X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    A mi coś strzelilo w plecach, boli jak chodzę. Najbardziej jak ruszam prawa noga. Eh. Myślicie, że mogę nakleic plaster przeciwbólowy apap? Tabletki przy kp można. Jak nie przejdzie czeka mnie IP.
    Zapodaj sobie apap w tablecie, a na krzyż ciepły termofor.
    Połóż się na boku z podgiętymi kolanami. Włóż ręcznik/koc/jaśka między kolana i kostki, żeby nogi były lekko rozsunięte. Wersja druga: połóż się na plecach z podgiętymi kolanami, żeby miały kąt ok. 90 stopni - wtedy plecy leżą całkiem na podłożu. Wolę opcję pierwszą z termoforem ;) Nie polecam zbyt miękkiego materaca. Jeśli boli Cię pośladek, a co gorsza ból biegnie od pośladka przez całą nogę, to niestety objaw rwy kulszowej (moja zmora).
    Unikaj siedzenia na krześle. Możliwe, że już po kilku-kilkunastu minutach w takiej pozycji noga zacznie bardziej rwać.
    Zapodaj sobie też wit. B12 w dużej dawce i stosuj regularnie.

Edit1: Zuu, ta ręka :D :P
    Edit2: Fajny brzuchol :) Zdradź mi, jak to jest u Ciebie z przybieraniem na wadze? Leci Ci też w uda bardzo? Boję się, że przy moich gabarytach będzie kiepsko i tu, i tam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 19:19

Blondik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuu piekny! Widac ze dziewczyna ;) brzuszek rosnie jak moj rosl od cyckow ;p

Maczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Zuuu piekny! Widac ze dziewczyna ;) brzuszek rosnie jak moj rosl od cyckow ;p
    Jak się poznaje płeć po brzuchu? :D

ojejku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle dziewczyny to brzuszek wlasnie taki od cyckow rosnacy a chlopcy to taka pileczka ktora wyskakuje.ze jest przerwa miedzy cyckami i brzuchem. Ale wiadomo sa wyjatko od reguly ;p

Impresja lubi tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Jak się poznaje płeć po brzuchu? :D
    Z tego co wiem to przy chlopcu kobiety wygladaja jakby polknely pilke.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Edit2: Fajny brzuchol :) Zdradź mi, jak to jest u Ciebie z przybieraniem na wadze? Leci Ci też w uda bardzo? Boję się, że przy moich gabarytach będzie kiepsko i tu, i tam :(

Ostatnio (2 tygodnie temu) byłam 4 kg na plusie. Co wydaje mi się nie lada osiągnięciem, bo to już był 27. tydzień. Wolno mi tak mało przybierać, bo startowałam z otyłością (jakieś 25 kg za dużo wg BMI).
    Teraz jest 29. tydzień i nie mam pojęcia, ile ważę, bo w domu nie mam wagi. Mogłam przybrać, bo w końcu leżę cały czas, więc słabo spalam, a brzuch urósł.
    Dowiemy się za tydzień, ile ważę ;)

Ale wiesz, ja się jednak bardzo pilnuję, tym bardziej odkąd mi ta cukrzyca wylazła. Bo gdybym żarła wszystko, na co mam ochotę, to pewnie bym była już ze 20 na plusie :P

A uda to ja mam ogromne i bez ciąży, więc ciężko stwierdzić różnicę. Nie mierzyłam. Noszę rzeczy luźne lub elastyczne, więc po tym też ciężko coś wywnioskować. Za to na pewno w biodrach mi przybyło, bo już od kilku tygodni nie włażę w ciążowe biodrówki, w których śmigałam w pierwszych miesiącach.

EDIT: Ten brzuch taki od cycków to się zrobił niedawno - macica musiała się rozciągnąć do góry, co tłumaczy zgagę (zgnieciony żołądek) i kopy pod żebra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 19:31

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku, no ja właśnie też mam udziska przede wszystkim. Uda szersze niż miednica, klasyczne "bryczesy" mi się robią. Jak mi wywali do tego brzuszysko, to będę jak czołg jakiś :( O cycach to już w ogóle nie wspomnę. Tutaj to tylko zostają mi drogie firmy bieliźniarskie typu Panache, bo miseczki DD, DDD i większe z innych firm zaczynają się dopiero od rozmiaru 38 pod biustem, a ja mam 34 (34DDD/34G bez ciążowych hormonów).

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poszlo w uda ale to woda byla. Gdzies kolo 10 cm. Ale juz sporo wysikalam bo juz są takie flaczki miękkie, a nie ubite. Takze za 3 -4 miechy dołączam do walczących. Do lata sie nie wyrobie, ale może do zimy;)

Maczek, ciri22 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Maczku, no ja właśnie też mam udziska przede wszystkim. Uda szersze niż miednica, klasyczne "bryczesy" mi się robią. Jak mi wywali do tego brzuszysko, to będę jak czołg jakiś :( O cycach to już w ogóle nie wspomnę. Tutaj to tylko zostają mi drogie firmy bieliźniarskie typu Panache, bo miseczki DD, DDD i większe z innych firm zaczynają się dopiero od rozmiaru 38 pod biustem, a ja mam 34 (34DDD/34G bez ciążowych hormonów).

34 to ile będzie na "nasze"? 65? 70?

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że 75
    Edit: W Pl noszę 75F (Ava) lub 75G (pozostałe).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 19:52

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Wydaje mi się, że 75
    Edit: W Pl noszę 75F (Ava) lub 75G (pozostałe).
    Konkret cyc ;)

Jako ze Jakup mnie chwilowo opuścił, to nawiedza mnie siku 158 raz. Nie dane mi poleżeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 19:57

Maczek, Impresja lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa...taki milusi synus....cud,miód,malinka...

..u mnie malpiszon sie skrada,cyc nabrzmialy,apetyt wilczy...kuzwa znowu lipa...

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Konkret cyc ;)
    Boję się o jego długość na starość :D

channah, WiedźmaMaKota, kattalinna, Maczek, marzusiax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepsa, pisałaś że od dhea sie źle czułaś. Jakie to były skutki uboczne?
    Ja mam co prawda trochę gorszą cerę, ale sama nie wiem, nigdy nie miałam jej dobrej
    A ze skutków innych to u mnie poprawa nastroju - serio to chyba na mnie działa, ponoć takie właśnie między innymi ma skutki w pierwszej fazie stosowania, z połączeniu z witaminą D niedługo nie będę potrzebowała psychiatry ;) a i duuuże dawki magnezu z B6 oraz ubichinol.

Mam za to problem. Szukam sprawdzonego kremu na przebarwienia słoneczne, po ostatnich wakacjach wyszły mi ciemne plamy pod oczami, i nad górną wargą, ogólnie kijowo. Nad górną warga to pewnie dlatego, ze woskuję raz w miesiacu wąsik i skóra się osłabiła w konsekwencji czego filtry uv z kosmetyków nie wystarczyły, pod oczami chyba skóra z załozenia delikatna. Macie jakiś krem, taki, który zlikwiduje mi przebarwienia w jakimś stopniu chociaż?

• channah Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    channah, testowałas dziś ?
    DSC_0148_JPG_300x300_q85.jpg
    I dupa :p czekam do pt :)

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, a może coś typowo na blizny? Np. Contractubex?
    Rozjaśniają skórę też preparaty z rumiankiem chyba.

Są też maści do wybielania intymnych rejonów :D
    Ale ja nie w temacie niestety.

ojejku lubi tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra nie wiem jak hamerykanska rozmiarowka ale ja w pl mam 75 a w uk 36...

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ja przy dawce dhea i infolicu 2x1 czulam dretwienie w rekach ,nie fajnie to bylo a przy 1x1 jest ok.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Impra nie wiem jak hamerykanska rozmiarowka ale ja w pl mam 75 a w uk 36...
    Rozmiarówka US jest inna. Sprawdziłam i 34 = 75. Też początkowo myślałam, że 36 powinnam mieć, ale był ewidentnie luźny. Za to sportowy mam 34DDD i bardzo ciasny, a miska spokojnie mogłaby być większa, bo bardzo mocno zbiera mi cyce. Niestety większych już nie mieli, nie robią ;( A sportowy Panache mi nie leżał (cena tym bardziej mi nie leżała...).

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    DSC_0148_JPG_300x300_q85.jpg
    I dupa :p czekam do pt :)
    channah, ja chyba bym poszła przy takim teście na betę, a nie czekała na rozwój sytuacji, nawet jeśli miałoby się źle skończyć, to wolałabym wiedzieć o biochemicznej.
    Ja tam widzę cień, trzymam kciuki, aby niebawem była to mocna kreska <3

Vesper, aleala lubią tę wiadomość

‹‹ 2022 2023 2024 2025 2026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ