Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mnie rozwala, gdy takie podejście jak Wasze ciotki i babki mają moje trzydziestoletnie, wydawało mi się jeszcze do niedawna- dobre koleżanki. Nie ważne, że rok temu lądowały co sobotę w łóżku z innym facetem, wciągały wszystko, co zmieściło się w dziurkę w nosie, a jak nie, to wcierały w dziąsło i mają na koncie przynajmniej jedną farmakologiczną aborcję. Ale od roku są w sidłach pewnej popularnej w 3mieście sekty i oto mają prawo mnie teraz nauczać jak żyć, krytykować moje poglądy i gloryfikować mądrość Episkopatu. Te pobożne istoty wysłałyby homoseksualistów do gazu, samolubne kobiety przechodzące invitro - do ciężkich robót, a rząd- do piekła. Dobro w czystej postaci.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jestem ciekawa gdyby takie zagorzale katoliczki latami starały sie o dziecko to w bezsilności uznalyby to za wole boga czy jednak pragnienie zawiodloby je do kliniki na in vitro
Nie znam nikogo takiego.babcia by powiedziala ze nie maja problemu bo sie modla ladnie -
Ach! I jeszcze usłyszałam od jednej, że invitro to zło, a kobiety z niego korzystające to zabójczynie dzieci, ale gdyby ona miała problem z zajściem w ciążę, to pewnie rozważyłaby tą opcję.
Ona, wybrana przez Kościół mogłaby z niego skorzystać, ale wszystkie inne kobiety to grzesznice. Uwielbiam tą podwójną moralność!
saxatilia, Morwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzwei_kresken wrote:Ach! I jeszcze usłyszałam od jednej, że invitro to zło, a kobiety z niego korzystające to zabójczynie dzieci, ale gdyby ona miała problem z zajściem w ciążę, to pewnie rozważyłaby tą opcję.
Ona, wybrana przez Kościół mogłaby z niego skorzystać, ale wszystkie inne kobiety to grzesznice. Uwielbiam tą podwójną moralność! -
zwei_kresken wrote:Ach! I jeszcze usłyszałam od jednej, że invitro to zło, a kobiety z niego korzystające to zabójczynie dzieci, ale gdyby ona miała problem z zajściem w ciążę, to pewnie rozważyłaby tą opcję.
Ona, wybrana przez Kościół mogłaby z niego skorzystać, ale wszystkie inne kobiety to grzesznice. Uwielbiam tą podwójną moralność! -
nick nieaktualnyZnajoma ze starej pracy odeszla z kościoła po tym jak jej ksiadz nie dal rozgrzeszenia za in vitro. Stwierdzila ze wiara wiara ale sa granice
Ej ciesze sie ze ridż nadszedl ale troche przesadza z intensywnoscia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:28
-
A ja myślała ze babcia meza z ktora mieszkalam to zloooo. A to calkiem normalna kobieta tylko meczaca przy waszych doswiadczeniach
-
Ja bym się z tego nawet nie spowiadała bo to dla mnie nie jest grzech. Niech ci grzesznicy co mimo celibatu płodzą dzieci na prawo i lewo albo co gorsze wykorzystują je
się spowiadają. Ogólnie jestem za spowiedzią powszechną a nie w konfesjonale i za nie wpieprzaniem się kościoła do polityki.
-
nick nieaktualnyBasik122 wrote:Ja bym się z tego nawet nie spowiadała bo to dla mnie nie jest grzech. Niech ci grzesznicy co mimo celibatu płodzą dzieci na prawo i lewo albo co gorsze wykorzystują je
się spowiadają. Ogólnie jestem za spowiedzią powszechną a nie w konfesjonale i za nie wpieprzaniem się kościoła do polityki.
Spowiedz w konfesjonale wprowadzili bodajze w 16 wieku po to zeby zobaczyc co slychac u poddanych i jak nimi rzadzic
-
Hola hola! Ja jestem katoliczką i nie podejmę się in vitro. Mimo że dzięki temu mogłabym mieć dziecko.
Nie oceniajcie katolików jedną miarą. To że znacie same dewoty to nie znaczy że jażdy taki jest!D-dawna, Blondik, Maczek, myshka84 lubią tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Nawet nie dewoty a hipokrytów którzy robią jedno mówią inne.
Yousee jesli wierzysz i przestrzegasz tego wszystkiego co Kosciol wymaga to tylko chwala ci za to.
W ogole to ja tez nie chciałam drugiego. Myśl o ciazy mnie paraliżowała. Miałam sie rozwodzić takze troche zajelo zanim sobie życie naprawiliśmy i dopiero po 3 latach po naprawieniu poczulam ze mogę o drugim myśleć i tez mam za kareWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:46
-
Tak na prawdę wiele z tych spraw o których mówi kościół ma sens. Nie oceniam księży ani ludzi. Każdy ma swój rozum. Też mnie wpienia podwójna moralność ludzi.
D-dawna, Blondik lubią tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba