Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOjejku! Boze jakie cudne ja takiego zdjecia nie mam ;p
Cytrynka to samo mowi stelaz ale nie wiem czemu jesli trzeba potem przytulix albo wyczyscic to juz nje jest taki chetny ;p
A u nas sie porobilo... Siostrzeniec Stelaza ktory ma sie dopiero urodzic moze miec wadw genetyczna i niestety podejrzewam ze prsez glupote matki... trzymam kciuki zeby jednak wszystko bylo ok. -
Basik122 wrote:Aż mi się zachcialo kolejnego berbecia z takimi maluśkimi usteczkami i stópkami. Takie maleństwa są boskie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWszystkiego, Maczku
Jadłospisów, jakiś trików, porad jak to ogarnąć.
Dzisiaj po jajecznicy z połóweczką grahamki - 146 (po 1h).
Wywala mi cukier po zdrowych posiłkach, po jabłku choćby, a później za bardzo spada.
A hipoglikemia niestety przyjemna nie jest.
Chyba pasowałoby na surowych warzywach ciągnąć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ obserwacji cukrzycy u mojej mamy, to powiem, że absolutnie mleka unikać w śniadaniach. W sumie w ogóle najlepiej nabiału z rana nie jeść. Cukier ma po tym kosmiczny
Najlepiej chyba ściągnąć sobie tabele IG i liczyć ŁG. I próbować, próbować, próbować, bo każdemu co innego służy niestety.
Edek: Emajku, jak chcesz się kompleksowo za to zabrać, to zrób krzywą glukozową razem z insulinową i zacznij wertować bloga Tłuste Życie. Przed ciążą możesz dużo więcej kombinować. Niestety w USA tak samo do bani - zrobili mi tylko krzywą glukozowąWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 22:42
-
Mogę nie na priv. Tylko w ciążowej to trochę inaczej wszystko chodzi. Przede wszystkim normy glikemii są surowsze, a pomiar poposiłkowej robi się po godzinie, a nie po dwóch.
Impra, ogółem rano jest najtrudniej, rano najbardziej skacze. Więc trzeba bardzo uważać, co się rano je. Ja z moimi cukrami byłam w stanie na śniadanie zjeść tylko odrobinę domowego, 100% pełnoziarnistego chrupkiego pieczywa, żeby utrzymać glukozę w normie. Po pełnoziarnistym zwykłym już było źle
Na nabiał faktycznie trzeba uważać, nie tylko rano
Jak jesz węglowodany, chociażby to jabłko, to zawsze z białkiem i/lub tłuszczem do towarzystwa. Np. mogłaś je zagryźć orzechami lub pestkami. Wówczas po prostu cukry się wolniej wchłaniają i lepiej się to rozkłada. No i błonnik. Spokojnie można zjeść trochę pełnoziarnistej kaszy, jeśli będzie też białko, tłuszcz i góra warzyw.
Jak z glukozą na czczo? U mnie ona na dalszym etapie ciąży świrowała najbardziej, dlatego skończyło się insuliną na noc.
W ciąży trzeba uważać, żeby sobie węglowodanów nie ograniczyć za bardzo i nie doprowadzać do stanu, kiedy pojawiają się ketony w moczu - to jest sygnał, że się przegięło z dietą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 23:05
-
nick nieaktualnyMaczku, u mnie odwrotnie jak u Emaj - na czczo jest ok: 82-84 codziennie mi wychodzi. Strasznie się boję, że będą chcieli mi wpieprzyć insulinę, a najzwyczajniej w świecie się boję przy tych moich spadkach. Już dawniej zdarzało mi się, że hipoglikemię nie tylko przy zbyt długiej przerwie w jedzeniu miałam, ale też i na czczo. Generalnie u mnie nie przechodzi wszelkie głodzenie, bo od razu mam zjazd.
Kiedyś akurat u mamy byłam i wieczorem sobie z sis po małym drinku wypiłyśmy. Rano mama cukier mierzyła i z ciekawości też się załapałam. I taka niespodzianka: 54 na czczo po tym wieczornym drinku, a samopoczucie bez zmian. W ogóle bardzo źle się czuję po alkoholu, więc wiedząc jak to wygląda, w ogóle już go nie piję. Poza lampką wytrawnego wina od wielkiego dzwonu lub grzańcem na wytrawnym winie.
Emajku, a może jakby tak głębiej pogrzebać w wynikach? Nadnercza? Inne hormony, które mogą na cukier wpływać?
Edek: U mnie ostatnio wyszło, że nadnercza na kompletnie wycieńczone wyglądają. W ogóle mam wrażenie, że z wierzchu wszystko wygląda cacy, a wystarczy nieco mnie wybić z rytmu i wszystko się chrzani. Taka strasznie chwiejna równowagaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 23:20
-
Ipmra ja nie wiele pomoge, nie zglebilam sie bardzo w temat, przez pierwszy tydzien po diagnozie jadlam normalnie robiąc szczegółową liste produktow. Po tygodniu poszlam do diabetolog ktora wykreslila badz zamienila je na inne
-
nick nieaktualnyCytrynka_ wrote:Dziewczyny moze Wy pomozecie. Od kilku dni nie wyskakuja mi w tel dymki z messengera. Nie wiem czy ktos napisal czy nie dopoki nie wejde w apke. Próbowałam odinstalowac i zainstalowac. Probowalam wylaczyc i wlaczyc tel. I nic.
-
nick nieaktualnyBoze wiedzmy... Normalnie gdyby nie to ze seksu nie bylo od miesiaca to bym test robila... Od dwoch dni mi tak nie dobrze i czuje sie jak w ciazy z Liwia... Dzis prawie blejka puscilam pod prysznicem... Normalnie z nia to caly czas tak mialam.ze wymiotowalam przy myciu zebow.. i glowa mni3 nawala... Chyba prog mi skacze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 18:03