X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wlasnie Basik,taki tez mam plan jak zajde,powiem jak juz bedzie 2 trymestr

u5cvp2.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wczoraj wieczorem pięknie zapowiadało się nadejście pytonga, i nic.. może on myśli, że już się koleguję z Ridżem. a tego brak. więc zostałam sama, samiuteńka, opuszczona przez obu..
    mam nadzieję, że pierwszy wróci do mnie pytong :P

moja rodzina wie tylko o tyle, ile się domyślają. nie pytają, ja im nie mówię. w końcu nasza sprawa. :) czasem im się wymsknie, żebyśmy nie czekali, że dom domem, budowa budową, a nie ma co czekać.. jakbym kurde nie wiedziała ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzicom powiedzieliśmy wcześniej bo akurat najpierw mój tata miał urodziny a potem teściu więc raz był fajny prezent a dwa trzeba było jakoś wytłumaczyć czemu nie pije i nie jem bo na wymioty mnie zbiera :-) Ale oczywiście każdy zrobi po swojemu.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedźmy i wiedźminki, która wywróży mi coś z wykresu? :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • olencja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moze rodzicom wypada wczesniej,ale ja nawet nie przeczuwam ze to kiedykolwiek nastapi takze sie poki co nie martwie :D

u5cvp2.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    wiedźmy i wiedźminki, która wywróży mi coś z wykresu? :)
    Katarzynka ma prorocze wróżby może niech ona spróbuje. Moje się nie sprawdzają :-(

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka a ty testowałaś już? Spojrzałam na twój wykres i tempki to masz cały czas wysoko a owulka chyba była wcześniej niż masz zaznaczone.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiedźmy w piękny, letni dzień!
    Wlepiam Wam w związku z panującą aurą super przepisy na lody:
    https://www.youtube.com/watch?v=Zcri4YPiTos

BuzzFeedVideo ma również profil na FB, na którym znajduje się mnóstwo fajnych przepisów.

P.S. Bananowo-oreowe wymiatają!!!

atdc20mmxp7m5026.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, nasikałam dziś na jakieś gówno z allegro. piękna, wyraźna jedna kreska :)

owulację miałam ok. 20.06, i miałam nadzieję przywitać się z Ridżem jeszcze przed wyjazdem (wyjeżdżam dziś w nocy). na razie gada nie widać..

nie nastawiam się na nic, liczyłam na sierpień - tylko nie mogę się doczekać kiedy @ przyjdzie.. :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Ridż to wredna menda i zawsze krzyżuje nam plany. W sumie nawet jak cie dziś nawiedzi to i tak zabierzesz gadzine ze sobą :-(

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda z lodów to ubustwiam sorbety. Inne lody mogą nie istnieć ale od biedy przy upale zjem praktycznie wszystko.
    Co do pogody to u mnie od rana gooorąco ale do tego baaardzo wieje więc nie ma katastrofy.
    W łazieneczce płytki są już na każdej ścianie ale jeszcze parę dni zejdzie do końca :-D

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabiorę, zabiorę, ale dwa pierwsze dni najgorsze.. i samopoczuciowo, i organizacyjno-higienicznie. :) więc miałam nadzieję, że zacznie się wczoraj rano, zwłaszcza że od środy brzuch pobolewa - a zwykle Ridż się nie ociągał i nie dawał złudzeń, jak się zaczynało to od razu..
    z drugiej strony, termin mam na poniedziałek, licząc na regularność cykli mych - a takie zwykle były. z trzeciej strony, Alexis nawiedziła mnie nieco wcześniej niż wynikało to z rozkładu jazdy.
    no i się pogubiłam :)

o dziwo, dziś od rana mam dobry humor. hormonalny dół gdzieś zniknął :) może się pogodziłam z nieuchronnością zabierania "Ridża w pełni rozkwitu" na wakacje.. ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze Ridż menda przeprzydła nawiedzał przy jakiejś okazji - lubi te swoje haluksy ładować gdzie go nie chcą dziad jeden.

Lauda ale mi zrobiłaś ochotę na loda... mniam.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Lauda też narobiła, na szczęście mam zapas w zamrażalce :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mnie naszła ochota na lody, że piekę kruche ciasteczka :D hehe a to dlatego, że nie chce mi się iść 200 metrów do sklepu :D ale jeszcze pójdę :D

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest możliwość zajść ciążę przy braniu duphastonu od 5 Dnia cyklu. Czytałam ze dupek blokuje owu ale przy większej dawce niz jedna tabletka na dobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:14

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś jedynym planem jest spakować się na wyjazd. a tak mi to nie idzie.. tak mi się nie chce.. i jeszcze mąż do miasta pojechał załatwiać sprawy, więc mnie nie pilnuje, i chyba nic nie zrobię przez pół dnia..
    ech, urlop ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka, jak pokazuje nam życie, możliwość zajścia w ciążę jest nawet przy stwierdzonej medycznie niepłodności.
    Duphaston nie jest środkiem antykoncepcyjnym, więc TAK - jest możliwość poczęcia dziecka podczas stosowania syntetycznego progesteronu.

Jeśli masz podejrzenie, że jesteś w ciąży zrób test domowy i/lub idź zbadać poziom Beta HCG we krwi. W przypadku potwierdzonej ciąży nie musisz przerywać stosowania duphastonu (jest środkiem podawanym np. przy niedomodze ciałka żółtego) i idź do ginekologa.

atdc20mmxp7m5026.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka92 wrote:
    Dziewczyny czy jest możliwość zajść ciążę przy braniu duphastonu od 5 Dnia cyklu. Czytałam ze dupek blokuje owu ale przy większej dawce niz jedna tabletka na dobę.

Jak pytongowałaś w dni płodne i miałaś owulację, to pewnie, że możesz zajść. Jedna tabletka dupka to malutko.

EDIT: Ogłaszam plebiscyt. W którym momencie jest cykl Zuu, zważywszy na wykres, pęcherzyk 19 mm w 16. dc, wczorajsze bagno rozciągliwe z plamieniem i dzisiejszy, o zgrozo, spadek temperatury poniżej 36 stopni?
    Podpowiedź: sugerowanie się krechą od ovu nie pomoże w odpowiedzi ;)

388316fe1590e2d71852c531e64e7e86.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:24

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! Jesteście niezastąpione ❤

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ