Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
bridget13 wrote:Hej dziewczyny, jak tam weekend? U mnie @ nadal brak- 38dc 😪
Planujesz iść do gienekologa w najbliższym czasie? ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 17:46
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Dominika96 wrote:Ile trwał najdłuższy Twój cykl?
Planujesz iść do gienekologa w najbliższym czasie? ☺️
Najdłuższy w ostatnich 2 latach trwał 37 dni 😓 dopiero co bylam u gina 2 tygodnie temu, a następną wizytę mam po cytologi i usg jakos za 10 dni. Dziewczyny czy po takim cyklu bezowulacyjnym jak przychodzi @, to występuje od razu normalny cykl czy jak to jest? To mój pierwszy raz i nie ogarniam tematu 😪Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
On: 31 lat.
Staramy się od listopada 2021 -
A może miałaś późną owualcje jednak?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:A może miałaś późną owualcje jednak?
Hm progesteron robilam w 25dc i wyszedl 0.2, dzisiaj jest 38 dc, ale szczerze mówiąc zero objawów owulacji, więc jednak stawiam na cykl bezowulacyjny niestety.Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
bridget13 wrote:Hm progesteron robilam w 25dc i wyszedl 0.2, dzisiaj jest 38 dc, ale szczerze mówiąc zero objawów owulacji, więc jednak stawiam na cykl bezowulacyjny niestety.👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Robilam i po tym wyniku trochę się załamałam i olałam sprawę. Ale w 14dc mialam peak i potem bladła druga kreska i w 19dc juz byla ledwo widoczna. Natomiast co ciekawe- po tym badaniu progesteronu zrobilam test owulacyjny i wyszły obydwie kreski tak samo ciemne (25dc). Pytałam nawet mojego gina o to, ale kazal mi wyrzucić te wszystkie testy itp.. temperature tez mierzyłam do 25dc, od 15dc ładny wzrost i się utrzymywała cały czas tak 37/36.9. Ale z tymi pomiarami to też różnie bywa- mierzyłam co prawda po przebudzeniu, na leżąco, ale No zwykłym pod pachę. Więc wg temperatury i testów LH owulacja była tego ok 15dc, ale wynik progesteronu temu jednoznacznie zaprzeczył Wiec juz nic nie wiem 🤷♀️Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
Z tego co piszesz to bym bardziej stawiała na owualcje w 25 dniu cyklu. Nie masz w domu testów żeby jutro siknac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 20:23
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Nie mam żadnych testów niestety, ale szczerze mówiąc nic nie wskazuje na ciażę.. I moje przeczucia też mi mowią, że to nie to. Nawet wino piłam kilka razy 😅Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
bridget13 wrote:Nie mam żadnych testów niestety, ale szczerze mówiąc nic nie wskazuje na ciażę.. I moje przeczucia też mi mowią, że to nie to. Nawet wino piłam kilka razy 😅👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
bridget13 wrote:Pewnie jutro pójdę kupić dla świętego spokoju 😁 dzisiaj już nie mam gdzie 🤷♀️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Będziesz testować jutro czy we wtorek? ☺️
Pewnie wtorek, bo jutro dopiero pójdę kupić. Myślicie ze z takich wyników w 25dc mogło jeszcze skoczyć i dojść do późniejszej owulacji (link do wyników ponizej)?
https://zapodaj.net/3510bcd41aa93.jpg.htmlMari92 lubi tę wiadomość
Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
bridget13 wrote:Pewnie wtorek, bo jutro dopiero pójdę kupić. Myślicie ze z takich wyników w 25dc mogło jeszcze skoczyć i dojść do późniejszej owulacji (link do wyników ponizej)?
https://zapodaj.net/3510bcd41aa93.jpg.html
Moim zdaniem ciężko powiedzieć czy mogło czy nie. To jest jednak organizm i on umie zaskakiwać. Nie masz co się zastanawiać czy mogła być czy nie. Musisz zrobić test i wtedy będziesz myślała co robić dalej.
Ja jeszcze w tamtym roku po odstawieniu tabletek anty miałam cykle powyżej 40 dni, nie wiadomo dlaczego. A teraz 27,28. Wszystko wróciło do normy. Ale skąd to się wzięło nikt ci nie powie.bridget13, Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś 25dc, wczoraj lekko brzuch bolał i od 2-3 dni piersi mam ciężkie, lekko pobolewaja.
Nigdy przez miesiączką nie czuje piersi. Wydaje mi się że to może być przez wyższy progesteron. Bo zawsze miałam niewielki.
No cóż, czekamy jeszcze ok. 4-5 dni 🙂Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Starania2021❤️ wrote:U mnie dziś 25dc, wczoraj lekko brzuch bolał i od 2-3 dni piersi mam ciężkie, lekko pobolewaja.
Nigdy przez miesiączką nie czuje piersi. Wydaje mi się że to może być przez wyższy progesteron. Bo zawsze miałam niewielki.
No cóż, czekamy jeszcze ok. 4-5 dni 🙂
To trzymam mocno kciuki 😊Mari92, Starania2021❤️ lubią tę wiadomość
Asia weekendowe testowanie ❤️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
bridget13 wrote:Pewnie wtorek, bo jutro dopiero pójdę kupić. Myślicie ze z takich wyników w 25dc mogło jeszcze skoczyć i dojść do późniejszej owulacji (link do wyników ponizej)?
https://zapodaj.net/3510bcd41aa93.jpg.htmlbridget13 lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Testujesz jutro? ☺️
Rozmawiałam dzisiaj ze swoim ginem. Kazal lecieć jutro na betę i jak będzie wynik negatywny to da mi coś na wywołanie. Mowil, żebym nie robiła zwykłych testów, bo to różnie bywa, a musi mieć 100% pewności zanim mi coś na @ przepisze.Mari92 lubi tę wiadomość
Staramy się od listopada 2021