Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Szit, nie wiem czemu Ovu przesunął mi owulację o 2 dni...
Staram się o tym nie myśleć, bo to sprawia, że mam mniejsze szanse na fasolę z powodu braku serduszkowania od czwartku. Niech już nie przesuwa. Słaba ta studniówka będzie w 10dpo
Ale biba będzie
lauda. lubi tę wiadomość
-
Zwei, po prostu w Twoim wykresie zmienia się fabuła. W kolejnych odcinkach okazuje się, że nowy kochanek pani X jest tak naprawdę chłopakiem jej córki, ale niespodziewanie okazuje się on dodatkowo zaginionym synem obecnego męża pani X, z jego romansu sprzed kilkunastu lat. A że obiekt romansu jest obecnie macochą pani X, to ów kochanek tak właściwie jest też jej przybranym bratem.
No i ten... jak widać koligacje zmieniają się, tak też zmieniają się dzieje Twego wykresu... Prawdziwa Moda na OkresWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 23:14
lauda., zwei_kresken lubią tę wiadomość
-
zuzzi wrote:Zwei, po prostu w Twoim wykresie zmienia się fabuła. W kolejnych odcinkach okazuje się, że nowy kochanek pani X jest tak naprawdę chłopakiem jej córki, ale niespodziewanie okazuje się on dodatkowo zaginionym synem obecnego męża pani X, z jego romansu sprzed kilkunastu lat. A że obiekt romansu jest obecnie macochą pani X, to ów kochanek tak właściwie jest też jej przybranym bratem.)
Maczek, lauda. lubią tę wiadomość
-
Chciałam się z Wami podzielić swoim dzisiejszym doświadczeniem socjologicznym:
moja mama poprosiła mnie o kupno płatów karpia pakowanych na tackach, po 9,99 zł/kg, w lidlu. blisko mojego osiedla. Poszłam. Pod sklep dotarłam kilka minut przed godz. 8, a tam było już pełno starszych osób.
Obserwacja nr 1: wszystkie starsze osoby nie tłoczyły się pod drzwiami, ale stały w równiuteńkim rządku, ogonku, kolejeczce. Czuć było atmosferę napięcia.
O godz. 8.01 otworzyły się drzwi. Równiutka kolejka, wydawałoby się grzecznych, starszych osób nagle dostała amoku. Ruszyli pędem w stronę lodówki z rybami (w której nota bene było raptem z 50 tacek z karpiem). Pani, która dopadła pierwsza do lodówki zgarnęła ok. 30 tacek, kolejna ok. 20 i tak karp się "rozpłynął". Jakiś pan zaczął krzyczeć, jakaś pani zaczęła szarpać się ze zwyciężczynią "polowania". Szok!
Obserwacja nr 2: mentalność "kolejkowiczów" w tym kraju jeszcze bardzo długo się nie zmieni.
Obserwacja nr 3: reklama dźwignią handlu: karp zgodnie z reklamą miał kosztować 9,99 zł/kg, ale cena jaką był ometkowany wynosiła 19,99. Dwie zwyciężczynie nie zwróciły na to najmniejszej uwagi. Wychodzi na to, że taniej było w małym rybnym obok - bez kolejek, bez szarpania się.
Wniosek nr 1: warto było iść, bo pomarańcze były piekne.
Wniosek nr 2: karp z pewnością będzie smakował kotom pod blokiem - za trzy dni kocia uczta.
Wniosek nr 3: ponieważ ja karpia nie kupiłam: ŚWIĘTA NIE PRZYJDĄ!!!
To tyle. Idę lepić pierogi, może poczuję się świątecznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 10:29
Amelcia, zwei_kresken, inezka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŚwieci gwiazda na niebie, srebrna
i staroświecka, Świeci wigilijnie,
każdy ją zna od dziecka. Chwyć
w garść jej promienie, trzymaj je z
całej siły. I teraz w tym rzecz cała,
by się życzenia spełniły.
Wesołych świąt czarownice!!!
zwei_kresken, lauda., Maczek lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:Dziewczyny, mam dużo śluzu kremowego i bolą mnie piersi. To normalne przy luteinie?
Mnie skremowało , ale po dupku. I biust zrobił się pełniejszy, ale nie aż tak, żeby boleć.
-
Kochane czarownice, zanim pochłonie mnie lepienie pierogów, lukrowanie makowca i inne (przed)świąteczne przygotowania, chcę złożyć Wam życzenia. Będą krótkie i treściwe.
Życzę byśmy miały poczucie, że wszystko ma sens, chociaż czasem ukryty - głęboko ukryty.
I na koniec: Thank God, it's Christmas!
https://www.youtube.com/watch?v=5r8bZCXdVNAWiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 08:10
-
lauda. wrote:kosztować 9,99 zł/kg, ale cena jaką był ometkowany wynosiła 19,99. Dwie zwyciężczynie nie zwróciły na to najmniejszej uwagi. Wychodzi na to, że taniej było w małym rybnym obok - bez kolejek, bez szarpania się.
Bo to jest cena naniesiona przed producenta. Przy lidlowskiej kasie odbija rabat
Ale fakt, zadymy o karpia niezłe."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."