Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiedźma spokojnie, jeszcze masz trochę czasu. Ja jak narazie nic niekupuję z tym że ja mam większość rzeczy po synku. Muszę kupić wózek i fotelik i parę ciepłych ciuszków bo syna miałamw czerwcu, no i zrobić przemebelkę w sypialni żeby był kącik dla bobaska:-) Tak planuję że wezmę siędopiero za to we wrześniu
-
Basik122 wrote:Wiedźma spokojnie, jeszcze masz trochę czasu. Ja jak narazie nic niekupuję z tym że ja mam większość rzeczy po synku. Muszę kupić wózek i fotelik i parę ciepłych ciuszków bo syna miałamw czerwcu, no i zrobić przemebelkę w sypialni żeby był kącik dla bobaska:-) Tak planuję że wezmę siędopiero za to we wrześniuRobimy drugiego Dziedzica
-
WiedźmaMaKota wrote:Tylko, że ja muszę kupić absolutnie WSZYSTKO i jeszcze pralkę bo się nie dorobiłam i podłogi zmienić ;/ baaardzo dużo kasy, bardzo mało czasu bo co to jest 20 tygodni?
Nie zrzędź, przynajmniej masz dziecko w drodze, a nie nadpobudliwego trofodziada
Zrób listę i wykreślajJak się uda, to ja na pewno będę szła po taniości z niektórymi rzeczami- allegro i olx
WiedźmaMaKota, Maczek, Vuko, odrobinacheci, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Zwei ma racje, zrób sobie listę i wykreślaj. Ja wziełam sobie taką z internetu i od 7 miesiąca systematycznie wszystko kupywałam. Na początku listy miałam to co muszę mieć jak by się przytrafiło że urodzę przed terminem. Podłóg i pralki w planach nie miałam ale teraz mam w planach łazienkę i pokój pierwszoklasisty:-) Jestem pewna że niedługo nawiedzi cię coś takiego jak syndrom wicia gniazda i nadrobisz zaległości
Mnie jak odwaliło to sprzątałam całą chate jak nawiedzona i latałam po sklepach
-
Wiedźma z kotem, 20 tygodni to ponad 4 miesiące. To jest mnostwo czasu.
Ovu narysował mi na wykresie kreskę! Na 16 dc. Co nawet byłoby wg mnie całkiem prawdopodobne. Jestem w szokuNiespodziewanie zamiast czekać na Alexis, jutro pewnie wezmę już suple z progiem. Jeśli tylko nie wykręci mi teraz numeru typu nawrót bagna albo spadek temp, to...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:45
Matleena, zwei_kresken, odrobinacheci, Yousee, Katarzyna87, Emma80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaczek wrote:Wiedźma z kotem, 20 tygodni to ponad 4 miesiące. To jest mnostwo czasu.
Ovu narysował mi na wykresie kreskę! Na 16 dc. Co nawet byłoby wg mnie całkiem prawdopodobne. Jestem w szokuNiespodziewanie zamiast czekać na Alexis, jutro pewnie wezmę już suple z progiem. Jeśli tylko nie wykręci mi teraz numeru typu nawrót bagna albo spadek temp, to...
Wiem co czujesz i zazdraszczam ja pewnie znów poczekam do 20-23dc, albo zrobi mnie w konia jak w poprzednim cyklu i 30dc!! -
Zuuuu, uważaj, cykle książkowe kończą się dwoma kreskami
Jestem taka głupia, taka głupia! Łyknęłam sobie dzisiaj po południu tabletkę Vitexa. Tak mi się przynajmniej wydawało. I teraz przechodzę obok i widzę, że to Dong był! I co? I plamienie! Kurde, wiadomka, że Dong dopiero od przyszłego cyklu miał iść, bo teraz śluzowka tak podrażniona, że od byle czego będzie krwawić. Dobrze, że wzięłam tylko 1 kapsułkę, bo tyle biorę Vitexa... Głupia&Ślepa! -
zwei_kresken wrote:Zuuuu, uważaj, cykle książkowe kończą się dwoma kreskami
Jestem taka głupia, taka głupia! Łyknęłam sobie dzisiaj po południu tabletkę Vitexa. Tak mi się przynajmniej wydawało. I teraz przechodzę obok i widzę, że to Dong był! I co? I plamienie! Kurde, wiadomka, że Dong dopiero od przyszłego cyklu miał iść, bo teraz śluzowka tak podrażniona, że od byle czego będzie krwawić. Dobrze, że wzięłam tylko 1 kapsułkę, bo tyle biorę Vitexa... Głupia&Ślepa!
HahaJakby były dwie kreski, to przynajmniej nie musiałabym zabierać Ridża na wakacje. Zawsze to bardziej komfortowe pływanie, pytongowanie, no i mniejsze koszty, jak dwie osoby jadą, a nie trzy. Bo tak to Ridż nam się wprosi na trzeciego i będzie wkurzał...
Schowaj gdzieś Donga, niech nie leży z resztą. Te pudełeczka ze Swansona są identyczne. Nawet to, które zawiera nowozelandzką liofilizowaną zieloną małżę dla mego małża wygląda praktycznie tak samo, jak mój Vitex. Może się łatwo pomylić, jak stoi obok.
EDIT: Dziękowałam Ci już za polecenie Niepokalanka w tej zacnej Swansonowej dawce? Wydaje się, że moje hormony mają się na tym wyjątkowo dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 15:40
zwei_kresken lubi tę wiadomość
-
Ooo coś nowego, na co ten Vitex? może sobie fundnę
No ja też chyba dupka profilaktycznie włączę, żeby na wakacje jechać z Aleksis, nie z Ridżem.
W końcu to lady więc może jakieś benefity z tego tytułu będąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 15:44
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Yousee wrote:Ooo coś nowego, na co ten Vitex? może sobie fundnę
Niepokalanek.
Vitex agnus-castus.
Jest o nim kilka wątków.
W Polsce da się kupić m.in. Castagnus, ale to jest śmieszna dawka - chyba 40 mg na tabletkę. Na Allegro są suple z hamerykańskiego Swansona i tam piguła niepokalanka ma 400 mg
Z badań, do których dotarłam, wynika, że świetnie robi przy PCOS. Zresztą Zwei regulowała sobie tym cykl nader skutecznie i mi rowniez polecała. Mój naprospec również był za, jak zapytałam go, czy mogę to łykać.
Ogółem ziółko niby działa na przysadkę i lekką hiperprolaktynemię, ale ja nigdy nie miałam kłopotów z prolaktyną, a cykl mi się, jak właśnie widać na wykresie, najwyraźniej prostuje od niepokalankaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 15:48
Yousee lubi tę wiadomość
-
No ja na Vitexie byłam chyba półtora cyklu przed zobaczeniem 2 kresek, dlatego znowu zaczęłam wcinać, bo na czas mojej "cionrzy" odstawiłam.
Zuu, schowałam Donga głęboko. Poukladałam sobie też od nowa moje pudełko z suplami na wynos- pracowe.
Jestem zaskoczona tym, jak niepokalanek działa, zwykle biorą go laski z problemami z przysadką, a to tak fajnie działa na nasze obsmarkane androgeny
Maczek lubi tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:No ja na Vitexie byłam chyba półtora cyklu przed zobaczeniem 2 kresek, dlatego znowu zaczęłam wcinać, bo na czas mojej "cionrzy" odstawiłam.
Zuu, schowałam Donga głęboko. Poukladałam sobie też od nowa moje pudełko z suplami na wynos- pracowe.
Jestem zaskoczona tym, jak niepokalanek działa, zwykle biorą go laski z problemami z przysadką, a to tak fajnie działa na nasze obsmarkane androgeny
Tego w swoim zestawie nie mam. Nawet Donga odstawiłam, bo bałam się, że na moją torbiel estrogeny podziałają źle.
Jak reguluje hormony, to może torbiel mi wymiecie?
Powiem Wam, że piję Inofem i zauważyłam świetny wpływ na cerę.
Dodatkowo, jak wypijam odpowiednio dużo wody, to mnie wodniak nie boli. Cuda jakieś"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba