X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym i może siknęła na patola, ale po pierwsze primo jeszcze za wcześnie jak dla mnie, po drugie primo nie mam patyka i nie planuję kupować :P w ramach wietrzenia głowy z ewentualnych nakrętek, wybieramy się do lasu. Zabieram kije i spowalniacza małżonka. Wolałabym sama śmignąć, ale będzie marudził, że sam ma siedzieć. A trochę ruchu mu nie zaszkodzi :) tylko mu nie powiem, że celem jest dycha ;)

Dziś trochę lepiej za oknem, bo i słońce się przebija. Tylko zimno, mój telefon mówi, że odczuwalne 11 stopni. Ale mówi też, że jest burza ;)

preg.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt mi mój telefon pokazuje deszcz a nie pada. Chociaż to chyba kwestia. chwil. Ja dziś w pracy pod domem prawie
    Dostawa mi sie trafila. Pp dwóch tygodniach laby takie rarytasy.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    cześć :)
    Myshka, gdzie byłaś jak Cię nie było? :)

Mam lenia, nie chce mi się spod kołdry wyłazić...

myshka84 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:

Mam lenia, nie chce mi się spod kołdry wyłazić...
    Nie mow nic o leniu. Ja sie 2 godziny z lozka zwlekalam. I to wyszłam jak zwloki.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam, wzięłam prysznic. Założyłam sportowy stanik (ale cyc!) i siadłam w fotelu ;)

preg.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmeczyl cie tak ten prysznic? Cholera uwazaj na niego jak on tak sily wyplukuje.

Ja mam przymusowe mycie w misce przez nastepne 2 dni. Musialam silikon sciagnac wczoraj z wanny bo mi sie sam zaczal odrywac i chcemy nowy położyć.

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    W życiu byłam. Praca, dom, budowa. :)
    Szukałam świata bez dzieci, nie znalazłam...

Na dniach moja sis rodzi drugie. W zeszłe święta nie powiedzieli że są w ciąży bo myśleli że ja jestem i będę chciała się pochwalić i nie chcieli umniejszać naszej nowiny :P
    A ja nie byłam i nie jestem, próbuję sobie jakoś to życie poustawiać. Dziś poczułam że jestem gotowa żeby do Was wrócić - od początku cyklu jestem na OF, od dziś na forum.
    Zobaczymy czy rzeczywiście jestem gotowa, jak za dwa tygodnie przywitam urodziny z Ridżem... :P Pewnie się załamię i znów czmychnę do rzeczywistości bez pomiarów i marzeń.

Ale na razie - cóż, wczoraj pewna Alexis, rozważam badania w 7dpo (nigdy nie robiłam, a dawno już nie kontrolowałam kiedy to dokładnie jest). Pomyślę jeszcze.

Jakoś to będzie... Byle do 50-tki ;) Potem przestanę się łudzić. :P

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshka, Ty młoda d.upa jesteś ;) zbadaj, poobserwuj. Tu się nie zmieniło dużo, poza pewnymi wymianami personalnymi. Większość dalej walczy z wiatrakami, niektórym udaje się znaleźć skarb na końcu tęczy :) także witaj z powrotem :D

Ja przezwyciężyłam lenistwo. Byliśmy w lesie, moje kije nie zardzewiały przez dwa lata w pokrowcu ;) dwie godziny marszu, gps pokazał dystans 3,6 ale wyłączył się w połowie drogi więc w rzeczywistości zrobiliśmy koło 8 :D tylko mąż w trampkach i teraz nogi bolą :( jednak jest plan: kupuję staremu kije, choć uważa to za obciach oraz buty do chodzenia i uskuteczniamy marsze w Wawie :) wierzę, że trochę kilogramów w ten sposób uda się zgubić ;)

myshka84, ciri22 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj z powrotem, Mysha! :D

Bry! Czuję, że coraz bardziej chce do mnie wrócić coś, czego jeszcze nie zjadłam O.o

Basik, Widźma, Katarzyna, Zuu, a właściwie, ile Wy się starałyście, zanim pyknęło? ;)

myshka84, Basik122 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dobre pytanie, Impresja :)

preg.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt sam ruch na pewno pomoze z tymi kilogramami.
    Ja z mama duzo chodzilam i niby niecale 2 tyg a mi 3kg zeszlo. Obym z tesknoty nie nadrobila.

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taka znowu młoda to już nie jestem :P

Nie chcę znów wpadać w wir obserwacji, badań i nakręcania się. Chcę sprawdzić czy wszystko ok (rozważam wizytę u nowej ginekolog), może sprawdzić coś czego jeszcze nie badałam i dać się ponieść życiu. Nie mogę uzależniać szczęścia od potomka, bo po co się samej unieszczęśliwiać? :)

Zaczynam być dumna z bycia weteranką. 25 bezowocnych cykli to już coś :D
    Podłączam się do pytania Impresji - jak to wyglądało u szczęśliwych "zaskoczonych"? :)

PS. co to znaczy że wymiany personalne?

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 cykli.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak znowu jak Filip z konopii ;-) 18 cykli, po drodze wczesne poronienie i biochem. Jestem, niestety, przykładem na cudowną moc odpuszczenia.

Impresja - guacamole <3!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 16:53

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. Szkoda...

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano szkoda... Ale cóż poradzić? Nie płaczemy, nie rozpaczamy, życie wątku toczy się dalej i obiera różne kierunki. Nie zmieniło się jednak nasze umiłowanie w oglądaniu zdjęć dwóch kresek :) rzadko się zdarzają, ale radość dzięki temu większa :D

Dagn, długo odpuszczałaś? Bo ja chyba mam minimum 6 co (cykl odpuszczania) i to też nie działa na cionsze, choć na głowę jak najbardziej ;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na poważnie, bez temperatury, wyliczania, to tylko jeden cykl ;-) Wcześniej to mimo skasowanego konta na forum, głowa była zajęta myśleniem o ciąży. A w marcu zajmowałam się wpierw tatuażem, potem nafaszerowałam się antydepresantami żeby znieść Wielkanoc u teściowej, zaczęłam chodzić na jakieś masaże ujędrniające, a na koniec rozdałam ciuchy po starszym, bo i tak się nie uda :-P w sumie wedle ekspertów forumowych nie miało prawa, bo żel intymny poszedł w ruch. Umeblowaliśmy nawet pokój na "forever we trójkę" i w sumie dalej się zastanawiam, jak to przestawić, żeby kołyska weszła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 17:15

kattalinna, emaj lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lipa, nie mam czego oddawać, tatuażu nie zrobię a miejsca w chałupie na kilka nawet kołysek ;) ale za to zaczęłam brać pod uwagę auto trzydrzwiowe (ciągle jakiegoś szukamy), więc jest jakiś postęp ;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nie chciałabym być opacznie zrozumiana :-( nie twierdzę, że wystarczy przestać myśleć o ciąży, szczególnie jak są jakieś medyczne problemy. Co jednemu pomoże, to drugiemu wręcz odwrotnie. Ale uważam, że historie o szczęśliwych finałach (bez skojarzeń :-D) należy opowiadać. Sama tu widziałam takich sporo, które dawały nadzieję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 17:25

ojejku lubi tę wiadomość

• emaj Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:50

myshka84 lubi tę wiadomość

‹‹ 2282 2283 2284 2285 2286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ