Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Vuko wrote:A mnie to wkurza takie gadanie,ze ktos umiera zeby zrobic miejsce, bo takim mysleniem,to kazda ciezarna powinna stracic kogos bliskiego. Wiem,ze to czasami tak sie ludzie pocieszaja po stracie,ale jakos mnie to wkurza
Wiesz co, to taki paradoks chyba, który działa w drugą stronę. Ja nie myślałam o dziecku dopóki nie zmarła bardzo bliska mi osoba. Jej odejście uświadomiło mi, jak ważna jest rodzina i że chyba czas załozyć własną. Tylko mi podjęcie ostatecznej decyzji, a potem przywrócenie płodności zajęło tyle czasu, że nie usłyszę od nikogo, że ta osoba zrobiła miejsce dla nowego członka rodziny. Z resztą Prysznicław nie zagrzał zbyt długo miejsca, więc on też jakby zrobił miejsce. Czyli wg matematyki mamy miejsce na bliźniaki ;P
-
Ja nigdy nie słysza£am o tym przesądzie że zmarły robi miejsce. U mnie jest ogólnie mała umieralność i oby tak zostało także ten zabobon się nie sprawdza. Ale ogólnie jest idiotyczny jak dla mnie
Blondik ale masz fajnie, ja nie potrafię się już doczekać tych kopniaczków:-) -
Mi zmarł tydzień temu wujek a jego córka ma w tym tygodniu termin porodu. Mnie jeszcze bardziej rodzinka nadtraszyła i wręcz zabroniła iść na pogrzeb. A wszystko przez zabobony. Mój tata umarł pare miesięcy po narodzeniu pierwszego wnuka. Ludzie sobie wmawiaja głupoty. Jakby tak było to każda kobieta, która by zaszła w ciąże była zabójczyniąDAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj -
Blondik wrote:a czemu zabroniła iśc na pogrzeb?DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj -
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ciaza-pomimo-okresu,241,2.html?sd=1 - najnowsze posty.
Cyce opadają z bezsilności...
Morwa wrote:To co z tą imprezą? Kiedy ona? jutro ? Czy jakiś inny termin ?
06.06.15 to jak trzy 6tkiTo jutro od rana impra!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 20:34
-
Witam wieczornie. Wróciłam z zakupów z długa spódnica i kurtka skórzana
od razu lepiej. Zakupiłam tez luksusowy termometr z dwoma miejscami po przecinku
Odwiedzilam tez Ikee po herbatniki literkia tam normalnie zlot ciężarówek. Szamalam swój torcik migdałowy, ale stawał mi w gardle. Tez bym juz chciała urządzać pokój dla malucha
Blondik łóżeczko pierwsze cudne jest.Blondik lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
A ja nigdy nie słyszałam o takim przesądzie. Trochę makabryczny, z resztą jak wiele...
Z resztą ja jestem twierdzenia, że im bardziej ktoś jest zdewociały tym bardziej w przesądy i zabobony wierzy i to się raczej sprawdza.
Wczoraj wyszperałam taki wózek:
http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/wozki-dzieciece-wielofunkcyjne/tutek-grander-lift-2w1-edycja-2015_p_1583.html
Nie chcę wydawać nie wiadomo ile pieniędzy na wózek ale chcę też żeby był lekki i wygodny, ten naprawdę zrobił na mnie wrażenie (kolor szary z czerwoną ramą).
Bo ogólnie widziałam gdzieś wózek czarny w białe grochy z czerwoną ramą ale to tylko dla dziewczynki i cena 2x wyższa, ale był przepiękny. Z resztą same zobaczcie: https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10422084_10200577237110399_8183578565904724046_n.jpg?oh=e89bad8bef1a82c4da9bbdd45daaa8ee&oe=55EE621A
A mnie chyba coś bierze bo czuję się rozbita...Blondik lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
nick nieaktualnyDzień dobry wiedźmy!
Powiem Wam, że mam nowy rodzaj wróżby
Siedzieliśmy ostatnio wieczorem na tarasie i kos wyśpiewywał swoją piosenkę o takich oto słowach:
"dzi-dziuś, dzi-dziuś, dzi-dziuś,
chop-czyk!, chłop-czyk!, chłop-czyk!"
i tak w kółko...
ciekawe czy się sprawdzi
odrobinacheci, Blondik, Matleena, Maczek lubią tę wiadomość
-
Wiedźma mój brat ostatnio kupił dla syna wózek z tutka i są zadowoleni z niego. Moja mama mówiła że bardzo dobrze sie go prowadzoło a oni na wsi mieszkają wiec wszedzie trawsko a droga z piasku i wózek szedł bardzo dobrze. Też nad nim myślałam ale ja mam jeszcze trochę czasu więc to odkładam.
-
Basik122 wrote:Wiedźma mój brat ostatnio kupił dla syna wózek z tutka i są zadowoleni z niego. Moja mama mówiła że bardzo dobrze sie go prowadzoło a oni na wsi mieszkają wiec wszedzie trawsko a droga z piasku i wózek szedł bardzo dobrze. Też nad nim myślałam ale ja mam jeszcze trochę czasu więc to odkładam.
Dzięki za opinię
Ja niby też mam jeszcze trochę czasu ale wózek to dość duży wydatek i postanowiliśmy, że do końca sierpnia już musi być kupiony bo inaczej B. osiwieje do resty słuchając mojego marudzenia
Łóżeczko planuję kupić używane, okazyjnie jakoś a materacyk nowy. No i rozglądam się też za takim regałem kąpielowym bo stwierdziłam, że to coś wspaniałegoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 09:51
Robimy drugiego Dziedzica
-
Miałam się smażyć na plaży, ale z powodu Ridża Nadpobudliwego nie pójdę- nie mam takiego bikini, które ukryje mojego Alwaysa XXL Night Super Hiper Ósmy Stopień Wchłaniania. Więc pójdziemy po południu na spacer plażą wśród wyrzuconych przez morze wielorybów
U Was też taka wypasiona pogoda?Vuko, Maczek lubią tę wiadomość