Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciri ;(
Ja co do rozwoju dzieci mam podobne zdanie. Nie ma co blokowac. Wrecz przeciwnie powinno sie stymulować. Tylko z umiarem wszystko of kors.
Impra nie znam sprzedawcy ktory wysyla tak daleko. Ale moze zapytaj u zrodla? Tzn u producenta. Czy jest szansa na wysyłkę za wielka wode. W dobrej cenie. Moze sie uda. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciri, chyba za wcześnie na chodzenie. Skonsultuj to że specjalista. A gdzie raczkowanie i siadanie? Ja po konsultacji z rehabilitantka i po opierdzieli na forum nawet Madzi nie prowadzę za rączki. Rozumiem, że córcia chce, Madzia też. Ale dopóki nie ma siły robić tego samodzielnie nie pomagaj. Nauczy się złej pozycji (z wypchnietym brzuszkiem i klata ). Zbyt wczesna pionizacja przyczynia się do problemów z kręgosłupem i dzieci mają krzywe nóżki. Najlepiej niby jakby dziecko wyłącznie raczkowalo do 11 miesiąca.
Nazarlam się nutelli, a humor nadal do dupy. I ta migrena. ...
Gratulacje dla wszystkich w dwupakuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 20:59
-
nick nieaktualnyOna juz raczkuje, od prawie miesiaca, tylko nie siada, ona staje przy wszystkim SAMA. Ja jej nie pomagam, chodzi przy wszystkim sama, w lozeczku staje, na podlodze przy zabawkach staje, przy lozku staje, przy krzeselku staje i idzie.
Ortopeda wie o tym, fizjoterapeuta tez jak rowniez jej neurolog. Nie powinna ale jak ona sama to bym musiala ja pasami przywiazac wiec sie nie da. jedyne co moge poprawiac pozycje ale robi to poprawnie wedlug nich wiec nic wiecej nie moge zrobic.
A jak wstaje to czasem musze ja przytrzymac i tym sposobem wczoraj zrobila kroki. U dziecka nie ma czegos takiego jak za wczesnie jesli samo cos robi.Blondik, Impresja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiedźma, Basik jestem, jestem.
Cały czas Was podczytuję, ale ponieważ nie mam nic ciekawego do powiedzenia, to śledzę Was wszystkie z ukrycia
Oczywiście strasznie się cieszę z nowych wiedźmiątek i gratuluję
A co u mnie? Wywołana do odpowiedzi, informuję, że Pan Dzidziuś rozwija się wręcz książkowo Znaczy to, że zaczął raczkować, siadać i wstawać w odpowiedniej kolejności. Wstaje przy czym tylko się da, próbuje już też stać sam bez trzymanki. Jak go chcę potrzymać, to ze złością odsuwa rękę, więc tylko mogę go asekurować z daleka bezdotykowo
Aktualnie jest na etapie chodzenia przy zabawkach - używa zabawki jako pchacza i tak drepta Przy szczeblach z kojca ćwiczy stanie na jednej nodze i trzymanie się jedną ręką No i oczywiście spina się po nas do stania i skakania tańczy przy stoliku edukacyjnym i ogólnie to chwili nie usiedzi...
Aż strach pomyśleć co będzie, jak zacznie sam biegać, nie chodzić - biegać. Podejrzewam, że chodzić to nie będzie bo to dla niego byłby zbyt wolny sposób poruszania się Już teraz na czworakach zasuwa jak mała torpeda, całe lato tak szybko zwiewał z namiotu, że we dwójkę mieliśmy biedę go upilnować
A oto Pan Dzidziś:
Impresja, Baronowa_83, marzusiax, Cytrynka_, Basik122, Emma80, WiedźmaMaKota, kattalinna, ciri22, Blondik, myshka84 lubią tę wiadomość
-
Wiedziałam, że nas podglądasz Kacperek jest uroczy i tak jak Hanka, dziecko-torpeda
Buziaki dla Was :*
Amelcia a na jednym dzidziusia kończycie, czy idziecie za ciosem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 12:19
Cytrynka_, Baronowa_83, kattalinna, Basik122, ciri22, Blondik lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
nick nieaktualny