Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mnie rozwala, gdy takie podejście jak Wasze ciotki i babki mają moje trzydziestoletnie, wydawało mi się jeszcze do niedawna- dobre koleżanki. Nie ważne, że rok temu lądowały co sobotę w łóżku z innym facetem, wciągały wszystko, co zmieściło się w dziurkę w nosie, a jak nie, to wcierały w dziąsło i mają na koncie przynajmniej jedną farmakologiczną aborcję. Ale od roku są w sidłach pewnej popularnej w 3mieście sekty i oto mają prawo mnie teraz nauczać jak żyć, krytykować moje poglądy i gloryfikować mądrość Episkopatu. Te pobożne istoty wysłałyby homoseksualistów do gazu, samolubne kobiety przechodzące invitro - do ciężkich robót, a rząd- do piekła. Dobro w czystej postaci.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jestem ciekawa gdyby takie zagorzale katoliczki latami starały sie o dziecko to w bezsilności uznalyby to za wole boga czy jednak pragnienie zawiodloby je do kliniki na in vitro
Nie znam nikogo takiego.babcia by powiedziala ze nie maja problemu bo sie modla ladnie
-
Ach! I jeszcze usłyszałam od jednej, że invitro to zło, a kobiety z niego korzystające to zabójczynie dzieci, ale gdyby ona miała problem z zajściem w ciążę, to pewnie rozważyłaby tą opcję.
Ona, wybrana przez Kościół mogłaby z niego skorzystać, ale wszystkie inne kobiety to grzesznice. Uwielbiam tą podwójną moralność!
nick nieaktualny, Morwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wlasnie...zwei_kresken wrote:Ach! I jeszcze usłyszałam od jednej, że invitro to zło, a kobiety z niego korzystające to zabójczynie dzieci, ale gdyby ona miała problem z zajściem w ciążę, to pewnie rozważyłaby tą opcję.
Ona, wybrana przez Kościół mogłaby z niego skorzystać, ale wszystkie inne kobiety to grzesznice. Uwielbiam tą podwójną moralność!
-
Wybrana przez kościół to co ona jest jakimś drugim papierzem czy jak?zwei_kresken wrote:Ach! I jeszcze usłyszałam od jednej, że invitro to zło, a kobiety z niego korzystające to zabójczynie dzieci, ale gdyby ona miała problem z zajściem w ciążę, to pewnie rozważyłaby tą opcję.
-
nick nieaktualnyZnajoma ze starej pracy odeszla z kościoła po tym jak jej ksiadz nie dal rozgrzeszenia za in vitro. Stwierdzila ze wiara wiara ale sa granice
Ej ciesze sie ze ridż nadszedl ale troche przesadza z intensywnoscia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:28
-
A ja myślała ze babcia meza z ktora mieszkalam to zloooo. A to calkiem normalna kobieta tylko meczaca przy waszych doswiadczeniach
-
Ja bym się z tego nawet nie spowiadała bo to dla mnie nie jest grzech. Niech ci grzesznicy co mimo celibatu płodzą dzieci na prawo i lewo albo co gorsze wykorzystują je
się spowiadają. Ogólnie jestem za spowiedzią powszechną a nie w konfesjonale i za nie wpieprzaniem się kościoła do polityki.
-
nick nieaktualnyBasik122 wrote:Ja bym się z tego nawet nie spowiadała bo to dla mnie nie jest grzech. Niech ci grzesznicy co mimo celibatu płodzą dzieci na prawo i lewo albo co gorsze wykorzystują je
się spowiadają. Ogólnie jestem za spowiedzią powszechną a nie w konfesjonale i za nie wpieprzaniem się kościoła do polityki.
Spowiedz w konfesjonale wprowadzili bodajze w 16 wieku po to zeby zobaczyc co slychac u poddanych i jak nimi rzadzic
-
Hola hola! Ja jestem katoliczką i nie podejmę się in vitro. Mimo że dzięki temu mogłabym mieć dziecko.
Nie oceniajcie katolików jedną miarą. To że znacie same dewoty to nie znaczy że jażdy taki jest!
nick nieaktualny, Blondik, Maczek, myshka84 lubią tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Nawet nie dewoty a hipokrytów którzy robią jedno mówią inne.
Yousee jesli wierzysz i przestrzegasz tego wszystkiego co Kosciol wymaga to tylko chwala ci za to.
W ogole to ja tez nie chciałam drugiego. Myśl o ciazy mnie paraliżowała. Miałam sie rozwodzić takze troche zajelo zanim sobie życie naprawiliśmy i dopiero po 3 latach po naprawieniu poczulam ze mogę o drugim myśleć i tez mam za kareWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:46
-
Tak na prawdę wiele z tych spraw o których mówi kościół ma sens. Nie oceniam księży ani ludzi. Każdy ma swój rozum. Też mnie wpienia podwójna moralność ludzi.
nick nieaktualny, Blondik lubią tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba