X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo karmienie piersią może powodować skurcze macicy, a ja już mam jedno poronienie za sobą. . .

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tego nie wiedziałam :-(

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strona z moim rocznikiem 1977,he.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię śpi, nadrabiam ;)

Yousee no dokładnie jak piszesz, jak z krwi określić liczbę jajek...choć dziewczyny chyba dobrze kombinowały.

Vesper widzisz, Tobie kazali robić AMH w konkretnych dniach, a mnie po prostu kazali przyjść. Co prawda wynik miałam podobno dobry, ale czy dobry to nie wiem, bo nim były wyniki, ja już w ciąży byłam, więc gin twierdziła, że dobre. W sumie to co miała powiedzieć ;p

Ciri co do kulek, to długo tak nie powiszą :p Tylko czekać aż Liwia je zwinie. U Nas już nawet niania nie stoi przy łóżeczku, bo ma super hiper ekstra kabel, który można ciągnąć i wtedy niania spada i super ekstra hiper uderza o ziemię i jest super ekstra hiper hałas :p

Tak o tym sushi piszecie, może i ja zrobię? Właśnie mi się przypomniało, że wczoraj mieliśmy 10 i pół roku razem ;p A może 11,5? Mniejsza z tym. Sushi byłoby fajne :)

Teraz proszę jak krowie na rowie..jak się robi sushi i jak bardzo to jest trudne? Co mam kupić?

Co do seksuf, to maż kupił sześciopak durexa - sorry, na wakacje we wrześniu lecę, może zabrzmi to dziwnie, bo staraliśmy się dłuuugo, ale nie chcę wpaść ;p No więc dobiera się do mnie ostatnio, pytam się czy ma gumkę, a on sprawdza...i skończyły się! Wiecie jak to boli ;p

Cytrynka jak ciasto z cieciorki to nie zakalec to u Nas odpada ;p

Paola superancki prog :) Aleksis była :)

Morwa wiem, że opóźnienia są męczące, ale będziecie mieć swój DOM. Zazdroszczę. Ciekawe czy my się kiedyś dorobimy.

Blondik kupowaliście działkę? Gdzie jeśli można wiedzieć? Kurcze mnie się marzy dom w mieście, ale musiałabym kupić już stojący, bo miejsca mie ma, a ceny sa kosmiczne. Ostatnio w super miejscu był na sprzedaż za bagatela 700 000 zł, a gdzie remont?

Marta super, że już po HSG i wyniki dobre :)

Zuuu szyjka może się jeszcze wydłużyć, niestety musisz się bardzo oszczędzać.
    Lubię za wagę Zosi :)

Zwei dobrze, że jesteś. Krem który poleciłaś super :) Już się nim miziam ;) Masz jeszcze jakieś dobre specyfiki w swojej szafeczce?

Edit: błędy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 10:20

ciri22, Vesper lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i me dziecię na chrzcie :)

b340192dcceda66bmed.jpg

5ad7565977b83008med.jpg

odrobinacheci, Morwa, Blondik, Baronowa_83, ciri22, Cytrynka_, pepsunieczka, Maczek, WiedźmaMaKota, Vesper, Basik122, Paolala, marzusiax, emaj, Impresja, kattalinna lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Marta zapomniałam pogratulować drozności :)

Zwei fajnie, że już wróciłaś ;)

Jakby Ci tu skrócić co się działo:
    -Baronowa na końcówce, liczymy że uda się jej urodzić jeszcze w kwietniu,
    -Zuu jeszcze tydzień temu chodziła, od wczoraj nakaz leżenia,
    -Ja mogę się pochwalić bezowulacyjny cyklem który w 7dpo miał proga 14,16, a moja Faza lutealna wkoncu nie miała 10 dno, a 13,
    - Katta też miała ładną fl, liczyliśmy na wiedzmiatko, ale walczy dalej
    -Kwiecień miesiącem proga, Paolala miała go powyżej 20, a Marta ile Ty?
    -Dlatego maj ma być miesiącem bety,
    - Marta drożna, a jej pierwszy niski wynik amh okazał się być oszukany i dwa kolejne były już super :)
    - Wiedzmiatka mają się dobrze, tylko Hania coś na oczko chorowała (Jedna duża wiedźma Ciri też)
    -Emi też też zaczyna kolejny miesiąc w walce o dziedzica, a z tego co kojarzę to aktory się chyba po woli wynoszą z planu więc za chwilę będzie mieć więcej czasu dla stelaża i dla nas,
    -Morwa narzeka na swój cykl, że chyba bezowulacyjny, a ja to widzę tak, że przejmie łożysko od Baronowej To może mieć bezowulacyjny,
    -Cytrynka fajne przepisy nam tu wrzuca,
    -Vesper i marzusia też ciągle w grze,
    -Kacha upiekla w weekend ciasto które w końcu smakowało idealnie jej małżowi, a jego tajemnica był zakalec, więc teraz biedna myśli jak kolejny raz to zrobić, żeby wyszedł z zakalcem.
    -Bozia Lauda nawet wpadła kilka razy ;)

Dobra tyle bo muszę iść do pracy się szykować, jak coś zapomniałam proszę uzupełnić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 11:36

Katarzyna87, Morwa, zwei_kresken, Cytrynka_, Maczek, WiedźmaMaKota, Vesper, emilanka, Impresja, kattalinna lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu, Zosia już duża dziewczynka co mnie bardzo cieszy , gorzej z Twoim leżenie, ale dacie radę :) sama chętnie bym sobie poleżała , ale ja odpocznie chyba dopiero w przyszłym roku.

Martuś gratuluję drożności teraz nic tylko zachodzić :) zastanawiam się nad Twoimi specyfikami aby podrasować jakość swoich jaj. Może wtedy dziecię będzie chciało pozostać z nami już na zawsze, bo będzie zdrowe od zdrowej mamy-kurki ;)

Zwei super ,że wróciłaś , dzięki Odrobince masz mniej nadrabiania :)

Kasia piękną ta wasza Majcia :) buziaczki od cioci Morwy :*

Blondik szkoda ,że jeszcze nie możecie się starać, ale co się odwlecze to nie uciecze ;) lada moment dostaniecie zielone światło :)

Odrobina Kochana jesteś :* wiele bym dała aby Twoje słowa stały się prawdą :)

Edit : ja dzisiaj przelewałam swą krew w laboratorium, sprawdzając jak się ma moja tarczyca. Wyniki późnym wieczorem ,bądź rano. Trzymajcie kciuki aby jej się polepszyło, bo najwyższa pora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 10:53

odrobinacheci, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, działkę dostaliśmy, Ruda Śląska Halemba. Zakup działki to koszt kosmiczny, prawie jak koszt domu

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zapytam tak... Gdzie jest Ala?

• Maczek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, musisz kupić:

* ryż do sushi
    * glony nori w arkuszach
    * ocet ryżowy
    * wasabi
    * sos sojowy
    * matę bambusową do zwijania
    * rzeczy do środka sushi: ryba, serek Philadelphia, warzywa, krewetki, itp., na co masz ochotę.

Na początek są takie całkiem fajne zestawy, gdzie to wszystko w środku jest razem z instrukcją - znajdziesz w sklepie.
    A na większe zwijanie to potem polecam zaopatrywanie się na alledrogo w ryż i resztę. Wychodzi duuuuzo taniej. I potem zawsze masz wszystko w kuchni i jak Cię najdzie na sushi, to tylko dorwać coś do środka i robić :)

A jak robić, to jest mnóstwo informacji w necie. Miałam jedno źródło, gdzie to było fajnie i prosto opisane (a nie mieszaj ryż 5 razy w lewo w temperaturze 61,2 stopnia, a potem powiewaj nad nim bambusowym wachlarzem o odpowiedniej powierzchni, bo inaczej nie wyjdzie). Ale to znajdę, jak się dorwę do kompa.

Edit: O, Blondik, zazdroszczę! Centrum śląska, ale takie sympatyczne, tyle lasów dokoła!

EDIT2: O, ja sobie stąd trochę korzystam: http://sushidomi.com/jak-przygotowac-ryz-do-sushi/#more-200

Kobita ma fajne pomysły na rolki. Z mango rzeczywiście są dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 12:22

Cytrynka_, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.przepisnasushi.pl/
    Ja korzystam z tego. Prosto opisane

My uwielbiamy slodki sos sojowy. Zupełnie inny smak.

A do środka szczypiorek, fajnie podbija smak, ostre korniszony,surimi.
    A z ryb to lubię tez jakies śledzie do środka dać ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie, gdzie ala
    Zwei, gdzie byłaś jak cię nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 12:16

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te zestawy z lidla beda ok do sushi? Ostatnio widzialam u mnie w lidlu 2 za 5 bo wyprzedawali po tygodniu azjatyckim. Ale balam sie wziac.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zobacz, co mają w środku.

Na start i spróbowanie, czy lubisz się w to sama bawić pewnie będą ok :) Myśmy z małżem pierwsze własne sushi robili na przecenionym zestawie z biedry ;) Teraz się inaczej zaopatruję.

Wiedźmy drogie, jakieś książki albo odmóżdżające, czasochłonne gry polecicie?
    Nie lubię romansów i tej takiej typowej "literatury kobiecej". Nie przepadam za kryminałami, chociaż od biedy też dadzą radę. Tak to przeczytam większość rzeczy, które mi do ręki wpadną. Lubuję się w takich, które są dopieszczone od strony językowej - styl, słownictwo, itd., jak np. Zafon, Dostojewski. Ale chętnie bym pochłonęła coś lekkiego.

Gry najbardziej lubię strategiczne, ale jakieś flashowe, czasopochłaniające pierdółki też są ok.

Ewentualnie może któraś ma źródło na ciekawe kursy e-learningowe za darmo?

Inne pomysły? ;)

Coś, co się nadaje do zajęcia sobie czasu w wyrku przez całe dnie - żeby nie zwariować i grzecznie leżeć ;)

Póki co idę sobie znaleźć jakąś głupią grę, skoro dostałam lapka do łóżka ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku moze jakies gierki typu Tibia czy Wow? Albo city bulding co kiedy na fb bylo. Bodajze na gry.pl tez mozna w nie grac.
    Mozesz tez sprobowac duolingo i nauczyc sie podstaw jakiegos nowego jezyka.

Maczek lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simsy!

Maczek lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Maczku moze jakies gierki typu Tibia czy Wow? Albo city bulding co kiedy na fb bylo. Bodajze na gry.pl tez mozna w nie grac.
    Mozesz tez sprobowac duolingo i nauczyc sie podstaw jakiegos nowego jezyka.

Akurat tych multiplayer nie lubię. Wolę sobie po swojemu przechodzić pomalutku ;)

A ten serwis do jezyków wygląda bardzo ciekawie. Nie słyszałam o nim wcześniej. Obadam!

Blondik, właśnie przyszły mi do głowy simsy. Toż to totalny czasopożeracz. Muszę sobie kupić ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simsy. Albo simcity. Na podobnej zasadzie dziala.

Z takich "mozgowych" gier polecam jeszcze pixwords na telefon. Masz obrazek, krzyzowke i dopasowujesz slowa z podanych liter (liter jest wiecej a obrazki nie zawsze sa oczywiste). Mozesz wybrać rozne jezyki co tez jest fajna opcja.

Maczek lubi tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha Majcia jest śliczna. Dudusiowi też się spodobała bo obślinił mi smarkfona :-D

WiedźmaMaKota, Cytrynka_, Morwa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Kacha Majcia jest śliczna. Dudusiowi też się spodobała bo obślinił mi smarkfona :-D
    Czyżby konkurs na synową rozstrzygnięty?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 1974 1975 1976 1977 1978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ