedy bedzie nastepny. Raz w technikum mialam cykl bezowulacyjny i Rodz przyszedl po 2 miesiacach. Ale stracha mialam. A ile testow zrobilam...

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wizaz.pl/Kuchnia/Nowosci-kulinarne/Dietetyczne-ciasta-czekoladowe.-Mozesz-jesc-bez-wyrzutow-sumienia cos dla czekoladoholiczek.
    Od dzis na sniadanie ciasto fasolowe ;)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    ja dziś na śniadanie blok czekoladowy :) no, jedną klateczkę ;)

age.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za pozno przeczytalam. Ale jutro sobie odbije. Obiecuje.

Do czego oprocz smoothie wykorzystac spiruline? Kupilam zachwycona opiniami, ale nie przemyslalam sprawy do konca. Smoothie o smaku ryby nie jest czyms o czym marzyoje podbienie.

‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ