X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo karmienie piersią może powodować skurcze macicy, a ja już mam jedno poronienie za sobą. . .

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tego nie wiedziałam :-(

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strona z moim rocznikiem 1977,he.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię śpi, nadrabiam ;)

Yousee no dokładnie jak piszesz, jak z krwi określić liczbę jajek...choć dziewczyny chyba dobrze kombinowały.

Vesper widzisz, Tobie kazali robić AMH w konkretnych dniach, a mnie po prostu kazali przyjść. Co prawda wynik miałam podobno dobry, ale czy dobry to nie wiem, bo nim były wyniki, ja już w ciąży byłam, więc gin twierdziła, że dobre. W sumie to co miała powiedzieć ;p

Ciri co do kulek, to długo tak nie powiszą :p Tylko czekać aż Liwia je zwinie. U Nas już nawet niania nie stoi przy łóżeczku, bo ma super hiper ekstra kabel, który można ciągnąć i wtedy niania spada i super ekstra hiper uderza o ziemię i jest super ekstra hiper hałas :p

Tak o tym sushi piszecie, może i ja zrobię? Właśnie mi się przypomniało, że wczoraj mieliśmy 10 i pół roku razem ;p A może 11,5? Mniejsza z tym. Sushi byłoby fajne :)

Teraz proszę jak krowie na rowie..jak się robi sushi i jak bardzo to jest trudne? Co mam kupić?

Co do seksuf, to maż kupił sześciopak durexa - sorry, na wakacje we wrześniu lecę, może zabrzmi to dziwnie, bo staraliśmy się dłuuugo, ale nie chcę wpaść ;p No więc dobiera się do mnie ostatnio, pytam się czy ma gumkę, a on sprawdza...i skończyły się! Wiecie jak to boli ;p

Cytrynka jak ciasto z cieciorki to nie zakalec to u Nas odpada ;p

Paola superancki prog :) Aleksis była :)

Morwa wiem, że opóźnienia są męczące, ale będziecie mieć swój DOM. Zazdroszczę. Ciekawe czy my się kiedyś dorobimy.

Blondik kupowaliście działkę? Gdzie jeśli można wiedzieć? Kurcze mnie się marzy dom w mieście, ale musiałabym kupić już stojący, bo miejsca mie ma, a ceny sa kosmiczne. Ostatnio w super miejscu był na sprzedaż za bagatela 700 000 zł, a gdzie remont?

Marta super, że już po HSG i wyniki dobre :)

Zuuu szyjka może się jeszcze wydłużyć, niestety musisz się bardzo oszczędzać.
    Lubię za wagę Zosi :)

Zwei dobrze, że jesteś. Krem który poleciłaś super :) Już się nim miziam ;) Masz jeszcze jakieś dobre specyfiki w swojej szafeczce?

Edit: błędy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 10:20

ciri22, Vesper lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i me dziecię na chrzcie :)

b340192dcceda66bmed.jpg

5ad7565977b83008med.jpg

odrobinacheci, Morwa, Blondik, Baronowa_83, ciri22, Cytrynka_, pepsunieczka, Maczek, WiedźmaMaKota, Vesper, Basik122, Paolala, marzusiax, emaj, Impresja, kattalinna lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Marta zapomniałam pogratulować drozności :)

Zwei fajnie, że już wróciłaś ;)

Jakby Ci tu skrócić co się działo:
    -Baronowa na końcówce, liczymy że uda się jej urodzić jeszcze w kwietniu,
    -Zuu jeszcze tydzień temu chodziła, od wczoraj nakaz leżenia,
    -Ja mogę się pochwalić bezowulacyjny cyklem który w 7dpo miał proga 14,16, a moja Faza lutealna wkoncu nie miała 10 dno, a 13,
    - Katta też miała ładną fl, liczyliśmy na wiedzmiatko, ale walczy dalej
    -Kwiecień miesiącem proga, Paolala miała go powyżej 20, a Marta ile Ty?
    -Dlatego maj ma być miesiącem bety,
    - Marta drożna, a jej pierwszy niski wynik amh okazał się być oszukany i dwa kolejne były już super :)
    - Wiedzmiatka mają się dobrze, tylko Hania coś na oczko chorowała (Jedna duża wiedźma Ciri też)
    -Emi też też zaczyna kolejny miesiąc w walce o dziedzica, a z tego co kojarzę to aktory się chyba po woli wynoszą z planu więc za chwilę będzie mieć więcej czasu dla stelaża i dla nas,
    -Morwa narzeka na swój cykl, że chyba bezowulacyjny, a ja to widzę tak, że przejmie łożysko od Baronowej To może mieć bezowulacyjny,
    -Cytrynka fajne przepisy nam tu wrzuca,
    -Vesper i marzusia też ciągle w grze,
    -Kacha upiekla w weekend ciasto które w końcu smakowało idealnie jej małżowi, a jego tajemnica był zakalec, więc teraz biedna myśli jak kolejny raz to zrobić, żeby wyszedł z zakalcem.
    -Bozia Lauda nawet wpadła kilka razy ;)

Dobra tyle bo muszę iść do pracy się szykować, jak coś zapomniałam proszę uzupełnić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 11:36

Katarzyna87, Morwa, zwei_kresken, Cytrynka_, Maczek, WiedźmaMaKota, Vesper, emilanka, Impresja, kattalinna lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu, Zosia już duża dziewczynka co mnie bardzo cieszy , gorzej z Twoim leżenie, ale dacie radę :) sama chętnie bym sobie poleżała , ale ja odpocznie chyba dopiero w przyszłym roku.

Martuś gratuluję drożności teraz nic tylko zachodzić :) zastanawiam się nad Twoimi specyfikami aby podrasować jakość swoich jaj. Może wtedy dziecię będzie chciało pozostać z nami już na zawsze, bo będzie zdrowe od zdrowej mamy-kurki ;)

Zwei super ,że wróciłaś , dzięki Odrobince masz mniej nadrabiania :)

Kasia piękną ta wasza Majcia :) buziaczki od cioci Morwy :*

Blondik szkoda ,że jeszcze nie możecie się starać, ale co się odwlecze to nie uciecze ;) lada moment dostaniecie zielone światło :)

Odrobina Kochana jesteś :* wiele bym dała aby Twoje słowa stały się prawdą :)

Edit : ja dzisiaj przelewałam swą krew w laboratorium, sprawdzając jak się ma moja tarczyca. Wyniki późnym wieczorem ,bądź rano. Trzymajcie kciuki aby jej się polepszyło, bo najwyższa pora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 10:53

odrobinacheci, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, działkę dostaliśmy, Ruda Śląska Halemba. Zakup działki to koszt kosmiczny, prawie jak koszt domu

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zapytam tak... Gdzie jest Ala?

• Maczek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, musisz kupić:

* ryż do sushi
    * glony nori w arkuszach
    * ocet ryżowy
    * wasabi
    * sos sojowy
    * matę bambusową do zwijania
    * rzeczy do środka sushi: ryba, serek Philadelphia, warzywa, krewetki, itp., na co masz ochotę.

Na początek są takie całkiem fajne zestawy, gdzie to wszystko w środku jest razem z instrukcją - znajdziesz w sklepie.
    A na większe zwijanie to potem polecam zaopatrywanie się na alledrogo w ryż i resztę. Wychodzi duuuuzo taniej. I potem zawsze masz wszystko w kuchni i jak Cię najdzie na sushi, to tylko dorwać coś do środka i robić :)

A jak robić, to jest mnóstwo informacji w necie. Miałam jedno źródło, gdzie to było fajnie i prosto opisane (a nie mieszaj ryż 5 razy w lewo w temperaturze 61,2 stopnia, a potem powiewaj nad nim bambusowym wachlarzem o odpowiedniej powierzchni, bo inaczej nie wyjdzie). Ale to znajdę, jak się dorwę do kompa.

Edit: O, Blondik, zazdroszczę! Centrum śląska, ale takie sympatyczne, tyle lasów dokoła!

EDIT2: O, ja sobie stąd trochę korzystam: http://sushidomi.com/jak-przygotowac-ryz-do-sushi/#more-200

Kobita ma fajne pomysły na rolki. Z mango rzeczywiście są dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 12:22

Cytrynka_, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.przepisnasushi.pl/
    Ja korzystam z tego. Prosto opisane

My uwielbiamy slodki sos sojowy. Zupełnie inny smak.

A do środka szczypiorek, fajnie podbija smak, ostre korniszony,surimi.
    A z ryb to lubię tez jakies śledzie do środka dać ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie, gdzie ala
    Zwei, gdzie byłaś jak cię nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 12:16

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te zestawy z lidla beda ok do sushi? Ostatnio widzialam u mnie w lidlu 2 za 5 bo wyprzedawali po tygodniu azjatyckim. Ale balam sie wziac.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zobacz, co mają w środku.

Na start i spróbowanie, czy lubisz się w to sama bawić pewnie będą ok :) Myśmy z małżem pierwsze własne sushi robili na przecenionym zestawie z biedry ;) Teraz się inaczej zaopatruję.

Wiedźmy drogie, jakieś książki albo odmóżdżające, czasochłonne gry polecicie?
    Nie lubię romansów i tej takiej typowej "literatury kobiecej". Nie przepadam za kryminałami, chociaż od biedy też dadzą radę. Tak to przeczytam większość rzeczy, które mi do ręki wpadną. Lubuję się w takich, które są dopieszczone od strony językowej - styl, słownictwo, itd., jak np. Zafon, Dostojewski. Ale chętnie bym pochłonęła coś lekkiego.

Gry najbardziej lubię strategiczne, ale jakieś flashowe, czasopochłaniające pierdółki też są ok.

Ewentualnie może któraś ma źródło na ciekawe kursy e-learningowe za darmo?

Inne pomysły? ;)

Coś, co się nadaje do zajęcia sobie czasu w wyrku przez całe dnie - żeby nie zwariować i grzecznie leżeć ;)

Póki co idę sobie znaleźć jakąś głupią grę, skoro dostałam lapka do łóżka ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku moze jakies gierki typu Tibia czy Wow? Albo city bulding co kiedy na fb bylo. Bodajze na gry.pl tez mozna w nie grac.
    Mozesz tez sprobowac duolingo i nauczyc sie podstaw jakiegos nowego jezyka.

Maczek lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simsy!

Maczek lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Maczku moze jakies gierki typu Tibia czy Wow? Albo city bulding co kiedy na fb bylo. Bodajze na gry.pl tez mozna w nie grac.
    Mozesz tez sprobowac duolingo i nauczyc sie podstaw jakiegos nowego jezyka.

Akurat tych multiplayer nie lubię. Wolę sobie po swojemu przechodzić pomalutku ;)

A ten serwis do jezyków wygląda bardzo ciekawie. Nie słyszałam o nim wcześniej. Obadam!

Blondik, właśnie przyszły mi do głowy simsy. Toż to totalny czasopożeracz. Muszę sobie kupić ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simsy. Albo simcity. Na podobnej zasadzie dziala.

Z takich "mozgowych" gier polecam jeszcze pixwords na telefon. Masz obrazek, krzyzowke i dopasowujesz slowa z podanych liter (liter jest wiecej a obrazki nie zawsze sa oczywiste). Mozesz wybrać rozne jezyki co tez jest fajna opcja.

Maczek lubi tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha Majcia jest śliczna. Dudusiowi też się spodobała bo obślinił mi smarkfona :-D

WiedźmaMaKota, Cytrynka_, Morwa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Kacha Majcia jest śliczna. Dudusiowi też się spodobała bo obślinił mi smarkfona :-D
    Czyżby konkurs na synową rozstrzygnięty?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 1974 1975 1976 1977 1978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ